papisialka Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 Jakie są możliwości uzyskania psa asystującego osobie niepełnosprawnej? Gdzie taka osoba powinna się zgłosić? Quote
michau Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 Taka osoba powinna się zgłosić do jednej z fundacji, która społecznie zajmuje się szkoleniem psów asystujących np: www.pomocnalapa.pl lub www.alteri.pl i inne Quote
papisialka Posted February 13, 2009 Author Posted February 13, 2009 Również znalazłam te dwa wymienione przez Ciebie miejsca. Zastanawiam się czy są inne drogi. Czy są osoby zajmujące się trenowaniem takich piesków w Poznaniu? Quote
michau Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 A dlaczego tamte są nieodpowiednie? Jeśli szukasz innych fundacji to zadzwoń to którejś z 2 powyższych to podadzą Ci namiary... Quote
dunia77 Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Jeszcze DogIQ Czy polskie prawo będzie przyznawało takie same przywileje psom asystującym wyszkolonym przez fundacje jak i osoby prywatne? (tak jest np. w USA, ja sama szkoliłam dla siebie Spykera, teraz pomagam innym osobom). Quote
Voewick Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Fundacja MAŁY PIESEK ZUZI działająca w Poznaniu poszukuje psów asystujących,chętnych osób z psami do szkolenia w zakresie dogoterapii i jest bardzo pomocna dla osób niepełnosprawnych,które potrzebują psiego pomocnika Fundacja "Mały Piesek Zuzi" Quote
michau Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Z tego co wiem, to Fundacja MAŁY PIESEK ZUZI zajmuje się raczej dogoterapią, a nie szkoleniem psów asystujących osobom niepełnosprawnym ;) Quote
Voewick Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 michau napisał(a):Z tego co wiem, to Fundacja MAŁY PIESEK ZUZI zajmuje się raczej dogoterapią, a nie szkoleniem psów asystujących osobom niepełnosprawnym ;) Zgadza się,zrozumiałam,że Papisialka pyta o możliwość uzyskania takiego psa do pomocy dla osoby niepełnosprawnej i myślę,że nic nie zaszkodzi skierować takie pytanie do tej fundacji,na pewno osoby tam pracujące pomogą,chociaż byłam przekonana,że w pokazach MAŁEGO PIESKA ZUZI brały udział psy pracujące dla osób niepełnosprawnych,gdyż takie wiadomości uzyskałam od właściciela psa,który ma bliski kontakt z ta fundacją :-) Quote
smerfetka123 Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 witam,czy orientuje się ktoś skąd można wziąć psa dla osoby niewidomej? bo poznałam osobę, która traci wzrok i szuka psa, ma zaoferowaną pomoc przez związek niewidomych, jeśli znajdzie psa do roku to oni pomogą w wyszkoleniu,tylko gdzie takiego znaleźć i jakiego,na co zwrócić uwagę i kto by mógł pomóc? z góry dziękuje za wszelkie sugestie Quote
Recommended Posts