zuzlikowa Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 Pusto...cicho...:shake: czyżby Beki nie potrzebowała pomocy,zainteresowania? A może to prawda,że dogomaniacy zostawiają psy w potrzebie? A przecież dla Beki nic nie zrobiliśmy!!!Może pora jej pomóc,bo czas leci,a nie jest lepiej tylko coraz gorzej! Jedyna dobra zmiana to to,że jest w DT,ale...ma tu głodować i dalej popadać w chorobę i zapomnienie? Quote
Paulina_mickey Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 Na pewno ją ogłosimy na tym evencie o którym pisała Magda na bernardyny w potrzebie :cool3: może to coś da, tylko najlepiej jakbym miała ładny, wzruszający i w miarę krótki tekst razem z kontaktem i miejscem gdzie przebywa ;) Quote
jusstyna85 Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 Dzięki Schronisku udało się załatwić opisanie historii Beki w Moim Psie :) Bardzo dziękujemy za to...to wielka szansa... Jest spory dług u weta,a to nie koniec leczenia... Zuzlikowa-robiłaś wyróżnione allegro,prawda? Może podasz tekst Paulinie Mickey? zaznaczyłaś,że przebywa w Bytomiu? zmieniłaś numer? teraz dopiero na to wpadłam... Quote
jusstyna85 Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 ANETTTA napisał(a):podaj do mnie tez te namiary na bytom zmienie w ogłoszeniach Trzeba zapytać Anie,czy ma już telefon,czy nie...Jeśli nie ma,to podam swój nr...Poczekaj prosze... Quote
zuzlikowa Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 [quote name='jusstyna85']Dzięki Schronisku udało się załatwić opisanie historii Beki w Moim Psie :) Bardzo dziękujemy za to...to wielka szansa... Jest spory dług u weta,a to nie koniec leczenia... Zuzlikowa-robiłaś wyróżnione allegro,prawda? Może podasz tekst Paulinie Mickey? zaznaczyłaś,że przebywa w Bytomiu? zmieniłaś numer? teraz dopiero na to wpadłam... Mam taki kontakt...jeśli potrzeba zmiany,napisz. KONTAKT DO ADOPCJI: gg 3970480 tel 510 268 586 Justynka019@interia.pl W allegro nie pisałam o Bytomiu tylko o DT...mogę dodać! Wkleję tu linka...może Paulinka coś z tekstu wybierze... Paulinko...zobacz,czy coś możesz wybrać z tego...to allegro Beki... BERNARDYN_spokojna,rezolutna Beki...przytul ją! (620686284) - Aukcje internetowe Allegro Quote
ANETTTA Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 podaj do mnie tez te namiary na bytom zmienie w ogłoszeniach Quote
jusstyna85 Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 Pieniądze miały iść na innego psa,ale nie ma wyboru,trzeba pomoc Ani,bo tak duży pies nie dość, że choruje,to jeszcze mnóstwo zjada... 60 zł przeleję Ani z bazarku z rzeczami z ikei itd Quote
Ania z Bytomia Posted May 1, 2009 Author Posted May 1, 2009 Beusia przebywa u mnie w Bytomiu - Suchej Górze swojego telefonu jeszcze nie mam, czekam na kuriera ( z poprzedniego telefonu synuś mi zgubił części w tym kartę sim :mad: ) awaryjnie podaje nr tel do męża ( nie zawsze mam go w zasięgu ręki :diabloti: ) 504 560 041 Quote
Ania z Bytomia Posted May 2, 2009 Author Posted May 2, 2009 właśnie wróciłam z Beki z dłuuuugiego wieczorno nocnego spacerku, pobiegałyśmy trochę, może i ja zrzucę parę kilogramów :cool3: Beki zamiast iść grzecznie spać właśnie zebrała się za zabawę z szczeniaczką Herą :p tak.... właśnie, po północy, po spacerku a jej jeszcze mało biegania i zabawy, energia zaczęła ją rozpierać, wzrósł apetyt i ochota na harce z innymi psiakami :evil_lol: nawet nie wiedziałam że tak szybko dojdzie do formy psychicznej po porzuceniu przez właściciela i schronisku :roll: na spacerach, dopuki się choć trochę nie zmęczy galopuje jak źrebak :diabloti: można za nią nosem ciorać po chodniku ( jeśli się z nią biegnie) na smyczy chodzi ładnie, do kota się przyzwyczaja ;-) to chyba na tyle z ostatnich relacji :roll: aha kontrola u weterynarza we wtorek lub środę, zależy jak się wyrobię bo jeszcze mam kiciusia umówionego na zabieg kastracji... trzymajcie kciuki aby wszystko sprawnie poszło, spokojnej nocy ;-) Quote
zuzlikowa Posted May 2, 2009 Posted May 2, 2009 Beki,to twarda baba...nie da się tak łatwo zwichrować przeciwnościom losu...oby człowiek ręki do tego nie przyłożył,to ona sobie poradzi i pozostanie słodkim słonikiem o ogromnej dobroci. A to ci nocny marek!:shake: Aniu...najlepiej na kontakt nadają się maile...może lepiej je podawać?Możesz podać adres mailowy do ogłoszeń? Quote
Ania z Bytomia Posted May 2, 2009 Author Posted May 2, 2009 jasne ;) już podaje i zmykam spać, cielaczek się uspokoił :diabloti: smutasek19@o2.pl wiem że dziwny email ale zakładany ładne parę lat temu :oops: możecie śmiało się nabijać :eviltong: Quote
zuzlikowa Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 [quote name='Ania z Bytomia']jasne ;) już podaje i zmykam spać, cielaczek się uspokoił :diabloti: smutasek19@o2.pl wiem że dziwny email ale zakładany ładne parę lat temu :oops: możecie śmiało się nabijać :eviltong: ...co tam...może być i w mailu smutasek...byle w życiu było weselej!:cool3: Dzisiaj jakaś pani pytała co trzeba zrobić by mieć tak pięknego psa!Podałam aktualne namiary na...smutaska( z telefonem włącznie):lol:...zobaczymy!Może ...może... Przynajmniej już pytają...:oops: Cioteczko A...udało Ci się zmienić dane w ogłoszeniach?Napiszę jeszcze do Paulinki na gł.wątku adopcyjnym,żeby też zmieniła... Majowe pozdrowionka....:loveu: Quote
zuzlikowa Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Basia i Barni napisał(a):kochana Beki w górę ...ciężkoooooooo będzie,ale damy raaaaaaadę! W górę cielaczku...biegaczku!:multi::multi::multi: Quote
Basia i Barni Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 oj ciężko ciężko :evil_lol: ale wspolnymi siłami podniesiemy piękną damę ;) Quote
jusstyna85 Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 Ania napisze wszystko... jest źle...:( Przelewam Ani z mojego bazarku 114 zł Quote
zuzlikowa Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 jusstyna85 napisał(a):Ania napisze wszystko... jest źle...:( Przelewam Ani z mojego bazarku 114 zł Jesuu...z czym źle? Boże...aż się boję! Quote
Ania z Bytomia Posted May 7, 2009 Author Posted May 7, 2009 już jestem i piszę... Pannica "Bekonowa" to najspokojniejszy tymczasowicz jakiego kiedykolwiek miałam, nie sprawia żadnych problemów ;) na nocnych spacerach nie pozwoli nikomu się zbliżyć nawet na 5 metrów :crazyeye: nie lubi osób pod wpływem alkoholu ( jeden próbował się taki odważny do nas zbliżyć na spacerze :diabloti: ) do dzieci pies ideał... moje dzieciaki mogą z nią robić co chcą, dosłownie wchodzą jej na głowę a jej się to podoba że aż tak się nią interesują :lol: Na spacerach do parku ciągnie - chce biegać ale boję się ją spuścić ze smyczy (lepiej dmuchać na zimne) więc biegam razem z nią, natomiast spowrotem niestety trzeba ją już "holować" bo szybko traci energię :p Byliśmy wczoraj u wetki na kontroli, antybiotyk w tabletkach się już skończył a efekty niewielkie :-( znów dostała zastrzyk z antybiotykiem (5zł) i receptę na dodatkowy spray, mam stosować 2x dziennie na zmianę z tamtym mieszanym z maścią, rana/dziura ściągneła się już do połowy, niestety obrzęk nadal jest, wetka powiedziała że na 80% to był guz złośliwy lub nie został wycięty do końca i narasta na nowo (opuchlizna nie chce się wchłonąć po takiej kuracji antybiotykami, więc to nie opuchlizna) niestety zabiegu nie da się przeprowadzić powtórnie, jest to fizycznie niemożliwe :shake: :placz: zapytałam nieśmiało "to co w takim wypadku z nią będzie... ? " wetka odpowiedziała że jeśli to będzie nowotwór złośliwy, to po naruszeniu zacznie się przerzucać :placz: MOCNE KCIUKI ZA ZDRÓWKO PILNIE POTRZEBNE ! zobaczymy jak będzie po tych 2 sprayach i maści, mam nadzieję że to nie będzie złośliwiec lub wznów Cuż, nadzieja matką głupich, ale każdą matkę trzeba kochać ! Quote
Asta17 Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 Trzymam mocno kciuki za Beki:loveu: Nie chce być mądrzejsza niż weterynarz, ale nie wydaje mi się, żeby to był nawrót guza. Przecież ona miała to dość głębokie jak zostało wycięte więc rana jest duża. A było to otwarte dlatego, że skóry jest za małe na takiej łapie. I myślę, że jak rana całkowicie się zagoi to opuchlizna też zejdzie a zgrubienie chyba i tak zostanie. Mnie ostatnio pies ugryzł i mam ranę wokół, której mam zgrubienie, bo przecież musi się odtworzyć tkanka tak jak u Beki. No nie wiem to jest moje zdanie i jestem dobrej myśli, że Beki nic nie będzie. Na pewno będzie miała wielką bliznę, zrost. Musimy szukać jej kochającego domku. ;) Quote
Basia i Barni Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 a może to skontrolować jeszcze u innego weta ? Quote
zuzlikowa Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 Basia i Barni napisał(a):a może to skontrolować jeszcze u innego weta ? Jeśli jest możliwa konsultacja u innego...dobrego weta-nie zaszkodzi... ...a na efekty działania i tak musimy czekać...i oby nastąpiły pozytywne i szybko... benie to takie delikatne piesy...problemy skórne są u nich dość częste...moja Zuzia miała zabieg wycięcia sporej narośli i wydawało się,że wszystko po 2tyg jest pięknie zrośnięte...zdjęto szwy i nim doszłyśmy do domu rana rozeszła się...leczenie niewielkiej ranki trwało ponad miesiąc. A Beki ma tę ranę sporą i w bardzo nieciekawym miejscu...bardzo chcę wierzyć,że to nie jest nic poważnego i trzymam mocno kciuki,żeby tak było! Aniu...wskaż konto...wyślę pieniądze z bazarków...już trochę jest! Quote
Ania z Bytomia Posted May 9, 2009 Author Posted May 9, 2009 dziękuję za pomoc :loveu: dla "Bekonika" :evil_lol: już wysyłam pw Quote
zuzlikowa Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 Ania z Bytomia napisał(a):dziękuję za pomoc :loveu: dla "Bekonika" :evil_lol: już wysyłam pw Pw dostałam...wyślę zaraz jak :-(posprzątam,bo małżeństwo już po mnie ryczy...i odkurzaczem strasz...:angryy:... Bekonik....hahahaha...dokładnie!!!! Zawsze dla Bekonika:multi::multi::multi: Ślimak,Bekonik i Bercik...niezła paczka!:evil_lol: Quote
giselle4 Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 zuzlikowa napisał(a):Pw dostałam...wyślę zaraz jak :-(posprzątam,bo małżeństwo już po mnie ryczy...i odkurzaczem strasz...:angryy:... Bekonik....hahahaha...dokładnie!!!! Zawsze dla Bekonika:multi::multi::multi: Ślimak,Bekonik i Bercik...niezła paczka!:evil_lol: zuzliku pamiętasz jak takie wielkie rany miala Gabi to wet kazał robić opatrunki wodno-zelowe nie pamiętam nazwy ale mogę znależć i to jej pomogło i ziarnina zachodziła na ranę i sie goiło... moze to by niuni pomogło:crazyeye:? Quote
Recommended Posts