Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Pewnie Karmelek bedzie jej uszy wylizywal:Dja moim nie musze myc uszu bo se same myja hehe Tylko ze ja nie moge mojego kota odluczyc sciagania firanej:(:(: jedna firanka to juz do wurzucenia bo taka poniszczona.Niewiem co to za glupi nawyk to jego jedyny minus.A teraz mama kupila nowa firanke i umieram ze strachu.:d
Czekamy na zdjecia Agrafki z Karmelem:")

Posted

Wieści super, fajnie że się obyło bez rozlewu krwi :evil_lol: Ja tam wierzę, że oni będą kolejnym przykładem psio- kociej przyjaźni :loveu: Czekamy na zdjęcia, zwłaszcza te na kolankach - na jednym Karmelek, na drugim Agrafka :eviltong:

Posted

Na zdjęcia trzeba będzie trochę poczekać, narazie Agrafka jest mocno nieufna. Większą część dnia spędza w łazience.... Ale wyrusza też na wędrówki po mieszkaniu, a Karmela jak coś to zdziela łapką.
Będzie dobrze.

Posted

Magda wody nie łapie ;).
Yoko zdjątka będą jak się oba zwierzaki ciut oswoją. Wczoraj wieczorem nastąpiło przełamanie kolejne, mam wrażenie że to przy mnie Agrafka jest odważniejsza. Wyszła z ukrycia, bawiła się (sama, ale zawsze). Karmela zdzielała łapką i ogólnie żwawo wędrowała po mieszkanku.

Niech ktoś mnie oświeci, czy zachowanie tego kota jest normalne - jak wróciłam z pracy to z głośnym miauczeniem przez dobre 10-15 minut biegała po mieszkaniu miaucząc. Ale jak biegała - z takimi wślizgami po panelach lub płytkach - jak w bajce. Ja to obserwowałam z lekkim przerażeniem....;). Po drodze zaliczała krzesła, stoły, wskakiwała, zeskakiwała, szooook :diabloti:.
Czy ten kot jest normalny? A może ma stwierdzone ADHD?:evil_lol:

Posted

anciaahk, to całkiem normalne :) nasza kocica dostaje takich zrywów zupełnie bez powodu, czasem przy tym celowo wskakuje na psy, a jak wraca do domu to opowiada jak najęta, co sie działo na podwórku ;)

Posted

Normalne?:crazyeye:
Ewa ja się boję, że ona sobie zrobi krzywdę, przecież jak się rozpędza to wyhamowuje w różnych miejscach, włącznie z moją głową, drzwiami, stołem itp :mad:
Tak zwariowanego kociaka jak żyję nie widziałam;). Okrążeń zrobi ze 40 z jednego pomieszczenia do kolejnego , mówię Wam jak to komicznie wygląda, boki można z niej zrywać!! Mój mąż się śmieje, że ona nadrabia czas spędzony w łazience podczas pobytu Karmela:evil_lol:, bo dzisiaj Karmel z mężem pojechał do domu a my zostałyśmy same.

Posted

przecież Agrafcia to dzieciak :) musi się wyszaleć :) nasza Amelia umie nawet bawić się w chowanego :) a o tym jej bieganiu w kółko i nawet o wyskokach i obrotach w powietrzu to mi Ola opowiadała :)

Posted

hahahha Ewa to jest szaleństwo. Wbiega na fotel, z fotelu na komodę, z komody na deskę do prasowania a z deski skacze do przedpokoju - ale mała uwaga - robi to przez taki wybity kwadrat w ścianie szerokości jakieś 40 cm ;)
Może weźmiemy udział w konkursie skoków z przeszkodami hahahha.

Posted

Hahaha jak Agrafka jest spokojna, to ja nie wiem. Dzisiaj zrobiła mi z głośnym lamentem pobudkę o 4 rano, domagała się pieszczot. Po czym zrobiła rewolucję w łazience, kuwecie itp. Zasnęła spokojnie o 5 :diabloti:. A pańcia rano na rzęsach do pracy:evil_lol:.

Dzisiaj idziemy do weta skontrolować szwy. Jogi Agrafka ma wszystkie szczepienia, tak?

Posted

Anciaahk, w tym roku to bedziesz miec dopiero smianie, gdy postawisz choinke :fadein: O ile w ogole ja postawisz :wink: Koty to tak dopiero po 5 roku zycia sie statkuja, takze ladnych pare latek przed Toba.

Posted

[quote name='Ulka18']Anciaahk, w tym roku to bedziesz miec dopiero smianie, gdy postawisz choinke :fadein: O ile w ogole ja postawisz :wink: Koty to tak dopiero po 5 roku zycia sie statkuja, takze ladnych pare latek przed Toba.[/QUOTE]
Ula Ty mnie nie pogrążaj :placz: hahahahah. Ja już musze zwykłe pranie przed nią chować, bo porozciągane po całej chałupie :cool3:. Wydawało mi się, że Karmel jest energiczny, ale Agrafka bije go na głowę;).

Posted

Raczej tu w Olsztynie nie będzie choinki, tylko w domu, ale Agrafka pojedzie raczej ze mną na święta, więc będziemy jakoś musieli sobie radzić ;).

Melduję, że Agrafka jest po wizycie u wetki, odcięła jej ten szew, bo był taki wystający. Doktorka powiedziała, że to szwy rozpuszczalne, ale jakoś wyszły na zewnątrz i że skoro sterylka była 25.11 to już wystarczy. Pytała mnie też, ile ma szczepień, na to nie umiałam odpowiedzieć, mam do niej zajść z książeczką, bo coś wspominała o 2-krotnych szczepieniach - to tak jak u psów?? Generalnie zachwyt wzbudziło oczywiście imię ;) ale też achowanie Agrafki, która jest przegrzeczna - podobnie jak Karmelcio. Wetka wzięła ją na ręce, obracała, przewracała, a ona sobie z upodobaniem gryzła paluszek wetki, resztę mając w nosie.

Proszę poradźcie mi czym ją karmić. Ostatnio zaszalałam i kupiłam chyba z 10 saszetek różnych firm. Najlepiej smakowała jej puszka mała z Anakondy, z tym, że dla niej to na jeden raz, a takich saszetek dziennie może zjadać 4. Z mężem chcemy jechać dla niej po jedzenie do Makro, żeby kupić hurtową ilość. Nie chce zupełnie jeść suchej karmy, naprawdę minimalnie znika z miseczki. Zje sobie też z 1-2 suche ziarenka psa na dzień, ale je bardziej wykorzystuje do zabawy.
Co kupować, co nie spowoduje mojego bankructwa a pozwoli na zdrowe i smaczne odżywianie kici??

Posted

moja kocica jest na karmie specjalistyczniej z powodów zdrowotnych. i wyłącznie na suchej. na poczatku też nie chciała i troche sie buntowała, ale jej przeszło ;)
ja tam jestem za kupowaniem karm tylko w zoologicznych. obecnie zaopatrujemy się na krakvet.pl -duży wybór, niezłe ceny. jest sporo karm dla juniorów, można coś wybrać
a imię to Agrafka ma superaśne :)