Jump to content
Dogomania

Yanusia i Melcia moje kochane małpiszonki :-)

Recommended Posts

Posted

aneczka23 napisał(a):
My się tutaj witamy u laski. Widzę, że nie tylko nas na dogo nei widziano ;)
Gratulację z postępami. Kliker jest super pomocny przy nauce sztuczek i jakiś precyzyjnych komend. Aczkolwiek moje kundle ostatnio są zaniedbane bardzo w kwestii szkoleń. Ach zazdroszczę cierpliwości i czasu :eviltong:

a ja właśnie byłam u Ciebie :evil_lol:
czasu nie mam zbyt dużo, ćwiczymy krótkimi seriami, bo Yana szybko się nudzi:razz:, ale ostatnio ćwiczę z nią przed kolacją, jak jest głodna wtedy ma dużą motywację :evil_lol: nauczyla się też ostatnio szczekać na komendę, oj nie było łatwo... ona mało szczeka i tylko wtedy gdy jest zdenerowwana, a tu pancia chce na komendę :crazyeye: ale idzie jej coraz lepiej :lol:

a zapomniałam się pochwalić, że mamy już przydomek hodowlany. Muszę wziąć się za projekt stronki :lol:

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Agata_Roki napisał(a):
Oo będą poYankowe maluchy [?] :loveu::loveu:

Ja się piszę na szczeniora,jak nie teraz to kiedyś :diabloti::loveu:

mam nadzieję, że będą w przyszłym roku :lol:

a teraz robię casting na tatusia ;)

Posted

Yana napisał(a):

a zapomniałam się pochwalić, że mamy już przydomek hodowlany. Muszę wziąć się za projekt stronki :lol:

:laola:

:beerchug:

jak stronka będzie gotowa to koniecznie zaprezentuj nam tu link do niej
a jak brzmi przydomek?:cool3:

Posted

hmm... koncepcje były różne, rózne propozycje też zgłosiłam, ostatecznie zostało przyjęte : Ginger team. To na cześć mojej rudej małpy, która zapoczątkowała to bokserowe szaleństwo w moim domu i zmieniła nieodwracalnie moje życie :evil_lol:

Posted

bonita napisał(a):
Ginger team-fajnie:loveu:

No to czekam na casting na tatusia:cool3:
kogo bierzesz pod uwagę:cool3:

poważnie zastanawiam się nad Hannibalem Optima grata :razz:

Posted

Yana napisał(a):
poważnie zastanawiam się nad Hannibalem Optima grata :razz:

Mi się podoba:loveu: nawet bardzo :D, jest po wspaniałym Ego (') jednym z moich ulubionych psów, zresztą cały rodowód ma super. Daje ładne szczenięta, w Twoim wypadku tylko żółtte:evil_lol:. No i mieszka dość blisko, a to też ważne , przynajmnej za pierwszym razem.

Kogo jeszcze bierzesz pod uwagę:cool3:

Ja to najszybciej szczenięta bokserskie będę miała za 2 lata, więc będę Cię tu wirtualnie wspierać:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

bonita napisał(a):
Mi się podoba:loveu: nawet bardzo :D, jest po wspaniałym Ego (') jednym z moich ulubionych psów, zresztą cały rodowód ma super. Daje ładne szczenięta, w Twoim wypadku tylko żółtte:evil_lol:. No i mieszka dość blisko, a to też ważne , przynajmnej za pierwszym razem.

Kogo jeszcze bierzesz pod uwagę:cool3:

Ja to najszybciej szczenięta bokserskie będę miała za 2 lata, więc będę Cię tu wirtualnie wspierać:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

wirtualne wsparcie bardzo mi się przyda :evil_lol: muszę wogóle porozmawiać o szczegółach z kimś doświadczonym, żeby się dobrze na te dzieci dobrze przygotować :evil_lol:
myślałam jeszcze o psie z austriackiej hodowli (von lustig chyba) też jest zdaje się po Ego. A z polskich hodowli myślałam o Geo. Ponieważ chcę żółte szczeniaki, pręgusów na razie nie biorę pod uwagę.

A może znasz jeszcze jakąś zagraniczną, ale nie za daleko położoną hodowlę z ładnym żółtym reproduktorem :roll:

Posted

Yana napisał(a):
wirtualne wsparcie bardzo mi się przyda :evil_lol: muszę wogóle porozmawiać o szczegółach z kimś doświadczonym, żeby się dobrze na te dzieci dobrze przygotować :evil_lol:
myślałam jeszcze o psie z austriackiej hodowli (von lustig chyba) też jest zdaje się po Ego.
:shake: to nie ta klasa, Tiwaz dCdI, bo o niego Ci chyba chodzi:cool3:
strasznie masywny pies i to w złym tego słowa znaczeniu- nie polecam.
A jak będizesz zaglądać jeszcze na stronkę hod. v. Lusting, to w galerii możesz zobaczyć pochodzcą z mojej hodowli Dulcyneę Eksodus- córkę Bonity :)
Juvenal v. Lusting jest śliczny- ale pręgowany:p
A z polskich hodowli myślałam o Geo. Ponieważ chcę żółte szczeniaki, pręgusów na razie nie biorę pod uwagę.

A może znasz jeszcze jakąś zagraniczną, ale nie za daleko położoną hodowlę z ładnym żółtym reproduktorem :roll:

Resztę napiszę za chwilę...:evil_lol:

Posted

Yana napisał(a):
A z polskich hodowli myślałam o Geo. Ponieważ chcę żółte szczeniaki, pręgusów na razie nie biorę pod uwagę.

Geo jest b. ładny ma fajny rodowód:loveu:, ale ma taki czarny nalot na sierści który przekazuje żółtym szczeniętom, bardzo mi sie ten nalot nie podoba, dlatego wybrałabym go jedynie dla pręgowanej suki:eviltong:.
Pomijając to piękny jest:loveu:

W Polsce jest jeszcze jeden interesujący pies...

Posted

apple napisał(a):
[FONT=Century Gothic]Dobry......ja z klikerem będę musiała z TZ-tem sprówać a nóż uda się jak u Yany:evil_lol:[/FONT]

jeśli chcesz trenować na TZ to polecam książkę "Najpierw wytresuj kurczaka", autorka (nazwiska nie pamiętam) twierdzi, że poprzez kształtowanie i pozytywne wzmocnienia da się wytresować wszystko...od delfina, po dziecko i faceta :evil_lol: ja nie próbowałam z TZ, bo cierpliwości starcza mi jedynie na psy :evil_lol:

... no i Twój TZ musi być łakomy na smaczki, żebyś go mogła nagradzać... no chyba, że wymyslisz jakąś inną nagrodę :diabloti:

Posted

bonita napisał(a):
Geo jest b. ładny ma fajny rodowód:loveu:, ale ma taki czarny nalot na sierści który przekazuje żółtym szczeniętom, bardzo mi sie ten nalot nie podoba, dlatego wybrałabym go jedynie dla pręgowanej suki:eviltong:.
Pomijając to piękny jest:loveu:

W Polsce jest jeszcze jeden interesujący pies...

tak, chodziło mi o Tiwaza, na zdjęciach wygląda ładnie, ale rzeczywiście nikt z moich znajomych nie widział go na żywo :roll:
dzięki za informację, w takim razie skreślam go z listy kandydatów, odpadł w przedbiegach :evil_lol:
o tym nalocie Geo mówiła mi także hodowczyni Yany, a szkoda bo mi się bardzo podoba

a jakiego jeszcze psa masz na myśli :razz:

Posted

Yana napisał(a):
jeśli chcesz trenować na TZ to polecam książkę "Najpierw wytresuj kurczaka", autorka (nazwiska nie pamiętam) twierdzi, że poprzez kształtowanie i pozytywne wzmocnienia da się wytresować wszystko...od delfina, po dziecko i faceta :evil_lol: ja nie próbowałam z TZ, bo cierpliwości starcza mi jedynie na psy :evil_lol:

... no i Twój TZ musi być łakomy na smaczki, żebyś go mogła nagradzać... no chyba, że wymyslisz jakąś inną nagrodę :diabloti:
[FONT=Century Gothic]Spoko jestem kreatywna:diabloti:[/FONT]

Posted

No proszę hodowla ruszyła pełną parą. Przyszła mamusia już pewnie też się nei może doczekać. To trochę jak z afrykańskimi plemionami - starszyzna wybiera kandydata dla Pani Młodej :eviltong:
Podoba mi się bardzo Wasz przydomek. Życzę wielu sukcesów hodowlanych Madziu.

