meja Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 Wiatmy:lol: http://i43.tinypic.com/153uss7.jpg No widać, że dobre kumpelstwo, (fajny ten piesek) http://i40.tinypic.com/2mq0wux.jpg śliczna:loveu::loveu::loveu: Marchewką to Elmiś woli się bawić, zawsze trochę poskrobie ale niewiele zjada, woli gotowaną:p Quote
Milka_85 Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 Witamy czwartkowo i miłego dzioneczka życzymy :lol: Jutro piątek....,jadę odebrać moją Bonnie:multi::multi: Quote
Gosia2406 Posted April 23, 2009 Author Posted April 23, 2009 witamy wszystkich.:hand::hand::hand: Quote
Gosia2406 Posted April 23, 2009 Author Posted April 23, 2009 Moje szczęście waży już 1kg:multi::multi::multi:.Niestety mamy następny problem:shake:,a mianowicie zębolki:shake:.Niedawno pisałam że Neli wypadł pierwszy ząbek,po nim pomału wypadł następny i następny,w sumie do dziś 4.Ale jak zaczeły wypadać ząbki mleczne,zaczeły równiez rosnąć stałe,które rosły szybciej niż wypadały mleczne:shake:.Dziś Neli ma już prawie kompletne uzębienie z ząbków stałych i niestety prawie wszystkie ząbki mleczne:shake:.Wetka nam powiedziała że jak w ciągu około 2 miesięcy nie wylecą te mleczaki trzeba będzie usówać pod narkozą:shake:. Quote
dysia-u Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 Gosiu , ja też przezywałam kiedy już było wiadomo że trzeba rwać. Ale powiem szczerze że to były nerwy troche na wyrost. Wszystko poszło sprawnie i bez komplikacji. Trzeba pamiętać żeby przez jakiś czas nie dawać suchej karmy tylko moczoną i pochować zabawki żeby nie gryzła nic twardego.:shake: Zobaczysz , wszystko będzie ok. U nas oprócz tego zabioegu miała jeszcze sterylke /też przecież narkoza/ ale jest dzielna. Quote
***Paulina*** Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 Spokojnie, macie 2 miesiące;) Na razie nie ma się co zamartwiać;) Quote
Gosia2406 Posted April 24, 2009 Author Posted April 24, 2009 dysia-u napisał(a):Gosiu , ja też przezywałam kiedy już było wiadomo że trzeba rwać. Ale powiem szczerze że to były nerwy troche na wyrost. Wszystko poszło sprawnie i bez komplikacji. Trzeba pamiętać żeby przez jakiś czas nie dawać suchej karmy tylko moczoną i pochować zabawki żeby nie gryzła nic twardego.:shake: Zobaczysz , wszystko będzie ok. U nas oprócz tego zabioegu miała jeszcze sterylke /też przecież narkoza/ ale jest dzielna. Dzięki Dusiu za słowa pocieszenia.Od wczoraj wziełam się za rozruszanie tych zębolków,z nadzieją że jednak same wypadną,jeśli nam sie nie uda to trudno,będzie trzeba rwać:placz:.A co do tej sterylki,to robi sie to tylko po to żeby suczka nie miała szczeniaczków,czy są tego jeszcze inne dobre strony?Pytam bo wetka mnie pytała czy planuje wysterylizować Neli.Tak sobie myśle że jeśli sterylka jest tylko po to zeby nie miała szczeniaczków to może sobie odpuszcze i zaoszczędze jej stresu i bólu,przecież i tak nie mam zamiaru jej rozmnażać.Od wczoraj mi ta sterylka w głowie siedzi,zupełnie nie wiem co robić:shake:.A na czym właściwie ona polega,i jak ją robią? Quote
ewa2909 Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 Cześć Gosiu:loveu::loveu::loveu: U nas ostatni kiełek wisi juz na włosku i obyło sie bez narkozy i pomocy w usunięciu zaabalków. Mieliśmy tylko obserwować szczęke Tośka czy nic złego się z nią nie dzieje i tak wytrwaliśmydo pozbycia sie wszystkich ząbalków.:multi: Quote
dysia-u Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 Gosiu u nas sterylka była konieczna. O hodowli i tak nie myślałam bo Mejsi nie ma rodowodu . Każda cieczka kończyła się ciążą urojoną , a co się z tym wiąże -depresja, wychudzenie i takie tam inne nieprzyjemne dolegliwośći. Teraz mamy już komfort psychiczny bo nie mamy sfory psów koło ogrodzenia a przede wszystkim Mejsi jest pogodna i łagodna :loveu: Quote
moniczkaa86 Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 Witamy i przesyłamy buziaka w nosek dla niuńki :buzi: Quote
Aga76 Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Dzień dobry Gosiu :buzi: Oby w ciągu dwóch miesięcy mleczaki samodzielnie sobie wyszły :thumbs: Quote
Gosia2406 Posted April 27, 2009 Author Posted April 27, 2009 Witamy wszystkich :hand:.Nad tymi mleczakami pracujemy uparcie.Podsówamy Neli zabawki do szarpania.Kostek ze skóry nie zabardzo chciała gryźć więc troszkę posmarowałam jej oliwą,teraz nikomu jej nie chce oddać.Próbuje również ruszać te mleczaki palcami,czego bardzo nie lubi.Mam nadzieję że to wszystko wystarczy do pozbycia się tych ząbali. Quote
Gosia2406 Posted April 27, 2009 Author Posted April 27, 2009 Starczy już tych błysków,choć juz bo nie mam sie do kogo przytulić: Quote
Aga76 Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 http://i43.tinypic.com/5vvmo6.jpg Pięknie kolorowo i milutko :loveu: pozdrawiamy poniedziałkowo :hand: Quote
Karolina. Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Przyszliśmy się przywitać :p Neli śliczniutka :loveu: Tylko gdzie się kucorek podział? :mad: Quote
Gosia2406 Posted April 27, 2009 Author Posted April 27, 2009 Karolina&Lucky napisał(a):Przyszliśmy się przywitać :p Neli śliczniutka :loveu: Tylko gdzie się kucorek podział? :mad: Nelka idzie spac,więc kucorka ściągamy,żeby było wygodniej. Quote
Recommended Posts