Yana Posted October 28, 2009 Author Posted October 28, 2009 [quote name='Iza i Avanti']Jakaż ona piękna! Cudna, cudnista mordziuchna![/QUOTE] i ma coraz fajniejszy charakter :loveu: bardzo mi w tym roku wydoroślała Quote
Yana Posted October 28, 2009 Author Posted October 28, 2009 [quote name='apple'][FONT=Century Gothic][COLOR=green][B]Mam to samo z Krosiem:evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT] [URL]http://img39.imageshack.us/img39/1453/obraz003oxq.jpg[/URL][/QUOTE] oh te boksery :evil_lol: rano jak wstaję, to ratlerek już łapkami przebiera, żeby iść na spacer, a ta tyłkiem się odwraca i nie chce wstawać :evil_lol: Quote
Yana Posted October 28, 2009 Author Posted October 28, 2009 [quote name='Sventata']Na DB był Lordzik tak jak Madzia z Yaną... Powiem szczerze, że oglądam psy i widze pare fajnych, ale cóż z tego skoro większość właśnie nimi suki kryje. Są psy o doskonałym Fenotypie, natomiast Genotyp :/ nie koniecznie.[/QUOTE] poprzedni post usunęłam, pomyliłam psy :shake: Quote
Yana Posted October 28, 2009 Author Posted October 28, 2009 [quote name='bonita']No dla mnie najlepszą partią bokserską w okolicy jest Guess di Casa Vernice:razz: może nie jest sam w sobie cud miód i orzeszki(ale nie można mu również szczególnie wiele zarzucic), jego rodowód:mdleje:dla mnie - super! . Uwielbiam hodowlę d'Jandilla, Daniela matka Guessa- suka jak marzenie:loveu:. Brat Guessa Gladiator to ojciec całej plejady gwiazd z hod Nor Dom w tym Germiony - tegorocznej Zw.Św. i rasy!. A Jego siostra Great Promise:mdleje::evil_lol:. Cała hodowla Via Aveling jest oparta na córce Danieli- Forza Romie w tym Via Aveling Dragonda- tegoroczna zw Atibox-u, A Zw.Świata Brait's Flash to czyja córka:cool3:-no Danieli oczywista:diabloti:. Dla mnie linia Danieli ( [B]Saviero di Soragna[/B]) to najlepsza aktualnie bokserska linia:loveu: no ale wiadomo - każdy ma inne zdanie:diabloti:. Po co szukać gdzieś daleko jak się takiego psa ma pod nosem:evil_lol: no właśnie, jest tylko jeden powód- zeby nie mieć tego samego co większość:p jednak pies jest tutaj i wiele naszych hodowli nim kryje lub będzie kryło ( np. Alfa Hara jak pewno wiesz). Ale ja i tak pokryłabym swoją sukę właśnie nim:diabloti: a co mi tam:diabloti: Wiesz ja dużą wagę przywiązuję do rodowodów, trochę mniejszą do wyglądu psa- wiadomo pokraka nie może być:evil_lol: ale jakieś mankamenty mogę przemilczeć jak ma super rodowód. Świetny rodowód ma również mieszkający w naszym kraju młodziutki Lord dels Segadors ale nie za bardzo słychać o nim na wystawach, ani nie widziałam go na żywo, więc Ci go nie polecę( choć rodowodami pasowali by do siebie):p A z zagranicznych psów... Yana jest po Veronique? Pamiętam że to Twoja decyzja , a ja tak sobie piszę bo to lubię:evil_lol: Ja w w przyszłym roku również będę szukała chłopaka, ale nie dla bokserki tylko dla bostonki :)[/QUOTE] tak wiem, że ostatnio Veronka z Alfa Hara była nim kryta, ale jak rozmawialam z hodowczynią, to ona bardziej do Yany widziałaby Hannibala. Ja się aż tak nie znam, początkująca jestem, więc chętnie słucham różnych zdań :p oba psy widziałam, jedynie na zdjęciu, ale Hannibal chyba bardziej mi się podoba :lol: o Lordziku pisałam post wcześniej Yana nie jest córką Veronki, tylko jej przyrodnią siostrą :evil_lol: mają wspólną mamusię Telimenę Quote
apple Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 [quote name='Yana']oh te boksery :evil_lol: rano jak wstaję, to ratlerek już łapkami przebiera, żeby iść na spacer, a ta tyłkiem się odwraca i nie chce wstawać :evil_lol:[/QUOTE] [FONT=Century Gothic][COLOR=Green][B]I jeszcze patrzy na mnie z wyrzutem:evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
bonita Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 [quote name='Yana']tak wiem, że ostatnio Veronka z Alfa Hara była nim kryta, ale jak rozmawialam z hodowczynią, to ona bardziej do Yany widziałaby Hannibala. [B][I][COLOR=blue]Ja Yany na żywo nie widziałam, a po zdjęciach to tak trochę ciężko dopasowywać :grin:[/COLOR][/I][/B] Ja się aż tak nie znam, początkująca jestem, więc chętnie słucham różnych zdań :p oba psy widziałam, jedynie na zdjęciu, ale Hannibal chyba bardziej mi się podoba :lol: [B][I][COLOR=blue]ale i szczeniąt po nim o wiele, wiele więcej:p[/COLOR][/I][/B] o Lordziku pisałam post wcześniej [B][I][COLOR=blue]szkoda bo cenny byłby w hodowli [/COLOR][/I][/B] Yana nie jest córką Veronki, tylko jej przyrodnią siostrą :evil_lol: mają wspólną mamusię Telimenę[/QUOTE] [B][I][COLOR=blue]No tak właśnie mi cos nie pasiło:evil_lol:, a ona jest po Balu v. Haus Romeo[/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=blue]to jeszcze polecam dla Was Roque St.Cruz v. German Dream :)( mi podoba się bardziej od Hannibala :D)[/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=blue]Pozdrowionka![/COLOR][/I][/B] Quote
Yana Posted October 29, 2009 Author Posted October 29, 2009 [quote name='bonita']No tak właśnie mi cos nie pasiło:evil_lol:, a ona jest po Balu v. Haus Romeo to jeszcze polecam dla Was Roque St.Cruz v. German Dream :)( mi podoba się bardziej od Hannibala :D) Pozdrowionka! nie znam, ale lecę poszukać w necie :razz: Quote
Yana Posted October 29, 2009 Author Posted October 29, 2009 widziałam zdjęcia na stronce :lol: ładne psy, chociaż mi się osobiście bardziej spodobał się Future, tylko on jest pręgus :roll: ma bardzo ładną sylwetkę, taką kwadratową, bardzo lubię takie :loveu: a Roque wydał mi się odrobinę przydługi :razz: pewnie się czepiam, ale wiesz narzeczony dla córeczki musi być cud, miód, malina, much nie siada :evil_lol: no i na dodatek musi uzupełnić braki mojej małpy :diabloti: Quote
bonita Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 [quote name='Yana']widziałam zdjęcia na stronce :lol: ładne psy, chociaż mi się osobiście bardziej spodobał się Future, tylko on jest pręgus :roll: No właśnie mówiłaś o żółtkach:diabloti: ma bardzo ładną sylwetkę, taką kwadratową, bardzo lubię takie :loveu: a Roque wydał mi się odrobinę przydługi :razz: A bo fotki jakieś starawe maja, takie jak był całkiem jeszcze młody:diabloti::evil_lol: Nie będę Cię przekonywać o brzydocie Heraklesa, a piękności Roque, bo oba są wielkiej urody:loveu:w jednym podoba mi się to , w drugim tamto w sumie remis:lol:. pewnie się czepiam, ale wiesz narzeczony dla córeczki musi być cud, miód, malina, much nie siada :evil_lol: no i na dodatek musi uzupełnić braki mojej małpy :diabloti: Nie mówisz chyba że ona jest przydługa- no cośty ( chociaż każdy pies to czasem pewnie na wystawach usłyszy raz lekko przydługi, raz kwadratowy, nawet od tego samego sędziego, ehhh...:evil_lol:) Brakuje mi u niej jedynie takiego wyskoku, nie wiem czy wiesz o co mi chodzi:cool3: . Takiego wyskoku brakuje również trochę Guesso-wi, dlatego nie bardzo do siebie paszą. Do Yany pasują psy z pięknymi przestrzennymi profilami :D a wtedy dzieci bedą mioooodzio:loveu: Quote
