Kasia&Max Posted February 14, 2009 Posted February 14, 2009 my też przyszliśmy się przywitać, ale widzę, że Gosia tak świętuje Walentynki, że nie ma czasu na Dogo:cool3:odezwij się i pochwal co ten Twój ślubny wymyślił z okazji tego wyjątkowego dnia:) Quote
C&B Posted February 14, 2009 Posted February 14, 2009 Śliczna dzieweczka:loveu: Widzę, że nie tylko ja mam takie problemy z psem:shake: Ty też wziełaś ,,zdechlaczka":loveu:(oczywiście w pozytywnym znaczeniu tak mówię) i też udało ci się odtratować:loveu: Czy Neli pozostały jakieś problemy po choróbsku , bo mojej to często coś się jeszcze dzieje...:shake::loveu: Quote
Gosia2406 Posted February 14, 2009 Author Posted February 14, 2009 [quote name='ewa2909']Przyszliśmy się przywitać Walentynkowo serduszkowo:loveu::loveu::loveu: Dziękujemy za walentynkowe odwiedzinki. Quote
Gosia2406 Posted February 14, 2009 Author Posted February 14, 2009 Kasia&Max napisał(a):my też przyszliśmy się przywitać, ale widzę, że Gosia tak świętuje Walentynki, że nie ma czasu na Dogo:cool3:odezwij się i pochwal co ten Twój ślubny wymyślił z okazji tego wyjątkowego dnia:) Klasycznie jak zwykle,,20 czerwonych róż" Quote
Gosia2406 Posted February 14, 2009 Author Posted February 14, 2009 Domka_Czika napisał(a):Śliczna dzieweczka:loveu: Widzę, że nie tylko ja mam takie problemy z psem:shake: Ty też wziełaś ,,zdechlaczka":loveu:(oczywiście w pozytywnym znaczeniu tak mówię) i też udało ci się odtratować:loveu: Czy Neli pozostały jakieś problemy po choróbsku , bo mojej to często coś się jeszcze dzieje...:shake::loveu: Witamy nową osobę w naszej galerii.Na szczęście,odpukać narazie jest dobrze.Odrazu po chorobie wyszło jej dużo włosków na łepetynce i pod szyjką,ale pracujemy nad tym i już ładnie zaczynają odrastać,niestety jest też drugi problem który zawdzięczamy chorobie a mianowicie zatrzymanie,a może spowolnienie wzrostu.Neli jest bardzo malutka i chyba już dużo większa nie będzie.Teraz waży około 700g(690g) mamy cichutką nadzieje że osiągnie 1500g(na więcej chyba nie możemy liczyć)26lutego skończy 5miesięcy(12 marca wedłóg wetów) Quote
C&B Posted February 14, 2009 Posted February 14, 2009 Gosia2406 napisał(a):Witamy nową osobę w naszej galerii.Na szczęście,odpukać narazie jest dobrze.Odrazu po chorobie wyszło jej dużo włosków na łepetynce i pod szyjką,ale pracujemy nad tym i już ładnie zaczynają odrastać,niestety jest też drugi problem który zawdzięczamy chorobie a mianowicie zatrzymanie,a może spowolnienie wzrostu.Neli jest bardzo malutka i chyba już dużo większa nie będzie.Teraz waży około 700g(690g) mamy cichutką nadzieje że osiągnie 1500g(na więcej chyba nie możemy liczyć)26lutego skończy 5miesięcy(12 marca wedłóg wetów) Mojej też wypadały włoski , ale kupiliśmy jej naprawdę dobre tabletki , teraz sierść jest piękna i tak nie wypada:loveu: I nadodatek jest to jedyne lekartwo jakie mój pies je ze smakiem:lol: Quote
ewa2909 Posted February 14, 2009 Posted February 14, 2009 Gosia2406 napisał(a):Witamy nową osobę w naszej galerii.Na szczęście,odpukać narazie jest dobrze.Odrazu po chorobie wyszło jej dużo włosków na łepetynce i pod szyjką,ale pracujemy nad tym i już ładnie zaczynają odrastać,niestety jest też drugi problem który zawdzięczamy chorobie a mianowicie zatrzymanie,a może spowolnienie wzrostu.Neli jest bardzo malutka i chyba już dużo większa nie będzie.Teraz waży około 700g(690g) mamy cichutką nadzieje że osiągnie 1500g(na więcej chyba nie możemy liczyć)26lutego skończy 5miesięcy(12 marca wedłóg wetów) Gosiu chyba będzie Wam musiało wystarczyć jak Neli dobije do 1 kg.Napewno jej waga nie dojdzie do tego jaką byście chcieli. Tosiek jak miał 5 miesięcy ważył 1.200kg,teraz waży troszke ponad 1.500kg(niedochodzi do 1.600.ą jedzonko ma nie wydzielane,leży cały czas w miseczce na podłodze. Quote
