Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='anciaahk']A nie, to tak pięknie nie jest, noce są atrakcyjne, tylko doniczki póki co są całe.[/QUOTE]

Uuuu, a już myślałam, że wszystkie kociane mają jakiś spokojny okres ;)

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Generalnie jest spokojniejsza, ale np. 4 rano to idealna pora na gra w piłkę... psią karmą !
;)
Karmel jest wtedy potwornie zdziwiony, nie rozumie zupełnie tych porannych igraszek i obserwuje je z zaskoczeniem.

Posted

całe szczęście Amelia przesypia całe noce, wariacji dostaje jedynie wieczorami, o ile nie siedzi na strychu-a co tam robi-to jej wielka tajemnica, tylko raz znalazłam tam ptasie pióra ;)

Posted

A wieczorami to najczęściej odbywają się wieczorne treningi, tfu - przepraszam - joggingi! Aktywnie uczestniczy w nich nawet Karmel, ale oczywiście Agrafka jest szybsza. Dystans to jakieś 20-30 długości mieszkania. Agrafka się wtedy nastrosza, tak się śmiesznie jej ogon pogrubia i sierść na grzbiecie staje. Po bieganiu jest seria zapasów w stylu wolnym.
Wspólne biegi są też w południe. I rano. Jedynie noce Agrafka ma samotne. Taki pech.

Posted

Trafił jej się najgorszy dom na świecie :(.

Ostatnio do spania upodobała sobie brzuch Pana, skubana doszła do wniosku, że przecież skoro ze 3 razy większy od brzucha Pani to i bardziej miękki też 3 razy. Więc zdecydowanie odrzuciła spanie na moim brzuchu - na korzyść brzucha Pana oczywiście. I jak ją czasem sobie kładę na brzuch to patrzy się taka oburzona - "chyba żartujesz". I z pełną powagą i godnością odchodzi wolnym krokiem.. ku brzuszkowi Pana ;).

Posted

Tak tak - też tak kłusuje bokiem, bardzo śmiesznie to wygląda ;), jakby naskakiwała. Oj ubaw mamy niezły. Oczywiście nie można pominąć miłości Agrafki do wszelkiego typu toreb. Doszło do tego, że po zakupach OBOWIĄZKOWO każde z nas kładzie jej jakąkolwiek torbę/reklamówkę - ona do niej wchodzi, siedzi w niej chwilę, potem na niej, pod nią, coś niesamowitego ;).

Jogi
no jak to - domek fatalny, żeby Karmel w nocy się nie chciał bawić!!! Przecież to skandal w biały dzień. Ja nie wiem, żeby dawać Agrafkę do domku, gdzie w nocy wszyscy i nawet pies - śpią! Domek najgorszy i na pewno Agrafka napisze do Ciebie stosowną reklamację w tej sprawie haha! Albo od razu wypowiedzenie czy rezygnację, jak wolisz ;). Bieeedny kociak. :)

Posted

[quote name='anciaahk']Będziemy musiały im poszukać nowego dobrego domu, Ewa.[/QUOTE]

No trudno anciaahk - trzeba jakiś wzruszający tekst do ogłoszeń spłodzić i jedziemy z ogłoszeniami ;)

Posted

Agrafka zachorowała :(, ma rozwolnienie i potwornie wymiotuje:(. Byliśmy u weta, dostała 3 zastrzyki, dzielnie to zniosła. Podobno to jakaś wirusówka. Trzymajcie kciuki by doszła do siebie.
Biedna nawet nie chce wchodzić do kuwety i robiła koo na kanapie i balkonie.

Posted

Męczyła się z godzinkę i stwierdziłam, że nie ma na co czekać, polecieliśmy szybko z mężem do weta. W sumie powinna przyjąć 3 zastrzyki, a więc jeszcze jutro i środa. Narazie już nie wymiotuje i nie koopka, więc może leki działają. Mam jej też kupić węgiel i podać.

Przy okazji umówiłam się od razu na kastrację Karmelka, zastanawiam się, czy jest się czego obawiać, bo jeszcze u tych wetów nic nie robiłam. To taka rodzinna klinika, tata jest starym weterynarzem i w jego ślady poszły 2 córy, z czego jedna uczyła się ze mną w LO, i już sporo pod jego okiem praktykują. W sumie nie jest to chyba skomplikowany zabieg.

Posted

Niby nie jest skomplikowany, niemniej Red zniósł go tak sobie, długo wymiotował po narkozie i mimo wielkiego pilnowania go, regularnych wizyt co dwa dni, nie dość że szew się długo goił to co nieco się paprał... Ale to może już taki nasz pech :). Na pewno przygotuj się na to, że w dzień zabiegu będzie bardzo bidniutki... Ale trzeba to przeżyć.

Posted

Madziu ja mam już kilka psich operacji za sobą (torbiele, ropomacicze) :( więc okrutnie się tego boję, kastracja jest niby standardowa, więc mam nadzieję, że będzie bez powikłań.

Agrafcia już ciut lepiej, nie wymiotuje i nie ma koopy, ale też wetka zaleciła ścisłą dietę na dzisiaj i kazała ją przegłodzić. Myślę, czy to ja sama jej nie zaszkodziłam, przypomniałam sobie, że wczoraj dałam jej kilka małych kawałeczków kurczaka z obiadu (a nigdy tego nie robię) - żołądek nie jest przyzwyczajony i stąd rewolucja.

Wymyłam balkon, na nim była też koo z krwią :(.

Posted

Anciaahk czy agrafka zjada w domu rośliny? np szukając trawy
24h głodówka jak najbardziej wskazana, pewnie dostała coś przeciwwymiotnego p/ zapalnego i antybiotyk. Może być wirusówka, ale ona została zaszczepiona na wszystko plus białaczka (swoją drogą będę pod koniec lipca w Polsce to dokopię się do książeczki i Ci wyślę) więc może być zatrucie pokarmowe albo jakąś rośliną. Jak widziałaś krew w koale to znaczy, że ma zapalenie jelit i antybiotyk jest szczególnie wskazany

Posted

Aga raczej nie zjada roślin, przynajmniej ja tego nie widzę. Już jest lepiej, bo nie wymiotuje i nie ma rozwolnienia, ale jest osowiała jakaś. Czy ona miała powtarzane te szczepienia, czy ja je powtarzałam - bo już nie pamiętam.
Książeczka bardzo by się przydała :).

Posted

biedna mała :( współczuję
ale to może tylko wirusówka, moje smoki obydwa miały kilka dni rozwolnienie, jednego dnia im się zaczęło, musiały dostawać zastrzyki i Gaciowi już jest lepiej, tylko Hexi dziś jeszcze wymiotowała

Posted

To było straszne, wymiotowała i miała rozwolnienie przez około godzinę, zrobiłam taki lament dla męża, że przyjechał w 5 minut i biegiem do weta. Jak się spytała od kiedy Agrafka to ma i powiedziałam, że od godziny, to tak spojrzała trochę na mnie dziwnie :).
Przewrażliwienie....? E tam.