Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 455
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Słuchajcie... Nie dałam rady zajść dziś do suni, po prostu nie dałam rady. Byłam szukać szczeniaka ONka, który został wywalony z auta na autostradę :angryy: (kolega był świadkiem). Niestety ani śladu pieska ... :-(

Do suni pójdę więc jutro.

Posted

Dziś niestety również nie dałam rady. Poprosiłam kolegę, dokładnie przeczesał barak i okolicę. Ani śladu szczeniaków.
Porobiłam sporo bazarków na psy z Halinowa, część będzie na hotelik dla tej suni.

Posted

A u Twojej babci nie da rady :roll:? Miałam nadzieję, że skoro zwolniło się miejsce po suni ze złamaną łapką to ... ? Zorientuj się Cekinko, wtedy wszystko byłoby znacznie prostsze.

Posted

Nie wiem, czy to ma sens, ponieważ:
- babcia w każdej chwili może trafić do szpitala,
- nie wiadomo, czy tę sunię zaakceptuje jej pies.

Co sądzicie o płatnym tymczasie? Wyszłoby taniej niż hotelik.

Posted

Dzwoniłam do mojej znajomej, która posiada klatkę-łapkę. Niestety wyjechała na dłuższy czas do Niemiec :shake:. Wobec tego szukamy klatki łapki!

Zaraz napiszę do p. Joli. Jeżeli kojec nie jest zbudowany i jeżeli nie znajdziemy żadnego DT, trzeba będzie wziąć sunię do jakiegoś hoteliku (zna ktoś hotelik, który mógłby podjąć się opieki nad dziką sunią?). Proszę więc pisać, kto ile mógłby dać na hotelik. Ja napewno dam 200 zł, bo już mam z bazarków.

Byłam dziś w okolicach koczowania suni. Samej suni nie spotkałam, ale rozmawiałam z panią, która regularnie ją dokarmia. Wg. niej sunia jest kompletnie dzika, mimo dokarmiana jej przez dłuższy okres czasu wciąż trzyma się bardzo daleko.

Byłam w baraku, gdzie sunia dość często chodzi, szukałam szczeniąt, chciałam mieć 100% gwarację, że ich tam nie ma. Po szczeniakach ani śladu. Najpawdopodobniej zabili je pijacy, którzy często przebywają.

Posted

Z kojca Pani Joli raczej nici. Wyczytałam na wątku, że Pani Jola może tam mieszkać jedynie do lata (dom jest przez nią wynajmowany). No to klops.

Ja uważam, że w takim razie Pani, która dokarmia sunię, powinna pomyśleć o tabletkach antykoncepcyjnych dodawanych do karmy. Aby zabezpieczyć sunię przed kolejną ciążą.

Mogę się zająć kupnem takich tabletek i dowiedzeniem się jak je aplikować oraz wysłać je pod wskazany adres.

Posted

żabusia napisał(a):
Mogę się zająć kupnem takich tabletek i dowiedzeniem się jak je aplikować oraz wysłać je pod wskazany adres.

Będę bardzo wdzięczna :modla:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...