Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 486
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jurosia napisał(a):
Wiam :lol:
trafiłam tu przekierowana ;) przez justynę 85, z innego wątku. Jestem tą osobą, która rozgląda się za dużą sunią. Może w skrócie o mnie, żebyście cioteczki zdecydowały czy nadaję się na kandydata na pańcię dla Beki. Mam 2 pieski mieszańce w stylu makaronojamnik, sunia ( 3 lata) znajdka po sterylce, łagodna i jej rozbrykany, rozbestwiony przeze mnie synuś (1,5 r.) wiecznie niedobawiony i niedorzucany piłeczką szczenior :evil_lol:. W domu nie ma kotów, dzieci i tym podobnych stworzeń. Miał być młody mieszaniec onka (zabrany przez nas z wiejskiego łańcucha), ale mój psi bachor go nie przyjął (oba chłopaki nie są kastrowane)....i tak trafiłam na dogomanię. Onka - Borysa umieściliśmy w hotelu u Murki ( już ma nowy dom:multi:) i doszliśmy do wniosku, że jak trzeci pies, to tylko sunia. Z naszej strony adopcja byłaby możliwa za ok. 2 miesiące. Przenosimy się wtedy za Warszawę do domku z ogródkiem. Ogródek mały tylko 450 m, ale nasze serca są chyba pojemniesze i z radością przyjęlibyśmy trzeciego psa. Dodam jeszcze że nigdy nie miałam bernardyna , zawsze same nierasowe ale kochane popaprańce.

jurosiu...rozglada się,czy już się zakochała?
Bekonisko to jest właśnie biernardyn dla osoby,która po raz pierwszy chce mieć takiego stwora u siebie!
..
.nie wiem co powie Ania...ona ma ją w domu na co dzień...ale mnie się zdaje,że i teraz trafiliście na to co lubicie najbardziej...popaprańca:evil_lol:- bo kto widział w takiej górze mięcha,fiutra i... złego losu,taką radochę,łagodność i zgodliwość?A nade wszystko...delikatność!

Acha...:cool3:...wiesz,że ogródek bedziesz miała...gigantyczny:cool3:...mój ma 17m x 7m i dwa benie po nim latają!...najważniejsza serca pojemność;)

Posted

:multi: o jej tak się bałam że odpadniemy w przedbiegach
jeżeli uważacie że mamy szansę na bycie rodzinką dla Bekusi to proszę podajcie nam w przybliżeniu jakie są jej miesięczne koszty utrzymania uwzględniając jej potrzeby weterynaryjne

Posted

jurosia napisał(a):
:multi: o jej tak się bałam że odpadniemy w przedbiegach
jeżeli uważacie że mamy szansę na bycie rodzinką dla Bekusi to proszę podajcie nam w przybliżeniu jakie są jej miesięczne koszty utrzymania uwzględniając jej potrzeby weterynaryjne

Wiesz co, myśle że do tych 2 mies łapa będzie już całkowicie zagojona,już ładnie wygląda...także zostałoby tylko jedzenie :)

Posted

właśnie z TZ oglądamy jej zdjęcia i :loveu: już patrzymy na nią jak na naszą i mamy taki plan żeby przez te 2 miesiące pokrywać w połowie jej koszty utrzymania (w ramach rezerwacji, tzn, żeby nikt nam jej nie sprzątnął do tego czasu) , co Wy na to ? ;)

Posted

jurosia napisał(a):
właśnie z TZ oglądamy jej zdjęcia i :loveu: już patrzymy na nią jak na naszą i mamy taki plan żeby przez te 2 miesiące pokrywać w połowie jej koszty utrzymania (w ramach rezerwacji, tzn, żeby nikt nam jej nie sprzątnął do tego czasu) , co Wy na to ? ;)

dla mnie bomba :loveu:

Posted

znikam na godzinkę na spacerek
:painting:
Teraz jescze to koszmar ; drugie piętro bez windy, potem trzeba przejść strzeżone osiedle gdzie pies nie ma prawa ukucnąć nawet bo:mad: potem same betonowe trotuarki i dopiero trawniki

Posted

jurosia napisał(a):

Pierwsza dobra wiadomośc dzisiaj,, i to jaka :-o WoW :):):)

Posted

jurosia napisał(a):
domek, który się wcale nie przestraszył :eviltong: oczekuje na wieści od Was i Waszą decyzję

dla mnie może być -ale to zalezy od dziewczyn prowadzących watek oraz DT :diabloti:

Posted

jurosia napisał(a):
:sad: Bekuś co z Tobą ?

Ania coś się nie odzywa...Justyna też...
jurosiu,chyba z czasem u nich kiepsko...to u dziewczyn towar deficytowy! Za to psiaków im nie brakuje...tych jest nadmiar!:-(

Ale i mnie się jakoś zrobiło nieswojo!:oops:...ciotuchny- co u Bekonika ?
Jak łapulka-pomagają okłady żelowe?

Posted

jurosia napisał(a):
domek, który się wcale nie przestraszył :eviltong: oczekuje na wieści od Was i Waszą decyzję

Hihihi...najzabawniejsze jest to,że Bekonika nie ma co się przestraszyć!:evil_lol:
Ludziska patrzą na masę...a cielak to ci nie mały...i myślą...niebezpieczny,bedzie ciągnąć to jak utrzymam...dużo żre...kudły...
a to straszliwie słodkie misiaki,a jak jeszcze ci to lubi zabawy i pieszczoty,to już nie masz bardziej misiastszego stworzenia...bardziej wpatrzonego w to co chce jego ludź...i wcale nie żre tyle by przejeść wszystkie pieniądze:shake:...trzeba pilnować wagi,więc po początkowym okresie unormuje się ilość karmy(moja Zuzia stanęła na ok.500g suchej dziennie rozłożonych na dwie porcje; Bercik zaś na ok. 650g )...ma okres kudlikowania,ale czesanie skutecznie ich obfitość zmniejsza...
Najbardziej mnie bawi,jak idę z moimi gigancikami i kierowcy chcą wjeżdżać na chodnik:cool3:...tak zagapiają się w naszą trójkę!...:evil_lol::evil_lol::evil_lol:choć czasami się nie dziwię...dwa giga cielaki i 50kg chudzina! A nie mam problemów z utrzymaniem-one chcą być grzeczne!

Posted

jurosia napisał(a):
mamy wrażenie, że cioteczki nas nie chcą dla Bekusi :shake:
zostają nam nierasowe, niekochane popaprańce

Cierpliwości.. :) nie każdy codziennie wchodzi na dogo, tym bardziej jak ma psy pod opieką. Czasem są też inne problemy, na pewno jak będą mogły to się odezwą i wcale tu nie chodzi o Was :)

Posted

jurosia napisał(a):
mamy wrażenie, że cioteczki nas nie chcą dla Bekusi :shake:
zostają nam nierasowe, niekochane popaprańce

Wrażenia bywają mylne,bo zawsze są odbiciem naszych obaw!:cool3:
A Ania ma jakieś zobowiązania psiejsko/domowo/rodzinne...i wiem,że nie ma na nic czasu...na dogo już dni kilka nie była...

...zajrzyj do jej zwierzyńca(a czasowo jeszcze co nieco przybyło!:evil_lol:)...tu wątek zbiorczy...
http://www.dogomania.pl/forum/f28/slaski-duet-mix-spaniela-mix-jamnika-ka-dachowiec-pers-niufek-benka-117618/

A poza tem...się w Bekoniku zakochała? To nie daj o sobie zapomnieć!Ścigaj!:evil_lol::evil_lol::evil_lol:...Bekonik wart tego!:lol:
...już bym słoniątko do sia zaciągnęła:loveu:, ale 100m/kw to jak nic mało,ale to by mnie też nie powstrzymało...szczęścia nie mierzysz w m/kw!;)
...ale małżeństwo jak słyszy pies...dostaje gęsiej skórki...a pies może być wielkości myszy!:-(:shake:

Posted

kochani musicie mi wybaczyć moją nieobecność :oops: za dużo się ostatnio dzieje miałam wyjazd z psem do Poznania ( do domku stałego) dzień prędzej wyskoczyła adopcja mojego podopiecznego który był u mnie 8 mies. na szybko załatwianie kastracji, chipowanie, paszport które nie łatwo było załatwić popołudniu w sobotę, w niedziele przed 5 rano wyjazd na poznań, 3 dni nie przespałam, dziś doszły mi 2 psy (rodziców) bo rodzice polecieli do Londynu, w poniedziałek z samego rana doszedł kolejny znaleziony w Tarnowskich Górach psiak i normalnie zwariować można :mdleje: jeszcze dziś przyjadą ludzie chętni na adopcje Hery - dzikiej szczeniaczki....

przepraszam ale nie mam teraz czasu czytać wątku, jak co proszę mnie łapać na tel. 796-264-446

Posted

Ania z Bytomia napisał(a):
kochani musicie mi wybaczyć moją nieobecność :oops: za dużo się ostatnio dzieje miałam wyjazd z psem do Poznania ( do domku stałego) dzień prędzej wyskoczyła adopcja mojego podopiecznego który był u mnie 8 mies. na szybko załatwianie kastracji, chipowanie, paszport które nie łatwo było załatwić popołudniu w sobotę, w niedziele przed 5 rano wyjazd na poznań, 3 dni nie przespałam, dziś doszły mi 2 psy (rodziców) bo rodzice polecieli do Londynu, w poniedziałek z samego rana doszedł kolejny znaleziony w Tarnowskich Górach psiak i normalnie zwariować można :mdleje: jeszcze dziś przyjadą ludzie chętni na adopcje Hery - dzikiej szczeniaczki....

przepraszam ale nie mam teraz czasu czytać wątku, jak co proszę mnie łapać na tel. 796-264-446

Wrażenia bywają mylne,bo zawsze są odbiciem naszych obaw!:cool3:

...się potwierdza!
Ciężko wstrzelić się wtedy na dogo!
Aniu...odsapnij!:loveu: Powodzenia.

Posted

jurosia napisał(a):
jurosia z małżeństwem przypominają, że chcą wspierać Beki, o którą się ubiegają, tylko nie wiedzą za bardzo jak :oops:

Jurosiu zadzwoń może do Ani :) będzie najlepiej i najszybciej :)

Posted

jurosia napisał(a):
jurosia z małżeństwem przypominają, że chcą wspierać Beki, o którą się ubiegają, tylko nie wiedzą za bardzo jak :oops:

Przepraszam,mam problem z netem...

Jak najbardziej jesteśmy zainteresowani "Wami" :)

Jurosiu czy w razie czego zgodziłabyś sie na wizyte przeadopcyjną?wiesz,tak dla formalności:)

Pies jest "własnością" schroniska, czy podpiszesz umowe przeadopcyjną?

Mam nadzieje,że nie zmieniłaś zdania...