Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

Jeszcze DogIQ

Czy polskie prawo będzie przyznawało takie same przywileje psom asystującym wyszkolonym przez fundacje jak i osoby prywatne? (tak jest np. w USA, ja sama szkoliłam dla siebie Spykera, teraz pomagam innym osobom).

Posted

michau napisał(a):
Z tego co wiem, to Fundacja MAŁY PIESEK ZUZI zajmuje się raczej dogoterapią, a nie szkoleniem psów asystujących osobom niepełnosprawnym ;)

Zgadza się,zrozumiałam,że Papisialka pyta o możliwość uzyskania takiego psa do pomocy dla osoby niepełnosprawnej i myślę,że nic nie zaszkodzi skierować takie pytanie do tej fundacji,na pewno osoby tam pracujące pomogą,chociaż byłam przekonana,że w pokazach MAŁEGO PIESKA ZUZI brały udział psy pracujące dla osób niepełnosprawnych,gdyż takie wiadomości uzyskałam od właściciela psa,który ma bliski kontakt z ta fundacją :-)

• 1 year later...
Posted

witam,czy orientuje się ktoś skąd można wziąć psa dla osoby niewidomej? bo poznałam osobę, która traci wzrok i szuka psa, ma zaoferowaną pomoc przez związek niewidomych, jeśli znajdzie psa do roku to oni pomogą w wyszkoleniu,tylko gdzie takiego znaleźć i jakiego,na co zwrócić uwagę i kto by mógł pomóc? z góry dziękuje za wszelkie sugestie