Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie mogę przestać myśleć o psie, który pojawił się w naszej okolicy, pod W-wą. Duży owczarek niemiecki, przerażająco (:-(!!!!) chudy, z podkulonym ogonem, boi się ludzi, a zobaczyć go można tylko w nocy- w dzień prawdopodobnie błąka się po lasach. Słyszałam o nim już 3 tygodnie temu, widziałam go wczoraj. Jeśli tak będzie nadal to w końcu padnie z głodu lub zostanie zastrzelony przez myśliwych (ostatnio jest ich od groma, aż starch iść z psami na spacer!:angryy:).... Najgorsze jest to, że nic poza zostawieniem mu jedzenia przy bramie nie mogę zrobić... :shake:

Przypomnę tylko (niedawno o tym pisalam), że identyczna sytuacja miała miejsce w sierpniu, ale tamtego psa udało się zwabić na jedzenie i... został u nas. Ten ''nowy'', mimo wszystko, podejść nie chce- tak bardzo się boi, a w dzień ani śladu jego obecności.....

• 2 weeks later...
Posted

Piękny on z Palucha

Atos to przepiękny Owczarek Niemiecki. Do schroniska trafił w tym roku. Jest łagodny, grzeczny, miły. Ma ok.2-3lata. Jak każdy Owczarek uwielbia aportować, biegać, bawić się i oczywiście wychodzić na spacery. Jest naprawdę mądrym i kochanym psem. Jest spragniony pieszczot i kontaktu z człowiekiem. Jest bardzo posłuszny, jest wykastrowany.
Kontakt:
zonia4@op.pl tel.606 210 658

Posted

Witam, znajomi sąsiadow napatrzyli sie na mojego Emiraska i od dłuższego czasy zastanawiali się nad pomocą dla jakiegoś młodziutkiego ON-ka, jezeli ktoś ma młodego owczarka na oku, który natychmiast potrzebuje domku na stałe w okolicach Wrocławia, bardzo proszę o kontakt.

Posted

Majawrc napisał(a):
Witam, znajomi sąsiadow napatrzyli sie na mojego Emiraska i od dłuższego czasy zastanawiali się nad pomocą dla jakiegoś młodziutkiego ON-ka, jezeli ktoś ma młodego owczarka na oku, który natychmiast potrzebuje domku na stałe w okolicach Wrocławia, bardzo proszę o kontakt.

Zerknij na Aksona w moim podpisie.Obecnie jest w Rawiczu na DT.

Posted

hej dziewczyny, nie wiem kto tu się specjalizuję w ogłaszaniu ON'ków na specjalnych stronach dla nich, dlatego mam prośbę żebyście mi pomogli. U nasz w Stowarzyszeniu jest kilka ON'owatych psów i chciałam, żebyście je umieścili w miarę możliwości jeszcze gdzieś poza dogomanią.

Sylwio - został tak nazwany ponieważ prawdopodobnie jest ofiarą sylwestrowej, petardowej fety. Znaleziony został w tarnobrzeskim osiedlu Ocice. Jest mieszańcem z domieszką owczarka. Ma około dziewięciu lat i jest bardzo spokojny

Siwa - ma około siedmiu lat. Jest mądrą, ładną i spokojną suką - prawdopodobnie wywiezioną i porzuconą w lesie. Musiała być psem domowym; umie chodzić przy nodze na smyczy, słucha się, lubi przebywać z ludźmi, akceptuje koty. Jest trochę podobna do owczarka niemieckiego, trochę do malamuta i trochę do husky. Szuka dobrego, spokojnego domu. Jest już wysterylizowana.

Diana - to czteroletnia, średniej wielkości suczka. Jest bardzo grzeczna i posłuszna. Szuka nowych właścicieli.

Posted

W Orzechowcach koło Przemysla jest kilka ONkowatych to tylko 2 z nich

Sliczny czarny miły psiak około 3 lata (jakna moje oko) ma troche zjedzone zabki, nie dałam rady go ostatnio wyprowadzic na spacer nie wiem jak sie zachowuje na smyczy wiem ze lubi sobie pohopac przez ogrodzenie;)

Duzy młody ONek czesto ma położone uszy co odbiera mu wiele z jego urody mi udało sie zrobic foty jak ma postawione uszyska;), hopa na ludzi ale karcony szybko wraca do porzadku, uwielbia ludzi i kontakt z nimy, jak na ONka jest naprawde sporym psem;)

Posted

a to taka mini ONka :)

Nazywam się Cyganka. Mam zaledwie 1,5 roku i mieszkam w schronisku w Łęczycy.
Jestem średniego wzrostu – sięgam do kolan.
Zostałam wyrzucona przez złych ludzi...
Byłam wtedy jeszcze szczeniakiem …
Jestem delikatna i bardzo boję się innych agresywnych psów.
Siedzę skulona w kącie. Czekam tylko na te dni kiedy przychodzi Agata (wolontariuszka),
która zabiera mnie na spacer. Wtedy potrafię się otworzyć i zapomnieć o brudnej klatce i strachu.
Biegam i skaczę z radości. To są najpiękniejsze chwile.
Kiedy odchodzi i zostawia mnie na kolejne dni płaczę i tęsknię.
Wiele psów tego nie rozumie, czeka tylko na jedzenie i spanie –
a ja tak bardzo potrzebuję czułości i miłości.
Jestem bardzo mądrym psem. Rozumiem jak się mnie woła i od razu reaguję.
Nie muszę nawet chodzić na smyczy. Jestem nauczona czystości i wiem jak się zachować w mieszkaniu.
Będę wspaniałym przyjacielem i wiernym słuchaczem.
Nigdy nie opuszczę i nie zawiodę moich Właścicieli.
Tylko dajcie mi taką szansę …

