Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Anciaahk, koty odrobacza sie tak jak psy, a nawet czesciej, jak sa wychodzace. U mnie cale towarzystwo idzie na raz do odrobaczenia, wklejam w ksiazeczke i zaznaczam w kalendarzu. Najlepiej to zrobic przed szczepieniem.
Psy szczepie co roku p. wirusowkom, dr Koromowski szczepi Kostaryke zawsze w maju, wtedy jestesmy u fryzjera z Kostaryka u Pani Ewy Komorowskiej i przy okazji robimy badania i szczepimy. Dr mowi, ze wirusy mutuja i warto szczepic psy, bo szczepionki tez sie zmieniaja i przystosowuja do terazniejszych wirusow. Casablanka jest szczepiona we wrzesniu.
Koty szczepie tez co roku, z tym, ze nie tak dokladnie terminowo, bo nie zawsze sa kociambry, jak mam czas jechac do weta. Szczepie szczepionka skojarzona najlepiej tri lub quadro. Najwazniejsze i przy psach i kotach sa wirusowki, to najgrozniejsze choroby u kotow.

Co do chlopow i depresji, to ja juz przeszlam z okresu akceptacji glupoty i chamstwa do walki z tymi wlasnie. Nie daje sie, w pracy, na ulicy, etc. ! Na szczescie TZ jest swietej pamieci i mam spokoj w domu. Depresje zimowa zwalczam syropem z szafranu, nazywa sie Happy Tonic, kosztuje 35 zl. Polecam :D

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Dzięki Ula, Ty jesteś twarda babka i nie ma chyba rzeczy, przed którymi byś się poddała. Mi się wydaje, że jestem twardzielka, ale choroba pokazała, jak łatwo może mi zagrać na nosie, jak może sprawić, że czuję się taka przegrana, do niczego.
Muszę skoczyć do weta po tabletkę na robaki dla agrafki w takim razie, co do szczepienia to Jogi mi pisała, że niewychodzące koty można nawet co 2-3 lata. Czy Karmela teraz zaszczepić na wirusówki jak był szczepiony p/wściekliźnie w wakacje?

Posted

Szczepic, szczepic Karmelka p. wirusowkom. Nie wiem kiedy byl szczepiony wczesniej, ale jak minal rok, to smialo mozna isc do weta.

Anciaahk, ja nie jestem wcale twardzielka, nerwy mam zszarpane i zszargane do granic. Zdrowie tez mi szwankuje. Mam po prostu taki charakter, ze nie siedze i bucze i rozklejam sie, tylko raczej zaciskam piesci i patrze komu by przypier... dokladnie. Czasami mam doly, szczegolnie po powrocie ze schroniska, stad wlasnie Happy Tonic, zeby nie zwariowac.

Posted

anciaahk - Tobie oraz całej rodzinie wraz ze zwierzaczkami

Gdy przyjdą Święta w srebrnej bieli,

Gdy Stary Rok w Nowy się zamieni,

Przyjmijcie gorące życzenia,

Niech się spełnią Wasze wszystkie marzenia!

życzy Luna oraz Fryzia z rodzinką

Posted

Ancia, ja nie umiem wklejać ładnych obrazków, więc ładnie Tobie życzę duuuużo zdrowia, radości, spełnienia marzeń, wszelkiej pomyślności, pociechy z Twojego psio - kociego stadka i wszystkiego co najlepsze.

Posted

Dziękujemy, jak się człowiek nie upomni o swoje, to nie ma :).

Luba brzucho oczywiście TŻ, na moim się az tak nie układa, wie gdzie bardziej miękko. Na nim ogólnie całe nasze zoo śpi!

Pozdrawiamy!!

Posted

eloise napisał(a):
a ja widziałam zdjęcia tuż po dodaniu :) czasu mi brało na komentowanie, jestem zagorzałą fanką Twoich futerek :) Karmel jest przepiękny!!! :)

ja się mogę tylko pod tym podpisać ;)

Posted

Dziewczyny dla mnie te pycholki są najpiękniejsze na świecie. Są same z mężem, jutro już je zobaczę, zobaczymy, czy się stęskniły - szczególnie Agrafka, bo z nią akurat najczęściej spędzam czas.

Posted

na pewno tęsknią! Mnie nie było pół dnia w poniedziałek i Fox na mój widok zapadł w trans ;) łaził za mną do samego zaśnięcia z miną "czy Ty to naprawdę ty???" :D

• 5 weeks later...
Posted

[quote name='Luna123'][SIZE=3][B]GRATULACJE[/B][/SIZE] :cool3::lol::lol:

Andzike, może będzie parka, to cztery nóżki :lol:[/QUOTE]

No chyba, że tak ;)
Tak czy siak - gratuluję:D :D :D