Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 349
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

karolcia, no cos ty...może pzreczytaj najpierw wątek.
one nie czekają długo.jedna dopiero co jest po sterylce a druga ma cieczkę i czeka na sterylkę w hotelu.dopiero będą ogłaszane:roll:

Posted

Tora po sterylizacji dobrze. Wczoraj trafiła do domku tymczasowego do Sebastiana.

W hoteliku Torcia super się odkręciła. Cieszyła się jak wariatka jak nas zobaczyła.
W Warszawie była zdziwiona, ale już bez takiej paniki jak pierwszego dnia w hoteliku.

Posted

Cześć Cioteczki :p

wklejam to co napisałam na niebieskim coby drugi raz nie klikać ;)

Ciotki

widziałam dzisiaj Tore i ...umieram.... ona jest tak piękna że aż zatyka :crazyeye:

rusza się jak pantera i ma łapy takie jak dzikie koty :lol:

Bylam z nią dosłownie 10 min przed pracą.
Poleciałam z nią na spacer - jest u mojego TZ-ta zeby nie tęsknił po Sancie ;)

Na razie mogę poweidzieć, ze jest spokojna choc nieco ostrożna. Jak szybko chodziłam po mieszkaniu zbierając kwiatek z podłogi, przenosząc rozne przedmioty zeby nie miala do nich dostępu i potknęłam sie o nią to przez chwile bardziej ostroznie mi się przyglądała jakby patrzyła czy chce jej cos zrobic....mysle ze czas sprawi, ze zacznie ufać i pewnie bardziej się otworzy :p

Do piesków na razie nie wiemy na pewno ale chyba bez rewelacji

aaa no i domek to chyba będzie musiał być z platynowymi klameczkami :loveu::loveu:

Posted

no własnie....jak TZ zadzwonił i powiedzial ze pozycja Herosławy i Rufusława jest zagrozona, to pomyślałam "tja" ale jak dzisiaj zobaczyłam tę czekoladową panterę, to umarłam :placz: ona jest cudna!

i zastanow sie czy na pewno chcesz ją poznać :diabloti:

Posted

an1a napisał(a):
Tak... jeszcze raz napiszcie jaka ona piękna.... jeszcze z 10.... :roll: :placz:

:diabloti:

a ty cioooo - zazdrosna, ze do ciebie nie trafi?:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

andzia69 napisał(a):
a ty cioooo - zazdrosna, ze do ciebie nie trafi?:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Nie przesądzajmy, bo wszystko się może zdarzyć :evil_lol:

Posted

[quote name='rufusowa']moze w weekend sie zrobią :p

Tz powiedział, ze Tora ma też wadę :diabloti:

mowi, ze w te jej wielkie, kocie łapska wchodzi dużo błota :evil_lol:

wiadereczko takie zabawkowe dla dziecków i łapki wypłukane :p

Posted

niestety pogoda była do doopy a mój aparat zeby robic w miarę przyzwoite fotki, potrzebuje dobrego światła :-(

no ale i tak nacykałam jak goopia, bo na Tore nie sposób nie patrzeć i nie sposób się nia nie zachwycać :roll:

Posted

Tora do ludzi jest przecudowna....nie ma w niej cienia agresji czy zaciętości...mozna sie na niej nawet połozyc a ona nic... umosci sie tylko zeby jej było wygodnie...

u mamy Sebastiana połozyła sie na fotelu i chrapała - to chyba przez katar ma tez kaszel wsteczny? Ania jak to było?

Tora cały czas szuka kontaktu z człowiekiem, opiera się o nogi a jak się kładzie na kanapie to tak zeby czuc człowieka, nawet jak nie ma miejsca to i tak sie wciśnie bo woli zeby jej bylo niewygodnie ale przy człowieku.
Zostawiona w innym pokoju sama skomle a zostawiona sama w domu zrzuca na podłoge co jest w zasięgu jej łap. Jak zostawała sama w klatce to skomlała i stwierdzilismy ze względu na dobre relacje z sąsiadami TZ ta no i dla jej dobra zeby nie musiała sama siedzieć 9 godzin dziennie, zamienilismy ją z moją suką.
Hera poszła do TZ-ta a Tora przyszła do mnie.

Wczoraj na trochę zostawiłam ją w klatce a w tym samym pokoju był Rufus i nie skomlała więc mam nadzieje, ze będzie lepiej. U mnie też więcej osób się kręci w domu i najwyżej 4-5 godzin posiedzą same więc popracujemy nad tym zeby klatka kojarzyła się jej dobrze.
Karmię ją w klatce, śpi równiez w klatce i dzisiaj dostała kośc do gryzienia na te kilka godzin, które spędzą bez ludzi.
W tym samym pokoju jest Rufus, więc mam nadzieje, ze nie będzie paniki z jej strony.

Zabawkami tez nie potrafi się bawić i tu tez licze ze będzie naśladować Rufusa

Relacje między nimi prawie idealne... Rufus troche burczy zeby jej pokazac ze to on rządzi a ona na niego szczeka bo by się chciała pobawić...mówie jej "daj mu kilka dni"
Jak sie nie wyciszają, to zakładam na kilkanaście minut kagańce a potem jest spokój.

Posted

bonsai_88 napisał(a):
Ona jest prześliczna :loveu:. Jakbym mogła to już teraz-zaraz bym ją zabrała :eviltong:.. niestety jedyne na co mogę sobie pozwolić to podziwianie zdjęć :placz:

ciotka zapewniam Cie ze gdybys ja poznała na żywo przestałabyś się przejmować argumentami przeciw :evil_lol: przy niej każdy głupieje i ma myśli o drugim, trzecim psie :cool1:
ale zeby było jasne - u mnie nie zostanie :evil_lol: