Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 945
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

***Paulina*** napisał(a):
Śliczna:loveu::loveu::loveu:
Urosła chociaż troszeczkę? Jak tam z jej wagą???

Dziś byliśmy u pani weterynarz bo Neli miała w końcu dostać szczepienie i czipa,ale zaniepokoiło mnie ze ona od pewnego czasu strasznie drapała się po uszkach i poprosiłam wetkę zeby tam zajżała i okazało się że ma zapalenie uszek,więc nie dostała szczepienia tylko kropelki z antybiotykiem.Oczywiście zważyłam Neli-900gram(równiutkie).Coś mi się zdaje że jeśli przekroczymy 1kg to będzie sukces.

Posted

Pegaza napisał(a):
Gosia jesli apetycik bedzie jej sluzyl tak jak mojej Pipi to dasz rade wage jej dzwignac:cool1: ja musze wziasc sie za odchudzanie Pipi:roll:

Apetycik to jej dopisuje,nie mam się co skarżyć,ale tez nie moge jej pozwolić zeby sie zabardzo upasła bo by wyglądała jak serdelek.Ona poprostu wcina wszystko,nawet royalkiem nie gardzi jak w miseczce zabraknie konserwki,już nawet konserwy kupuje takie specjalne dla yoreczków(same chude mięsko i galaretka),na początku jadła je niechętnie,ale teraz nawet miskę oblizyje po nich mały żarłok.Nawet wetka stwierdziła że tłuszczyk u niej już czuć jak się ją złapie,żeberek już nie czuć.

Posted

dysia-u napisał(a):
ona jest chyba za malutka na intensywne grubnięcie :crazyeye: łapki mogą nie unieść takiego ciężarku.

No właśnie,dlatego dostaje te konserwki z chudym mięskiem i galaretka,a gotowane jedzonko tylko 2,góra 3 razy w tygodniu( i to tez mięsko z piersi kurczaczka lub kaczuszki).Jeszcze troszeczkę chyba rośnie,ale jak przestanie to chyba tez będziemy musieli ograniczyć i niestety bedzie musiała częściej sie przepraszać z rojalkiem.

Posted

wlasnie nadrobiłam troszkę i nieco się zmartwiłam:(ta Twoja kruszynka to taka maciupka jest...moja Maja to 4 Nelki:-onie moge sobie wyobrazić takiej kruszynki...
a co do uszek...też mieliśmy z nimi problem u Maxa ale jesli porównywać to do innych schorzeń, które przytrafiały się Maksiorowi to akurat nie jest az takie groźne no ale oczywiście nie znaczy, że można zbagatelizować...aj Nela Nela okruszku jeden...martwimy się o Ciebie:(

Posted

no nie! znowu znikła! a jak wchodziłam to jeszcze była! w pupę lać i tyle!:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:
Gosia masz mi zawsze na koniec patrzeć czy jestem dostępna zrozumiano! no ja myślę:lol:miłego wieczorku kochane!

Posted

Kasia&Max napisał(a):
no nie! znowu znikła! a jak wchodziłam to jeszcze była! w pupę lać i tyle!:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:
Gosia masz mi zawsze na koniec patrzeć czy jestem dostępna zrozumiano! no ja myślę:lol:miłego wieczorku kochane!

Ja znikam tylko na momęcik(zaglądam na nk).Nie uciekajcie tak szybko:placz:

Posted

Kasia&Max napisał(a):
wlasnie nadrobiłam troszkę i nieco się zmartwiłam:(ta Twoja kruszynka to taka maciupka jest...moja Maja to 4 Nelki:-onie moge sobie wyobrazić takiej kruszynki...
a co do uszek...też mieliśmy z nimi problem u Maxa ale jesli porównywać to do innych schorzeń, które przytrafiały się Maksiorowi to akurat nie jest az takie groźne no ale oczywiście nie znaczy, że można zbagatelizować...aj Nela Nela okruszku jeden...martwimy się o Ciebie:(

do tego zapalenia niestety przyplątał się jakis grzybek:shake:,ale na szczęscie jeśli chodzi o tego grzybka to dopiero początki.

Posted

Pegaza napisał(a):
No wlasnie Gocha moja Pipi zaczyna takiego serdelka przypominac..:roll:

grzybki sa do wyleczenia a napewno macie tam super preparaty..

Dostaliśmy jakieś kropelki z antybiotykiem o nazwie,,SUROLAN",mam tym zakrapiać Neli uszka 3 razy dziennie po 2-3 kropelek(podobno pomogą na zapalenie i na grzybka).Mamy nadzieje ze pomogą,w poniedziałek idziemy do kontroli.

Posted

Hej dziewczynki! jak tam sobota Wam mija? posprzatalyscie juz? nie wiem jak u Was jest ale ja to poprostu mam cos z glowa na punkcie kurzu i sprzatam codziennie...dzisiaj już taka bylam zla ze caly dom na nogi postawilam...wczoraj po poludniu wysprzatalam wszystko, dzis rano wstaje i znowu w przedpokoju mnostwo piachu, wszedzie kurz lata...ja chyba oszaleje...:crazyeye: