Yana Posted December 7, 2009 Author Posted December 7, 2009 Sventata napisał(a):I co u was słychac dziewczyny??!! a u nas wszystko w porządeczku :-) pogoda niestety paskudna stąd brak nowych zdjęć. Ja trochę zapracowana, dodatkowo zaczęło się przedświąteczne szaleństwo. Psiaki na zimę zrobiły się strasznie łakome, dostają już większe porcje i ciągle im mało, ciągle mędzą, żeby dostać coś do jedzenia. Wykorzystujemy każdą sposonbność, żeby chodzić na spacery, mimo paskudnej pogody. Ciągle ćwiczymy sobie posłuszeństwo, na wiosnę chcę zrobic z Yaną PT. Pogoda jest taka paskudna, że Mikuś odmawia wyjścia na dłuższe spacery, bo marznie i cały sie trzęsie. Niedawno podczas spacerów Yana zrobiła mi numer i wskoczyła do rowu z wodą, skapała się cała, bałam się, że się przeziebi, ale na szczęście nic sie małpie nie stało. A tak ogólnie to Yana zrobiła się ostatnio strasznie słodka :-) przytulanka taka się z niej zrobiła :-) przychodzi się poprzytulać, pomiziać, dupkę sadza mi na kolana do drapania, albo głowę chowa pod moje ramię i tak się wtula, ach kochana z niej psiura :-) A co u Was ? jak Woxa ? Quote
Sventata Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 jak Tobie zazdroszcze takiego "misia" przytulanki. Moja tylko gryzie (!!!)(ostatnio znalazłam filmik nakręcony telefonem jak była malutka i atakowała nas zębami, aż łezka sie w oku kręci), a poza tym czuje mnie chyba na kilometr bo doopka kręci i nikt nie wie dlaczego.... a Tu Tadam Pańcia wchodzi :). A jak wychodze to wygląda za mną przez okno. Coraz zimniej, moja biega, szaleje i też z obawy, żeby sie nie przeziębiła zamówiłam kubraczek :P pod choinkę, dlatego jak już bedzie to podeśle zdjęcie. Głównie chodzi o to, że chodze do Parku i jak sie zgrzeje to później kawał musimy wracać do domu, więc cyk kubraczek nałoże i będzie jej cieplej. Dziewczyny trzemamy za was kciuki za posłuszeństwo- My egzamin mamy za sobą ale ciągle pracujemy na smaczkach. Quote
Yana Posted December 10, 2009 Author Posted December 10, 2009 [quote name='Sventata']jak Tobie zazdroszcze takiego "misia" przytulanki. Moja tylko gryzie (!!!)(ostatnio znalazłam filmik nakręcony telefonem jak była malutka i atakowała nas zębami, aż łezka sie w oku kręci), a poza tym czuje mnie chyba na kilometr bo doopka kręci i nikt nie wie dlaczego.... a Tu Tadam Pańcia wchodzi :). A jak wychodze to wygląda za mną przez okno. Coraz zimniej, moja biega, szaleje i też z obawy, żeby sie nie przeziębiła zamówiłam kubraczek :P pod choinkę, dlatego jak już bedzie to podeśle zdjęcie. Głównie chodzi o to, że chodze do Parku i jak sie zgrzeje to później kawał musimy wracać do domu, więc cyk kubraczek nałoże i będzie jej cieplej. Dziewczyny trzemamy za was kciuki za posłuszeństwo- My egzamin mamy za sobą ale ciągle pracujemy na smaczkach.[/QUOTE] jeszcze będzie sie przytulać, to przyjdzie z wiekiem ;-) Yana jak była w wieku Woxy, to też była raczej niedotykalska, sama rzadko przychodziła się poprzytulać, zabawa a i owszem, ale nie przytulanki... a w tym roku jak skończyła dwa lata ogromna zmiana w charakterku ! mniej postrzelona, bardziej miziasta i zrównoważona, no w domu to pies-ideał ! gorzej na spacerkach, ha, ha... niech no tylko zobaczy pieska, co jej nie przypasi, albo z którym chce się pobawić, momentalnie głuchnie i zupełnie nie zwraca na mnia uwagi... stąd nasze przygotowania do PT nie są łatwe Yana też ma kubraczek, ortalion na polarku, uszyty w zeszłym roku przez Taks. Bardzo się sprawdził, jak w zimie byliśmy na feriach w górach :-) psina nam nie marzła (a były spore mrozy) i nie była mokra jak padał śnieg :-) podeślij fotke jak Woxa wygląda w ubranku :-) Quote
Yana Posted December 10, 2009 Author Posted December 10, 2009 a tak wygłada Yana w zimowym kubraczku :-) http://img17.imageshack.us/img17/1778/obraz009qj.jpg http://img62.imageshack.us/img62/4618/obraz064s.jpg Quote
Yana Posted December 10, 2009 Author Posted December 10, 2009 czy mógły mi ktoś objaśnić jak się teraz wkleja zdjęcia ? nie linki tylko bezpośrednio zdjęcia do postów ? próbuję, próbuję i nic mi nie wychodzi... jakaś niekumata jestem :-( Quote
Marteczka Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 a ja tu patrze skad jestes widze Stare Babice, a ja mam działeczke na Wacie, kojarzysz gdzie to?:cool3: Quote
Yana Posted December 10, 2009 Author Posted December 10, 2009 [quote name='Marteczka']a ja tu patrze skad jestes widze Stare Babice, a ja mam działeczke na Wacie, kojarzysz gdzie to?:cool3:[/QUOTE] wstyd przyznać, ale nie wiem... ale mieszkam tu dopiero trzeci rok my mieszkamy przy drodze do Izabelina Quote
Marteczka Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 Hmm jak by powiedzieć, to jest przed wjazdem do Starych Babic od strony Wawy, koło Blizne Jasińskiego, za pętlą autobusową na Górczewskiej. ooo znalazłam na mapce, spójrz ;) oddal sobie troszkę widok minusikiem http://www.zumi.pl/namapie.html?qt=&loc=Warszawa%2C++Kocjana&Submit=Szukaj&cId=&sId= Quote
Yana Posted December 10, 2009 Author Posted December 10, 2009 [quote name='Marteczka']Hmm jak by powiedzieć, to jest przed wjazdem do Starych Babic od strony Wawy, koło Blizne Jasińskiego, za pętlą autobusową na Górczewskiej. ooo znalazłam na mapce, spójrz ;) oddal sobie troszkę widok minusikiem http://www.zumi.pl/namapie.html?qt=&loc=Warszawa%2C++Kocjana&Submit=Szukaj&cId=&sId= kojarzę okolicę, bo często tamtędy jeżdżę jak jadę Warszawy, a będziesz się budować na tej działce ? Quote
Marteczka Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 Nie, mieszkam na Ochocie, działka taka rekreacyjna (czytaj: grillowa) :evil_lol: Quote
Yana Posted December 10, 2009 Author Posted December 10, 2009 [quote name='Marteczka']Nie, mieszkam na Ochocie, działka taka rekreacyjna (czytaj: grillowa) :evil_lol:[/QUOTE] grillowa.. hm.. fajnie :-) Quote
.Agata. Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 Skąd tyle śniegu u Was ? :crazyeye::cool3: http://img17.imageshack.us/img17/1778/obraz009qj.jpg świetnie Yanka wygląda :loveu: Aż taki z niej zmarzluch ? ;) I nawet ma daszek nad ogonkiem,uroczy :evil_lol: Quote
Yana Posted December 11, 2009 Author Posted December 11, 2009 [quote name='Agata_Roki']Skąd tyle śniegu u Was ? :crazyeye::cool3: [URL]http://img17.imageshack.us/img17/1778/obraz009qj.jpg[/URL] świetnie Yanka wygląda :loveu: Aż taki z niej zmarzluch ? ;) I nawet ma daszek nad ogonkiem,uroczy :evil_lol:[/QUOTE] to zdjęcia z poprzednich ferii w górach :evil_lol: zima była ostra, więc kubraczek był potrzebny :razz: a ma daszek nad ogonkiem, bo ją źle wymierzyłam i kubraczek wyszedł trochę przydługi :evil_lol: Quote
Sventata Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 [quote name='Yana']a ma daszek nad ogonkiem, bo ją źle wymierzyłam i kubraczek wyszedł trochę przydługi :evil_lol:[/QUOTE] hmm... ja swoją mierzyłam 3 razy i za każdym razem inne długości- tak wiec wziełam średnią :P- to takie ruchliwe jest, że szok. Zastanawiałam sie nad kolorem bo chciałam czerwony, ale znając Woxe to zaraz wszystko i tak będzie czarne. Quote
Moniek193 Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 cześć Wam :buzi: Kiedy będą Yankowe foteczki :siara: Quote
Yana Posted December 14, 2009 Author Posted December 14, 2009 Moniek193 napisał(a):cześć Wam :buzi: Kiedy będą Yankowe foteczki :siara: cześć :loveu: jak mi ktoś podpowie jak się teraz wkleja fotki :razz: klikam "insert image" wklejam link i nic mi nie wychodzi :shake: korzystam z imageshack co robię nie tak heeelp :placz: Quote
Marteczka Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 musisz odznaczyć tam takiego ptaszka i będzie ok Quote
Yana Posted December 15, 2009 Author Posted December 15, 2009 no niestety nawet jak odchaczę tego ptaszka, to fotka mi sie nie wkleja :-( mogę wklejać tylko linki jak Yanusia spała w łóżeczku ratlerka ;-) http://img35.imageshack.us/img35/1958/obraz130n.jpg zwinęła się w precelek, żęby tam się zmieścić :evil_lol: Quote
Iza i Avanti Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Maleńka dzidzia :-) Cioteczko! Po prostu wklejasz pierwszego linka z i tyle... Quote
Yana Posted December 16, 2009 Author Posted December 16, 2009 Iza i Avanti napisał(a):Maleńka dzidzia :-) Cioteczko! Po prostu wklejasz pierwszego linka z i tyle... dzieki Izunia, udało się :multi::multi::multi: Quote
.Agata. Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 http://img51.imageshack.us/img51/8909/obraz130.jpg Yanka chyba kątem oka kogoś dogląda :evil_lol: Quote
Yana Posted December 21, 2009 Author Posted December 21, 2009 [quote name='Agata_Roki']http://img51.imageshack.us/img51/8909/obraz130.jpg Yanka chyba kątem oka kogoś dogląda :evil_lol: patrzy się na Mikusia i mówi: jako osobnikowi Alfa należy mi się każde legowisko ;-) Quote
Yana Posted December 21, 2009 Author Posted December 21, 2009 wczoraj byłyśmy z Yaną u lekarza, bo zrobił jej się mały krwiaczek, ale to nic groźnego, prawdopodobnie ukuła się jakimś patykiem jak łaziła po krzaczorach :cool3: byłam z niej dumna, bo grzecznie zachowywała się w ciasnej poczekalni pełnej ludzi i zwierzaków :p oczywiście jak zwykle zwracała na siebie uwagę... robiła śmieszne miny do pana siędzącego naprzeciw nas a chętnym sprzedawała mokre buziaki :evil_lol: Quote
Recommended Posts