kardoe Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 ja proszę o trzymanie kciuk za mnie a nie za Torcikową:evil_lol: Quote
rufusowa Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 kardoe napisał(a):ja proszę o trzymanie kciuk za mnie a nie za Torcikową:evil_lol: no faktycznie jak Kasia ma Cie sprawdzać, to lepiej sie trzymaj :diabloti::evil_lol: Quote
doddy Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 Marlena tu jakieś bajki chce Ci wmówić :diabloti: Ja jestem milutka przecie :loveu: Quote
rufusowa Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 doddy napisał(a):Marlena tu jakieś bajki chce Ci wmówić :diabloti: Ja jestem milutka przecie :loveu: milutka, milutka :p jak modliszka :evil_lol::eviltong:;) Quote
kardoe Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 W ramach przygotowań do przyjazdu Tory zaczynam porządki w domu aby zwolnić dla niej trochę miejsca i proszę o pomoc w pozbyciu się kilku rzeczy tzn. zapraszam na bazarek z przeznaczeniem dla Nuki http://www.dogomania.pl/forum/f99/ksiazki-filmy-na-nuke-z-fundacji-ast-do-23-08-2009-do-21-00-a-143869/#post12767991 Quote
Alicja Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 no to 2 kciuki zacisne :kciuki: :kciuki: zapraszamy na wątek Tary , są fotaski siostrzyczki Quote
kardoe Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 wstępnie termin przyjazdu Tory ustalony 04.09 już się nie mogę doczekać i coraz bardziej się boje jak to będzie.. Quote
fioneczka Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 kardoe napisał(a):wstępnie termin przyjazdu Tory ustalony 04.09 już się nie mogę doczekać i coraz bardziej się boje jak to będzie.. nie bojaj :glaszcze: toć to :angel:aniołek prawie jest Quote
doddy Posted August 24, 2009 Author Posted August 24, 2009 Diabełek w skórze aniołka. Ciekawa jestem strasznie jak Tort będzie się zachowywać po naukach ciotki Magdy. Quote
doddy Posted September 4, 2009 Author Posted September 4, 2009 Tortownica dzisiaj została nowym członkiem rodziny Karoliny, Tomka i Barniego. :multi: Strasznie się cieszę i mam nadzieję, że Torcik nie będzie sprawiać zbyt wielu problemów. Z Barnim Torcia dogadała się super, bo sam Barni jest cudowny! Nie dość, że piękny to i charakter cudny. :loveu: Karola dawaj znać jak u Was. Mam nadzieję, że Tort nie będzie się kilka razy dziennie kąpać w stawie, bo współczuje Ci sprzątania. :evil_lol: Quote
an1a Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 :multi: Czekamy oczywiście na fotorelacje :evil_lol: Quote
doddy Posted September 6, 2009 Author Posted September 6, 2009 Tora niestety do nas raczej wróci bo Barni jej nie akceptuje. Karolina nie wierzy, że Barni Torę zaakceptuje bo się na nią nieustannie rzuca a i Karolinie się oberwało, przy ściąganiu go z Torcika. Jestem załamana. :-( Quote
Alicja Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 boshe ...ma Torcik pecha :shake:....a jej siostrzyczka trafiła na taki kochany domek , szkoda ze i jej sie tak nie udało :-( Quote
fioneczka Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 łooo mamciu ... nieeeeee :-( dlaczego??? takie cudeńko i szczęścia nie ma :-( u Agaty był taki problem z Kaśką i Luisem ... Agata powiedziała ze nie ma opcji żeby się nie zaakceptowały i Kaski nie odda ... i udało się choć trochę to trwało i brygada nawet w domu w namordnikach latała Quote
Alicja Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 fioneczka napisał(a):łooo mamciu ... nieeeeee :-( dlaczego??? takie cudeńko i szczęścia nie ma :-( u Agaty był taki problem z Kaśką i Luisem ... Agata powiedziała ze nie ma opcji żeby się nie zaakceptowały i Kaski nie odda ... i udało się choć trochę to trwało i brygada nawet w domu w namordnikach latała bo Agata nie dała za wygraną i wierzyla że można , trzeba czasu i trzeba być zdeterminowanym ,Agata to silna kobita ;) może i tu warto by było psy gdzies jeszcze raz na spacerach ponownie zapoznawać , potem pomału do domu wprowadzic Quote
papunia Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Zapraszam serdecznie na bazarek: http://www.dogomania.pl/forum/f99/ciuszkowo-torebkowy-bazarek-na-psy-z-fundacji-ast-do-16-09-godz-23-00-a-145915/index2.html#post12923069 Quote
agnieszka32 Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Biedna Tora, tuła się to tu, to tam ... :-( Który to już raz sunia z adopcji wraca ...? :shake: Czy to z Torunią coś nie tak? czy może z domkami? Miejmy nadzieję, że się jednak psiaki dogadają ... Taka cudowna piękna sunia i ma takiego pecha :roll: Quote