Yana Posted October 29, 2009 Author Posted October 29, 2009 [quote name='bonita'] Nie będę Cię przekonywać o brzydocie Heraklesa, a piękności Roque, bo oba są wielkiej urody:loveu:w jednym podoba mi się to , w drugim tamto w sumie remis:lol:. Hannibala chyba :evil_lol: ale Herakles też jest cudny Nie mówisz chyba że ona jest przydługa- no cośty ( chociaż każdy pies to czasem pewnie na wystawach usłyszy raz lekko przydługi, raz kwadratowy, nawet od tego samego sędziego, ehhh...:evil_lol:) Brakuje mi u niej jedynie takiego wyskoku, nie wiem czy wiesz o co mi chodzi:cool3: . Takiego wyskoku brakuje również trochę Guesso-wi, dlatego nie bardzo do siebie paszą. Do Yany pasują psy z pięknymi przestrzennymi profilami :D a wtedy dzieci bedą mioooodzio:loveu: nie, nie Yana nie jest absolutnie przydługa, jej kwadratowa, zwarta sylwetka, to jej największy atut, co zgodnie podkreślają sędziowie. Poprawić chciałabym kolor, na trochę ciemniejszy, trochę białych znaczeń i lepsza kufa :roll: a o co chodzi z tym wyskokiem :razz: Quote
bonita Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 [quote name='Yana']nie, nie Yana nie jest absolutnie przydługa, jej kwadratowa, zwarta sylwetka, to jej największy atut, co zgodnie podkreślają sędziowie. Poprawić chciałabym kolor, na trochę ciemniejszy, trochę białych znaczeń i lepsza kufa :roll: - a o co chodzi z tym wyskokiem :razz: Teraz Ci nie pokażę bo jestem w robocie, a tu nie mogę nic kopiować:razz: Mi u niej tego jedynie brakuje:loveu:, ale to nie jest wada- żebyś wiedziała:cool3:. Dla mnie Yana jest właśnie zwarta, krótka:loveu: kolor i znaczenia no po tatusiu ma :) , wiesz sią tego plusy- pewno nie będziesz miała białych szczeniąt :), zresztą lepszy pies o gorszym kolorze ale cały ok, niz z wadami nawet o super kolorze. A głowa, no wszyscy dążą do ideału:evil_lol:-jakby nie było głowa jest u boksera najważniesza:loveu: ( po wyglądzie ogólnym oczywista) ... a i nie zapominaj że ja ją tylko kilku zdjęciach widziałam, a zdjęcia często mylą, więc może jej tego wyskoku na żywo nie brakuje :cool3: :evil_lol: Quote
Yana Posted October 29, 2009 Author Posted October 29, 2009 [quote name='bonita']Teraz Ci nie pokażę bo jestem w robocie, a tu nie mogę nic kopiować:razz: Mi u niej tego jedynie brakuje:loveu:, ale to nie jest wada- żebyś wiedziała:cool3:. Dla mnie Yana jest właśnie zwarta, krótka:loveu: kolor i znaczenia no po tatusiu ma :) , wiesz sią tego plusy- pewno nie będziesz miała białych szczeniąt :), zresztą lepszy pies o gorszym kolorze ale cały ok, niz z wadami nawet o super kolorze. A głowa, no wszyscy dążą do ideału:evil_lol:-jakby nie było głowa jest u boksera najważniesza:loveu: ( po wyglądzie ogólnym oczywista) ... a i nie zapominaj że ja ją tylko kilku zdjęciach widziałam, a zdjęcia często mylą, więc może jej tego wyskoku na żywo nie brakuje :cool3: :evil_lol: hmm...no to pewnie nia ma tego wyskoku :evil_lol: jest rzeczywiście krótka, ale mi się to akurat podoba:eviltong: kolorek... ja własnie chciałam takiego boksia całego rudego z czarną maską, dla mnie takie są najpiękniejsze, a tu mi potem na wystawach mówią, że jest mniej efektowna przez brak tych znaczeń :placz: i dowiedziałam się, że większosć woli ze znaczeniami, więc chciałabym, żeby szczeniaki miały te znaczenia :roll: ale jak mówisz zaletą jest to, że nie powinno być białasków :razz: ale jakbyś mogła potem wkleić psa z "wyskokiem" to byłabym wdzięczna, chciałabym dokładnie zobaczyć o co chodzi Quote
sylwia i boksery Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Lord jest psem przebadanym, ze świetnymi wynikami zdrowotnymi- Hz-0, HD-A,Sp-0 ;) Po prostu jeszcze wystawowo nie spełniał warunków do uzyskania reproduktora-to bardzo młodziutki piesek. Gratuluję rejestracji przydomka-mi odrzucono już 2 podania, więc tym bardziej cieszę się,że Wasza hodowla już "sformalizowana" :lol: Co do wyboru przyszłego tatusia- zdecydowanie polecam wgląd w rodowód Yany i przyszłego tatusia -bez rozważania modnych linii czy nie daj Boże ilości zdobytych CWC :lol::lol: Bardzo ciekawym, pasującym rodowodem i obiecującym psem jest C.Diego Mamba (imp.Francja) mieszkający w hodowli Maximus Deus (Cz) :)) Tylko że pręgowany :P Quote
Yana Posted October 30, 2009 Author Posted October 30, 2009 [quote name='sylwia i boksery']To absolutnie nieprawda!! Lord jest psem przebadanym, ze świetnymi wynikami zdrowotnymi- Hz-0, HD-A,Sp-0 ;) sorry, w takim razie coś źle zrozumiałam w rozmowie lub pomieszałam psy :oops: Po prostu jeszcze wystawowo nie spełniał warunków do uzyskania reproduktora-to bardzo młodziutki piesek. Gratuluję rejestracji przydomka-mi odrzucono już 2 podania, więc tym bardziej cieszę się,że Wasza hodowla już "sformalizowana" :lol: Co do wyboru przyszłego tatusia- zdecydowanie polecam wgląd w rodowód Yany i przyszłego tatusia -bez rozważania modnych linii czy nie daj Boże ilości zdobytych CWC :lol::lol: wybór tatusia konsultuję z hodowczynią, która ma wieloletnie doświadczenie i doskonale zna rodowód Yany Bardzo ciekawym, pasującym rodowodem i obiecującym psem jest C.Diego Mamba (imp.Francja) mieszkający w hodowli Maximus Deus (Cz) :)) Tylko że pręgowany :P przydomek jakoś udało mi się zarejestrować za pierwszym razem, nawet nie wiedziałam, że są takie problemy, wszystkie nazwy najpierw sprawdzałam na stronce, ale i tak nie dostałam przydomka, który był na pierwszym miejscu tylko na drugim Quote
Yana Posted October 30, 2009 Author Posted October 30, 2009 Yana ma nową przyjaciółkę - pluszową myszę :evil_lol: ześwirowała na jej punkcie :evil_lol: biega z nią, podskakuje, potrząca, zaprasza do zabawy. Wszystko jednak musi być pod kontrolą bo inaczej mysza szybko byłaby w strzępkach :diabloti: Quote
Sventata Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 [quote name='Yana']a tu mi potem na wystawach mówią, że jest mniej efektowna przez brak tych znaczeń :placz: i dowiedziałam się, że większosć woli ze znaczeniami[/QUOTE] Yana.. Mi mówią, że mua sucz ma za duzo bialych znaczeń- tak więc jeszcze sie taki nie urodził co by każdemu dogodził :). No i dziecko mi dorasta :placz: baba w każdym calu. A Yanusia też taka słodzinka, wycałować w Fafelki :oops: Quote
Yana Posted October 30, 2009 Author Posted October 30, 2009 [quote name='Sventata']Yana.. Mi mówią, że mua sucz ma za duzo bialych znaczeń- tak więc jeszcze sie taki nie urodził co by każdemu dogodził :). No i dziecko mi dorasta :placz: baba w każdym calu. A Yanusia też taka słodzinka, wycałować w Fafelki :oops:[/QUOTE] he, he... no właśnie nie ma ideału :evil_lol: ja się tym oczywiście nie przejmuję, Yanę wybierałam dla siebie wg własnego gustu i nawet nie myślałam wtedy o wystawach i hodowli ;) wstaw jakieś zdjęcie Woxy, zobaczymy jak zmężniała... lub zbabiała raczej :evil_lol: Quote
Yana Posted October 30, 2009 Author Posted October 30, 2009 [quote name='sylwia i boksery'] Bardzo ciekawym, pasującym rodowodem i obiecującym psem jest C.Diego Mamba (imp.Francja) mieszkający w hodowli Maximus Deus (Cz) :)) Tylko że pręgowany :P[/QUOTE] ładny piesek, no ale pręgus :razz: a my mamy wstępne założenie, że hodujemy żółtki :evil_lol: Quote
Sventata Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Po Poznaniu coś wstawię. Ogólnie mam na swoją sucz Focha, coś jej sie pod sufitem pomerdało, wczoraj wskoczyła na stół i dorawała sie do ciastek :crazyeye:, nie interesował ją mój obiad- absolutnie, tylko CIASTKA!! Po czym mojej mamie prawie z buzi wyrwała!- Normalnie dzicz. Nie interesuje ją szynka, kabanosek, karma, tylko ciacho. A na spacerach szuka jabłek i sie nimi bawi- jak do szczęścia jej niewiele brakuje. Ale kolejna rzecz to chyba brakuje jej Ambiego. Codziennie razem boksy szalały po placu a teraz musimy sobie same radzić. Pozdrawiam :) P.S. Madzia Woxy tatuś to GARIBALDI Nostrum pręgus a urode odziedziczyła po babkach Lulu Benignus oraz Fin de Siecle Nostrum. Choć moja poprzednia suka była po rodzicach dość ciemnopręgowani a była zółtym rodzynkiem. Quote
Yana Posted October 30, 2009 Author Posted October 30, 2009 [quote name='Sventata']Po Poznaniu coś wstawię. Ogólnie mam na swoją sucz Focha, coś jej sie pod sufitem pomerdało, wczoraj wskoczyła na stół i dorawała sie do ciastek :crazyeye:, nie interesował ją mój obiad- absolutnie, tylko CIASTKA!! Po czym mojej mamie prawie z buzi wyrwała!- Normalnie dzicz. Nie interesuje ją szynka, kabanosek, karma, tylko ciacho. A na spacerach szuka jabłek i sie nimi bawi- jak do szczęścia jej niewiele brakuje. Ale kolejna rzecz to chyba brakuje jej Ambiego. Codziennie razem boksy szalały po placu a teraz musimy sobie same radzić. Pozdrawiam :)[/QUOTE] a to powodzenia w Poznaniu :lol: ja jeszcze skoczę do Kielc i to chyba koniec na ten rok. Moja uwielbia jabłka, na widok jabłek dostaje ślinotoku :evil_lol: nie możemy w domu jabłka zjeśc spokojnie, musimy się dzielić, za kawałek jabłka zrobi wiele :evil_lol: na pewno jej brakuje Ambiego :shake: Yanka ma w sąsiedztkie kolegę boksera, którego uwielbia :loveu::loveu:(z wzajemnością zresztą). Razem wspaniale się bawią, po bokserzemu oczywiście :loveu::loveu: czyli na początku jest skakanie sobie po głowach, zapasy, szalone biegi, a potem wspólne leżenie, mizianie, mietolenie sobie uszu :evil_lol: Quote
bonita Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 [quote name='sylwia i boksery']To absolutnie nieprawda!! Lord jest psem przebadanym, ze świetnymi wynikami zdrowotnymi- Hz-0, HD-A,Sp-0 ;) To dobrze, bo rodowód to on ma świetny:loveu:, strasznie mnie ciekawi Lordzik, od początku kiedy na stronce Dels Segadors dowiedziałam się że jest w Polsce:loveu: Po prostu jeszcze wystawowo nie spełniał warunków do uzyskania reproduktora-to bardzo młodziutki piesek. Gratuluję rejestracji przydomka-mi odrzucono już 2 podania, więc tym bardziej cieszę się,że Wasza hodowla już "sformalizowana" :lol: Co do wyboru przyszłego tatusia- zdecydowanie polecam wgląd w rodowód Yany i przyszłego tatusia -bez rozważania modnych linii czy nie daj Boże ilości zdobytych CWC :lol::lol: Ilość zdobytych CWC świadczy o zapale wystawowym właściciela- no wiadomo:diabloti:. Nie musi być oznaka jakości psa. Ale jednak wystawy specjalistyczne w tym Atibox, lub klubówki róznych krajów- to daje do myslenia że pies jest OK, jeśli dochodzi do tego fajny rodowód no wtedy jest już całkiem dobrze :) tak jak właśnie u Diego Mambo- pies jest śliczny rodowód OK, a że ja wolę pręgusy, to jest całkiem w moim typie :D , teraz jeszcze muszę namówić kogo trzeba :diabloti: Bardzo ciekawym, pasującym rodowodem i obiecującym psem jest C.Diego Mamba (imp.Francja) mieszkający w hodowli Maximus Deus (Cz) :)) Tylko że pręgowany :P No ale Yana właśnie nie chce pręgusa, gdyby nie to, byłby pewno na pierwszym miejscu w moich propozycjach:evil_lol: Pozdrowionka Quote
bonita Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Sventata , a Ty masz swoją galerię Woxy? Quote
bonita Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 [quote name='Yana']hmm...no to pewnie nia ma tego wyskoku :evil_lol: jest rzeczywiście krótka, ale mi się to akurat podoba:eviltong: No bo taki powinien być bokser- krótki , zawarty o pieknej głowie i ruchu ..........................BLAZE OF GLORY Kett Box:evil_lol::evil_lol::evil_lol: kolorek... ja własnie chciałam takiego boksia całego rudego z czarną maską, dla mnie takie są najpiękniejsze, a tu mi potem na wystawach mówią, że jest mniej efektowna przez brak tych znaczeń :placz: A ja zawsze chciałam żółtą sukę bez znaczeń z czarną maską, to było moje marzenie od nie pamiętam kiedy:evil_lol: a jakoś tak się zawsze składało że były pręgule i to ze znaczeniami:evil_lol: A teraz chcę tylko pręgule ze znaczeniami i tyle- no cóż kobieta zmienną jest:diabloti::evil_lol: i dowiedziałam się, że większosć woli ze znaczeniami, więc chciałabym, żeby szczeniaki miały te znaczenia :roll: ale jak mówisz zaletą jest to, że nie powinno być białasków :razz: ale jakbyś mogła potem wkleić psa z "wyskokiem" to byłabym wdzięczna, chciałabym dokładnie zobaczyć o co chodzi Wiesz ja znowu w pracy jestem:oops:, ale pomyślę jak Ci to pokazać, bo pisać mi się nie chce:p edit A widziałaś na stronce klubowej jakie śliczne Alfa Harki się urodziły:loveu: cudności- same dziewuszki :loveu: Quote
Yana Posted October 31, 2009 Author Posted October 31, 2009 jeszcze nie widziałam, lecę popatrzeć :loveu: w tym roku był też miot mamy Yanki - Telimeny... była taka śliczna dziewuszka, tak podobna do mojej Yany, aż mnie korciło, żeby ją wziąć :evil_lol: wiem, byłoby to zupełnie bez sensu, ale mieć takie dwie Yanusie :lol: no ale sunia nie była na sprzedaż, bo miała zostać w hodowli, mam nadzieję, zobaczyć ją niedługo na wystawach :razz: Quote
aneczka23 Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 [quote name='sylwia i boksery']Bardzo ciekawym, pasującym rodowodem i obiecującym psem jest C.Diego Mamba (imp.Francja) mieszkający w hodowli Maximus Deus (Cz) :)) Tylko że pręgowany :P Też miałam przyjmność podziwiać Diego na kilku wystawach. Piesek nie tylko cudny ale też o zrównoważonym temperamencie. Rodowody sobą, fotki sobą ale myślę, że ważne jest też branie pod uwagę charakteru, a do tego potrzeba by było przyjrzeć się kilku kandydatom osobiście. Szkoda Magda, że nie mogłaś być na klubowej albo światowej, tam na pewno znalazłabyś odpowiedniego partnera dla młodej. ps. znalazłam w swoich zbiorach jeszcze takie ciacho: BOB na Słowackiej... Quote
Recommended Posts