Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Znalezione 2 sunie w wieku ok. 1 roku.
Znalezione w okolicach giełdy na Słomczynie, gdzie normą jest wywalanie psów które się nie sprzedały...

Obecnie sunie są w stajni.
Niestety gonią konie wyścigowe. Nie tolerują także kotów.

Do kobiety która je znalazła niestety się odwinęły i kobieta się ich boi.

Kobieta dzwoniła do Straży Miejskiej - ta odmówiła pomocy.
Niestety sunie trafią raczej do schroniska, kobieta jest zrozpaczona.

Może ktoś dałby DT albo np. chciałby sponsorować hotel?

• Replies 349
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niestety nie rozmawiałam z kobietą. Ale potencjalnie psy mogą być problemowe i z tym trzeba się liczyć.

Sunie dziś miały zostać uśpione, bo kobieta się coraz bardziej boi.
Niestety nie ma znikąd pomocy, ani schronisk, ani władz. Nawet zwracała się do ZK.
Zgodziła się potrzymać jeszcze sunie ze 2 dni. Ale niestety bez kasy albo DT nic nie wykombinujemy...

Posted

:placz: tak mi przykro ze nie mogę finansowo pomóc!!
dogomania szwankuje od kilku dni i nawet nikt jeszcze tu nie trafił....na dwie sunie chyba sporą sumę by trzeba uzbierać na hotel...kurcze, jaka beznadziejna sytuacja

Posted

Nie wiem czy jest sens by ludzie już wpłacali... bo jak się nie uzbiera deklaracji na 900zł miesięcznie to niestety my się nie podejmiemy ich zabrania.

Ewentualnie jak się uzbiera połowa to możemy zabrać jedną sunię, ale to jest "decydowanie o życiu i śmierci" czego ja osobiście nienawidzę i wolałabym tego nie robić.

Zarazem jak już ktoś wpłaci na fundację to nie odeślę mu tych funduszy tylko po prostu przesunę na inną bidę, jeśli sunie nie będą mogły skorzystać - z tym trzeba się liczyć jeśli sunie do nas nie przyjadą a wpłata wpłynie.

Posted

Kasia co myslisz o wyslaniu ich do Mosii, u nas sie troszke poruszylo z adopcjami, u Mosi zostal Oskar i Sektor, Gerda kilka dni temu poszla do adopcji, Sektor jedzie w sobote do domku ale na jego miejsce jedzie nasza blekitna .... ale moze chociaz jedna z suk mozna by u niej umiescic ???

daj znac co o tym sadzisz ja jak cos porozmawiam z Aneta czy moglibysmy wziasc ja pod nasza opieke czyli fundacji SOS ... nie mowie ze sie zgodzi ale moze akurat chociaz jednej pomozemy ;)

Posted

Jeżeli Aneta zgodzi się wziąć całkowicie na siebie jedną sunią to super. Wtedy spokojnie może jechać do Mosii i najwyżej Wy ciotki zajmiecie się adopcją, zbieraniem dla niej na hotel itd.

My drugą wówczas weźmiemy do hotelu do Łodzi gdzie stacjonuje reszta naszych psów.

Posted

Szkoda, że w ciągu godziny się jednak odwróciło i nie możecie jednej zabrać. :-(

Czyli powróciliśmy do punktu wyjścia.
Kobieta zgodziła się jeszcze wstrzymać kilka dni. Bardzo jej zależy na suniach.

Posted

doddy napisał(a):
Szkoda, że w ciągu godziny się jednak odwróciło i nie możecie jednej zabrać. :-(

Czyli powróciliśmy do punktu wyjścia.
Kobieta zgodziła się jeszcze wstrzymać kilka dni. Bardzo jej zależy na suniach.

probuje sie wlasnie dodzwonic do Anetki ze jednak sunia moze u pani poczekac do wtorku ... swoj post wyslalam nie czytajac wczesniej twojego Doddy ;) tyle ze pozostaje kwestia transportu a wiesz ze z kasa krucho ...