Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 349
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kardoe napisał(a):
ja proszę o trzymanie kciuk za mnie a nie za Torcikową:evil_lol:

no faktycznie jak Kasia ma Cie sprawdzać, to lepiej sie trzymaj :diabloti::evil_lol:

• 2 weeks later...
Posted

kardoe napisał(a):
wstępnie termin przyjazdu Tory ustalony 04.09 już się nie mogę doczekać i coraz bardziej się boje jak to będzie..

nie bojaj :glaszcze: toć to :angel:aniołek prawie jest

• 2 weeks later...
Posted

Tortownica dzisiaj została nowym członkiem rodziny Karoliny, Tomka i Barniego. :multi:
Strasznie się cieszę i mam nadzieję, że Torcik nie będzie sprawiać zbyt wielu problemów.
Z Barnim Torcia dogadała się super, bo sam Barni jest cudowny! Nie dość, że piękny to i charakter cudny. :loveu:

Karola dawaj znać jak u Was. Mam nadzieję, że Tort nie będzie się kilka razy dziennie kąpać w stawie, bo współczuje Ci sprzątania. :evil_lol:

Posted

Tora niestety do nas raczej wróci bo Barni jej nie akceptuje. Karolina nie wierzy, że Barni Torę zaakceptuje bo się na nią nieustannie rzuca a i Karolinie się oberwało, przy ściąganiu go z Torcika.

Jestem załamana. :-(

Posted

łooo mamciu ... nieeeeee :-(
dlaczego??? takie cudeńko i szczęścia nie ma :-(

u Agaty był taki problem z Kaśką i Luisem ... Agata powiedziała ze nie ma opcji żeby się nie zaakceptowały i Kaski nie odda ... i udało się choć trochę to trwało i brygada nawet w domu w namordnikach latała

Posted

fioneczka napisał(a):
łooo mamciu ... nieeeeee :-(
dlaczego??? takie cudeńko i szczęścia nie ma :-(

u Agaty był taki problem z Kaśką i Luisem ... Agata powiedziała ze nie ma opcji żeby się nie zaakceptowały i Kaski nie odda ... i udało się choć trochę to trwało i brygada nawet w domu w namordnikach latała

bo Agata nie dała za wygraną i wierzyla że można , trzeba czasu i trzeba być zdeterminowanym ,Agata to silna kobita ;)
może i tu warto by było psy gdzies jeszcze raz na spacerach ponownie zapoznawać , potem pomału do domu wprowadzic

Posted

Biedna Tora, tuła się to tu, to tam ... :-(
Który to już raz sunia z adopcji wraca ...? :shake: Czy to z Torunią coś nie tak? czy może z domkami?
Miejmy nadzieję, że się jednak psiaki dogadają ...
Taka cudowna piękna sunia i ma takiego pecha :roll:

Posted

doddy napisał(a):
Tora niestety do nas raczej wróci bo Barni jej nie akceptuje. Karolina nie wierzy, że Barni Torę zaakceptuje bo się na nią nieustannie rzuca a i Karolinie się oberwało, przy ściąganiu go z Torcika.

Jestem załamana. :-(

:placz::placz::placz::placz: jakieś fatum chyba ciąży na tej suni....:-(

Posted

niestety , wczoraj odwiozłam Tore do hotelu, i to nie jest w żadnym wypadku wina Tory,bo Tora to cudowny kochany pies , cudnie się u nas odnalazła ale niestety mimo wszystkich wcześniejszych złych oznak ze strony Barniego wierzyłam że zaakceptuje nową lokatorkę. Niestety stało się inaczej od soboty rana zaczęły się ostre polowania na Tore i gryzienie żeby zabić, pomijam już moje pogryzione ręce i poszarpane ubrania oraz to że mój do tej pory kochany pies nie móc dorwać Tory rzuca się z agresją na mnie. Wspólne spacery kończyły się tym że Tora szła spokojnie a Barni na dwóch łapach z zębami na wierzchu żeby ją dorwać w domu to samo leżał pod drzwiami gdzie była Tora zjeżony i cały czas warczał. Naprawdę trudno jest mi opisać tą całą sytuacje . Znam swojego psa i wiem że po takim okazaniu agresji byłoby tylko gorzej i w końcu skończyłoby się tragednią. Wiem że zrobiłam wielką krzywdę dwóm psaom, cudownej Torze i Barniem który dopiero co zaczął podnosić się po śmierci swojej ukochanej Bulinki którą przeżył całe życie. Zawiadłam też wszystkich ludzi zaangażowanych w pomoc psiakom fundacyjnym , Kasie która mi zaufała i powieżyła cudownego psa. Uwierzcie mi że strasznie się z tym czuje ale teraz po rozmowie z Magdą z hotelu wiem że adpopcja jakiegokolwiek psa, nawet szczeniaka do naszego domu w którym jest Barni jest niemożliwa. Gdy posłuchałam Magdy , jej wiedzy na temat psów ich zachowań doszło do mnie że tak naprawde ja nic o psach nie wiem i byłam i jestem idiotką , że tak bezmyślnie pojęłam decyzje aby Tora do nas przyjechła, wiedząc że Barni dawał oznaki że nie akceptuje innych psaiaków w domu po śmierci naszej Bulinki. Uwierzcie mi że oddanie Tory to największa moja życiowa porażka i żadne słowa nie oddadzą tego jak się czuje i jaki obrzydzenie i nienawiść czuje sama do siebie. Wiem też że teraz posypie się na mnie lawina oskarżeń że trzeba było więcej pracować , dać psom trochę czasu itd. ale żyje z Barnim 7 lat i wiem że po takim ataku byłoby tylko gorzej a niestety nie mogę Tory narażać na ciągłe ataki Barniego, a życie w domu z takim nabitym pistoletem to nic przyjemnego. Czuje się okropnie z tym co się stało i najgorsze w tym jest to że kochany Torcik nic w tej całej sytuacji nie zawinił a najbardziej ucierpiał . Że to moja głupota i naiwność sprawiła cierpienie psom i ludziom.
Jeszcze raz chciałam wszystkich przeprosić za moje nieodpowiedzialne decyzje, gdybym tylko mogła cofnąć czas ale niestety tego nie da się zrobić i muszę żyć z poczuciem skrzywdzenia przez własną głupotę Tory , Barniego i cudownych ludzi odwalają kawał dobrej roboty na rzecz psiaków.

Posted

Kardoe...nie win siebie...twój pies kochał Bulinkę, ale nie znaczy to, ze moze pokochać inną sunię...
Rozmawiałyśmy o tym z Kasią jeszcze zanim Tora do ciebie pojechała - i nasze obawy się potwierdziły w kwestii nie zaakceptowania Tory.

Teraz postarajmy się o ogłoszenia dla suni - moze w końcu i ona znajdzie niedługo swoją przystań w zyciu.

życie jest często nie takie jak bysmy chcieli:shake: