Ania z Bytomia Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 Wyrzucona na ulicy bo chora bo niepotrzebna już pewnie dość się narodziła :-( Ma około 3-5 lat nazwałam ją Beki jest urocza bardzo kochana spokojna i opanowana. Za odrobinę czułości odda swe serce. Nie ma problemu z innymi psami. Jest bardzo wyniszczona zaniedbana, sunia wygląda na ciężarną dziś robimy USG. Beki ma guza na tylnej łapie, nie wiadomo jak długo go ma czy on sie powiększa. Wet mówi że da się to zoperować choć skóry do zszycia jest tak mało, że nie wiadomo jak będzie z gojeniem. Pozatym przy szczepieniu wet odkrył dużego wodniaka na karku i małego kaszaka na grzbiecie to na szczęście nic groźnego. Wet stwierdził jednoznacznie, że zoperuje sunie przed wydaniem do domu Suczka musi być w czystym musi mieć zmieniane opatrunki a przede wszystkim ktoś musi jej przypilnować by nie rozlizała rany. łapa przed zabiegiem łapa po zabiegu Co z nią będzie ???? W schronisku nikt nigdy jej nie adoptuje Co ją czeka????? Nie mamy miejsca by sunie trzymać w osobnym kojcu za dużo psiaków teraz przychodzi widać, że w budzie na łańcuchu ona nie czyje się dobrze :-( Czy ktoś pomoże w znalezieniu jej domu???? Ona chce żyć i chce swe serce oddać człowiekowi Beki przebywa w schronisku w Rudzie Śląskiej gg 3970480 tel 510 268 586 Justynka019@interia.pl *************** NEWSY BEKI przebywa obecnie w płatnym domu tymczasowym w Bytomiu. Była na wizycie u pani weterynarz, została oceniona na 7 lat, nie jest w ciąży tylko nieco otyła z niej psina Guz na łapie został zoperowany jeszcze w schronisku, łapa bardzo źle wygląda, rana się sączy i jest opuchnięta naokoło dlatego wetka zmieniła jej leki. Przez 3 dni Beki otrzymywała zastrzyki z antybiotykiem, teraz ma otrzymywać augmentin. Wodniaka na karku nie ma, chyba się wchłonął, sunia niepokojąco potrząsa głową, wczoraj zaglądnęłam jej do uszu... nie wiem co to jest ale wygląda na zapalenie ucha prawego, jest wyciek i istna kopalnia w obu uszach, prawdopodobnie dojdą do leczenia uszy - zobaczymy co wetka powie na kontroli łapy. Zmiany skórne na miednicy dość ładnie się goją, wykąpałam ją (kąpiel trwała 2 godziny jednym słowem było co "prać" ) sunia była bardzo zakołtuniona, szczególnie w okolicach karku, za uszami trzeba było ciąć bo nie dało się rozczesać. Beki to bardzo piękna i dorodna dama ale też bardzo zaniedbana oraz schorowana (łapa, uszy, zmiany skórne) Beki jest psem bardzo wybrednym w jedzeniu, nie wiem czym była karmiona w schronisku ale w domu nie chce tknąć ryżu, makaronu, kaszy, z suchej karmy podjada tylko kocią natomiast uwielbia karmę w puszkach POTRZEBNE JEST WSPARCIE FINANSOWE NA LECZENIE I WYŻYWIENIE !!! Z racji tego iż Beki nie jest jedynym psem jaki mieszka u mnie pod dachem (poza nią 4 psy i kot) bardzo proszę o wsparcie na jej leczenie oraz wyżywienie, mile widziani są także wirtualni opiekunowie ze stałymi deklaracjami wpłat. Za każdy grosik w imieniu Beki bardzo dziękuję !!! ROZLICZENIA : wpłaty: 50 zł - od pewnej pani :loveu: 50 zł z bazarku Jusstyny85 :loveu: 114 zł - z bazarku Jusstyny85 :loveu: 30 zł - mój bazarek 67 zł - cioteczka zuzilkowa (bazarek) :loveu: RAZEM WPŁAT : 311 zł potrzeby: 30 zł - pierwsza wizyta u weterynarza 10 zł - druga wizyta u weterynarza 50 zł - utrzymanie do końca kwietnia 37 zł - augmentin (antybiotyk w tabletkach) 20 zł - maść na ranę z antybiotykiem 20 zł - spray na ranę do miesznia razem z maścią 180zł - wyżywienie do końca maja 35 zł - spray do stosowania na zmianę z pierwszym 5 zł - zastrzyk i wizyta kontrolna u weta 9 zł - gaziki do rany (moje prywatne już się skończyły ) 6 paczuszek po 3 gaziki w środku, za paczuszkę płaciłam 1,5 zł PODSUMOWANIE RAZEM: - 85 zł 600-044-591 email : smutasek19@o2.pl Quote
Asta17 Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 Zaznaczam i zabieram się za szukanie domu! Quote
Justyna_wolontariat Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 :-(:-(:-( Jestem ogromnie wdzięczna za ogłoszenia suczki, od rana miałam 5 telefonów niestety w ogłoszeniach nie podano, że Beki czeka operacja guza na łapie przed wydanie za każdym telefonem tłumacze ludziom po czym słysze dziękuje i odkładają słuchawkę.:-( Czy można to dopisać w ogłoszeniach Quote
t_kasiek Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 śliczna jest :placz::placz:.....a czy USG wykazało ciążę ?? Quote
jotka Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 Czyli jak rozumiem, jeśli nie znajdzie sie dom, to w schronisku suka operowana nie będzie? I co z ewentualna ciążą? Przed rozlizaniem można zabezpieczyć kołnierzem, w domu też tak się robi. Po operacji i wyleczeniu będzie miała szanse, teraz - nikłe. Przecież wydzielenie kojca na zasadzie kenelu nie jest skomplikowane. Ja wiem, ze nie o rady chodzi tylko o dom, ale czas tej suce ucieka. Myślę, że łapę trzeba operować już, zaopatzryć i równocześnie szukać domu. Quote
ANETTTA Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 dziewczyny co z ta ciążą ....sterylka czy wchodzi w gre ....... dowiedz sie konkretnie o jej zdrowie :-(:-( kolejna sunia Quote
Justyna_wolontariat Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 Suczka jest tylko bardzo gruba w ciąży nie jest. Nie mamy tak dużego pomieszczenia gdzie zmieściłaby się na 2 tyg z kołnierzem szpitalik jest pełny. No trudno będzie musiała się przemęczyć jakoś w tym kołnierzu, przekaże jutro wetowi ze szans bez operacji na dom nie ma. Quote
Paulina_mickey Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 Podniosę i od razu wrzucam na naszą klasę. Quote
Paulina_mickey Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 Zrobiłam też banerek dla niej, jak chcecie to ogłoszenia na kilku stronach tez porobię... Trzeba od razu pisać co jest z suczką, może ktoś się w końcu zlituje nad nią i pomoże :placz: Quote
ulvhedinn Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 A niech to... taka piękność :placz: Quote
zuzlikowa Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 Ramzes nie zdążył skorzystać z allegro:-(...może pomoże Beki! Może kimś wstrząśnie! Bernardyn_RAMZES_NieŻyje! czy BEKI czeka to samo? (549379364) - Aukcje internetowe Allegro Quote
zuzlikowa Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 Ogłoszenie na Gumtree katowickim.Jutro dodam w innym mieście. Bernardyn_RAMZES_ Nie Żyje! ...czy BEKI czeka to samo? - Zwierzaki Psy Koty Konie Papużki i Inne - Gumtree Katowice Quote
Paulina_mickey Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 Ogłoszenia: Bernardynka z guzem na �apie pilnie szuka domu..., Inne Miasta, Spo�eczno��, zwierzaki, Ruda �l�ska Bernardynka z guzem na łapie pilnie szuka domu... Psy Szczeniaki Kundelki Rzeszów Podkarpackie - Petsy Ogłoszenia Sprzedam - Bernardynka z guzem na łapie pilnie szuka domu... Bernardynka z guzem na łapie pilnie szuka domu... : Paulina_mickey : Oddam : Adopcja zwierząt, oddam, sprzedam, kupię, znalezione, hodowla - E-zwierzak.pl Zaloguj - Bezpłatne Ogłoszenia KupSprzedaj Og�oszenia: Gie�da Og�osze� :: drobne og�oszenia: motoryzacja :: darmowe og�oszenia: praca Dzia� og�osze� serwisu BONO POLSKA. Og�oszenia, kupi�, sprzedam, oddam, zaopiekuj� si� Quote
ANETTTA Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 jak mam pobrac ten banerek cholerka zapomniałam jak sie to robi czy ktos moze pytał o sunie ..... ja trzeba wyleczyc i dopiero szukac domu Quote
Paulina_mickey Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 Podlinkowałam go, wystarczy skopiować i wkleić hehe;) Quote
zuzlikowa Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 Przeczytałam uważnie wątek i ...proszę wyjaśnijcie mi :oops: ciemnej...dlaczego Beki czeka śmierć? Takie pytanie zadano mi w mailu! Quote
