doddy Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 Znalezione 2 sunie w wieku ok. 1 roku. Znalezione w okolicach giełdy na Słomczynie, gdzie normą jest wywalanie psów które się nie sprzedały... Obecnie sunie są w stajni. Niestety gonią konie wyścigowe. Nie tolerują także kotów. Do kobiety która je znalazła niestety się odwinęły i kobieta się ich boi. Kobieta dzwoniła do Straży Miejskiej - ta odmówiła pomocy. Niestety sunie trafią raczej do schroniska, kobieta jest zrozpaczona. Może ktoś dałby DT albo np. chciałby sponsorować hotel? Quote
agaga21 Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 piękne obie... wiadomo coś o ich charakterkach? co to znaczy że się do kobiety odwinęły?:hmmmm: Quote
doddy Posted February 13, 2009 Author Posted February 13, 2009 Niestety nie rozmawiałam z kobietą. Ale potencjalnie psy mogą być problemowe i z tym trzeba się liczyć. Sunie dziś miały zostać uśpione, bo kobieta się coraz bardziej boi. Niestety nie ma znikąd pomocy, ani schronisk, ani władz. Nawet zwracała się do ZK. Zgodziła się potrzymać jeszcze sunie ze 2 dni. Ale niestety bez kasy albo DT nic nie wykombinujemy... Quote
agaga21 Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 :placz: tak mi przykro ze nie mogę finansowo pomóc!! dogomania szwankuje od kilku dni i nawet nikt jeszcze tu nie trafił....na dwie sunie chyba sporą sumę by trzeba uzbierać na hotel...kurcze, jaka beznadziejna sytuacja Quote
doddy Posted February 13, 2009 Author Posted February 13, 2009 Potrzebujemy 900zł miesięcznie + 2 worki jedzenia.Niestety marnie widzę uzbieranie takich funduszy szybko. :-( Quote
doddy Posted February 13, 2009 Author Posted February 13, 2009 Psy mają 24h. Szukają oddzielnych DT bo ze sobą rywalizują i się gryzą. Quote
agaga21 Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 doddy napisał(a):Potrzebujemy 900zł miesięcznie + 2 worki jedzenia.Niestety marnie widzę uzbieranie takich funduszy szybko. :-( no to mnie załamałaś Quote
agaga21 Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 dodałam je do bullowatych do adopcji na naszej klasie ale sama nie wierzę że stanie się cud.podałam twoje namiary ze strony fundacji. Quote
agaga21 Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 podać też konto fundacyjne gdyby ktos chciał wpłacić?jedna pani sie pyta o numer konta.jaki dopisek?"na dwie red noski"? Quote
doddy Posted February 13, 2009 Author Posted February 13, 2009 Nie wiem czy jest sens by ludzie już wpłacali... bo jak się nie uzbiera deklaracji na 900zł miesięcznie to niestety my się nie podejmiemy ich zabrania. Ewentualnie jak się uzbiera połowa to możemy zabrać jedną sunię, ale to jest "decydowanie o życiu i śmierci" czego ja osobiście nienawidzę i wolałabym tego nie robić. Zarazem jak już ktoś wpłaci na fundację to nie odeślę mu tych funduszy tylko po prostu przesunę na inną bidę, jeśli sunie nie będą mogły skorzystać - z tym trzeba się liczyć jeśli sunie do nas nie przyjadą a wpłata wpłynie. Quote
agaga21 Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 doddy, mogłabyś to wyjaśnić tu: Logowanie do nasza-klasa.pl Quote
Tengusia Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 Kasia co myslisz o wyslaniu ich do Mosii, u nas sie troszke poruszylo z adopcjami, u Mosi zostal Oskar i Sektor, Gerda kilka dni temu poszla do adopcji, Sektor jedzie w sobote do domku ale na jego miejsce jedzie nasza blekitna .... ale moze chociaz jedna z suk mozna by u niej umiescic ??? daj znac co o tym sadzisz ja jak cos porozmawiam z Aneta czy moglibysmy wziasc ja pod nasza opieke czyli fundacji SOS ... nie mowie ze sie zgodzi ale moze akurat chociaz jednej pomozemy ;) Quote
doddy Posted February 13, 2009 Author Posted February 13, 2009 Jeżeli Aneta zgodzi się wziąć całkowicie na siebie jedną sunią to super. Wtedy spokojnie może jechać do Mosii i najwyżej Wy ciotki zajmiecie się adopcją, zbieraniem dla niej na hotel itd. My drugą wówczas weźmiemy do hotelu do Łodzi gdzie stacjonuje reszta naszych psów. Quote
Tengusia Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 Kasia chcialam do ciebie zadzwonic ... mozesz wlaczyc tel ;) Quote
doddy Posted February 13, 2009 Author Posted February 13, 2009 Telefon ja mam zawsze włączony tylko ciągle z kimś gadam... o psach. :evil_lol: Quote
mosii Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 tez se zaznacze, ładne suki zwłaszcza czekoladka:p Quote
doddy Posted February 13, 2009 Author Posted February 13, 2009 Tengusia, pani przetrzyma sunię dla Was do wtorku. ;) Quote
Tengusia Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 nasza fundacja ze wzgledow finansowychnie jest wstanie pomoc :-( Quote
doddy Posted February 13, 2009 Author Posted February 13, 2009 Szkoda, że w ciągu godziny się jednak odwróciło i nie możecie jednej zabrać. :-( Czyli powróciliśmy do punktu wyjścia. Kobieta zgodziła się jeszcze wstrzymać kilka dni. Bardzo jej zależy na suniach. Quote
Tengusia Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 doddy napisał(a):Szkoda, że w ciągu godziny się jednak odwróciło i nie możecie jednej zabrać. :-( Czyli powróciliśmy do punktu wyjścia. Kobieta zgodziła się jeszcze wstrzymać kilka dni. Bardzo jej zależy na suniach. probuje sie wlasnie dodzwonic do Anetki ze jednak sunia moze u pani poczekac do wtorku ... swoj post wyslalam nie czytajac wczesniej twojego Doddy ;) tyle ze pozostaje kwestia transportu a wiesz ze z kasa krucho ... Quote
doddy Posted February 13, 2009 Author Posted February 13, 2009 Ja podtrzymuję propozycję, że w razie co mogę za zwrot kosztów sunię zawieźć do Mosii. Quote
andzia69 Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 jakie piękne suńki:placz: juz lepiej było jak dogo nie działało...co z oczu to z serca:-( ps.Doddy - dostałas podstawki? Quote
doddy Posted February 13, 2009 Author Posted February 13, 2009 Dostałam podstawki - dzięki Ci wielkie dobra kobieto! Ozłocę Cię po prostu! Quote
Recommended Posts