Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Dziękujemy Ula. Agrafka jak do nas przyjechała to miała ok 6 miesięcy, a teraz ma już chyba rok, więc na pewno troszkę urosła. Ma bardzo dobry apetyt to też ciałka trochę nabrała. Kamiś jest cały czas na diecie, teraz je więcej wołowiny z warzywami i płatkami ryżowymi, do tego od czasu do czasu wspomagająco omegan na sierść. Drobiu je mało, tylko indyka. Nie kąpię go w zasadzie prawie wcale, bo mu to szkodzi. Odpowiednio pilnowany naprawdę nam przez ten rok wypiękniał. Moja mama mówi o nim "król lew" ;).

A gdzie ciocia Jogi??? Nie widziała chyba zdjęć swojej podopiecznej!

Posted

a jestem jestem:)
Zdjęcia boskie, ale ciotko Anciaahk troszkę spasłaś Agrafcię;)
Jak ona ma tyle ruchu przy zabawach z Karmelkiem, a mimo to nabrała ciałka, to ile ty cioteczko dajesz jej jeść???? hahahaha

Karmelek przepiękny, można się zakochać:loveu:

Posted

Uprzedziłam przecież, że wcale nie jest gruba:diabloti:, to nie wiecie, że aparat pogrubia :eviltong:. I ja jej nie spasłam, ona urosła! A jeśli nie ma Karmela, to Agrafka sama sobie organizuje ruch - biega z jednego pokoju do drugiego z prędkością światła - i tak ze 100 razy. Ostatnio świadkiem tego była moja mama, to była przerażona, że kotu coś się stało ;).
Wczorajsze :

Po zabawie czas na sen

Posted

Prawdziwe zoo. ;)
Agrafka chyba w poprzednim wcieleniu była psem, zdecydowanie. Wszyscy, którzy nas odwiedzają, dziwią się, że jest to ich pierwszy w życiu kot, który podchodzi i się wita. Z obcymi. I zmusza od razu do głaskania. Nie wiem Jogi, czego Ty jej nauczyłaś, ale normalna to ona na pewno nie jest ;). Wczoraj Karmel strzelił do niej z zębami ( w sumie nie wiem czemu, zbliżyła się do koca), to spojrzała na niego jak na wariata i odeszła z godnością;).

Posted

generalnie to tylko pośrednio moja zasługa, bo znalazłam taki świetny DT:lol:
Główne podziękowania należą się Teresie mojej koleżance, u której Agrafcia była przez pierwsze 4 mce. To ona rozpiesciła tak Agrafkę i nauczyła wszystkiego( ja nigdy nie poświęcałam nawet swoim kotom tyle czasu co Teresa Agrafce i Spinaczow:oops:i) Jej psu Sztandze adoptowanej z Kielc. To Sztanga nauczyła Agrafcię, że pies to przyjaciel, oraz jej 2 kotom znajdom. Potem mojej mamie i moim 2 kotom, w tym jednemu z mieleckiego schroniska, który kocha wszystko co się rusza i swoją miłością obdarza wszystkich w okolicy. Wszystko to spowodowałało, że Agrafcia jest jaka jest:cool3:

Jak znajdę zdjęcie to Wam wkleję jak Agrafcia wyglądała na początku(obraz nędzy i rozpaczy), kiedy została znaleziona przez Marlenę w polach i pojechała do mojej kociej mamy znajdy, którą znalazłam z maleńkim synkiem. Tak Agrafcia dostała przyrodniego braciszka i mamusię.

Posted

Jogi nawet nie znałam tej historii! Koniecznie chcę zdjątka mojej córci! Agrafka nawet chodzi ze mną się myć do łazienki, ostatnio jak leżałam w wannie to tak miauczała pod drzwiami, że nie było wyjścia i musiałam ją wpuścić. Karmel tak się mną nie przejmuje, jego jedynym pańciem jest mąż i jak mąż wróci z pracy to w zasadzie mogę sobie wyjść i nawet nie odwróci głowy ;), a jemu wtula się choćby w stopy;).

Posted

Będąc z Krynicy na urlopie znalazłam zabiedzoną koteczkę z dwoma maluszkami i drugą kotną kotkę. Cała ferajna przyjechała do mnie do domu, a raczej do mojej mamy. Moja mama Chyba naprawdę przejęła się tymi kociakami, bo ja miałam za kilka dni wyjechać do Anglii, a ona miała z nimi zostać. Do tej pory nie wiem jak ją do tego namówiłam;P
Po kilku dniach jeden maluszek umarł, w tym samym dniu Marlena znalazła u siebie w polach maleńką chorą Agrafcię i uprosiłam mamę o dołaczenie jej do tych u mnie. Ponieważ moja mama bardzo duzo pracuje i czasem nie ma jej po dwa dni w domu, a kociaki były ciągle chore i słabe, to poprosiłam moja kolezankę Terenię, która studiuje na wecie we Wrocku o tymczas dla nich. Tak więc kociaki jak tylko osiągnęły samodzielność pojechały do Wrocka. Były tam 4 mce potem wróciły do mojej mamy. I tak Agrafcia trafiła do Ciebie.
Na początku Agrafka była taka mała, słaba, zasmarkana, wychudzona, z biegunką, że obawialismy się, że nie przeżyje. Teresa walczyła o nią ponad 2 mce, potem było juz lepiej, a dziś widać jaką księżniczką jest Agrafcia:) Moja mama też dzielnie walczyła i nawet była codziennie w domu, żeby maluchom podać leki, więc naprawdę sie przejęła i tak naprawdę dzięki mojej mamie i Teresie Agrafka i Spinacz żyją:Rose:

Mam tylko takie zdjęcie na razie, ale na nim Agrafcia wygląda już w miarę normalnie

Posted

Dziewczyny po prostu nie wiem, co powiedzieć, nie znałam tej historii. Uratowałyście takiej maliźnie życie. Marlena gdzie Ty ją znalazłaś?? My chyba znamy się z jakiejś nie doszłej do skutku akcji transportowej.
Tak naprawdę dziękuję oczywiście należy się mamie Agi i koleżance Teresie, do mnie przyjechał zdrowy i lekko zwariowany kot. Nietypowy, który nie przyzwyczaja się do miejsc, ale do ludzi i podróżuje ze mną autem:).
Takie historie chyba tylko na dogo!

Posted

spędziła.... w biegu ;) jak zawsze- biegała od jednej obrażonej kocicy do drugiej, nic sobie nie robiąc z ich min :)
a potem bez ceregieli przespała się w łóżku, no bo co :)
wszyscy byli nią zachwyceni! :)

Posted

Nie wiem, czy się znamy (krótka pamięć blondynki) ale bardzo możliwe ;)
Kicia znaleziona w polach, maleńka, bezradna, samotna i ledwo żywa. Baliśmy się, że nie przeżyje, była zapchlona do granic, było duże prawdopodobienstwo, że nie widzi.. Ale dzięki jogi i kilku innym osobom mała żyje, a dzięki Tobie czeka ją szczęście. Dziękuję! :)