Gosia2406 Posted February 14, 2009 Author Posted February 14, 2009 ewa2909 napisał(a):Gosiu chyba będzie Wam musiało wystarczyć jak Neli dobije do 1 kg.Napewno jej waga nie dojdzie do tego jaką byście chcieli. Tosiek jak miał 5 miesięcy ważył 1.200kg,teraz waży troszke ponad 1.500kg(niedochodzi do 1.600.ą jedzonko ma nie wydzielane,leży cały czas w miseczce na podłodze. Ciiiiiiiii.........nadzieję zawsze trzeba mieć. Quote
C&B Posted February 14, 2009 Posted February 14, 2009 Gosia2406 napisał(a):Ciiiiiiiii.........nadzieję zawsze trzeba mieć. ,,Njaważniejsza jest nadzieja , ona nigdy nie umiera...":evil_lol: Quote
Gosia2406 Posted February 14, 2009 Author Posted February 14, 2009 Domka_Czika napisał(a):Mojej też wypadały włoski , ale kupiliśmy jej naprawdę dobre tabletki , teraz sierść jest piękna i tak nie wypada:loveu: I nadodatek jest to jedyne lekartwo jakie mój pies je ze smakiem:lol: Nasza pani weterynarz też dała nam tebletki w ampółkach i kazała nam je podawać raz dziennie a gdyby nie chciała to wyciskać do jedzonka,na szczęście bierze je bardzo chętnie.Robie dziurkę i wyciskam jej zawartość na jęzorek a tak jej smakuje że liże jeszcze pustą osłonkę. Quote
Gosia2406 Posted February 14, 2009 Author Posted February 14, 2009 Domka_Czika napisał(a):,,Njaważniejsza jest nadzieja , ona nigdy nie umiera...":evil_lol: A twój piesek to pekińczyk tak jaw na banerku? czemu nie mogę wejść w twoją galerie? Quote
C&B Posted February 14, 2009 Posted February 14, 2009 [quote name='Gosia2406']Nasza pani weterynarz też dała nam tebletki w ampółkach i kazała nam je podawać raz dziennie a gdyby nie chciała to wyciskać do jedzonka,na szczęście bierze je bardzo chętnie.Robie dziurkę i wyciskam jej zawartość na jęzorek a tak jej smakuje że liże jeszcze pustą osłonkę. To dobrze, że lubi , bo z Cziką z innymi tabletkami , właśnie trzeba ją oszukiwać i np. do kiełbaski wkładać i jeszcze to kroić , bo to takie łapczywe , żeby sie udusić może , bo mam malutki przełyk , bo gdy lubi to weźmie i sobie pogryzie... A co dolegało Neli dolegało? Moja miała coś ze trzustką , jelitami itd... Ona jest w typie rasy..Pekinczyka;) OIjoj...xle podlinoowany...:( http://www.dogomania.pl/forum/f609/c-b-d-nie-tylko-102815/ ;) Quote
Gosia2406 Posted February 14, 2009 Author Posted February 14, 2009 żebyś wiedziała ile sie namęczyłam jak chciałam dać jej tabletkę na odrobaczenie:diabloti:.Wsadziłam jej ją do kawałka kurczaczka,zjadła kurczaczka a tabletkę wypluła i tak kilka razy,a tabletka była taka malutka że pierwszy raz taką widziałam. Quote
Gosia2406 Posted February 14, 2009 Author Posted February 14, 2009 DZiś na obiadek dostała kurczaczka i troszke ziemniaczków,to wyjadła mięsko a ziemniaczki poukładała wokół miseczki,,piesek francuski"jeden Quote
C&B Posted February 14, 2009 Posted February 14, 2009 [quote name='Gosia2406']DZiś na obiadek dostała kurczaczka i troszke ziemniaczków,to wyjadła mięsko a ziemniaczki poukładała wokół miseczki,,piesek francuski"jeden Moja pieskiem francuskim nie jest , fraczej zachowuje się jak chłop i nie chodzi tylko o jedzenie:evil_lol: Chrapie , pruka , beka:evil_lol: Tylko karmy nie lubi , a te choroby zmuszają nas do dawania jej: ROYAL CANIN Intestinal 420g lub ROYAL CANIN Intestinal 7,5kg I jej nie lubi ,a le tylko na niej nic sie nie dzieje... Tzn. je , ale trzeba ją karmić ,a jak dostanie normalne jedzenie to oczywiście zje sama xD Quote
Gosia2406 Posted February 14, 2009 Author Posted February 14, 2009 coś o tym wiemy:shake:.U nas Rojalek też zalega w miseczce,ale jak nie dostanie nic innego to musi się nim zadowolić.Co innego dostaje za to na obiadek bo szczwana żebrze koło stołu jak jemy więc żeby ją tego odłuczyć dostaje na miseczkę swoje jedzonko(mięsko plus ryż lub ziemniaczki lub marchewkę). Quote
C&B Posted February 14, 2009 Posted February 14, 2009 Gosia2406 napisał(a):coś o tym wiemy:shake:.U nas Rojalek też zalega w miseczce,ale jak nie dostanie nic innego to musi się nim zadowolić.Co innego dostaje za to na obiadek bo szczwana żebrze koło stołu jak jemy więc żeby ją tego odłuczyć dostaje na miseczkę swoje jedzonko(mięsko plus ryż lub ziemniaczki lub marchewkę). Witaj w klubie posiadania żebraków:multi::evil_lol: Quote
Gosia2406 Posted February 14, 2009 Author Posted February 14, 2009 Na szcęście mam w domu jeszce jedno włochate zwierzątko które nie wybrzydza i.........wcina świerszcze aż furczy:evil_lol:. Quote
C&B Posted February 14, 2009 Posted February 14, 2009 Gosia2406 napisał(a):Na szcęście mam w domu jeszce jedno włochate zwierzątko które nie wybrzydza i.........wcina świerszcze aż furczy:evil_lol:. A stworzenie zwane pajakiem!:scared: Ciekawe kiedy znow odiwedzę tą galerię:evil_lol: U mnie zaraz fotki będa:D Quote
Gosia2406 Posted February 14, 2009 Author Posted February 14, 2009 Domka_Czika napisał(a):A stworzenie zwane pajakiem!:scared: Ciekawe kiedy znow odiwedzę tą galerię:evil_lol: U mnie zaraz fotki będa:D To jest mała(ma roczek z hakiem)LASIDORA wychowałam ją od nimfy.Dostałam dwie ale ta po pierwszej wylince zeżarła tą drugą(ślubny też się buntował jak je zobaczył,a teraz to jego ulubienica)Odwiedzaj nas często,będziemy czekały i zaglądały do was. Quote
C&B Posted February 14, 2009 Posted February 14, 2009 Gosia2406 napisał(a):To jest mała(ma roczek z hakiem)LASIDORA wychowałam ją od nimfy.Dostałam dwie ale ta po pierwszej wylince zeżarła tą drugą(ślubny też się buntował jak je zobaczył,a teraz to jego ulubienica)Odwiedzaj nas często,będziemy czekały i zaglądały do was. A to z jakiejś hodowli czy ze sklepu..Ja się na tym nie znam , ale wiem , że chyba sa hodowle pająków... Żarcik był , że nie będziemy odwiedzać;) taka śliczna sunia to aż grzech :loveu: Quote
Gosia2406 Posted February 15, 2009 Author Posted February 15, 2009 Mój ślubny ma takiego znajomego który się tym pasjonuje.Ma pająki i węże.Nie kupiłam ich(bo były dwie)tylko dostałam.Dodam że ten gatunek nie jest jadowity.Jak czuje się zagrorzona to strzepuje tylko pyłek z odwłoka który powoduje swędzenie sprawdziłam bo już mnie tym poczęstowała,wrażenie takie jak po pokrzywie,tylko śladu nie ma. Quote
C&B Posted February 15, 2009 Posted February 15, 2009 Gosia2406 napisał(a):Mój ślubny ma takiego znajomego który się tym pasjonuje.Ma pająki i węże.Nie kupiłam ich(bo były dwie)tylko dostałam.Dodam że ten gatunek nie jest jadowity.Jak czuje się zagrorzona to strzepuje tylko pyłek z odwłoka który powoduje swędzenie sprawdziłam bo już mnie tym poczęstowała,wrażenie takie jak po pokrzywie,tylko śladu nie ma. HeHe:evil_lol: Wystarczy, ze mó kolega ma weża i starczy mi konkaktów z takimi zwierzakami. Ja tam wole potulne psiaki i koniki :D Quote
Gosia2406 Posted February 15, 2009 Author Posted February 15, 2009 :placz:Nikt już do nas nie zagląda Quote
Recommended Posts