Ulka18 Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Anciaahk, koty odrobacza sie tak jak psy, a nawet czesciej, jak sa wychodzace. U mnie cale towarzystwo idzie na raz do odrobaczenia, wklejam w ksiazeczke i zaznaczam w kalendarzu. Najlepiej to zrobic przed szczepieniem. Psy szczepie co roku p. wirusowkom, dr Koromowski szczepi Kostaryke zawsze w maju, wtedy jestesmy u fryzjera z Kostaryka u Pani Ewy Komorowskiej i przy okazji robimy badania i szczepimy. Dr mowi, ze wirusy mutuja i warto szczepic psy, bo szczepionki tez sie zmieniaja i przystosowuja do terazniejszych wirusow. Casablanka jest szczepiona we wrzesniu. Koty szczepie tez co roku, z tym, ze nie tak dokladnie terminowo, bo nie zawsze sa kociambry, jak mam czas jechac do weta. Szczepie szczepionka skojarzona najlepiej tri lub quadro. Najwazniejsze i przy psach i kotach sa wirusowki, to najgrozniejsze choroby u kotow. Co do chlopow i depresji, to ja juz przeszlam z okresu akceptacji glupoty i chamstwa do walki z tymi wlasnie. Nie daje sie, w pracy, na ulicy, etc. ! Na szczescie TZ jest swietej pamieci i mam spokoj w domu. Depresje zimowa zwalczam syropem z szafranu, nazywa sie Happy Tonic, kosztuje 35 zl. Polecam :D Quote
anciaahk Posted December 14, 2010 Author Posted December 14, 2010 Dzięki Ula, Ty jesteś twarda babka i nie ma chyba rzeczy, przed którymi byś się poddała. Mi się wydaje, że jestem twardzielka, ale choroba pokazała, jak łatwo może mi zagrać na nosie, jak może sprawić, że czuję się taka przegrana, do niczego. Muszę skoczyć do weta po tabletkę na robaki dla agrafki w takim razie, co do szczepienia to Jogi mi pisała, że niewychodzące koty można nawet co 2-3 lata. Czy Karmela teraz zaszczepić na wirusówki jak był szczepiony p/wściekliźnie w wakacje? Quote
Ulka18 Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Szczepic, szczepic Karmelka p. wirusowkom. Nie wiem kiedy byl szczepiony wczesniej, ale jak minal rok, to smialo mozna isc do weta. Anciaahk, ja nie jestem wcale twardzielka, nerwy mam zszarpane i zszargane do granic. Zdrowie tez mi szwankuje. Mam po prostu taki charakter, ze nie siedze i bucze i rozklejam sie, tylko raczej zaciskam piesci i patrze komu by przypier... dokladnie. Czasami mam doly, szczegolnie po powrocie ze schroniska, stad wlasnie Happy Tonic, zeby nie zwariowac. Quote
anciaahk Posted December 17, 2010 Author Posted December 17, 2010 Szalona Kobieto. Przynajmniej się nie poddajesz, a to już jest bardzo dużo. Kiedys też się za twardzielkę uważałam, gooopia ;). Quote
Luna123 Posted December 24, 2010 Posted December 24, 2010 anciaahk - Tobie oraz całej rodzinie wraz ze zwierzaczkami Gdy przyjdą Święta w srebrnej bieli, Gdy Stary Rok w Nowy się zamieni, Przyjmijcie gorące życzenia, Niech się spełnią Wasze wszystkie marzenia! życzy Luna oraz Fryzia z rodzinką Quote
MagdaNS Posted December 25, 2010 Posted December 25, 2010 Ancia, ja nie umiem wklejać ładnych obrazków, więc ładnie Tobie życzę duuuużo zdrowia, radości, spełnienia marzeń, wszelkiej pomyślności, pociechy z Twojego psio - kociego stadka i wszystkiego co najlepsze. Quote
anciaahk Posted December 25, 2010 Author Posted December 25, 2010 Dziękujemy za życzenia. Wesołych Świąt!! i śpiąco: Kamiś na podłodze Agrafka znalazła zaś bardziej miękkie miejsce ;) Quote
anciaahk Posted December 28, 2010 Author Posted December 28, 2010 My tu wklejamy świąteczne pycholki, a tu nikt ich nie podziwia :(. Quote
Rudzia-Bianca Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 Pycholki cudowne mają pozdrowienia od moich pycholków :) Quote
Ulka18 Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 Super zdjecia :D Fajne dwa portreciki :fadein: Quote
Luna123 Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 fotki super:cool3: a brzuch TZa?:razz: Quote
anciaahk Posted December 28, 2010 Author Posted December 28, 2010 Dziękujemy, jak się człowiek nie upomni o swoje, to nie ma :). Luba brzucho oczywiście TŻ, na moim się az tak nie układa, wie gdzie bardziej miękko. Na nim ogólnie całe nasze zoo śpi! Pozdrawiamy!! Quote
Luna123 Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 mięciutko i można zrobić "pociąg włoski,... odjeżdża z peronu pierwszego..." hihi;) Quote
eloise Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 a ja widziałam zdjęcia tuż po dodaniu :) czasu mi brało na komentowanie, jestem zagorzałą fanką Twoich futerek :) Karmel jest przepiękny!!! :) Quote
Andzike Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 eloise napisał(a):a ja widziałam zdjęcia tuż po dodaniu :) czasu mi brało na komentowanie, jestem zagorzałą fanką Twoich futerek :) Karmel jest przepiękny!!! :) ja się mogę tylko pod tym podpisać ;) Quote
MagdaNS Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Zaglądamy, oglądamy, podziwiamy, pycholki cudne ;) Ja też wrzuciłam zdjęcie świąteczne Redzika i nikt nie zagląda ;) Quote
anciaahk Posted December 29, 2010 Author Posted December 29, 2010 Dziewczyny dla mnie te pycholki są najpiękniejsze na świecie. Są same z mężem, jutro już je zobaczę, zobaczymy, czy się stęskniły - szczególnie Agrafka, bo z nią akurat najczęściej spędzam czas. Quote
eloise Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 na pewno tęsknią! Mnie nie było pół dnia w poniedziałek i Fox na mój widok zapadł w trans ;) łaził za mną do samego zaśnięcia z miną "czy Ty to naprawdę ty???" :D Quote
anciaahk Posted February 1, 2011 Author Posted February 1, 2011 U nas spokojnie, ale duuuużo zmian ;). Szykuje się nowy lokator. Quote
Rudzia-Bianca Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 [quote name='anciaahk']U nas spokojnie, ale duuuużo zmian ;). Szykuje się nowy lokator.[/QUOTE] No To Gratulacje :):) Quote
Andzike Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 [quote name='anciaahk']U nas spokojnie, ale duuuużo zmian ;). Szykuje się nowy lokator.[/QUOTE] ooooo :) coś czuję, że nie czteronożny ? ;) Quote
Luna123 Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 [SIZE=3][B]GRATULACJE[/B][/SIZE] :cool3::lol::lol: Andzike, może będzie parka, to cztery nóżki :lol: Quote
Andzike Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 [quote name='Luna123'][SIZE=3][B]GRATULACJE[/B][/SIZE] :cool3::lol::lol: Andzike, może będzie parka, to cztery nóżki :lol:[/QUOTE] No chyba, że tak ;) Tak czy siak - gratuluję:D :D :D Quote
Recommended Posts