Jump to content
Dogomania

Yanusia i Melcia moje kochane małpiszonki :-)

Recommended Posts

Posted

pieski piękne. Lamborghini Nostrum :loveu: i Susan Beningus :loveu:
Piesek na 1 zdjęciach zachowywał się podobnie jak opisywany przeze mnie Crom. A podałabyś stawkę Bokserów? :cool3:

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gratulacje!:loveu:

Bardzo dużo pięknych boksiów miała Yaneczka za konkurentów...ale ja i tak w biegu dałabym jej pierwszeństwo i to nie tylko z sympatii:cool3:...nie jestem w stanie przejść do porządku dziennego nad sztucznościami...a już takie,które powoduję ból odrzucam natychmiast.
Yanusia jest piękna właśnie przez swą naturalną urodę i grację!Dla mnie ona wygrała!

Mizianka!:loveu:

Posted

aneczka23 napisał(a):
pieski piękne. Lamborghini Nostrum :loveu: i Susan Beningus :loveu:
Piesek na 1 zdjęciach zachowywał się podobnie jak opisywany przeze mnie Crom. A podałabyś stawkę Bokserów? :cool3:

CACIB + BOB- Susan Benignus
res.CACIB -Yana Alfa Hara
CACIB -Shakespeare Nostrum
res.CACIB -Geo Boxer del Euro
Zw.Młodzieży +Best Junior Fiorella
Zw.młodzieży/pies -Ungaro Nostrum

dokładniejszej nie posiadam :razz:

Posted

Ech.. tyle to na stronie boksera jest :eviltong: w ogóle zauważyłam, że malutko bokserów w Polsce się wystawia, patrząc po wynikach wystaw. U nas też podobnie ilościowo, ale miałam wrażenie, że w Pl, to norma kilkadziesiąt :roll:
A, że się przy okazji natknęłam na info - jest już formularz zgłoszeniowy na wałbrzyską imprezę. Jutro wyślę pocztą. Wy się wybieracie 19 i 20? Bo my właśnie tak, a do Katowic jest 220km i nie wiem czy jakiś hotel załatwiać, czy 2x jechać :cool1: Planujecie już coś?

Posted

aneczka23 napisał(a):
Ech.. tyle to na stronie boksera jest :eviltong: w ogóle zauważyłam, że malutko bokserów w Polsce się wystawia, patrząc po wynikach wystaw. U nas też podobnie ilościowo, ale miałam wrażenie, że w Pl, to norma kilkadziesiąt :roll:
A, że się przy okazji natknęłam na info - jest już formularz zgłoszeniowy na wałbrzyską imprezę. Jutro wyślę pocztą. Wy się wybieracie 19 i 20? Bo my właśnie tak, a do Katowic jest 220km i nie wiem czy jakiś hotel załatwiać, czy 2x jechać :cool1: Planujecie już coś?

no niestety pełna stawka, jak ktoś siedzi obok stolika sędziego i notuje, trudno gdzieś znaleźć pełne wyniki :razz: bokserów nie jest na wystawach zbyt wiele, ostatnio było ok. 20. To już nie jest taka popularna rasa jak kiedyś :roll: Też mamy daleko do Wałbrzycha i będę szukać jakiegoś hotelu. Są miejsca w tym hotelu Maria, na terenie którego jest wystawa, ale ceny trochę wyśrubowane :cool3: spróbuję poszukać czegoś innego. Jeżdzić dwa razy nie damy rady. Ostatnio jak bylismy w Lesznie wyjechaliśmy ok. 3 w nocy, po powrocie byłam wykończona...

Posted

Moniek193 napisał(a):
Witam sie ladnie:multi:
Jaka u Was pogoda?? Bo u nas juz sloneczko wychodzi ale dalej zimno:placz:

Fotki :siara:

eh, u nas to tak piź...i, że sama się zastanawiam, czy to lato idzie, czy może jesień :cool3:

fotki :stupid: pamiętam, obiecałam dogi... może w weekend ? tylko internet w domu tak powoli mi chodzi :cool3:

Posted

Yana napisał(a):
eh, u nas to tak piź...i, że sama się zastanawiam, czy to lato idzie, czy może jesień :cool3:

fotki :stupid: pamiętam, obiecałam dogi... może w weekend ? tylko internet w domu tak powoli mi chodzi :cool3:

A moze juz zima:evil_lol:Bo jesien to my mamy teraz:D

Nie tłumacz sie głupio nie tlumacz:eviltong: Mi tez wolno chodzi ale foty ostatnio wstawilam:loveu: Ja cem doooogi:multi::oops:

Posted

heh, u mnie w standardzie jest pobudka o 3-5 rano przy okazji niemal cotygodniowej wystawy, a po wystawie śmigam szybko od razu, bo zwykle ok. 17 mam być w pracy. Kończę ok 1 w nocy. Też wiem coś o zdrowotnych cenach tego hobby :diabloti:
Tu znalazłam takie cóś :: ZAJAZD JURAJSKI - JURA ::
Akceptują zwierzaki, ale nie widzę cen. Jak się zorientuje ile osób z mojej familii by mi towarzyszyło to będę wiedzieć czego mam szukać. Ceny tego rekomendowanego hotelu są porażające :crazyeye:, także ja nie skorzystam :roll: , jak znajdziesz coś taniego (najlepiej nie w samym Wałbrzychu, bo taniej w tych okolicznych miasteczkach) to chętnie skorzystam :p

Posted

[quote name='Selket']Ogonki powinno się kopiować tuż po urodzeniu, kiedy przewodnictwo nerwowe jest jeszcze nie zbyt dobrze wykształcone :]

Z całym szacunkiem, ale zdajesz sobie sprawę co to za zabieg?
"nie zbyt dobrze wykształcone " - to nie oznacza,z e pies tego nie czuje. Ja widziałam kopiowanie ogonów szczeniaków i dzięki wielkie. Psy piszczą, bo CZUJĄ. To boli, bez wątpienia, bo choć kość ogonowa jest jeszcze słabo wykształcona, to zapewniam, że jest.
I to jest zupełnie tak, jakby obciąć palec noworodkowi. Zrobiłabyś to dziecku?!

Szczeniaki piszczą, robią pod siebie z bólu( znieczulenia nie ma, bo szczylki za małe) i krew się leje, a rany goją sie długo.
Fajne?
I w imię czego...:shake:

Posted

[quote name='aneczka23']

Patisa:
Bokser MA mieć kształt kwadratu.YouTube - judging the boxer part 1 the boxer is a square not a rectangle

Aneczka, ja wiem,z ę bokser ma być proporcjonalnie zbudowany, a nie długi jak jamnik :eviltong:
ja mówiąc kwadratowy, miałam na myśli głowę psa. ja preferuję główki innego typu, takie kwadratowe" baniki" zdecydowanie mi nie opowiadają.:shake:
Dla mnie głowa musi być lżejsza, i kufa nie tak bardzo spłaszczona, choć oczywiście nie lubię też wydłużonych kuf, niczym u staffów.
To jest tzw. typ nowoczesny boksera ;)

I z tego co zaobserwowałam, kopiowane uszy psują całą harmonię, dodają głowie kanciastości, co mi się nie podoba.
Klapciate wyglądają lepiej:loveu:

HERAKLES Optima Grata http://lh6.ggpht.com/_abT0oqDcSiA/Shrg0HxDVDI/AAAAAAAAJPM/xCTnLmF4WQM/s576/IMG_2729.JPG jets fajny a
Cyrrus de Cantelaudette de Quitterie
http://lh3.ggpht.com/_abT0oqDcSiA/Shrgq8xlGuI/AAAAAAAAJO8/a5Jl63bKqwA/s576/IMG_2720.JPG
mnie poraża :loveu:

dwaj najpiękniejsi :loveu:
Przynajmniej ze zdjęć ... (bo na żywo nie widziałam)

Posted

[quote name='Patisa']Z całym szacunkiem, ale zdajesz sobie sprawę co to za zabieg?
"nie zbyt dobrze wykształcone " - to nie oznacza,z e pies tego nie czuje. Ja widziałam kopiowanie ogonów szczeniaków i dzięki wielkie. Psy piszczą, bo CZUJĄ. To boli, bez wątpienia, bo choć kość ogonowa jest jeszcze słabo wykształcona, to zapewniam, że jest.
I to jest zupełnie tak, jakby obciąć palec noworodkowi. Zrobiłabyś to dziecku?!

Szczeniaki piszczą, robią pod siebie z bólu( znieczulenia nie ma, bo szczylki za małe) i krew się leje, a rany goją sie długo.
Fajne?
I w imię czego...:shake:

Może trochę grzeczniej? Nie jestem Twoją smarkatą koleżanką, do której możesz sobie wyskakiwać z takim tonem.
Jakbyś cokolwiek wiedziała na temat fizjologii organizmu, przewodzenia bodźców, układu nerwowego, budowy kośća psa to można byłoby dyskutować, ale skoro twierdzisz, że "kość ogonowa jest słabo wykształcona" (nie wiedziałam, że jest 1 kość i się ją tnie, ale jak widać człowiek uczy się całe zycie. Może napiszesz nowy podręcznik do osteologii? z chęcią z niego skorzystam, na pewno będzie bardzo odkrywczy i wiele wniesie w dzisiejszą dziedzinę anatomii i fizjologii) i porównujesz ją do palca, to wnioskuję, że poziom Twojej wiedzy jest niezbyt wysoki. I bardzo proszę nie wyskakuj mi z porównaniem o dziecku, bo to jest dla mnie śmieszne.
Moja droga nie raz widziałam taki zabieg, ale nic Ci do tego.
Fascynujęce co opowiadasz, jak rozumiem jesteś zootechnikiem/lek weterynarii? Masz bogate doświadczenie praktyczne i teoretyczne w kwestii kopiowania, jak również w historii pochodzenia i praktykowania tego procederu? Rozumiem również, że znasz dokładny zapis ustawy i stosunek władz/lekarzy/hodowców do niego. Cieszę się bardzo, że mam przyjemność rozmawiać z tak światłą, pełną kultury i miłą osobą, która w sposób przyjęty za kulturalny wykłada swoje racje i poglądy, wchodząc z innymi w dyskusje.
Dobrze Ci radzę pohamuj swoje emocje, bo jest nieprzyjemna i jak widzę sporo osób ma dość Twego zachowania na forum, nie tylko dogo (moim zdaniem, żaden powód do chwały).
I umiejętność czytania ze zrozumieniem jest sztuką niezwykle przydatną, niestety nie wszystkim daną :shake:

Posted

Selket,a le co konkretnie Cie tak rozjuszyło w mojej wypowiedzi, bo nie bardzo rozumiem?! Sam fakt, że Ciebie zacytowałam? :razz:
Czy naprawdę sadzisz, że muszę być specjalistą, by wiedzieć, że obcinanie ogona szczeniakowi boli?
Żeby to wiedzieć, nie trzeba tego zabiegu oglądać. Ja jednak widziałam taki zabieg, co tylko utwierdziło mnie w tym przekonaniu.

Nie wiem czy wciąż pamiętasz co napisałaś
[quote name='Selket']Ogonki powinno się kopiować tuż po urodzeniu, kiedy przewodnictwo nerwowe jest jeszcze nie zbyt dobrze wykształcone :]
Co ma do rzeczy fakt, że przewodnictwo nerwowe jest jeszcze nie zbyt dobrze wykształcone w psim ogonku, skoro jest i pies czuje ból, niemały zresztą?:razz:
Przecież w idei niekopiowania chodzi o to, by w ogóle nie zadawać psu bólu ze względów estetycznych.

P.S.

Może trochę grzeczniej? Nie jestem Twoją smarkatą koleżanką, do której możesz sobie wyskakiwać z takim tonem

Co w mojej wypowiedzi było niegrzeczne? W tym momencie to Ty jesteś agresywna. Ja tylko skomentowałam Twoja wypowiedź i nie widzę w tym nic obraźliwego.

Smarkatą koleżanką to Ty dla mnie rzeczywiście nie jesteś. Nie wiem czy znane Ci są zasady panujące na forach internetowych, ale głównym założeniem, jest chyba to, że każdy w pewien sposób jest anonimowy.
Ja Ciebie nie znam i Ty mnie też nie ( no chyba, że ktoś życzliwy Ci "szepnął" o mnie słówko...) więc wszyscy traktują tu się jak "równy z równym", co nie jest niczym nadzwyczajnym.:p

I spokojniej radzę.

jakbyś jednak nie ochłonęła to proponuję użyć pw i nie zasmiecać dalej galerii Yany.;)

Posted

dzewczyny spokojnie :mad:

dyskutować można, a nawet jest to wskazane, ale bez negatywnych emocji, jest mi trochę przykro, że tu się taka burza rozpętała :shake:

Posted

[quote name='aneczka23']heh, u mnie w standardzie jest pobudka o 3-5 rano przy okazji niemal cotygodniowej wystawy, a po wystawie śmigam szybko od razu, bo zwykle ok. 17 mam być w pracy. Kończę ok 1 w nocy. Też wiem coś o zdrowotnych cenach tego hobby :diabloti:
Tu znalazłam takie cóś :: ZAJAZD JURAJSKI - JURA ::
Akceptują zwierzaki, ale nie widzę cen. Jak się zorientuje ile osób z mojej familii by mi towarzyszyło to będę wiedzieć czego mam szukać. Ceny tego rekomendowanego hotelu są porażające :crazyeye:, także ja nie skorzystam :roll: , jak znajdziesz coś taniego (najlepiej nie w samym Wałbrzychu, bo taniej w tych okolicznych miasteczkach) to chętnie skorzystam :p

masz zdrowie dzieczyno :crazyeye: mnie wykańczają te dojady, dlatego jeżdzimy tylko raz w miesiącu
jutro zacznę szukać noclegu jak coś znajdę ciekawego to dam Ci namiary

a dzisiaj byliśmy na wystawie krajowej w Płocku (na szczęście niedaleko)
Yana dostała kolejne CWC i Najlepszą Dorosłą Sukę w Rasie :multi: konrurencja nie była duża (3 dorosłe suki) ale i tak się cieszę :multi:

no i mamy już wszystkie wymagania do uprawnień hodowlanych :multi:

Posted

mysiaq napisał(a):
Gratulacje!!! Świetne wiadomości. A dogi przepiekne :loveu:

dzięki :loveu: dogi są rzeczywiście cudne i mają wspaniałe charaktery :loveu:

Posted

Yana napisał(a):
dzięki :loveu: dogi są rzeczywiście cudne i mają wspaniałe charaktery :loveu:

Dogi od zawsze są moją największą miłością :loveu::loveu::loveu::loveu: Tylko pozazdrościć.

Posted

[quote name='ageralion']Oj tak, dogi sa przecudne, to moja druga milosc :loveu: Kiedys dorosne do konika w domu ;)

A ja czekam kiedy moi rodzice dorosna do tej decyzji. :eviltong::diabloti:

[quote name='Yana']a Yanka będzie...... wkrótce ;)

Już nie mogem siem doczekac. ! :loveu:

http://img193.imageshack.us/img193/1764/p1020828.jpg
Faktycznie! Piękny, boski, rewelacja! :loveu:
Ale szkoda, ze uchole ma ciachnięte :roll:

http://img198.imageshack.us/img198/775/p1020854.jpg
omG...
Kiedy przyjechałą do nas p. Magda (od której mam Lare) to jej kolega, który był kierowcą w podroozy zazartował sobie, że Psiula wygląda jak szczeniak doga :diabloti: Zaśmiałąm sie, ale patrzac na tą minę i to ucho to...:-o:diabloti::loveu: