zuzlikowa Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 Dokładnie jest tak: ...Beki cały czas ma allegro i ogłoszenia na gumtree,kokosach i kupiepsa!Allegro wcześniej było 2 razy wyróżnione,ale nie mam już środków więc ostatnie są już zwykłe wystawiane na 14dni! O innych ogłoszeniach nie wiem...na wątku nic o tym nie było! Aniu...cieszę się,że Beki jest u Ciebie...będziesz mnie miała na wątku cały czas...nawet jak nie piszę...jestem:cool3: Bernardynków do adopcji jest już...61 :-(...a nie jest wliczony ten Wasz benio z dysplazją! Zróbcie wątek...trzeba mu w miarę możności pomóc,a już z pewnością zdiagnozować go! Quote
ANETTTA Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 Beki na dt 2 sunia a ten bena fotki ????? dysplazja :-(:-(:-( Quote
Basia i Barni Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 ANETTTA napisał(a):Beki na dt 2 sunia a ten bena fotki ????? dysplazja :-(:-(:-( ogromna dysplazja , lapy ma tak jakby zalamane , pokrzywione Quote
Ania z Bytomia Posted April 23, 2009 Author Posted April 23, 2009 zaraz będą nowe fotki Beki :eviltong: (robione na spacerku godzinę temu :cool3: ) Quote
Ania z Bytomia Posted April 23, 2009 Author Posted April 23, 2009 Beki.... zrób głupią minę ! :evil_lol: ale taką baaaardzo głupią :diabloti: zaczepki do zabawy... :eviltong: i opuchnięta rana :shake: Quote
zuzlikowa Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 Przekochany cielaczek...a co będzie nadmiernie chodzić?:evil_lol: Jutro wstawię jej fotki do allegro! Nawstawiam tyle,że w końcu serducho domku skradnie!:loveu::loveu::loveu::loveu:...a może i więcej ogłoszeń uda się dziewczynie zrobić...ale łapeczka nie wygląda ładnie.Czy wokół rany jest zaogniona i spuchnięta? Quote
Ania z Bytomia Posted April 24, 2009 Author Posted April 24, 2009 zuzlikowa napisał(a):Czy wokół rany jest zaogniona i spuchnięta? niestety tak :-( to nawet wetce wyglądało na wznów, sama rana wygląda na dziurę po wycięciu guza a naokoło rany spuchnięte jakby guz nie został wycięty całkowicie i / lub ponownie odrastał :placz: dostałam informacje że schronisko wysyłało wycinek na histopatologie i nie jest złościwy, troche mi ulżyło ale nadal się martwie :shake: potrzebne wsparcie na dług u weta, zaraz zrobię rozliczenie na 1 stronie wątku Quote
zuzlikowa Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 Będę robić bazarek...to i o Beki nie zapomnę...zaproszę też cioteczki od mojego Bercika...kochają śliczne psiaki!:loveu::loveu::loveu: Aniu...a z uszu trzeba zrobić koniecznie wymaz i a...:oops:...sprawdź też czy sunia dobrze słyszy.No i niestety trzeba koniecznie uszyska czyścić( wata nawinięta na pincetę,nawilżona i niestety głęboko w uchu czyścić,kilka razy). Dobrze,że wetka zajęła się łapką...oby to dało wyleczyć się nieinwazyjnie! Quote
jusstyna85 Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 W schronisku miała zapalenie uszu,to musi być nawrót... Quote
jusstyna85 Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 Pojawiła się nadzieja... Pani, która chciała pomóc Benkowi z dysplazją zajrzy tutaj do naszej Beki i zastanowi się nad adopcją... Nie ukrywamy, że spadłby nam kamień z serca...Beki jest przekochana,ale zajmuje sporo miejsca ,a wlaściciel domu krzywo patrzy... Quote
Soema Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 Ale wieści :) jeszcze nie skaczę z radości... ale ważne, że jest nadzieja. A sunia taka cudowna i biedna..:shake::-( tylko kochać.. ( a tu miejsca u mnie brak) Trzymam kciuki żeby domek zakochał się od pierwszego wejrzenia w takiej przytulance :oops::kciuki: Quote
Paulina_mickey Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 jusstyna85 napisał(a):Pojawiła się nadzieja... Pani, która chciała pomóc Benkowi z dysplazją zajrzy tutaj do naszej Beki i zastanowi się nad adopcją... Nie ukrywamy, że spadłby nam kamień z serca...Beki jest przekochana,ale zajmuje sporo miejsca ,a wlaściciel domu krzywo patrzy... ojej tak bym chciała, żeby coś ruszyło :loveu: Quote
zuzlikowa Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 Beki to sunia,która...choć pozornie wzbudzająca zainteresowanie...jakimś dziwnym trafem nie ma szczęścia!:-( Jeszcze przed zabiegiem na łapce szukaliśmy jej domku,choćby tymczasowego i znalazł się,ale wycofał się...nagle i bez uzasadnienia...z operacją nie można było czekać,więc zabieg wykonano w schronisku i wydawało się,że wszystko będzie dobrze,ale...zanikało zainteresowanie sunią...łapeczka wymaga dalszego leczenia...no i zdeterminowanie zabranie suni do domku dtmczasowego,a tu okazuje się,że Beki ma jeszcze problemy z uszami...:-( Ogłaszam bernardynki już jakiś czas i zauważyłam,że nawet te chore znajdują domy,ale są to domy,które znają rasę...są w niej rozmiłowane i mają wielkie serca dla tych psów bez szansy...niestety,jeśli Beki nie znajdzie takiego domku,to nie pomoże,to że jest przesłodkim cielakiem,przymilnym małym czołgiem:cool3:,[SIZE=5][SIZE=2]spokojną, łagodną, rozważną i opanowaną sunią...nie pomoże,że zachowuje czystość w pomieszczeniach,potrafi chodzić na smyczy ... ...spokojnie poddaje się wszystkim zabiegom, nie pomoże że nie ma problemu z innymi psami...jest przyjaźnie do nich nastawiona Wybaczcie ten patos,ale ogłaszam Beki już ponad dwa miesiące i ...dwa benie znalazły dom,a ona...dalej czeka na swój dom,choć ma wielką oglądalność:oops: [SIZE=2] Quote
jusstyna85 Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 Zuzlikowa ładnie napisała... Wysłałam wątek tej Pani, teraz pozostaje trzymać kciuki... Quote
zuzlikowa Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 Dzięki Justyna ale...wcale nie chciałam ładnie pisać,tylko wiem z doświadczenia,że bernardynki z problemami(chore,niedowidzące,niedosłyszące,wymagające leczenia,czy rehabilitacji,a czasami straszliwie skrzywdzone z problemami z zaufaniem człowiekowi!) mają szansę znaleźć dom,tylko u ludzi,którzy je kochają,i tylko oni są w stanie uwidzieć nawet w tych beniach z problemami...naprawdę wspaniałe psy...niestety:-( ...dla pozostałych zostaje bytowanie w schronisku,bo nawet utrzymanie w domu tymczasowym może się skończyć...utrzymanie benia,to nie jest koszt,który musi ...zaciążyć,ale gdy się ma tych piesków...5...7...i większość z problemami,to koszt utrzymania bernardyna okazuje się zabójczy!A ludzie i na dogo tracą zainteresowanie psami po pewnym czasie...i co wtedy?:shake: Wybaczcie...ale to przecież fakt...Nuka...Mysiasty...Zuzelka...Lipi...to pieski,o których już jest cicho:-(...a ilu nie wymieniłam? Quote
ANETTTA Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 ta rana wyglada okropnie ....domek na cito .:-(:-(:-(:-(który o nią zadba ... Quote
zuzlikowa Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Jak się miewa Bekunia...słodki cielaczek?:loveu: Moje benie przesyłają pozdrowionka i fotę ze spacerku i...liczą na wzajemość:cool3:...a swoją drogą...zobaczcie jak Beki podobna jest do mojej Zuzi:lol: Quote
zuzlikowa Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 Cichutko tu...Beki,co u Ciebie? Jak uszy?:oops: Quote
jusstyna85 Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 zuzlikowa napisał(a):Cichutko tu...Beki,co u Ciebie? Jak uszy?:oops: Bardzo podobna, Ania zapomniala hasła na dogomanie...:( a ja wczoraj nie dość,że nie miałam netu,to jeszcze dzisiaj dogomania mi nie wchodziła... Byly "małe" problemy finansowe,bo leczenie zżera sporo kasy,ona z resztą też :) dopiero wczoraj wieczorem mogłam przelać na weta i Ania dzisiaj pójdzie.Ta łapa strasznie kiepsko wygląda:( Quote
zuzlikowa Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Bazarek dla Beki i Bercika...dwóch beników,których połączyły...uszy...bolące uszy:oops: http://www.dogomania.pl/forum/f99/roza-chinska-beniamin-ligustr-barwinek-floks-na-bernardynybeki_bercika-5-05-a-136771/#post12216870 Zapraszam do licytacji i podnoszenia!!! Quote
zuzlikowa Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 I jakie wieści po wizycie u weta? Bazarek dla Beki i Bercika...dwóch beników,których połączyły...uszy...bolące uszy:oops:...roślinkowy... http://www.dogomania.pl/forum/f99/ro.../#post12216870 Zapraszam do licytacji i podnoszenia!!! Quote
zuzlikowa Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 ...i drugi bazarek dla beniów min. dla Beki...zapraszam... http://www.dogomania.pl/forum/f99/32-drobiazgi_rozne-style-materialy-ceny_z-jajami_benie-bercik-beki-slimak_7-05-a-136512/ Zapraszam do licytacji i podnoszenia!!! Quote
jusstyna85 Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 50 zł zostało przelane Ani od pewnej osoby spoza dogomani...bardzo jej dziękujemy za pomoc... Quote
Ania z Bytomia Posted May 1, 2009 Author Posted May 1, 2009 ja również w imieniu swoim oraz Beki dziękuję za wpłatę oraz dwa śliczne bazarki :loveu: Quote
Recommended Posts