Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niestety, nie udało nam się dotrzeć z powodów osobistych. Szczególnie zależało nam na wizycie, gdyż Tosia 11 kwietnia będzie u nas rok i zaszło w niej wiele zmian.

• Replies 552
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

TOSIA JEST U NAS JUŻ ROK!! I pytanie, kiedy to zleciało? :D
Zaszło w Tosi wiele zmian, oczywiście wszystkie na lepsze. Przede wszystkim:
- nieufność - wyeliminowana całkowicie! Tosia lgnie do wszystkich, uwielbia być głaskana - przez osoby, które bardzo dobrze zna, jak i te obce.
- pielęgnacja - na początku sprawiała nam trudność, Tosia na widok szczotki warczała i uciekała. Teraz bez problemu daje się czesać.
- legowisko - gdy do nas przyszła nie chciała tam leżeć, kompletnie go nie zauważała. Teraz? Nie ma dla niej lepszego miejsca do spania / leżenia (pomijając łóżko właścicieli ;) )
- nowe komendy - Tosia bardzo szybko się uczy. Przez ten cudowny rok nauczyłam ją wiele komend / sztuczek. Uprawiamy również psie sporty t.j: agility, frisbee, jogging, obedience - jak na razie wszystko jest amatorskie, ale widzę dla niej przyszłość w agility, jest w tym świetna.
Od adopcji Tosi wiele zmieniło się też w naszym domu - nasza współlokatorka wniosła ciepło, jeszcze więcej uśmiechu i zabawy. Właśnie takiego psa potrzebowaliśmy.
Podajemy jej karmę Josera Festival, ma zapewnione długie spacery, ćwiczenia umysłowe, pielęgnację. Liczymy na to, że podoba jej się u nas :)
Cechy charakteru zmieniły się równie dobrze, jak wygląd. Porównanie:
Tosia w pierwszy dzień u nas -

Tosia obecnie, zdjęcie robione całkiem niedawno -

A jeszcze niedawno moi rodzice podpisywali umowę adopcyjną .. Ten rok był cudownym rokiem przeżytym razem z Tosią, na pewno wszyscy zapamiętamy go do końca życia.

Posted

Robi się ciepło, a my z Tosią znalazłyśmy nową metodę na nudę - jazda na rolkach z psem. Na razie są to krótkie sesje, powoli i stopniowo będę przyzwyczajać Tosię. Po naszych pierwszych 'treningach' Tosia spisuje się świetnie! Jestem z niej bardzo zadowolona. Widać, że i ona to uwielbia. Nie jest zainteresowana terenem, skupia uwagę tylko na bieganiu i na mnie. Po powrocie do domu widać, że jest szczęśliwa i dumna z siebie. Ze swoich postępów również. :)

Posted

Śnieg zawitał do Nysy!
O tak, pogoda płata nam niezłe figle. Jeszcze wczoraj było tak ciepło, dzisiaj jest śnieg! Ba, my tu śnieżyce mamy. ;)
Tosia ma w tym największy ubaw. Uwielbia zimę, zdaje mi się, że to jej ulubiona pora roku. Hop, hop, has, has, Tosia z nosem w śniegu i następny powód do śmiechu. Ja przyszłam do domu cała mokra, a Tosia? Wróciła z uśmiechniętym pycholem mokrym od śniegu.
Na razie przystajemy z jazdą na rolkach, ze względu na tą piękną, majową pogodę. :)
Teraz mogę śmiało powiedzieć, Wesołych Świąt. :D

PS. A w Zabrzu jaka pogoda? :)

• 4 weeks later...
Posted

Lato, lato czeka... czyli wysyłamy zdjęcia. :)

Niestety, nie mamy więcej zdjęć. Coś się nam popsuło, reszta zdjęć Tosi jest złej jakości. :(

• 1 month later...
Posted

Witam.
Z powodu nieudanego przyjazdu na Marsz (nie)Milczenia chcielibyśmy spotkać się w Zabrzu, oczywiście z uczestnictwem Tosi. Postaramy się dostosować, ale najbardziej pasuje nam niedziela, a mianowicie 21.08, bo wcześniej wyjeżdżamy z Tosią na wakacje do Łodzi. Czy Wam również pasuje ten termin?

• 3 weeks later...
Posted

Manixsa napisał(a):
Tosia odwiedzi schronisko najbliższą Sobotę :)

Owszem, już jutro spotkanie! Już nie możemy się doczekać, oczywiście zaraz po spotkaniu dostarczymy zdjęcia. ;)

Posted

Spotkanie wypadło super, pomijając małą wpadkę wejścia do błotka podczas spaceru. ;) Tosia trochę się wystraszyła widząc schronisko, bo na koniec wskoczyła do auta i nie chciała wyjść :D Cieszymy się, że tym razem udało nam się dotrzeć do Zabrza. :)

Posted

Tossia napisał(a):
Spotkanie wypadło super, pomijając małą wpadkę wejścia do błotka podczas spaceru. ;) Tosia trochę się wystraszyła widząc schronisko, bo na koniec wskoczyła do auta i nie chciała wyjść :D Cieszymy się, że tym razem udało nam się dotrzeć do Zabrza. :)

nie ma co się dziwić, biedaczka na pewno nie chciała by do nas wrócić ;)