Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dokładnie jest tak:

...Beki cały czas ma allegro i ogłoszenia na gumtree,kokosach i kupiepsa!Allegro wcześniej było 2 razy wyróżnione,ale nie mam już środków więc ostatnie są już zwykłe wystawiane na 14dni!
O innych ogłoszeniach nie wiem...na wątku nic o tym nie było!

Aniu...cieszę się,że Beki jest u Ciebie...będziesz mnie miała na wątku cały czas...nawet jak nie piszę...jestem:cool3:

Bernardynków do adopcji jest już...61 :-(...a nie jest wliczony ten Wasz benio z dysplazją!
Zróbcie wątek...trzeba mu w miarę możności pomóc,a już z pewnością zdiagnozować go!

• Replies 486
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przekochany cielaczek...a co będzie nadmiernie chodzić?:evil_lol:

Jutro wstawię jej fotki do allegro! Nawstawiam tyle,że w końcu serducho domku skradnie!:loveu::loveu::loveu::loveu:...a może i więcej ogłoszeń uda się dziewczynie zrobić...ale łapeczka nie wygląda ładnie.Czy wokół rany jest zaogniona i spuchnięta?

Posted

zuzlikowa napisał(a):
Czy wokół rany jest zaogniona i spuchnięta?

niestety tak :-( to nawet wetce wyglądało na wznów, sama rana wygląda na dziurę po wycięciu guza a naokoło rany spuchnięte jakby guz nie został wycięty całkowicie i / lub ponownie odrastał :placz: dostałam informacje że schronisko wysyłało wycinek na histopatologie i nie jest złościwy, troche mi ulżyło ale nadal się martwie :shake:

potrzebne wsparcie na dług u weta, zaraz zrobię rozliczenie na 1 stronie wątku

Posted

Będę robić bazarek...to i o Beki nie zapomnę...zaproszę też cioteczki od mojego Bercika...kochają śliczne psiaki!:loveu::loveu::loveu:

Aniu...a z uszu trzeba zrobić koniecznie wymaz i a...:oops:...sprawdź też czy sunia dobrze słyszy.No i niestety trzeba koniecznie uszyska czyścić( wata nawinięta na pincetę,nawilżona i niestety głęboko w uchu czyścić,kilka razy).
Dobrze,że wetka zajęła się łapką...oby to dało wyleczyć się nieinwazyjnie!

Posted

Pojawiła się nadzieja...

Pani, która chciała pomóc Benkowi z dysplazją zajrzy tutaj do naszej Beki i zastanowi się nad adopcją...

Nie ukrywamy, że spadłby nam kamień z serca...Beki jest przekochana,ale zajmuje sporo miejsca ,a wlaściciel domu krzywo patrzy...

Posted

Ale wieści :) jeszcze nie skaczę z radości... ale ważne, że jest nadzieja. A sunia taka cudowna i biedna..:shake::-( tylko kochać.. ( a tu miejsca u mnie brak)
Trzymam kciuki żeby domek zakochał się od pierwszego wejrzenia w takiej przytulance :oops::kciuki:

Posted

jusstyna85 napisał(a):
Pojawiła się nadzieja...

Pani, która chciała pomóc Benkowi z dysplazją zajrzy tutaj do naszej Beki i zastanowi się nad adopcją...

Nie ukrywamy, że spadłby nam kamień z serca...Beki jest przekochana,ale zajmuje sporo miejsca ,a wlaściciel domu krzywo patrzy...

ojej tak bym chciała, żeby coś ruszyło :loveu:

Posted

Beki to sunia,która...choć pozornie wzbudzająca zainteresowanie...jakimś dziwnym trafem nie ma szczęścia!:-( Jeszcze przed zabiegiem na łapce szukaliśmy jej domku,choćby tymczasowego i znalazł się,ale wycofał się...nagle i bez uzasadnienia...z operacją nie można było czekać,więc zabieg wykonano w schronisku i wydawało się,że wszystko będzie dobrze,ale...zanikało zainteresowanie sunią...łapeczka wymaga dalszego leczenia...no i zdeterminowanie zabranie suni do domku dtmczasowego,a tu okazuje się,że Beki ma jeszcze problemy z uszami...:-(
Ogłaszam bernardynki już jakiś czas i zauważyłam,że nawet te chore znajdują domy,ale są to domy,które znają rasę...są w niej rozmiłowane i mają wielkie serca dla tych psów bez szansy...niestety,jeśli Beki nie znajdzie takiego domku,to nie pomoże,to że jest przesłodkim cielakiem,przymilnym małym czołgiem:cool3:,[SIZE=5][SIZE=2]spokojną, łagodną, rozważną i opanowaną sunią...nie pomoże,że zachowuje czystość w pomieszczeniach,potrafi chodzić na smyczy ...
...spokojnie poddaje się wszystkim zabiegom, nie pomoże że
nie ma problemu z innymi psami...jest przyjaźnie do nich nastawiona
Wybaczcie ten patos,ale ogłaszam Beki już ponad dwa miesiące i ...dwa benie znalazły dom,a ona...dalej czeka na swój dom,choć ma wielką oglądalność:oops:

[SIZE=2]

Posted

Dzięki Justyna ale...wcale nie chciałam ładnie pisać,tylko wiem z doświadczenia,że bernardynki z problemami(chore,niedowidzące,niedosłyszące,wymagające leczenia,czy rehabilitacji,a czasami straszliwie skrzywdzone z problemami z zaufaniem człowiekowi!) mają szansę znaleźć dom,tylko u ludzi,którzy je kochają,i tylko oni są w stanie uwidzieć nawet w tych beniach z problemami...naprawdę wspaniałe psy...niestety:-(
...dla pozostałych zostaje bytowanie w schronisku,bo nawet utrzymanie w domu tymczasowym może się skończyć...utrzymanie benia,to nie jest koszt,który musi ...zaciążyć,ale gdy się ma tych piesków...5...7...i większość z problemami,to koszt utrzymania bernardyna okazuje się zabójczy!A ludzie i na dogo tracą zainteresowanie psami po pewnym czasie...i co wtedy?:shake:

Wybaczcie...ale to przecież fakt...Nuka...Mysiasty...Zuzelka...Lipi...to pieski,o których już jest cicho:-(...a ilu nie wymieniłam?

Posted

Jak się miewa Bekunia...słodki cielaczek?:loveu:

Moje benie przesyłają pozdrowionka i fotę ze spacerku i...liczą na wzajemość:cool3:...a swoją drogą...zobaczcie jak Beki podobna jest do mojej Zuzi:lol:

Posted

zuzlikowa napisał(a):
Cichutko tu...Beki,co u Ciebie? Jak uszy?:oops:

Bardzo podobna, Ania zapomniala hasła na dogomanie...:( a ja wczoraj nie dość,że nie miałam netu,to jeszcze dzisiaj dogomania mi nie wchodziła...

Byly "małe" problemy finansowe,bo leczenie zżera sporo kasy,ona z resztą też :) dopiero wczoraj wieczorem mogłam przelać na weta i Ania dzisiaj pójdzie.Ta łapa strasznie kiepsko wygląda:(