ANETTTA Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 kiedy sunia miałaby ten zabieg .... kiedy sterylka ...szczeniory nam nie potrzebne ...... aby nie było za pozno .........:-( Quote
Justyna_wolontariat Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 Biorąc pod uwagę wiek suczki rasę i ryzyko z jakim wiąże się głęboka narkoza razem z weterynarzem dziś doszliśmy do wniosku, że nie mozemy polaczyc dwoch zabiegow, czyli sterylizacji i operacji guza . sterylizacja aborcyjna jest o wiele ważniejsza niż zabieg guza z którym on żyje pewnie już dłuższy czas. On nie zagraza jej zyciu . Za to sunia w zadnym wypadku nie potrzebuje szczeniat ,a my tym bardziej .Dlatego jestesmy zmuszeni najpierw wykonac sterylizacje , a dopiero pozniej ,gdy weterynarz uzna za wlasciwy czas operacje guza . Jesteśmy schroniskiem w którym szczeniaki się nie rodzą dość mamy szczeniąt podrzucanych. Suki w ciąży są sterylizowane w pierwszej kolejności Quote
ANETTTA Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 zadbaj o to aby ona miała narkoże wziewną .....bo podobno bardzo wazne w przypadku benków :-( Quote
zuzlikowa Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 W związku z tym,że wiem jak niebezpieczne dla benków jest usypianie ...sugerowałam rozważenie z weterynarzem połączenia tych dwóch zabiegów...bo to Wy jesteście na miejscu i możecie pomóc Beki minimalizując zagrożenia! Będę trzymała kciuki za powodzenie Beki przy sterylce! Rzeczywiście nie potrzeba jej następnego obciążenia! A domku szukajmy dalej. Jednak przyznać muszę,że nawet kilka dni w nowym miejscu to nie jest wystarczający czas,by określić naturalne cechy zachowania psa!Często te wizyty raczej wykazują...czy człowiek będzie gotów,czy będzie miał umiejętności... wprowadzić psa w swoje stado i zostać jego przewodnikiem. Quote
ANETTTA Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 sterylka na juz potrzebna aby jej nie obciążac tą ciążą dodatkowo .... sterylka w zaawansowanej ciąży to niebezpieczeństwo dla suni ..... dziewczyny dajcie znać ...co ustalono ???? Quote
t_kasiek Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 podnosze sunie......domku nie widac ??? :placz::placz::placz: Quote
agailawa Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 Podnoszę sunię . Ogłosić ja na szukajadomu.czo.pl ? może jeszcze cafeanimal czy na tym już jest ? Kurcze... żeby się udało coś znaleźć ! :placz: Quote
ANETTTA Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 dom to musiałby byc milosnik który by sie sunią zajął .....powaznie .... Quote
zuzlikowa Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 ANETTTA napisał(a):dom to musiałby byc milosnik który by sie sunią zajął .....powaznie .... Dokładnie...to nie może być ktoś kto oczekuje już od pierwszej chwili ...wydumanego zachowania i przeraża się naturalnymi zachowaniami suni! To musi być ktoś kto przyjmie ją z jej wszystkimi urokami i taką ją pokocha...korektę zachowań zawsze można przeprowadzić, jak pies nabiera do nas zaufania! A ogłoszenia? Nawet jak się powtórzą to nic strasznego! Zwiększa to zawsze szansę pieska! Ja bym wystawiała! Quote
ANETTTA Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 całe 2 dni ciszy .....w sprawie zdrowia suni ja wiem jesteście zajęte ..ok ale czas goni ...dajcie znac ..co postanowiono nie mamy czasu czekac aż ciążą bedzie za duża i niebezpieczna albo szczeniory przyjdą na świat ..i wtedy bedziemy płakac ....(.albo się cieszyc co niektórzy ) PRZECIEŻ TU KAŻDY DZIEŃ SIĘ LICZY; A DWÓCH TAK POWAŻNYCH I OBCIĄŻAJĄCYCH ORGANIZM PSA OPERACJI napewno nie moża połączyć Justyna odezwij się Quote
Justyna_wolontariat Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Sterylka Beki jutro. Dziś wet ją widział osłuchał. Przy okazji jutro zostaną też wyczyszczone uszy to chwila a ma je w stanie opłakanym. Quote
zuzlikowa Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 Justyna_wolontariat napisał(a):Sterylka Beki jutro. Dziś wet ją widział osłuchał. Przy okazji jutro zostaną też wyczyszczone uszy to chwila a ma je w stanie opłakanym. Na bieżąco śledzę losy Waszych piesków! Cieszę się,że sterylizacja Beki już jutro! Im szybciej tym lepiej dla suni! Uszy to problem,który może bardzo zaciążyć na fizycznym i psychicznym stanie pieska (wiem coś o tym:-(). Trzymam mocno kciuki za Beki i szczęśliwy przebieg zabiegu! MOOOOCNO!:loveu: Bekuniu...jestem cały czas z Tobą!:loveu: Mam nadzieję,że pomagać będą Ci osoby odpowiedzialne i kompetentne! Quote
ANETTTA Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 dzieki za inf ...czekamy dalej na wieści ..po sterylce Quote
zuzlikowa Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 t_kasiek napisał(a):i jak sunia po sterylce ?? Przyłączam się do pytania! Jak się ma Beki? Quote
Justyna_wolontariat Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Beki czuje się dobrze nie liże się kołnierz nawet nie potrzebny Quote
ANETTTA Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 super szkoda ze nie masz fotek naszej laluni .... Quote
zuzlikowa Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 Trzymaj się dziewczyno!:loveu: Wznowione allegro pogrubione i wyróżnione Beki Bernardyn_RAMZES_NieŻyje! czy BEKI czeka to samo? (563694707) - Aukcje internetowe Allegro Quote
zuzlikowa Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 zuzlikowa napisał(a):Czekamy na foteczki!!!! :lol: :multi::multi::multi: hej...hej... co u Beki? Quote
Asta17 Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 U Beki ok. :) Z każdym dniem bardziej dochodzi do siebie.:razz: Wiem, że miały być fotki, ale mam sklerozę i zawsze jak wejdę na dogo to mi się przypomina...:oops: Quote
Recommended Posts