Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 455
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

napisz plan jak to sobie wyobrazasz
1/,lapanie na klatke-lapke gdzie bedzie stala kto ja bedzie pilnowal i kiedy skoro jestes sama i chodzisz do szkoly,gdzie i czy sama ja schowasz /jak ukradna kaucja juz nie bedzie zwrocona/,kto zawiezie suke,gdzie jest dt i czy platny i bedzie czekal napewno az do zlapania
2/,lapanie na palmera,kto przewiezie i kto ci pomoze nawet przeniesc psa
czy cena 300 to juz uzgodniona,czy masz transporter dla psa,strzelajac z palmera trzeba sie zblizyc na conajmniej 20 m /tel,do weta ktory strzelal na podskarbinskiej ma hangkok lub konisia/
3.wez jeszcze kogos - w halinowie byly 3 osoby z dogo bo samej nie dasz rady

Posted

Tak to sobie wyobrażam...
Przyjeżdżam z kimś, kto posiada klatkę kannelową (osoba X) oraz ze strażą dla zwierząt. Suka zostaje przez nich odstrzelona, X pomaga mi przenieść sukę do klatki. Później X zawozi sukę do hoteliku dla zwierząt (DT nie wypalił). Tam suka czeka na transport do Wrocławia.

350 zł dam, jak nikt nic nie deklaruje... :roll: Trzeba jeszcze opłacić dni w hoteliku, kiedy suka będzie czekała na transport i ew. koszty transportu, proszę więc o pomoc finansową...

Posted

1.z tego co wiem to straz dla zwierzat nie miala palmera,czy juz uzgodnilas strzelanie ze sprawdzona osoba-na podskarbinskiej mikusz ze strazy strzelal dwa razy tak ze musialysmy w koncu prywatnie zaplacic strzelanie przez innego weta
2.pomoge w hoteliku ale na kilka dni tylko

Posted

Jakich znasz wetów, którzy odstrzeliliby sukę?

Czytałam na jakimś wątku, że SDZ ma palmera, strzelają za 350... :roll: Dziś będę tam dzwoniła...

Co sądzicie o podaniu suce środków usypiających?

Posted

w wa-wie działaja fundacje boksery w potrzebie fundacja ast, ARKA, w zyrardowie stowarzyszenie Podaj łapę może do nich trzeba uderzyć w sprawie klatki łapki?
DEKLARUJE JEDNORAZOWO 40 ZŁ

Posted

Ewatonieja, dziękuję :loveu:

Z klatką-łapką nie ma problemu, Emilia deklarowała 1000 zł na kaucję. Lepsza klatka-łapka czy leki uspypiające?

Ja zaraz jadę w miejsca koczowania suni, może ją namierzę.

Posted

Cekinka13* napisał(a):
Jakich znasz wetów, którzy odstrzeliliby sukę?

Czytałam na jakimś wątku, że SDZ ma palmera, strzelają za 350... :roll: Dziś będę tam dzwoniła...

Co sądzicie o podaniu suce środków usypiających?

Cekinko13 może pogadaj z Emir. Oni kilka dni temu mieli akcję z palmerem. Wszystko poszło sprawnie i szybko. Psiuk jest bezpieczny :loveu:
Tu masz wątek: http://www.dogomania.pl/forum/f28/wrosnieta-obroza-zakazenie-okropny-bol-strach-potrzebne-finanse-103396/index56.html

Posted

A ja spytam, bo nie rozumiem: dlaczego organizacja mająca nieść pomoc zwierzakom i zbierająca na ten cel środki od darczyńców żąda pieniędzy od -w końcu bezinteresownych - dogomaniaków, usiłujących pomóc suce.
Zrozumiem kaucję zwrotną za klatkę-łapkę, zrozumiem pobieranie opłaty przez weta, który w końcu prowadzi normalną działalność gospodarczą i może wystawić fakturę i zapłacić podatek od tej usługi, ale nie zrozumiem brania kasy przez SdZ od ludzi chcących odłowić psa bezdomnego i potrzebującego pomocy.

Posted

Byłam u suni. Podchodzi już dość blisko. Myślę, że wystarczy zwykła klatka. Ona tam wlezie, a ja pociągnę za sznurek, który będzie przyczepiony do drzwiczek, w ten spoób klatka się zamknie. Kto posiada zwykłą klatkę kannelową???
Sunia jest przemoczona, chuda, brudna, zakołtuniona, wystraszona!!! Obraz nędzy i rozpaczy!!! :placz::placz::placz: Lada chwila zginie pod kołami auta!!!

Błagam, pomóżcie ją uratować !!!

Posted

suka nie jest glupia i do klatki sama nie wejdzie,sedalin odpada bo dziala dobrze jak pies glodny a ja ktos dokarmia niewiadomo kiedy i poza tym moze poleciec w las i szukaj wiatru w polu..moim zdaniem palmer najlepszy -przerabialam to rok temu na podskarbinskiej i osoba majaca umowe na terenie warszawy zupelnie sie do tego nienadawala wystraszyla psy 2 razy tak ze coraz trudniej bylo do nich podejsc i musialysmy zrobic przerwe w lapnkach na 3 miesiace.w koncu- placilysmy 500 zl za 2 psy prywatnie,napisz kto tam strzela na pw,bo pierwsze podejcie nieudane powoduje ze pozniej psa trudno zlapac.mysle ze ty deklarowalas finanse,ewatonieja i ja doloze wiec pozycz tylko transporterek i skoordynuj z transportem.odplatnie to chyba ten wet od emir by pomogl,jesli nie to telefon do drugiego sprawdzonego ma hangkok /jesli nie bedziesz mogla znalezc jej to napisz pw bo facet jest spoza warszawy/

Posted

A co ze Strażą Miejską i ich Ekopatrolem?
Zdjęcia suni, te ostatnie są przy jakichś płotach. Czy nie da się jej wprowadzić w takie ogrodzenia, żeby tam ją odłowić bez ryzyka, że pójdzie w długą?
Jak się te foty ogląda, to ma się wrażenie, że to słodka oswojona, domowa panienka.
Jak to pozory mylą :-(
Jeżeli ona jest wielkości teriera szorstkowłosego, to taki transporter mam, jeżeli większa to niestety.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...