Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 486
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Biorąc pod uwagę wiek suczki rasę i ryzyko z jakim wiąże się głęboka narkoza razem z weterynarzem dziś doszliśmy do wniosku, że nie mozemy polaczyc dwoch zabiegow, czyli sterylizacji i operacji guza . sterylizacja aborcyjna jest o wiele ważniejsza niż zabieg guza z którym on żyje pewnie już dłuższy czas. On nie zagraza jej zyciu . Za to sunia w zadnym wypadku nie potrzebuje szczeniat ,a my tym bardziej .Dlatego jestesmy zmuszeni najpierw wykonac sterylizacje , a dopiero pozniej ,gdy weterynarz uzna za wlasciwy czas operacje guza .

Jesteśmy schroniskiem w którym szczeniaki się nie rodzą dość mamy szczeniąt podrzucanych. Suki w ciąży są sterylizowane w pierwszej kolejności

Posted

W związku z tym,że wiem jak niebezpieczne dla benków jest usypianie ...sugerowałam rozważenie z weterynarzem połączenia tych dwóch zabiegów...bo to Wy jesteście na miejscu i możecie pomóc Beki minimalizując zagrożenia!
Będę trzymała kciuki za powodzenie Beki przy sterylce! Rzeczywiście nie potrzeba jej następnego obciążenia!

A domku szukajmy dalej.
Jednak przyznać muszę,że nawet kilka dni w nowym miejscu to nie jest wystarczający czas,by określić naturalne cechy zachowania psa!Często te wizyty raczej wykazują...czy człowiek będzie gotów,czy będzie miał umiejętności... wprowadzić psa w swoje stado i zostać jego przewodnikiem.

Posted

sterylka na juz potrzebna aby jej nie obciążac tą ciążą dodatkowo ....
sterylka w zaawansowanej ciąży to niebezpieczeństwo dla suni .....

dziewczyny dajcie znać ...co ustalono ????

Posted

ANETTTA napisał(a):
dom to musiałby byc milosnik który by sie sunią zajął .....powaznie ....

Dokładnie...to nie może być ktoś kto oczekuje już od pierwszej chwili ...wydumanego zachowania i przeraża się naturalnymi zachowaniami suni!
To musi być ktoś kto przyjmie ją z jej wszystkimi urokami i taką ją pokocha...korektę zachowań zawsze można przeprowadzić, jak pies nabiera do nas zaufania!

A ogłoszenia? Nawet jak się powtórzą to nic strasznego! Zwiększa to zawsze szansę pieska! Ja bym wystawiała!

Posted

całe 2 dni ciszy .....w sprawie zdrowia suni

ja wiem jesteście zajęte ..ok

ale czas goni ...dajcie znac ..co postanowiono

nie mamy czasu czekac aż ciążą bedzie za duża i niebezpieczna albo szczeniory przyjdą na świat ..i wtedy bedziemy płakac ....(.albo się cieszyc co niektórzy )

PRZECIEŻ TU KAŻDY DZIEŃ SIĘ LICZY;
A DWÓCH TAK POWAŻNYCH I OBCIĄŻAJĄCYCH ORGANIZM PSA OPERACJI napewno nie moża połączyć

Justyna odezwij się

Posted

Justyna_wolontariat napisał(a):
Sterylka Beki jutro. Dziś wet ją widział osłuchał. Przy okazji jutro zostaną też wyczyszczone uszy to chwila a ma je w stanie opłakanym.

Na bieżąco śledzę losy Waszych piesków!
Cieszę się,że sterylizacja Beki już jutro! Im szybciej tym lepiej dla suni!
Uszy to problem,który może bardzo zaciążyć na fizycznym i psychicznym stanie pieska (wiem coś o tym:-().
Trzymam mocno kciuki za Beki i szczęśliwy przebieg zabiegu! MOOOOCNO!:loveu:

Bekuniu...jestem cały czas z Tobą!:loveu: Mam nadzieję,że pomagać będą Ci osoby odpowiedzialne i kompetentne!

Posted

U Beki ok. :) Z każdym dniem bardziej dochodzi do siebie.:razz: Wiem, że miały być fotki, ale mam sklerozę i zawsze jak wejdę na dogo to mi się przypomina...:oops: