Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wyrzucona na ulicy bo chora bo niepotrzebna już pewnie dość się narodziła :-(

Ma około 3-5 lat nazwałam ją Beki jest urocza bardzo kochana spokojna i opanowana. Za odrobinę czułości odda swe serce. Nie ma problemu z innymi psami. Jest bardzo wyniszczona zaniedbana, sunia wygląda na ciężarną dziś robimy USG.

Beki ma guza na tylnej łapie, nie wiadomo jak długo go ma czy on sie powiększa. Wet mówi że da się to zoperować choć skóry do zszycia jest tak mało, że nie wiadomo jak będzie z gojeniem. Pozatym przy szczepieniu wet odkrył dużego wodniaka na karku i małego kaszaka na grzbiecie to na szczęście nic groźnego.

Wet stwierdził jednoznacznie, że zoperuje sunie przed wydaniem do domu Suczka musi być w czystym musi mieć zmieniane opatrunki a przede wszystkim ktoś musi jej przypilnować by nie rozlizała rany.

łapa przed zabiegiem

łapa po zabiegu

Co z nią będzie ???? W schronisku nikt nigdy jej nie adoptuje Co ją czeka?????
Nie mamy miejsca by sunie trzymać w osobnym kojcu za dużo psiaków teraz przychodzi widać, że w budzie na łańcuchu ona nie czyje się dobrze :-(

Czy ktoś pomoże w znalezieniu jej domu????

Ona chce żyć i chce swe serce oddać człowiekowi

Beki przebywa w schronisku w Rudzie Śląskiej

gg 3970480
tel 510 268 586
Justynka019@interia.pl

NEWSY

BEKI przebywa obecnie w płatnym domu tymczasowym w Bytomiu.
Była na wizycie u pani weterynarz, została oceniona na 7 lat, nie jest w ciąży tylko nieco otyła z niej psina Guz na łapie został zoperowany jeszcze w schronisku, łapa bardzo źle wygląda, rana się sączy i jest opuchnięta naokoło dlatego wetka zmieniła jej leki. Przez 3 dni Beki otrzymywała zastrzyki z antybiotykiem, teraz ma otrzymywać augmentin.
Wodniaka na karku nie ma, chyba się wchłonął, sunia niepokojąco potrząsa głową, wczoraj zaglądnęłam jej do uszu... nie wiem co to jest ale wygląda na zapalenie ucha prawego, jest wyciek i istna kopalnia w obu uszach, prawdopodobnie dojdą do leczenia uszy - zobaczymy co wetka powie na kontroli łapy.
Zmiany skórne na miednicy dość ładnie się goją, wykąpałam ją (kąpiel trwała 2 godziny jednym słowem było co "prać" ) sunia była bardzo zakołtuniona, szczególnie w okolicach karku, za uszami trzeba było ciąć bo nie dało się rozczesać.
Beki to bardzo piękna i dorodna dama ale też bardzo zaniedbana oraz schorowana (łapa, uszy, zmiany skórne) Beki jest psem bardzo wybrednym w jedzeniu, nie wiem czym była karmiona w schronisku ale w domu nie chce tknąć ryżu, makaronu, kaszy, z suchej karmy podjada tylko kocią natomiast uwielbia karmę w puszkach

POTRZEBNE JEST WSPARCIE FINANSOWE NA LECZENIE I WYŻYWIENIE !!!

Z racji tego iż Beki nie jest jedynym psem jaki mieszka u mnie pod dachem (poza nią 4 psy i kot) bardzo proszę o wsparcie na jej leczenie oraz wyżywienie, mile widziani są także wirtualni opiekunowie ze stałymi deklaracjami wpłat.
Za każdy grosik w imieniu Beki bardzo dziękuję !!!

ROZLICZENIA :

wpłaty:
50 zł - od pewnej pani :loveu:
50 zł z bazarku Jusstyny85 :loveu:
114 zł - z bazarku Jusstyny85 :loveu:
30 zł - mój bazarek
67 zł - cioteczka zuzilkowa (bazarek) :loveu:

RAZEM WPŁAT : 311 zł

potrzeby:
30 zł - pierwsza wizyta u weterynarza
10 zł - druga wizyta u weterynarza
50 zł - utrzymanie do końca kwietnia
37 zł - augmentin (antybiotyk w tabletkach)
20 zł - maść na ranę z antybiotykiem
20 zł - spray na ranę do miesznia razem z maścią
180zł - wyżywienie do końca maja
35 zł - spray do stosowania na zmianę z pierwszym
5 zł - zastrzyk i wizyta kontrolna u weta
9 zł - gaziki do rany (moje prywatne już się skończyły ) 6 paczuszek po 3 gaziki w środku, za paczuszkę płaciłam 1,5 zł

PODSUMOWANIE RAZEM: - 85 zł

600-044-591
email : smutasek19@o2.pl

• Replies 486
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:-(:-(:-(

Jestem ogromnie wdzięczna za ogłoszenia suczki, od rana miałam 5 telefonów niestety w ogłoszeniach nie podano, że Beki czeka operacja guza na łapie przed wydanie za każdym telefonem tłumacze ludziom po czym słysze dziękuje i odkładają słuchawkę.:-(

Czy można to dopisać w ogłoszeniach

Posted

Czyli jak rozumiem, jeśli nie znajdzie sie dom, to w schronisku suka operowana nie będzie? I co z ewentualna ciążą? Przed rozlizaniem można zabezpieczyć kołnierzem, w domu też tak się robi. Po operacji i wyleczeniu będzie miała szanse, teraz - nikłe. Przecież wydzielenie kojca na zasadzie kenelu nie jest skomplikowane. Ja wiem, ze nie o rady chodzi tylko o dom, ale czas tej suce ucieka. Myślę, że łapę trzeba operować już, zaopatzryć i równocześnie szukać domu.

Posted

Suczka jest tylko bardzo gruba w ciąży nie jest.

Nie mamy tak dużego pomieszczenia gdzie zmieściłaby się na 2 tyg z kołnierzem szpitalik jest pełny. No trudno będzie musiała się przemęczyć jakoś w tym kołnierzu, przekaże jutro wetowi ze szans bez operacji na dom nie ma.

Posted

cytuje

Beki ma guza na tylnej łapie, nie wiadomo jak długo go ma czy on sie powiększa. Wet mówi że da się to zoperować choć skóry do zszycia jest tak mało, że nie wiadomo jak będzie z gojeniem. Pozatym przy szczepieniu wet odkrył dużego wodniaka na karku i małego kaszaka na grzbiecie to na szczęście nic groźnego.

Wet stwierdził jednoznacznie, że zoperuje sunie przed wydaniem do domu Suczka musi być w czystym musi mieć zmieniane opatrunki a przede wszystkim ktoś musi jej przypilnować by nie rozlizała rany.

jesli wet podchodzi do sprawy ze zoperuje sunie przed wydaneim jej do domu ...to może sie powtórzyc historia Ramzeska ...

dziewczyny w rUdy dajcie znać .....co z sunia w koncu ...

Posted

Słuchajcie w schronisku nikt tego psa nie adoptuje więc napisałam że czeka ja śmierć czy ona ma żyć do końca swych dni przy budzie?????

Wet w przyszłym tygodniu zoperuje jej tego guza mówiłam mu ze bez tej operacji suczka nie ma absolutnie szansy na dom, wodniak na karku z pewnoscią będzie się odnawiał będzie trzeba go nakłuwać. Suczka nie ma apetytu nie je.

W wtorek zrobi sie nam trochę luzu na pawilonie. Więc zamkniemy sunię z ogromnym kołnierzem widać że ona liże tę łapę.

Posted

[quote name='Justyna_wolontariat']Słuchajcie w schronisku nikt tego psa nie adoptuje więc napisałam że czeka ja śmierć czy ona ma żyć do końca swych dni przy budzie?????

Wet w przyszłym tygodniu zoperuje jej tego guza mówiłam mu ze bez tej operacji suczka nie ma absolutnie szansy na dom, wodniak na karku z pewnoscią będzie się odnawiał będzie trzeba go nakłuwać. Suczka nie ma apetytu nie je.

W wtorek zrobi sie nam trochę luzu na pawilonie. Więc zamkniemy sunię z ogromnym kołnierzem widać że ona liże tę łapę.

Co zmaczy,że zrobi się luz? czy znaczy to,że niektóre psy będą uśpione? Pytam,bo wcześniej nie było miejsca,a teraz nagle się pojawiło?

Posted

Beki pojedzie najprawdopodobniej jutro do nowego domu;)

Dziękuję w imieniu suczki za allegro to dzięki niemu suczka prawie znalazła dom.

Co zmaczy,że zrobi się luz? czy znaczy to,że niektóre psy będą uśpione? Pytam,bo wcześniej nie było miejsca,a teraz nagle się pojawiło?

Czy pojawienie si wolnych miejsc musi oznaczać ich uśpienie??? Nie w naszym schronisku. W wtorek psiaki które teraz były kastrowane czy sterylizowane jadą do nowych domów więc boksy w środku będą puste, pozatym suczka którą pogryzły owczarki w firmie juz wróciła do zdrowia ładnie się zagoiła i też zwalnia już swój boks.

Posted

[quote name='Justyna_wolontariat']Beki pojedzie najprawdopodobniej jutro do nowego domu;)

Dziękuję w imieniu suczki za allegro to dzięki niemu suczka prawie znalazła dom.

Czy pojawienie si wolnych miejsc musi oznaczać ich uśpienie??? Nie w naszym schronisku. W wtorek psiaki które teraz były kastrowane czy sterylizowane jadą do nowych domów więc boksy w środku będą puste, pozatym suczka którą pogryzły owczarki w firmie juz wróciła do zdrowia ładnie się zagoiła i też zwalnia już swój boks.

Uff,no to jestem spokojna,bo nie na żarty sie wystraszyłam:shake: