Jump to content
Dogomania

Yanusia i Melcia moje kochane małpiszonki :-)

Recommended Posts

Posted

Sventata napisał(a):
I co u was słychac dziewczyny??!!

a u nas wszystko w porządeczku :-) pogoda niestety paskudna stąd brak nowych zdjęć. Ja trochę zapracowana, dodatkowo zaczęło się przedświąteczne szaleństwo.
Psiaki na zimę zrobiły się strasznie łakome, dostają już większe porcje i ciągle im mało, ciągle mędzą, żeby dostać coś do jedzenia. Wykorzystujemy każdą sposonbność, żeby chodzić na spacery, mimo paskudnej pogody. Ciągle ćwiczymy sobie posłuszeństwo, na wiosnę chcę zrobic z Yaną PT. Pogoda jest taka paskudna, że Mikuś odmawia wyjścia na dłuższe spacery, bo marznie i cały sie trzęsie. Niedawno podczas spacerów Yana zrobiła mi numer i wskoczyła do rowu z wodą, skapała się cała, bałam się, że się przeziebi, ale na szczęście nic sie małpie nie stało.
A tak ogólnie to Yana zrobiła się ostatnio strasznie słodka :-) przytulanka taka się z niej zrobiła :-) przychodzi się poprzytulać, pomiziać, dupkę sadza mi na kolana do drapania, albo głowę chowa pod moje ramię i tak się wtula, ach kochana z niej psiura :-)

A co u Was ? jak Woxa ?

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jak Tobie zazdroszcze takiego "misia" przytulanki. Moja tylko gryzie (!!!)(ostatnio znalazłam filmik nakręcony telefonem jak była malutka i atakowała nas zębami, aż łezka sie w oku kręci), a poza tym czuje mnie chyba na kilometr bo doopka kręci i nikt nie wie dlaczego.... a Tu Tadam Pańcia wchodzi :). A jak wychodze to wygląda za mną przez okno.
Coraz zimniej, moja biega, szaleje i też z obawy, żeby sie nie przeziębiła zamówiłam kubraczek :P pod choinkę, dlatego jak już bedzie to podeśle zdjęcie. Głównie chodzi o to, że chodze do Parku i jak sie zgrzeje to później kawał musimy wracać do domu, więc cyk kubraczek nałoże i będzie jej cieplej.
Dziewczyny trzemamy za was kciuki za posłuszeństwo- My egzamin mamy za sobą ale ciągle pracujemy na smaczkach.

Posted

[quote name='Sventata']jak Tobie zazdroszcze takiego "misia" przytulanki. Moja tylko gryzie (!!!)(ostatnio znalazłam filmik nakręcony telefonem jak była malutka i atakowała nas zębami, aż łezka sie w oku kręci), a poza tym czuje mnie chyba na kilometr bo doopka kręci i nikt nie wie dlaczego.... a Tu Tadam Pańcia wchodzi :). A jak wychodze to wygląda za mną przez okno.
Coraz zimniej, moja biega, szaleje i też z obawy, żeby sie nie przeziębiła zamówiłam kubraczek :P pod choinkę, dlatego jak już bedzie to podeśle zdjęcie. Głównie chodzi o to, że chodze do Parku i jak sie zgrzeje to później kawał musimy wracać do domu, więc cyk kubraczek nałoże i będzie jej cieplej.
Dziewczyny trzemamy za was kciuki za posłuszeństwo- My egzamin mamy za sobą ale ciągle pracujemy na smaczkach.[/QUOTE]

jeszcze będzie sie przytulać, to przyjdzie z wiekiem ;-) Yana jak była w wieku Woxy, to też była raczej niedotykalska, sama rzadko przychodziła się poprzytulać, zabawa a i owszem, ale nie przytulanki... a w tym roku jak skończyła dwa lata ogromna zmiana w charakterku ! mniej postrzelona, bardziej miziasta i zrównoważona, no w domu to pies-ideał !
gorzej na spacerkach, ha, ha... niech no tylko zobaczy pieska, co jej nie przypasi, albo z którym chce się pobawić, momentalnie głuchnie i zupełnie nie zwraca na mnia uwagi... stąd nasze przygotowania do PT nie są łatwe

Yana też ma kubraczek, ortalion na polarku, uszyty w zeszłym roku przez Taks. Bardzo się sprawdził, jak w zimie byliśmy na feriach w górach :-) psina nam nie marzła (a były spore mrozy) i nie była mokra jak padał śnieg :-)

podeślij fotke jak Woxa wygląda w ubranku :-)

Posted

czy mógły mi ktoś objaśnić jak się teraz wkleja zdjęcia ? nie linki tylko bezpośrednio zdjęcia do postów ?

próbuję, próbuję i nic mi nie wychodzi... jakaś niekumata jestem :-(

Posted

[quote name='Marteczka']a ja tu patrze skad jestes widze Stare Babice, a ja mam działeczke na Wacie, kojarzysz gdzie to?:cool3:[/QUOTE]

wstyd przyznać, ale nie wiem... ale mieszkam tu dopiero trzeci rok
my mieszkamy przy drodze do Izabelina

Posted

[quote name='Marteczka']Hmm jak by powiedzieć, to jest przed wjazdem do Starych Babic od strony Wawy, koło Blizne Jasińskiego, za pętlą autobusową na Górczewskiej.

ooo znalazłam na mapce, spójrz ;) oddal sobie troszkę widok minusikiem
http://www.zumi.pl/namapie.html?qt=&loc=Warszawa%2C++Kocjana&Submit=Szukaj&cId=&sId=

kojarzę okolicę, bo często tamtędy jeżdżę jak jadę Warszawy, a będziesz się budować na tej działce ?

Posted

[quote name='Agata_Roki']Skąd tyle śniegu u Was ? :crazyeye::cool3:

[URL]http://img17.imageshack.us/img17/1778/obraz009qj.jpg[/URL]
świetnie Yanka wygląda :loveu: Aż taki z niej zmarzluch ? ;)
I nawet ma daszek nad ogonkiem,uroczy :evil_lol:[/QUOTE]

to zdjęcia z poprzednich ferii w górach :evil_lol:
zima była ostra, więc kubraczek był potrzebny :razz:
a ma daszek nad ogonkiem, bo ją źle wymierzyłam i kubraczek wyszedł trochę przydługi :evil_lol:

Posted

[quote name='Yana']a ma daszek nad ogonkiem, bo ją źle wymierzyłam i kubraczek wyszedł trochę przydługi :evil_lol:[/QUOTE]

hmm... ja swoją mierzyłam 3 razy i za każdym razem inne długości- tak wiec wziełam średnią :P- to takie ruchliwe jest, że szok. Zastanawiałam sie nad kolorem bo chciałam czerwony, ale znając Woxe to zaraz wszystko i tak będzie czarne.

Posted

Moniek193 napisał(a):
cześć Wam :buzi: Kiedy będą Yankowe foteczki :siara:

cześć :loveu:

jak mi ktoś podpowie jak się teraz wkleja fotki :razz: klikam "insert image" wklejam link i nic mi nie wychodzi :shake: korzystam z imageshack co robię nie tak heeelp :placz:

Posted

Iza i Avanti napisał(a):
Maleńka dzidzia :-)

Cioteczko! Po prostu wklejasz pierwszego linka z i tyle...

dzieki Izunia, udało się :multi::multi::multi:

Posted

wczoraj byłyśmy z Yaną u lekarza, bo zrobił jej się mały krwiaczek, ale to nic groźnego, prawdopodobnie ukuła się jakimś patykiem jak łaziła po krzaczorach :cool3:

byłam z niej dumna, bo grzecznie zachowywała się w ciasnej poczekalni pełnej ludzi i zwierzaków :p oczywiście jak zwykle zwracała na siebie uwagę... robiła śmieszne miny do pana siędzącego naprzeciw nas a chętnym sprzedawała mokre buziaki :evil_lol: