Yana Posted October 23, 2009 Author Posted October 23, 2009 aneczka23 napisał(a):My się tutaj witamy u laski. Widzę, że nie tylko nas na dogo nei widziano ;) Gratulację z postępami. Kliker jest super pomocny przy nauce sztuczek i jakiś precyzyjnych komend. Aczkolwiek moje kundle ostatnio są zaniedbane bardzo w kwestii szkoleń. Ach zazdroszczę cierpliwości i czasu :eviltong: a ja właśnie byłam u Ciebie :evil_lol: czasu nie mam zbyt dużo, ćwiczymy krótkimi seriami, bo Yana szybko się nudzi:razz:, ale ostatnio ćwiczę z nią przed kolacją, jak jest głodna wtedy ma dużą motywację :evil_lol: nauczyla się też ostatnio szczekać na komendę, oj nie było łatwo... ona mało szczeka i tylko wtedy gdy jest zdenerowwana, a tu pancia chce na komendę :crazyeye: ale idzie jej coraz lepiej :lol: a zapomniałam się pochwalić, że mamy już przydomek hodowlany. Muszę wziąć się za projekt stronki :lol: Quote
.Agata. Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 Oo będą poYankowe maluchy [?] :loveu::loveu: Ja się piszę na szczeniora,jak nie teraz to kiedyś :diabloti::loveu: Quote
Yana Posted October 23, 2009 Author Posted October 23, 2009 Agata_Roki napisał(a):Oo będą poYankowe maluchy [?] :loveu::loveu: Ja się piszę na szczeniora,jak nie teraz to kiedyś :diabloti::loveu: mam nadzieję, że będą w przyszłym roku :lol: a teraz robię casting na tatusia ;) Quote
Patisa Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 Yana napisał(a): a zapomniałam się pochwalić, że mamy już przydomek hodowlany. Muszę wziąć się za projekt stronki :lol: :laola: :beerchug: jak stronka będzie gotowa to koniecznie zaprezentuj nam tu link do niej a jak brzmi przydomek?:cool3: Quote
Yana Posted October 26, 2009 Author Posted October 26, 2009 hmm... koncepcje były różne, rózne propozycje też zgłosiłam, ostatecznie zostało przyjęte : Ginger team. To na cześć mojej rudej małpy, która zapoczątkowała to bokserowe szaleństwo w moim domu i zmieniła nieodwracalnie moje życie :evil_lol: Quote
bonita Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 Ginger team-fajnie:loveu: No to czekam na casting na tatusia:cool3: kogo bierzesz pod uwagę:cool3: Quote
Yana Posted October 27, 2009 Author Posted October 27, 2009 bonita napisał(a):Ginger team-fajnie:loveu: No to czekam na casting na tatusia:cool3: kogo bierzesz pod uwagę:cool3: poważnie zastanawiam się nad Hannibalem Optima grata :razz: Quote
bonita Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 Yana napisał(a):poważnie zastanawiam się nad Hannibalem Optima grata :razz: Mi się podoba:loveu: nawet bardzo :D, jest po wspaniałym Ego (') jednym z moich ulubionych psów, zresztą cały rodowód ma super. Daje ładne szczenięta, w Twoim wypadku tylko żółtte:evil_lol:. No i mieszka dość blisko, a to też ważne , przynajmnej za pierwszym razem. Kogo jeszcze bierzesz pod uwagę:cool3: Ja to najszybciej szczenięta bokserskie będę miała za 2 lata, więc będę Cię tu wirtualnie wspierać:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Yana Posted October 27, 2009 Author Posted October 27, 2009 bonita napisał(a):Mi się podoba:loveu: nawet bardzo :D, jest po wspaniałym Ego (') jednym z moich ulubionych psów, zresztą cały rodowód ma super. Daje ładne szczenięta, w Twoim wypadku tylko żółtte:evil_lol:. No i mieszka dość blisko, a to też ważne , przynajmnej za pierwszym razem. Kogo jeszcze bierzesz pod uwagę:cool3: Ja to najszybciej szczenięta bokserskie będę miała za 2 lata, więc będę Cię tu wirtualnie wspierać:evil_lol::evil_lol::evil_lol: wirtualne wsparcie bardzo mi się przyda :evil_lol: muszę wogóle porozmawiać o szczegółach z kimś doświadczonym, żeby się dobrze na te dzieci dobrze przygotować :evil_lol: myślałam jeszcze o psie z austriackiej hodowli (von lustig chyba) też jest zdaje się po Ego. A z polskich hodowli myślałam o Geo. Ponieważ chcę żółte szczeniaki, pręgusów na razie nie biorę pod uwagę. A może znasz jeszcze jakąś zagraniczną, ale nie za daleko położoną hodowlę z ładnym żółtym reproduktorem :roll: Quote
bonita Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 Yana napisał(a):wirtualne wsparcie bardzo mi się przyda :evil_lol: muszę wogóle porozmawiać o szczegółach z kimś doświadczonym, żeby się dobrze na te dzieci dobrze przygotować :evil_lol: myślałam jeszcze o psie z austriackiej hodowli (von lustig chyba) też jest zdaje się po Ego. :shake: to nie ta klasa, Tiwaz dCdI, bo o niego Ci chyba chodzi:cool3: strasznie masywny pies i to w złym tego słowa znaczeniu- nie polecam. A jak będizesz zaglądać jeszcze na stronkę hod. v. Lusting, to w galerii możesz zobaczyć pochodzcą z mojej hodowli Dulcyneę Eksodus- córkę Bonity :) Juvenal v. Lusting jest śliczny- ale pręgowany:p A z polskich hodowli myślałam o Geo. Ponieważ chcę żółte szczeniaki, pręgusów na razie nie biorę pod uwagę. A może znasz jeszcze jakąś zagraniczną, ale nie za daleko położoną hodowlę z ładnym żółtym reproduktorem :roll: Resztę napiszę za chwilę...:evil_lol: Quote
bonita Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 Yana napisał(a):A z polskich hodowli myślałam o Geo. Ponieważ chcę żółte szczeniaki, pręgusów na razie nie biorę pod uwagę. Geo jest b. ładny ma fajny rodowód:loveu:, ale ma taki czarny nalot na sierści który przekazuje żółtym szczeniętom, bardzo mi sie ten nalot nie podoba, dlatego wybrałabym go jedynie dla pręgowanej suki:eviltong:. Pomijając to piękny jest:loveu: W Polsce jest jeszcze jeden interesujący pies... Quote
apple Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 [FONT=Century Gothic]Dobry......ja z klikerem będę musiała z TZ-tem sprówać a nóż uda się jak u Yany:evil_lol:[/FONT] Quote
Yana Posted October 27, 2009 Author Posted October 27, 2009 apple napisał(a):[FONT=Century Gothic]Dobry......ja z klikerem będę musiała z TZ-tem sprówać a nóż uda się jak u Yany:evil_lol:[/FONT] jeśli chcesz trenować na TZ to polecam książkę "Najpierw wytresuj kurczaka", autorka (nazwiska nie pamiętam) twierdzi, że poprzez kształtowanie i pozytywne wzmocnienia da się wytresować wszystko...od delfina, po dziecko i faceta :evil_lol: ja nie próbowałam z TZ, bo cierpliwości starcza mi jedynie na psy :evil_lol: ... no i Twój TZ musi być łakomy na smaczki, żebyś go mogła nagradzać... no chyba, że wymyslisz jakąś inną nagrodę :diabloti: Quote
Yana Posted October 27, 2009 Author Posted October 27, 2009 bonita napisał(a):Geo jest b. ładny ma fajny rodowód:loveu:, ale ma taki czarny nalot na sierści który przekazuje żółtym szczeniętom, bardzo mi sie ten nalot nie podoba, dlatego wybrałabym go jedynie dla pręgowanej suki:eviltong:. Pomijając to piękny jest:loveu: W Polsce jest jeszcze jeden interesujący pies... tak, chodziło mi o Tiwaza, na zdjęciach wygląda ładnie, ale rzeczywiście nikt z moich znajomych nie widział go na żywo :roll: dzięki za informację, w takim razie skreślam go z listy kandydatów, odpadł w przedbiegach :evil_lol: o tym nalocie Geo mówiła mi także hodowczyni Yany, a szkoda bo mi się bardzo podoba a jakiego jeszcze psa masz na myśli :razz: Quote
apple Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 Yana napisał(a):jeśli chcesz trenować na TZ to polecam książkę "Najpierw wytresuj kurczaka", autorka (nazwiska nie pamiętam) twierdzi, że poprzez kształtowanie i pozytywne wzmocnienia da się wytresować wszystko...od delfina, po dziecko i faceta :evil_lol: ja nie próbowałam z TZ, bo cierpliwości starcza mi jedynie na psy :evil_lol: ... no i Twój TZ musi być łakomy na smaczki, żebyś go mogła nagradzać... no chyba, że wymyslisz jakąś inną nagrodę :diabloti:[FONT=Century Gothic]Spoko jestem kreatywna:diabloti:[/FONT] Quote
aneczka23 Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 No proszę hodowla ruszyła pełną parą. Przyszła mamusia już pewnie też się nei może doczekać. To trochę jak z afrykańskimi plemionami - starszyzna wybiera kandydata dla Pani Młodej :eviltong: Podoba mi się bardzo Wasz przydomek. Życzę wielu sukcesów hodowlanych Madziu. Quote
Yana Posted October 27, 2009 Author Posted October 27, 2009 aneczka23 napisał(a):No proszę hodowla ruszyła pełną parą. Przyszła mamusia już pewnie też się nei może doczekać. To trochę jak z afrykańskimi plemionami - starszyzna wybiera kandydata dla Pani Młodej :eviltong: Podoba mi się bardzo Wasz przydomek. Życzę wielu sukcesów hodowlanych Madziu. dzięki Aniu :loveu: przyszła mamusia nie wie co się święci, mam nadzieję, że wybrany narzeczony przypadnie jej do gustu :evil_lol: myślę, że będzie jednak zadowolona, bo jeśli moje plany hodowlane wypalą, to postanowiłam, że zostawimy jednego szczeniora, więc będzie miała towarzystwo. Już się nie mogę doczekać kiedy będę miała dwa boksery :multi: Quote
Yana Posted October 28, 2009 Author Posted October 28, 2009 dowód na to, co udało mi się ostatnio "wyklikać" :evil_lol: Quote
Yana Posted October 28, 2009 Author Posted October 28, 2009 poranne rozmowy :diabloti: - Yana! wstawaj, idziemy na spaceeeerek... - jaki spacerek ?! czy ty wiesz która jest godzina ??? - Yana wstawaj, chodź na siku - ja tam jeszcze wytrzymam - Yana idziemy :mad: - to se idź :cool3: ja tam zostaję pod kołdrą... Quote
Iza i Avanti Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 Jakaż ona piękna! Cudna, cudnista mordziuchna! Quote
bonita Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 Yana napisał(a): a jakiego jeszcze psa masz na myśli :razz: No dla mnie najlepszą partią bokserską w okolicy jest Guess di Casa Vernice:razz: może nie jest sam w sobie cud miód i orzeszki(ale nie można mu również szczególnie wiele zarzucic), jego rodowód:mdleje:dla mnie - super! . Uwielbiam hodowlę d'Jandilla, Daniela matka Guessa- suka jak marzenie:loveu:. Brat Guessa Gladiator to ojciec całej plejady gwiazd z hod Nor Dom w tym Germiony - tegorocznej Zw.Św. i rasy!. A Jego siostra Great Promise:mdleje::evil_lol:. Cała hodowla Via Aveling jest oparta na córce Danieli- Forza Romie w tym Via Aveling Dragonda- tegoroczna zw Atibox-u, A Zw.Świata Brait's Flash to czyja córka:cool3:-no Danieli oczywista:diabloti:. Dla mnie linia Danieli ( Saviero di Soragna) to najlepsza aktualnie bokserska linia:loveu: no ale wiadomo - każdy ma inne zdanie:diabloti:. Po co szukać gdzieś daleko jak się takiego psa ma pod nosem:evil_lol: no właśnie, jest tylko jeden powód- zeby nie mieć tego samego co większość:p jednak pies jest tutaj i wiele naszych hodowli nim kryje lub będzie kryło ( np. Alfa Hara jak pewno wiesz). Ale ja i tak pokryłabym swoją sukę właśnie nim:diabloti: a co mi tam:diabloti: Wiesz ja dużą wagę przywiązuję do rodowodów, trochę mniejszą do wyglądu psa- wiadomo pokraka nie może być:evil_lol: ale jakieś mankamenty mogę przemilczeć jak ma super rodowód. Świetny rodowód ma również mieszkający w naszym kraju młodziutki Lord dels Segadors ale nie za bardzo słychać o nim na wystawach, ani nie widziałam go na żywo, więc Ci go nie polecę( choć rodowodami pasowali by do siebie):p A z zagranicznych psów... Yana jest po Veronique? Pamiętam że to Twoja decyzja , a ja tak sobie piszę bo to lubię:evil_lol: Ja w w przyszłym roku również będę szukała chłopaka, ale nie dla bokserki tylko dla bostonki :) Quote
bonita Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 No i zapomniałam dodać że fotki obiboka świetne :loveu: Quote
apple Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 [FONT=Century Gothic][COLOR=Green][B]Mam to samo z Krosiem:evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT] [url]http://img39.imageshack.us/img39/1453/obraz003oxq.jpg[/url] Quote
Sventata Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 Na DB był Lordzik tak jak Madzia z Yaną... Powiem szczerze, że oglądam psy i widze pare fajnych, ale cóż z tego skoro większość właśnie nimi suki kryje. Są psy o doskonałym Fenotypie, natomiast Genotyp :/ nie koniecznie. Quote
Recommended Posts