andzia69 Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 doddy napisał(a):Tora niestety do nas raczej wróci bo Barni jej nie akceptuje. Karolina nie wierzy, że Barni Torę zaakceptuje bo się na nią nieustannie rzuca a i Karolinie się oberwało, przy ściąganiu go z Torcika. Jestem załamana. :-( :placz::placz::placz::placz: jakieś fatum chyba ciąży na tej suni....:-( Quote
kardoe Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 niestety , wczoraj odwiozłam Tore do hotelu, i to nie jest w żadnym wypadku wina Tory,bo Tora to cudowny kochany pies , cudnie się u nas odnalazła ale niestety mimo wszystkich wcześniejszych złych oznak ze strony Barniego wierzyłam że zaakceptuje nową lokatorkę. Niestety stało się inaczej od soboty rana zaczęły się ostre polowania na Tore i gryzienie żeby zabić, pomijam już moje pogryzione ręce i poszarpane ubrania oraz to że mój do tej pory kochany pies nie móc dorwać Tory rzuca się z agresją na mnie. Wspólne spacery kończyły się tym że Tora szła spokojnie a Barni na dwóch łapach z zębami na wierzchu żeby ją dorwać w domu to samo leżał pod drzwiami gdzie była Tora zjeżony i cały czas warczał. Naprawdę trudno jest mi opisać tą całą sytuacje . Znam swojego psa i wiem że po takim okazaniu agresji byłoby tylko gorzej i w końcu skończyłoby się tragednią. Wiem że zrobiłam wielką krzywdę dwóm psaom, cudownej Torze i Barniem który dopiero co zaczął podnosić się po śmierci swojej ukochanej Bulinki którą przeżył całe życie. Zawiadłam też wszystkich ludzi zaangażowanych w pomoc psiakom fundacyjnym , Kasie która mi zaufała i powieżyła cudownego psa. Uwierzcie mi że strasznie się z tym czuje ale teraz po rozmowie z Magdą z hotelu wiem że adpopcja jakiegokolwiek psa, nawet szczeniaka do naszego domu w którym jest Barni jest niemożliwa. Gdy posłuchałam Magdy , jej wiedzy na temat psów ich zachowań doszło do mnie że tak naprawde ja nic o psach nie wiem i byłam i jestem idiotką , że tak bezmyślnie pojęłam decyzje aby Tora do nas przyjechła, wiedząc że Barni dawał oznaki że nie akceptuje innych psaiaków w domu po śmierci naszej Bulinki. Uwierzcie mi że oddanie Tory to największa moja życiowa porażka i żadne słowa nie oddadzą tego jak się czuje i jaki obrzydzenie i nienawiść czuje sama do siebie. Wiem też że teraz posypie się na mnie lawina oskarżeń że trzeba było więcej pracować , dać psom trochę czasu itd. ale żyje z Barnim 7 lat i wiem że po takim ataku byłoby tylko gorzej a niestety nie mogę Tory narażać na ciągłe ataki Barniego, a życie w domu z takim nabitym pistoletem to nic przyjemnego. Czuje się okropnie z tym co się stało i najgorsze w tym jest to że kochany Torcik nic w tej całej sytuacji nie zawinił a najbardziej ucierpiał . Że to moja głupota i naiwność sprawiła cierpienie psom i ludziom. Jeszcze raz chciałam wszystkich przeprosić za moje nieodpowiedzialne decyzje, gdybym tylko mogła cofnąć czas ale niestety tego nie da się zrobić i muszę żyć z poczuciem skrzywdzenia przez własną głupotę Tory , Barniego i cudownych ludzi odwalają kawał dobrej roboty na rzecz psiaków. Quote
fioneczka Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 no cóż ... chciałaś dobrze ... ale w życiu bywa róznie próbuję wyobrazić sobie co bym zrobiła w takiej sytuacji ... i ... nie wiem mam nadzieję ze Torcik trafi na swój domek Quote
andzia69 Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 Kardoe...nie win siebie...twój pies kochał Bulinkę, ale nie znaczy to, ze moze pokochać inną sunię... Rozmawiałyśmy o tym z Kasią jeszcze zanim Tora do ciebie pojechała - i nasze obawy się potwierdziły w kwestii nie zaakceptowania Tory. Teraz postarajmy się o ogłoszenia dla suni - moze w końcu i ona znajdzie niedługo swoją przystań w zyciu. życie jest często nie takie jak bysmy chcieli:shake: Quote
papunia Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 kolejny bazarek na psiaki Różności na psy z Fundacji AST, do 17.09 godz.23.00 Quote
iskra_wroc Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Bazarek na Fundację AST http://www.dogomania.pl/forum/f99/gadzety-rc-eukanuby-na-fundacje-ast-do-16-09-a-145950/ Quote
doddy Posted September 12, 2009 Author Posted September 12, 2009 Nowa podopieczna Fundacji. Zajrzyjcie do niuni w wolnej chwili. http://www.dogomania.pl/forum/f28/arvenka-pokiereszowana-amstaffka-prosi-o-wsparcie-na-leczenie-146345/ Quote
Recommended Posts