Kasia&Max Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 No i wkońcu się zdecydowaliśmy na galerię, nie wiemy nawet czy ktoś zechce nas odwiedzić, ale serdecznie wszystkich zapraszamy. Postaram sie jak najdokładniej przedstawić Wam moje dwa urwisy - Maję i Maxa:) Mimo, ze w życiu obowiązuje zasada: "paniom pierwszeństwo" zacznę jednak od Maxa, bo on pierwszy trafił do naszej rodzinki. Quote
Kasia&Max Posted February 10, 2009 Author Posted February 10, 2009 Max urodził się 08.01.2007 r. czyli niedawno skończył 2 latka.Poniżej zdjęcia z jego mamą:) Maksik to ten, który śpi, urodził sie w miocie największy i najbardziej leniwy i tak mu zostało do dziś:) Obecnie waży 5 kg, potrafi przespać cały dzień albo przesiadywać godzinami w oknie:) Quote
roxi-malina Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 No to ja pierwsza:multi: Maxio jest przecudny:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: A gdzie fotki Majii? Quote
Aurunia Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 przyszłam się przywitać i będę wpadać ;) Quote
Kasia&Max Posted February 10, 2009 Author Posted February 10, 2009 5 tygodni 22.03.2007 r. (czyli dokładnie 10 tygodniowy Max) Quote
Kasia&Max Posted February 10, 2009 Author Posted February 10, 2009 A teraz troszkę historii jak Max trafił do nas do domku:) Pojawił się u nas na Dzień Kobiet czyli 08.03.2007 r., ale wiedziałam o nim już nieco wcześniej a mianowicie decyzja, że będzie mój zapadła 22 stycznia:)pamiętna data - zdałam wtedy egzamin za koleżankę:)a Max urodził się u pani, która była ciocią koleżanki:) jak było dalej domyślcie się sami:) Quote
Gosia2406 Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 Witam.Chyba jestem tu pierwsza.Ładny psiulek:multi:.5kg,fiu,fiu,jest co przytulać.A moja taki mikrus że musze uważaż żeby jej mie nadepnąć.Prosimy o Maje. Quote
Kasia&Max Posted February 10, 2009 Author Posted February 10, 2009 Witamy Aurunię i roxi:)bardzo dziekujemy,że tak szybko nas dostrzgłyście:)właśnie tworzę galerię, oglądam zdjęcia, zmieniam ich wielkość, umieszczam w galerii i wspominam dlatego to tak długo trwa i jeszcze nie dotarłam do Maji, ale już biorę się do roboty:)na Maxa pomoc liczyc nie mogę bo to leń, jak już pisałam, a Maja woli wygryzać pluszakom oczy i nosy niż siedzieć ze mną przy kompie:)pozdrawiamy serdecznie! Quote
roxi-malina Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 No to czekamy na więcej fotek:multi: Życze powodzenia w prowadzeniu galerii;) Quote
Kasia&Max Posted February 10, 2009 Author Posted February 10, 2009 Ojej i Gosia już do nas zajrzała, tak się cieszymy i witamy:)oj mam co przytulać mam, nie wiem czemu mój olbrzymek taki duży urósł, po pierwsze jest bez rodowodu więc nic dodać nic ująć- może być tylko w typie rasy, a poza tym jego mama taka była więc pewnie po niej to odziedziczył, potem umieszcze jego aktualne zdjęcia - Max należy do tych wysokich ale chudych yorków i mimo, że waży dużo tych 5 kg naprawdę to nie widać. Quote
Gosia2406 Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 jest naprawdę uroczy.Nie przejmuj się że jest w typie rasy,moja Neli też jest w typie,tylko że ona jest za bardzo malutka,ma trochą więcej niż 4 miesiące i waży 608g..:placz:. Quote
Kasia&Max Posted February 10, 2009 Author Posted February 10, 2009 No dobrze skoro już jesteśmy na etapie wspomnień z dzieciństwa to przedstawię teraz Maję:) Moja królewna urodziła się 30.03.2008 r.,jako jeden z 6 szczeniaczków w miocie. Aktualnie ma 10,5 m-ca:) Ona niestety również jest bez rodowodu. A to jej zdjecia: 1 tydzień życia 3-tygodniowa Maja z rodzeństwem:) Quote
Kasia&Max Posted February 10, 2009 Author Posted February 10, 2009 ojej 608 g:(to baaardzo malutko, ale jest zdrowa? Quote
Gosia2406 Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 Siupel,siupel cukiereczek:sweetCyb::sweetCyb::klacz: Quote
roxi-malina Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 http://images37.fotosik.pl/56/890d5611fe063fff.jpg Ale śliczności:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Gosia2406 Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 Kasia&Max napisał(a):ojej 608 g:(to baaardzo malutko, ale jest zdrowa? Teraz-jak rydz,ale początki były bardzo trudne.Nasza wetka twierdzi że to przez to mała jest taka mikra.jej rodzice mieli ok 3kg. Quote
Kasia&Max Posted February 10, 2009 Author Posted February 10, 2009 A na tym zdjęciu Maja ma 8 tygodni a Max rok i 4m-ce:) Quote
roxi-malina Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 http://images37.fotosik.pl/56/9693e3bccf9b1afd.jpg :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Kasia&Max Posted February 10, 2009 Author Posted February 10, 2009 Gosia2406 napisał(a):Teraz-jak rydz,ale początki były bardzo trudne.Nasza wetka twierdzi że to przez to mała jest taka mikra.jej rodzice mieli ok 3kg. cieszę się, że jest ok, no ale z taką wagą to musiałyście wiele przejść:( bardzo mi przykro, ale skoro jest zdrowa to możesz się teraz cieszyć, mini yoreczki mają "to coś w sobie"- są prześliczne:)zaraz zerknę na forum może podglądne jak ta Twoja Nelka wygląda:) Quote
Gosia2406 Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 Neli nie ma jeszcze galerii,dopiero jest w planach.A jej zdjęcie znajdziesz na wadze i wzroście,Neli jest tam świeżo po chorobie,opisałam tam co jej było.Teraz bardziej przypomina yoreczka.A twoje pieszczochy są naprawde super.Napewno będziemy tu często zaglądać.:lol: Quote
Kasia&Max Posted February 10, 2009 Author Posted February 10, 2009 No dobrze, ale w galerii Maja ma juz zdjęcia do 4m-ca a Max ciągle jest na etapie 10-ciu tygodni, no to nadrabiamy zaległości: 3-miesięczny mieszkaniec akademika na kampusie SGGW w Warszawie:) Pani uczyła się do egzaminów "na trawce" a Max jej pilnował (4 m-ce:)) Quote
Kasia&Max Posted February 10, 2009 Author Posted February 10, 2009 Gosiu znalazłam twoje posty no i zdjęcie Neli, przypomniałam sobie, że czytałam je wcześniej, bardzo smutna historia:(Neli miała szczęście w nieszczęściu, trafiła w opłakanym stanie do Ciebie - osoby odpowiedzialnej, która zaopiekowała się nią w odpowiedni sposób, miała szczęście bo bywają tzw. pseudonabywcy- nieodpowiedzialni ludzie ktorzy kupują yorki bo taka moda jest, tak naprawdę wogóle nie zależy im na psie a na tym by być modnym bo ma sie modengo psa - gdyby Nela nie daj Boże trafiła do takich ludzi pewnie już by nie żyła.. psina ma ogromne szczęście bo ma Ciebie a Ty Gosiu jestes szczęściarą bo masz prześliczną, przecudowną Nelkę. Na zdjęciach jest taka niewinna, ale myślę że to pozory, bo wkońcu to york i jak każdy York tylko na obrazku wygląda grzecznie:)pewnie w rzeczywistości to wulkan energii prawda? Quote
Gosia2406 Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 Dziękuje.Masz racje,to ogromny,nieposkromiony wulkan energii.Mały psotnik który nigdy nie ma dość psot. Quote
Recommended Posts