jej wątek :
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=102356

Posted

MORANI- PIĘKNY DONEK SZUKA DOMU!!!
Morani jest pięknym długowłosym owczarkiem niemieckim. To bardzo młody pies- ma dopiero dwa lata. Jednak los chciał, że Morani znalazł się w schronisku.Jest bardzo łagodny i umie chodzić na smyczy. To idealny pies na ogrodzoną posesję. Morani tak bardzo chciałby mieć własny dom. Czy ktoś może mu go zapewnić???
Jego wątek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=109199
Schronisko w Krzesimowie (0 81) 723 85 30

Posted

No to jak wszedzie to wszedzie :)
Kiro cudny Owczarek Niemiecki! Ma dwie wady: pierwsza ma 9 lat ( postarajmy sie udowodnic mu, ze to moze byc zaleta) i druga nie zabardzo lubi koty wiec nie szczegolnie polecam domki juz zakocone. Poza tym ma same zalety!!!
Lubi ludzi i lubi byc blisko nich, lubi byc glaskany i strasznie lubi sie przytulac. Lubi tez jezdzic samochodem bez problemu sam do niego wsiada i wysiada. Ladnie chodzi na smyczy jak i bez niej bardzo sie pilnuje na spacerach.Ma duzo energi i sily jak na psa juz nie pierwszej wiosny.
Watek z dogomani http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=102976
i watek z owczarka http://www.owczarek.pl/forum/forum_posts.asp?TID=12642
Aktualnie na tymczasie we Wrocławiu. A oto Kiro w calej okazalosci.

Kiro ma juz dom dziekujemy wszystkim ktorzy pomagali!!

Posted

Śliczny pies w typie owczarka niemieckiego, uszy stojące na baczność! Lubi się fotografować. Zobaczcie, jak pozuje do zdjęcia, cierpliwie czeka, po prostu urodzony psi model! Pewnie wie, że tymi oczyma najprędzej trafi do czyjegoś serca... Ciekawe, kogo pierwszego zauroczy? Piesek jest wykastrowany. Czeka na dobry domek tel 506761221 www.medor.org

Posted

Florek ma rok. Jest prawdopodobnie mieszańcem ONa i husky. Wygląda jak owczarek, ale ma piękne niebieskie oczy.

Nieodpowiedzialny właściciel wyjechał do pracy za granicą, a psa zostawił dosłownie na ulicy; wspomniał tylko sąsiadom, żeby go dokarmiali. Ich zreszta mało obchodzi los psa; po wizycie w tamtym domu usłyszeliśmy: "jak się nie schlam, to cośtam mu rzucę" oraz "w sumie to on jest bezpański, bierzcie go sobie". Pies biega samopas po mieście, grozi mu śmierć pod samochodem.

Jest łagodny wobec dzieci, nieagresywny, chętnie bawi się z innymi psami. Z powodu groźnego wyglądu jest jednak przepędzany z osiedla, obrzucany kamieniami. Jest bardzo żywiołowy i inteligentny, nadawałby się do szkolenia czy wszelkich sportów; sam bez zachęty aportował puste butelki z wody.

Może mieć skłonności do kłusowania ze względu na krew husky, ale kotów nie atakuje (choć na ulicy to niestety kwestia czau, by wyrobił w sobie ten nawyk). Ze względu na żywy temperament lepiej by zamieszkał w domu z ogrodem, a jeśli w bloku, to w rodzinie, gdzie na ogół ktoś jest w domu i będzie mozliwość zapewnienia mu ruchu.

Bardzo prosimy o pomoc dla Florka, chociażby dom tymczasowy w budzie na podwórku (pies tak czy siak śpi na ulicy). Jeśli znajdzie się osoba gotowa nim zaopiekować, złapiemy psa, odrobaczymy, odpchlimy, jeśli starczy funduszy zaszczepimy przeciw wściekliźnie. Nie mamy możliwości dowiezienia psa.

Kontakt:
PW
@: blackpoint@poczta.onet.pl
kom: +48 517 472 635

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=111333

Posted

Dłużyna-bardzo dużo owczarków i mieszańców, większość przy budach-szczególnie samce.
Jest też jeden niuniek, którego zdjęcie wrzuce w poniedziałek, piekny owczarek, waży ok 50 jak nei więcej, jest w jedynce w budynku, nie załatwia się tam i jest wyprowadzany na spacery-widziałyśmy jak był wyprowadzany, bardzo grzecznie szedł i mijał psiaki przy badach, nie rzucał sie na nie, na smyczy tez szedł ładnie i chyba zna komendę równaj. Dosyć zadbany. I teraz smutna prawda dlaczego tam trafił-ma padaczkę, dostaje codziennie leki. Pokojowo nastawiony do ludzi.