Jelena Muklanowiczówna Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Słuchajcie, ja dzisiaj po raz pierwszy PRZEWIJAŁAM!!! Strasznie prosta sprawa. A malutka jak gołymi nogami wierzgała, to kosmos! Quote
Ulka18 Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Fajne te zwierzaki, najslodsze jak spia :D Agrafka jakby urosla czy mi sie wydaje? Zmezniala na pewno. Quote
eloise Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Karmel jest słodziutki! A Agrafcia rzeczywiście wygląda na prawdziwą kocicę :) Quote
anciaahk Posted February 17, 2011 Author Posted February 17, 2011 Karmel jest jako słodziak niemożliwy. Wklejam zdjęcia z dzisiejszego poranka, jak widać dla mnie na poduszkach nie starczyło miejsca. Mąż zakazał wklejać takie zdjęcia, bo stwierdził, że są z cyklu "Wódko pozwól żyć" ;). Quote
eloise Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 hhahahahaha :) moje też lubią tak spać :D ah ten Karmelek :) Quote
MagdaNS Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 O matko, Ancia, ale super zdjęcia!!!! Zazdroszczę Twojemu mężowi, że psi pyszczek tak się do niego tuli w łóżku :) Quote
Luna123 Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Fotki super, się Karmel wydrapał na samą górę ;) A wiesz anciaahk, że ja próbowałam i Fryziasta nie uleży na łóżku, czy sofie. Raz położyłam się obok niej na " jej " dywaniku przed TV, to wytrzymała chwilę i poszłą obrażona na legowisko :eviltong:. Quote
anciaahk Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 Karmel uwielbia spać w łóżku, w zasadzie tylko jak jesteśmy w Olsztynie to często śpi na podłodze, ale pewnie dlatego, że w sypialni mamy wykładzinę, a tak to wszędzie panele. Ogólnie zdjęcia faktycznie są z cyklu 'wódko pozwól żyć" - ale to dlatego, że śpimy na gościnnej, cholernie niewygodnej kanapie i w zasadzie mamy wykończony 1 pokój, czekamy na resztę mebli. Do zrobienia jeszcze cała góra. Ogólnie jestem zadowolona, że oba moje zwierzaki się szybko zaklimatyzowały w nowym mieszkanku, Agrafka pewnie tęskni za swoim Olsztynem, ale widzę, że już naprawdę dobrze się czuje, śpi, włazi na brzuch, włącza traktorek, jest dobrze. Karmel to cygan, on jest wszędzie szczęśliwy. Luna Karmel śpi ze mną pod kołdrą, głowka na podusi i śpi jak zabity. Poprzednia suńka nie lubiła podobnie jak Fryzia takiego spania. Tylko w nogach, bez przykrycia ;). Quote
anciaahk Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 Jeszcze jedno Luna, w temacie krakvetu. Chyba masz wyjątkowego pecha lub też zamówiłaś jakąś niespotykaną karmę. Ja złożyłam zamówienie w krakvecie m.in. na karmę we wtorek i dzisiaj przywiózł mi ją kurier, więc super. Staram się Karmela oswoić z zabawkami, bo ma na ich punkcie hopla. Jak ma jedną, to nie jest się w stanie do niego podejść - ucieka, zabiera i siedzi i śpi tylko z zabawką. Pomyślałam więc, że może powinien mieć ich 5 czy 10, różnych i wtedy nie będzie miał takiego kręćka. A tak szaleje z piłką, jest agresywny do Agrafki, piszczy, szczeka, że to nie jest do wytrzymania. I najczęściej zabawka wytrzymuje max 2 dni, bo z tego szczęścia chodzi z nią non stop i rozgryza na amen. Wczoraj przywieziona przez kuriera z animalii już straciła życie, dzisiaj jest nowa z krakvetu - jeszcze żyje. czy to dobry pomysł kupić mu więcej, by się chłopak nacieszył? bo nie mam pomysłu, co zrobić, by zachowywał się z piłkami normalnie - normalnie w sensie, żeby nie wpadał w taki szał radości czy jak to określić. Quote
Luna123 Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 no, ja mam pecha 5,5 :roll: wczoraj doszła karma :multi:, bo mieli dopiero we wtorek jakąś mega dostawę właśnie z karmami weterynaryjnymi. Podobno cały styczeń był problem. Fryziasta je dla RC dla kastratów. Quote
anciaahk Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 To nie słyszałam o takiej. Karmel je dla alergików. Ostatnio zmieniłam, ale łupież wrócił, więc powracam pokornie do Rc dla alergii pokarmowej. Quote
Luna123 Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 A to taka, żeby się kluska nie zrobiła. Jak na razie Fryzia trzyma wagę :p A Karmel je Intestinal, czy coś takiego? DONka mojej siostry jadła na początku, bo miałą ciągle rozwolnienie :roll: Quote
anciaahk Posted February 19, 2011 Author Posted February 19, 2011 Nie, je RC hypoallergenic. ALe dzięki za podanie tej karmy, nie wiedziałam o takiej a z opisu wynika, że może być chyba też dla alergików. Quote
anciaahk Posted February 21, 2011 Author Posted February 21, 2011 Słowo o kotach - Czy Wasze koty też są takie niesłychane? Agrafka jak sprzątam, gotuję, etc musi być wszędzie ze mną. Myję wc, ona zagląda do środka i sprawdza. Obieram ziemniaki - wchodzi do garnka, reklamówki lub kosza na śmieci - w zależności, w co łatwiej. Sprzątam łazienkę - leży w łazience, wycieram kurze - jest w pokoju. Przylepa niesamowita, krok w krok za mną. Jeszcze żeby tylko tabletki jej się łatwo podawało. Próbowaliśmy dać jej tabsa na robaki - pierwszego dnia do jedzenia, to cały dzień miskę omijała szerokim łukiem. Drugiego dnia trochę rozpuściliśmy, to wypluła jakoś wydaje mi się więcej niż wzięła. Kolejnym razem nie wiem jaki patent zastosować. Quote
jogi Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 prosty;) kup profender działa na wszystko i jest w formie spot on czyli wylewasz na kark jak Frontline Quote
anciaahk Posted February 22, 2011 Author Posted February 22, 2011 Dzięki Jogi, a Karmel jej tego nie wyliże? Bo oni się stale tarmoszą. Quote
jogi Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 musisz je oddzielić na noc, az wyschnie. Krzywda mu się nie stanie tylko się poślini, ale to ma się jej wchłonąć nie jemu;) Quote
anciaahk Posted February 22, 2011 Author Posted February 22, 2011 Ok, w nocy śpią oddzielnie, więc nie będzie z tym problemu. Dziękuję. Dziwne, że weterynarz jak kupowaliśmy tabletki dzień po dniu tego nie podpowiedział ;). Z transporterkiem - szef ma jechać na poczatku marca, jak nie pojedzie, to puszczę kurierem, ok ? Quote
MagdaNS Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Myślę, że się nie pogniewacie :) Serdecznie zapraszam na wiosenny bazarek, z którego cały dochód jest przeznaczony na Margo i Balbinkę u Murki. Piękny, pachnący, kwitnący i z niespodziankami :smile: http://www.dogomania.pl/threads/204044-Wiosenny-cudny-i-pachn%C4%85cy-z-niespodziankami-na-mieleckich-podopiecznych-do-19.03. Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Kurde, a ja sobie wracam dzisiaj z Jarkiem ze spaceru i zdałam sobie sprawę, że tu się dawno nikt nie odzywał! Ancia, jak tam bobasek? Dobrze się czujecie? Quote
Ulka18 Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 To mnie Jelena wywolala, bo tez myslalam, ze cos cisza na watku jest. A juz prawie polowa marca przeciez. Quote
Luna123 Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 anciaahk, co tam u Was? napisz co nieco, bo Magda bawi się w Roberta Kozyrę, któremu starcza 4 godziny snu... Magda...;) Quote
anciaahk Posted March 15, 2011 Author Posted March 15, 2011 Magda rzeczywiście spać nie może :), chyba nie ma co w nocy robić. U nas dziękuję, rośniemy i rośniemy. Jem tyle, że mąż czasem 2 x dziennie robi zakupy ;). Zoo szczęśliwe, że pańcia w domu. Agrafka grandzi niesamowicie, czasem mam ochotę ją zastrzelić, jest kompletnie nie do ułożenia! Nic się nie słucha. Jak my dziecię wychowamy, jak nie możemy sobie poradzić z kotem hehe. Pozdrawiamy! Quote
Recommended Posts