Posted

aneczka23 napisał(a):
No proszę hodowla ruszyła pełną parą. Przyszła mamusia już pewnie też się nei może doczekać. To trochę jak z afrykańskimi plemionami - starszyzna wybiera kandydata dla Pani Młodej :eviltong:
Podoba mi się bardzo Wasz przydomek. Życzę wielu sukcesów hodowlanych Madziu.

dzięki Aniu :loveu:

przyszła mamusia nie wie co się święci, mam nadzieję, że wybrany narzeczony przypadnie jej do gustu :evil_lol:
myślę, że będzie jednak zadowolona, bo jeśli moje plany hodowlane wypalą, to postanowiłam, że zostawimy jednego szczeniora, więc będzie miała towarzystwo. Już się nie mogę doczekać kiedy będę miała dwa boksery :multi:

Posted

poranne rozmowy :diabloti:

- Yana! wstawaj, idziemy na spaceeeerek...
- jaki spacerek ?! czy ty wiesz która jest godzina ???

- Yana wstawaj, chodź na siku
- ja tam jeszcze wytrzymam

- Yana idziemy :mad:
- to se idź :cool3: ja tam zostaję pod kołdrą...

Posted

Yana napisał(a):

a jakiego jeszcze psa masz na myśli :razz:

No dla mnie najlepszą partią bokserską w okolicy jest Guess di Casa Vernice:razz: może nie jest sam w sobie cud miód i orzeszki(ale nie można mu również szczególnie wiele zarzucic), jego rodowód:mdleje:dla mnie - super! . Uwielbiam hodowlę d'Jandilla, Daniela matka Guessa- suka jak marzenie:loveu:. Brat Guessa Gladiator to ojciec całej plejady gwiazd z hod Nor Dom w tym Germiony - tegorocznej Zw.Św. i rasy!. A Jego siostra Great Promise:mdleje::evil_lol:.
Cała hodowla Via Aveling jest oparta na córce Danieli- Forza Romie w tym Via Aveling Dragonda- tegoroczna zw Atibox-u, A Zw.Świata Brait's Flash to czyja córka:cool3:-no Danieli oczywista:diabloti:.
Dla mnie linia Danieli ( Saviero di Soragna) to najlepsza aktualnie bokserska linia:loveu: no ale wiadomo - każdy ma inne zdanie:diabloti:.
Po co szukać gdzieś daleko jak się takiego psa ma pod nosem:evil_lol:
no właśnie, jest tylko jeden powód- zeby nie mieć tego samego co większość:p jednak pies jest tutaj i wiele naszych hodowli nim kryje lub będzie kryło ( np. Alfa Hara jak pewno wiesz).
Ale ja i tak pokryłabym swoją sukę właśnie nim:diabloti: a co mi tam:diabloti:

Wiesz ja dużą wagę przywiązuję do rodowodów, trochę mniejszą do wyglądu psa- wiadomo pokraka nie może być:evil_lol: ale jakieś mankamenty mogę przemilczeć jak ma super rodowód.

Świetny rodowód ma również mieszkający w naszym kraju młodziutki Lord dels Segadors ale nie za bardzo słychać o nim na wystawach, ani nie widziałam go na żywo, więc Ci go nie polecę( choć rodowodami pasowali by do siebie):p

A z zagranicznych psów...
Yana jest po Veronique?

Pamiętam że to Twoja decyzja , a ja tak sobie piszę bo to lubię:evil_lol:
Ja w w przyszłym roku również będę szukała chłopaka, ale nie dla bokserki tylko dla bostonki :)

Posted

Na DB był Lordzik tak jak Madzia z Yaną... Powiem szczerze, że oglądam psy i widze pare fajnych, ale cóż z tego skoro większość właśnie nimi suki kryje. Są psy o doskonałym Fenotypie, natomiast Genotyp :/ nie koniecznie.