malagos Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 Cekinko, odezwij sie na swoim wątku o małym białym piesku! Są chętnie dt, tylko psa nie ma... :shake:
Cekinka13* Posted February 17, 2009 Author Posted February 17, 2009 Słuchajcie... Nie dałam rady zajść dziś do suni, po prostu nie dałam rady. Byłam szukać szczeniaka ONka, który został wywalony z auta na autostradę :angryy: (kolega był świadkiem). Niestety ani śladu pieska ... :-( Do suni pójdę więc jutro.
Cekinka13* Posted February 18, 2009 Author Posted February 18, 2009 Dziś niestety również nie dałam rady. Poprosiłam kolegę, dokładnie przeczesał barak i okolicę. Ani śladu szczeniaków. Porobiłam sporo bazarków na psy z Halinowa, część będzie na hotelik dla tej suni.
Cekinka13* Posted February 19, 2009 Author Posted February 19, 2009 Może ktoś deklaruje pomoc finansową na hotelik dla suni? Myślę, że nie ma na co czekać.
żabusia Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 A u Twojej babci nie da rady :roll:? Miałam nadzieję, że skoro zwolniło się miejsce po suni ze złamaną łapką to ... ? Zorientuj się Cekinko, wtedy wszystko byłoby znacznie prostsze.
Cekinka13* Posted February 20, 2009 Author Posted February 20, 2009 Niestety babcia z dziką sunią nie da rady.
mtf zalesie Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 to moze zamiencie sie na dt z innym psem
Cekinka13* Posted February 21, 2009 Author Posted February 21, 2009 Nie wiem, czy to ma sens, ponieważ: - babcia w każdej chwili może trafić do szpitala, - nie wiadomo, czy tę sunię zaakceptuje jej pies. Co sądzicie o płatnym tymczasie? Wyszłoby taniej niż hotelik.
Cekinka13* Posted February 22, 2009 Author Posted February 22, 2009 Zapraszam na bazarki na psy z Halinowa. Miau.PL :: Zaloguj Miau.PL :: Zaloguj Miau.PL :: Zaloguj Miau.PL :: Zaloguj Miau.PL :: Zaloguj Miau.PL :: Zaloguj Miau.PL :: Zaloguj Miau.PL :: Zaloguj Miau.PL :: Zaloguj Miau.PL :: Zaloguj Miau.PL :: Zaloguj Miau.PL :: Zaloguj Miau.PL :: Zaloguj Miau.PL :: Zaloguj Miau.PL :: Zaloguj Miau.PL :: Zaloguj Miau.PL :: Zaloguj Miau.PL :: Zaloguj Miau.PL :: Zaloguj Miau.PL :: Zaloguj
Cekinka13* Posted February 22, 2009 Author Posted February 22, 2009 Mtf zalesie, jaki kojec? Bo nie pamiętam... Kto go posiada?
mtf zalesie Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 czy zapowiadany kojec dla tereski nigdy nie powstal -bylby teraz wykorzystany jak tereski nie zlapano
żabusia Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 Chyba powstał u Pani Joli w Radzyminie, jeżeli dobrze kojarzę.
mtf zalesie Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 tak o tym kojcu myslalam-wiem ze wozona byla furtka,zbiorka na slupki ale myslalam ze nie zlapano tereski to i kojca nie ma bo zborka ucichla
Cekinka13* Posted February 23, 2009 Author Posted February 23, 2009 Proszę o kontakt do osoby, która posiada ten kojec.
żabusia Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Cekinko, kojec dla Terki był budowany u Pani Joli w Radzyminie, myślałam, że to wiesz, tylko nie pamiętam czy został skończony bo Terka przecież nagle zniknęła: http://www.dogomania.pl/forum/f28/pani-jola-jej-potrzebujace-specjalnej-troski-psy-prosza-o-pomoc-123492/index32.html
Cekinka13* Posted February 24, 2009 Author Posted February 24, 2009 Dzwoniłam do mojej znajomej, która posiada klatkę-łapkę. Niestety wyjechała na dłuższy czas do Niemiec :shake:. Wobec tego szukamy klatki łapki! Zaraz napiszę do p. Joli. Jeżeli kojec nie jest zbudowany i jeżeli nie znajdziemy żadnego DT, trzeba będzie wziąć sunię do jakiegoś hoteliku (zna ktoś hotelik, który mógłby podjąć się opieki nad dziką sunią?). Proszę więc pisać, kto ile mógłby dać na hotelik. Ja napewno dam 200 zł, bo już mam z bazarków. Byłam dziś w okolicach koczowania suni. Samej suni nie spotkałam, ale rozmawiałam z panią, która regularnie ją dokarmia. Wg. niej sunia jest kompletnie dzika, mimo dokarmiana jej przez dłuższy okres czasu wciąż trzyma się bardzo daleko. Byłam w baraku, gdzie sunia dość często chodzi, szukałam szczeniąt, chciałam mieć 100% gwarację, że ich tam nie ma. Po szczeniakach ani śladu. Najpawdopodobniej zabili je pijacy, którzy często przebywają.
Cekinka13* Posted February 24, 2009 Author Posted February 24, 2009 Sunię nazwałam Foksi, od rasy foksterier, którą przypomina :cool3:
mtf zalesie Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 placenie hotelu przez rok/tyle chyba wyjdzie zeby byla adopcyjna/to malo realne,popytaj moze ten kojec mozna wykonczyc i na to zbierac jesli miejsce na tereske jeszcze aktualne.
żabusia Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Zgadzam się. Co więc z tym kojcem u Pani Joli?
żabusia Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Z kojca Pani Joli raczej nici. Wyczytałam na wątku, że Pani Jola może tam mieszkać jedynie do lata (dom jest przez nią wynajmowany). No to klops. Ja uważam, że w takim razie Pani, która dokarmia sunię, powinna pomyśleć o tabletkach antykoncepcyjnych dodawanych do karmy. Aby zabezpieczyć sunię przed kolejną ciążą. Mogę się zająć kupnem takich tabletek i dowiedzeniem się jak je aplikować oraz wysłać je pod wskazany adres.
Cekinka13* Posted February 25, 2009 Author Posted February 25, 2009 żabusia napisał(a):Mogę się zająć kupnem takich tabletek i dowiedzeniem się jak je aplikować oraz wysłać je pod wskazany adres. Będę bardzo wdzięczna :modla:
mtf zalesie Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 moze powysylaj linki do roznych fundacji majacych swoje kojce z adnotacja ze suka juz pewien posag ma /pisalas o 200 zl plus moge ci tyle dolozyc/ moze cos wymysla
Recommended Posts