ANETTTA Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 cytuje Beki ma guza na tylnej łapie, nie wiadomo jak długo go ma czy on sie powiększa. Wet mówi że da się to zoperować choć skóry do zszycia jest tak mało, że nie wiadomo jak będzie z gojeniem. Pozatym przy szczepieniu wet odkrył dużego wodniaka na karku i małego kaszaka na grzbiecie to na szczęście nic groźnego. Wet stwierdził jednoznacznie, że zoperuje sunie przed wydaniem do domu Suczka musi być w czystym musi mieć zmieniane opatrunki a przede wszystkim ktoś musi jej przypilnować by nie rozlizała rany. jesli wet podchodzi do sprawy ze zoperuje sunie przed wydaneim jej do domu ...to może sie powtórzyc historia Ramzeska ... dziewczyny w rUdy dajcie znać .....co z sunia w koncu ... Quote
Justyna_wolontariat Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 Słuchajcie w schronisku nikt tego psa nie adoptuje więc napisałam że czeka ja śmierć czy ona ma żyć do końca swych dni przy budzie????? Wet w przyszłym tygodniu zoperuje jej tego guza mówiłam mu ze bez tej operacji suczka nie ma absolutnie szansy na dom, wodniak na karku z pewnoscią będzie się odnawiał będzie trzeba go nakłuwać. Suczka nie ma apetytu nie je. W wtorek zrobi sie nam trochę luzu na pawilonie. Więc zamkniemy sunię z ogromnym kołnierzem widać że ona liże tę łapę. Quote
Paulina_mickey Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 Beki w górę. Lepiej nich znajdzie dom dzięki cioteczkom, bo wiadomo że to będzie dom dobry i sprawdzony, który zadba o zdrowie suczki ;) Quote
Lionees Posted February 14, 2009 Posted February 14, 2009 [quote name='Justyna_wolontariat']Słuchajcie w schronisku nikt tego psa nie adoptuje więc napisałam że czeka ja śmierć czy ona ma żyć do końca swych dni przy budzie????? Wet w przyszłym tygodniu zoperuje jej tego guza mówiłam mu ze bez tej operacji suczka nie ma absolutnie szansy na dom, wodniak na karku z pewnoscią będzie się odnawiał będzie trzeba go nakłuwać. Suczka nie ma apetytu nie je. W wtorek zrobi sie nam trochę luzu na pawilonie. Więc zamkniemy sunię z ogromnym kołnierzem widać że ona liże tę łapę. Co zmaczy,że zrobi się luz? czy znaczy to,że niektóre psy będą uśpione? Pytam,bo wcześniej nie było miejsca,a teraz nagle się pojawiło? Quote
Justyna_wolontariat Posted February 14, 2009 Posted February 14, 2009 Beki pojedzie najprawdopodobniej jutro do nowego domu;) Dziękuję w imieniu suczki za allegro to dzięki niemu suczka prawie znalazła dom. Co zmaczy,że zrobi się luz? czy znaczy to,że niektóre psy będą uśpione? Pytam,bo wcześniej nie było miejsca,a teraz nagle się pojawiło? Czy pojawienie si wolnych miejsc musi oznaczać ich uśpienie??? Nie w naszym schronisku. W wtorek psiaki które teraz były kastrowane czy sterylizowane jadą do nowych domów więc boksy w środku będą puste, pozatym suczka którą pogryzły owczarki w firmie juz wróciła do zdrowia ładnie się zagoiła i też zwalnia już swój boks. Quote
Lionees Posted February 14, 2009 Posted February 14, 2009 [quote name='Justyna_wolontariat']Beki pojedzie najprawdopodobniej jutro do nowego domu;) Dziękuję w imieniu suczki za allegro to dzięki niemu suczka prawie znalazła dom. Co zmaczy,że zrobi się luz? czy znaczy to,że niektóre psy będą uśpione? Pytam,bo wcześniej nie było miejsca,a teraz nagle się pojawiło? Czy pojawienie si wolnych miejsc musi oznaczać ich uśpienie??? Nie w naszym schronisku. W wtorek psiaki które teraz były kastrowane czy sterylizowane jadą do nowych domów więc boksy w środku będą puste, pozatym suczka którą pogryzły owczarki w firmie juz wróciła do zdrowia ładnie się zagoiła i też zwalnia już swój boks. Uff,no to jestem spokojna,bo nie na żarty sie wystraszyłam:shake: Quote
ANETTTA Posted February 14, 2009 Posted February 14, 2009 a co to za dom ..czy oni będą leczyc sunie ..są świadomi jej choroby ... wiecej inf proszę... Quote
Recommended Posts