mtf zalesie Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 napisz plan jak to sobie wyobrazasz 1/,lapanie na klatke-lapke gdzie bedzie stala kto ja bedzie pilnowal i kiedy skoro jestes sama i chodzisz do szkoly,gdzie i czy sama ja schowasz /jak ukradna kaucja juz nie bedzie zwrocona/,kto zawiezie suke,gdzie jest dt i czy platny i bedzie czekal napewno az do zlapania 2/,lapanie na palmera,kto przewiezie i kto ci pomoze nawet przeniesc psa czy cena 300 to juz uzgodniona,czy masz transporter dla psa,strzelajac z palmera trzeba sie zblizyc na conajmniej 20 m /tel,do weta ktory strzelal na podskarbinskiej ma hangkok lub konisia/ 3.wez jeszcze kogos - w halinowie byly 3 osoby z dogo bo samej nie dasz rady
Cekinka13* Posted March 7, 2009 Author Posted March 7, 2009 Tak to sobie wyobrażam... Przyjeżdżam z kimś, kto posiada klatkę kannelową (osoba X) oraz ze strażą dla zwierząt. Suka zostaje przez nich odstrzelona, X pomaga mi przenieść sukę do klatki. Później X zawozi sukę do hoteliku dla zwierząt (DT nie wypalił). Tam suka czeka na transport do Wrocławia. 350 zł dam, jak nikt nic nie deklaruje... :roll: Trzeba jeszcze opłacić dni w hoteliku, kiedy suka będzie czekała na transport i ew. koszty transportu, proszę więc o pomoc finansową...
mtf zalesie Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 1.z tego co wiem to straz dla zwierzat nie miala palmera,czy juz uzgodnilas strzelanie ze sprawdzona osoba-na podskarbinskiej mikusz ze strazy strzelal dwa razy tak ze musialysmy w koncu prywatnie zaplacic strzelanie przez innego weta 2.pomoge w hoteliku ale na kilka dni tylko
Cekinka13* Posted March 8, 2009 Author Posted March 8, 2009 Jakich znasz wetów, którzy odstrzeliliby sukę? Czytałam na jakimś wątku, że SDZ ma palmera, strzelają za 350... :roll: Dziś będę tam dzwoniła... Co sądzicie o podaniu suce środków usypiających?
Cekinka13* Posted March 8, 2009 Author Posted March 8, 2009 Co sądzicie o podaniu suce środków usypiających, np. sedalinu?
ewatonieja Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 w wa-wie działaja fundacje boksery w potrzebie fundacja ast, ARKA, w zyrardowie stowarzyszenie Podaj łapę może do nich trzeba uderzyć w sprawie klatki łapki? DEKLARUJE JEDNORAZOWO 40 ZŁ
Cekinka13* Posted March 8, 2009 Author Posted March 8, 2009 Ewatonieja, dziękuję :loveu: Z klatką-łapką nie ma problemu, Emilia deklarowała 1000 zł na kaucję. Lepsza klatka-łapka czy leki uspypiające? Ja zaraz jadę w miejsca koczowania suni, może ją namierzę.
ULKA12 Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Sedalin raczej sie nie sprawdzi nawet jeśli uda sie go podać to zanim zacznie dzialać sunia może uciec.
Karmi Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Cekinka13* napisał(a):Jakich znasz wetów, którzy odstrzeliliby sukę? Czytałam na jakimś wątku, że SDZ ma palmera, strzelają za 350... :roll: Dziś będę tam dzwoniła... Co sądzicie o podaniu suce środków usypiających? Cekinko13 może pogadaj z Emir. Oni kilka dni temu mieli akcję z palmerem. Wszystko poszło sprawnie i szybko. Psiuk jest bezpieczny :loveu: Tu masz wątek: http://www.dogomania.pl/forum/f28/wrosnieta-obroza-zakazenie-okropny-bol-strach-potrzebne-finanse-103396/index56.html
Ewa i flatki Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 A ja spytam, bo nie rozumiem: dlaczego organizacja mająca nieść pomoc zwierzakom i zbierająca na ten cel środki od darczyńców żąda pieniędzy od -w końcu bezinteresownych - dogomaniaków, usiłujących pomóc suce. Zrozumiem kaucję zwrotną za klatkę-łapkę, zrozumiem pobieranie opłaty przez weta, który w końcu prowadzi normalną działalność gospodarczą i może wystawić fakturę i zapłacić podatek od tej usługi, ale nie zrozumiem brania kasy przez SdZ od ludzi chcących odłowić psa bezdomnego i potrzebującego pomocy.
Cekinka13* Posted March 8, 2009 Author Posted March 8, 2009 Byłam u suni. Podchodzi już dość blisko. Myślę, że wystarczy zwykła klatka. Ona tam wlezie, a ja pociągnę za sznurek, który będzie przyczepiony do drzwiczek, w ten spoób klatka się zamknie. Kto posiada zwykłą klatkę kannelową??? Sunia jest przemoczona, chuda, brudna, zakołtuniona, wystraszona!!! Obraz nędzy i rozpaczy!!! :placz::placz::placz: Lada chwila zginie pod kołami auta!!! Błagam, pomóżcie ją uratować !!!
mtf zalesie Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 suka nie jest glupia i do klatki sama nie wejdzie,sedalin odpada bo dziala dobrze jak pies glodny a ja ktos dokarmia niewiadomo kiedy i poza tym moze poleciec w las i szukaj wiatru w polu..moim zdaniem palmer najlepszy -przerabialam to rok temu na podskarbinskiej i osoba majaca umowe na terenie warszawy zupelnie sie do tego nienadawala wystraszyla psy 2 razy tak ze coraz trudniej bylo do nich podejsc i musialysmy zrobic przerwe w lapnkach na 3 miesiace.w koncu- placilysmy 500 zl za 2 psy prywatnie,napisz kto tam strzela na pw,bo pierwsze podejcie nieudane powoduje ze pozniej psa trudno zlapac.mysle ze ty deklarowalas finanse,ewatonieja i ja doloze wiec pozycz tylko transporterek i skoordynuj z transportem.odplatnie to chyba ten wet od emir by pomogl,jesli nie to telefon do drugiego sprawdzonego ma hangkok /jesli nie bedziesz mogla znalezc jej to napisz pw bo facet jest spoza warszawy/
mtf zalesie Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 klatka lapka pewnie lepsza ale czy mozesz ja postawic na ogrodzonym terenie i pilnowac aby nie ukradli zeby emilka zobaczyla swoje 1000 zl spowrotem
Cekinka13* Posted March 8, 2009 Author Posted March 8, 2009 Dzwoniłam do Emir, zna osobę, która może do niej strzelić za... 2000 zł.
Cekinka13* Posted March 8, 2009 Author Posted March 8, 2009 Dzwoniłam do Hangkok, podała mi nr. tel. do weta, która ma palmer, póki co nie odbiera.
Ewa i flatki Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 A co ze Strażą Miejską i ich Ekopatrolem? Zdjęcia suni, te ostatnie są przy jakichś płotach. Czy nie da się jej wprowadzić w takie ogrodzenia, żeby tam ją odłowić bez ryzyka, że pójdzie w długą? Jak się te foty ogląda, to ma się wrażenie, że to słodka oswojona, domowa panienka. Jak to pozory mylą :-( Jeżeli ona jest wielkości teriera szorstkowłosego, to taki transporter mam, jeżeli większa to niestety.
Cekinka13* Posted March 8, 2009 Author Posted March 8, 2009 Ona jest mniejsza od teriera szorstkowłosego ;)
ewatonieja Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 jak czytam o tych 1000 2000 to mi się włos na głowie jezy, to jest niezły biznes :shake:
Recommended Posts