Jump to content
Dogomania

Yanusia i Melcia moje kochane małpiszonki :-)

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Prześliczna Yanka ! :loveu::loveu: Widać że jest taka mocno koścista :cool3:
Ale kurcze jak doprowadzić psa do takiego stanu ? Mój i mało żarcia dostaje i ruch ma zapewniony to gruby dalej :shake::mad:

Posted

Agata_Roki napisał(a):
Prześliczna Yanka ! :loveu::loveu: Widać że jest taka mocno koścista :cool3:
Ale kurcze jak doprowadzić psa do takiego stanu ? Mój i mało żarcia dostaje i ruch ma zapewniony to gruby dalej :shake::mad:

e tam... Rokiś wcale nie jest gruby...

Yanka jest rzeczywiście kościsto-żylasta :evil_lol: taka jej uroda i natura. Ma dużo ruchu, dużo biega, ale ma też duże zapotrzebowanie energetyczne. Do tej wystawy to ją tuczyłam :evil_lol:, żeby nie była za chuda :razz: w piatek przed wystawą była już tak przejedzona, że nie chciała jeść :evil_lol:

A jak bylismy w zimie w górach i codziennie chodziliśmy na długie spacery w tym jeden kilku godzinny, to mimo zwiększonej porcji jedzenia bardzo mi schudła :cool3: śmiałam się, że jeszcze trochę a wyglądałaby jakby była głodzona... także ma naprawdę niesamowitą przemianę materii :evil_lol:

Posted

Nie no Roniek jest przytuczony - waży 31,5kg a zawsze 30kg to norma :cool3:

No zapomniałam że on się jeszcze nażre smaczków podczas treningów do tego normalna porcja jedzenia i się pasie - szczególnie szyja,taki mu wisi już podbródek że obroży nie widać :evil_lol: A jak po kastracji przytyje to będę miała prosiaka w domu :loveu:

Nie wybieracie się w te rodzinne strony ? :evil_lol::razz:

Posted

Agata_Roki napisał(a):
Nie no Roniek jest przytuczony - waży 31,5kg a zawsze 30kg to norma :cool3:

No zapomniałam że on się jeszcze nażre smaczków podczas treningów do tego normalna porcja jedzenia i się pasie - szczególnie szyja,taki mu wisi już podbródek że obroży nie widać :evil_lol: A jak po kastracji przytyje to będę miała prosiaka w domu :loveu:

Nie wybieracie się w te rodzinne strony ? :evil_lol::razz:

a Yankę nie da się za bardzo szkolić na smaczki, niezbyt jest zainteresowana :razz: szkolę ją najczęściej na zabawkę, więc ma podwójny ruch: najpierw ćwiczenie, a potem zabawa w nagrodę np. bieganie za gumowym talerzykiem, które uwielbia :evil_lol:

w rodzinnych stronach, czyli w Zamościu, pewnie będziemy w jakiś wakacyjny weekend, ale prędzej w sierpniu bo niedawno rodzinka była u mnie, więc muszę najpierw się natęsknić za nimi :evil_lol:

Posted

z serii "jak sypiają księzniczki" zapoczątkowanej na galerii Lary ;)

a i u Moni widziałam zdjęcia Sarci w podobnej pozycji :evil_lol:

zdjęcie zrobione dzisiaj rano komórką :evil_lol:

Posted

Gratulujemy kolejnych sukcesów !! my jakoś nie potrafimy się zebrać w sobie i powystawiać Una-Bomberkę :)
Yanka jak zwykle śliczna, dumna i luzaraa :D Pięknisia z niej ! :loveu:
Unka waży ok 33 kg i wcale nie jest gruba, wydaje mi się że ma podobną budowę do Yany. Co do smaczków i przekąsek to Unka tez nie jest zbyt łakoma - najlepsza nagroda to zabawa - ostatni hit z Ikei (po ukochanym szczurku) to kolorowa świnka morska :cool3: Unka biega z nią po całym domu, mam nadzieje ze się nie pomyli bo w klatce mamy żywą świnkę :evil_lol:

Posted

kwiatek82 napisał(a):
Gratulujemy kolejnych sukcesów !! my jakoś nie potrafimy się zebrać w sobie i powystawiać Una-Bomberkę :)
Yanka jak zwykle śliczna, dumna i luzaraa :D Pięknisia z niej ! :loveu:
Unka waży ok 33 kg i wcale nie jest gruba, wydaje mi się że ma podobną budowę do Yany. Co do smaczków i przekąsek to Unka tez nie jest zbyt łakoma - najlepsza nagroda to zabawa - ostatni hit z Ikei (po ukochanym szczurku) to kolorowa świnka morska :cool3: Unka biega z nią po całym domu, mam nadzieje ze się nie pomyli bo w klatce mamy żywą świnkę :evil_lol:

dzięki :loveu: a ja nawet nie wiem ile Yana waży :roll: może spróbuję ją dzisiaj zważyć na wadze łazienkowej :evil_lol:

szkoda, że nie wystawiacie Unki, bo śliczna :loveu: no ale musi być śliczna skoro to młodsza kopia Yanki :evil_lol:;)

Posted

korzystając z wolnej chwili uzupełniam galerię o zaległe zdjęcia :lol:

jak wrócicie z wakacji i urlopów będzie co oglądać ;)

to zaczynamy od wystawy w Płocku z początku czerwca
bokser, króty najbardziej mi się podobał... nielicząc Yanki oczywiście :evil_lol:

a teraz Yanka - NDSwR

Posted

i na koniec zdjęcia z Leszna, zrobione Yanie profesjonalnym aparatem :lol:
niestety różnica pomiędzy tymi robionymi przeze mnie jest kolosalna na niekorzyść moich zdjęć :placz: muszę sprawić sobie jakiś lepszy sprzęt :razz:

Posted

Kamila i Heksa napisał(a):
Dziewczyna ringami zawładnie :cool1:

Bokser który Ci sie spodobał rzeczywiście piękny .. lubię takie z domieszką białego :diabloti:

dzięki :loveu:
ten bokserek jest naprawdę śliczny :loveu:

wczoraj Yana bardzo mi się rozchorowała :-( ma ostre zapalenie gardła, bardzo męczy ją kaszel, pół nocy nie spaliśmy :-( trzymajcie kciuki, żeby szybko jej przeszło, bo bardzo się męczy bidulka...

Posted

Podajcie je chlorchlandin... Taki dla ludziów ;-) Rozgnieć na łyżeczce 2 tabl. i rozsmaruj po dziąsłach... Będzie to powoli zlizywała... Tak jakby ssała ;-) Avantiemu zawsze ulgę przynosiło.

Posted

Iza i Avanti napisał(a):
Podajcie je chlorchlandin... Taki dla ludziów ;-) Rozgnieć na łyżeczce 2 tabl. i rozsmaruj po dziąsłach... Będzie to powoli zlizywała... Tak jakby ssała ;-) Avantiemu zawsze ulgę przynosiło.

dzięki Izka, spróbujemy

Posted

Hej Yanusia. Gratulację dla księżniczki !! No no, szaleje młoda, w dodatku się dopiero rozkręca :loveu: Nie będę oryginalna jak zgodzę się z przedmówczyniami - piękna damula:eviltong:
A ten boksio na fotkach to nie Cyrus od Sylwii? :cool3:

Posted

aneczka23 napisał(a):
Hej Yanusia. Gratulację dla księżniczki !! No no, szaleje młoda, w dodatku się dopiero rozkręca :loveu: Nie będę oryginalna jak zgodzę się z przedmówczyniami - piękna damula:eviltong:
A ten boksio na fotkach to nie Cyrus od Sylwii? :cool3:

dzięki, dzięki :loveu:

to nie Cyrus chociaż rzeczywiście podobny, nie pamiętam jakie jest jego oficjalne imię, ale właściciel wołał na niego Edi :lol:

Posted

Trzymamy kciuki za Yankę ! :shake: Biedna Niunia :placz::calus:

U nas zapalenie gardła i w ubiegłym roku płuc to jakieś istne zakażenie - co roku się przypałęta,Roniek też kaszle[tzn.jakby coś chciał wykrztusić i najczęściej jest to ślina] ale nie obejdzie się zawsze bez zastrzyków.. :shake:

odpisałam Ci u mnie nt przeszkód ;)

Posted

Agata_Roki napisał(a):
Trzymamy kciuki za Yankę ! :shake: Biedna Niunia :placz::calus:

U nas zapalenie gardła i w ubiegłym roku płuc to jakieś istne zakażenie - co roku się przypałęta,Roniek też kaszle[tzn.jakby coś chciał wykrztusić i najczęściej jest to ślina] ale nie obejdzie się zawsze bez zastrzyków.. :shake:

odpisałam Ci u mnie nt przeszkód ;)

Yana też tak kaszlała i pluła, a teraz ma katar i muszę jej nochala z gili wycierać :roll: dostała trzy zastrzyki, a dzisiaj idziemy na kontrolę