Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Rybc!a']Trzeba go pilnie ratować!
Psy z Korabiewic dostają jedzenie 2 razy na tydzień ! Pomocy !

Wielkość: duży
Wykastrowany: nie

Wygląd: Wilczur

Informacje dodatkowe: Jest przepięknym psem, bardzo łagodny. Mieszka w boksie razem z 2 przyjaciół- z czarnym kundelkiem Plamką i rudym Myslicielem.
Każdy z nich szuka domu...

czy moe sie dowiedziec czegos wiecej o tym piesku?czy kiedykolwiek byl w mieszkaniu?I czy jest mozliwosc odtransoprtowania piesia do Zielonej gory/Poznania?

Posted

14ruda napisał(a):
czy moe sie dowiedziec czegos wiecej o tym piesku?czy kiedykolwiek byl w mieszkaniu?I czy jest mozliwosc odtransoprtowania piesia do Zielonej gory/Poznania?

Ruda, to jest pies z Korabiewic, tam jest bardzo trudna sytuacja, to piękny pies!
Spytaj na wątku korabiewickim o niego i wklej zdjęcie, dziewczyny powiedzą ci wszystko co wiedzą. Ja go tu wkleiłam, bo strasznie mi się spodobał i widziałam go na żywo, przesympatyczny.

Posted

Kolejny onek pod moja opieką.
Jest bardzo fajny, lgnie do ludzi, chce sie bawić. Słodziak.
Wiek ok 3-4 lat.
Niestety podejrzewam że ma dysplazje, trzeba go bedzie pokazać ortopedzie.
Wczoraj zauważylam że jest strasznie mokry,prawdopodobnie on nie wchodzi do budy :-(
I co z nim robić?
Przecież teraz tak zimno i mokro....

Posted

Do schronu w Pabianicach trafiły dwie młode suczki ON. Są w wieku 1 i 3 lat, zawsze mieszkały razem, przyzwyczajone do budy, łagodne. Właściciel zmarł...
Mają szczepienia i książeczki zdrowia...

Do adopcji na już. Za kilka dni będą fotki...

Posted

odrobaczony zaszczepiony w dobrej kondycji ,pies cale zycie przebywal na posesji.Typ dominujacy bardzo dobrze bedzie sie nadawał do strozowania
Wlasciciele chca go oddac z powodu wyjazdu za granice :shake:
kontakt:0602828007

Posted

Kora suczka 4-5 letnia bardzo kontaktowa i sympatycznia nie kofliktowa
chetna do zabawy

OWCZAREK NIEMIECKI

Max
[SIZE=4] bardzo wyniszczony, wychudzony ,z wyłysiałym
pyszczkiem

wet stwierdzil ze może mieć to z kagańca lub walenia o siatkę ,
by wyjść z koja

ma około 3-4 lat
Bardzo kochany nadająCy się do domu z
ogrodem

Posted

SUWAŁKI - psiak od kilku dni chodzi obok mojego bloku, dokarmiam go, dałam mu tabletki od odrobaczenia, psiak śpi na dworze - jakiś debil wywalił go z samochodu gdy b yłam ze swoją suczką na sapcerku za miastem.... Pilnie potrzebny dom. Psiak śpi na betonie pod balkonem!

Posted

witajcie owczarkarze kolejny jetus

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9416964#post9416964

[SIZE=5]01.02.2008: RAMZES - ok 5 miesieczny mix owczarka niem. zabrany w nocy z jednej z ulic Goclawia(dzielnica Warszawy). Po zbadaniu okazalo sie, ze pies jest po wypadku samochodowym. Stwierdzxono wieloodlamowe zlamanie wraz z przemieszczeniem oraz zluszczeniem glówki stawu biodrowego. Pies zostal natychmiast operowany. Wraca do zdrowia w Fundacji.

Posted

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=105116

Czaruś wczoraj był na badaniach:

Witam,
byliśmy z Czarusiem w trójkę - Peter, moja mama i ja. Dobrze, że było nas tyle bo trudno go było utrzymać w czasie badań. Od razu jak go zobaczyliśmy w schronisku wiadomo było że to coś poważnego. Brzuch spuchnięty, grzbiet wygięty w dół...

W Brynowie miał pobraną krew, pełne badanie, biochemia itp., badanie moczu, USG jamy brzusznej, ogólne badania.

Z tego co pamiętam atonia pęcherza, jedna nerka nie pracuje, druga w trochę lepszym stanie. Czaruś był cewnikowany (ponad godzinę), w sumie "wysikał" kilka litrów... na wizytę czekaliśmy ok godzinę - praktycznie cały czas sikał.

Wyniki badań, dokładny opis i zalecenia o który prosiliśmy zostawiliśmy w schronisku. Czaruś musiałby przyjmować tabletki (nie pamiętam nazwy), kwota ok. 180 zł miesięcznie plus inne leki już zawsze. Najważniejsze jest to że musi być cewnikowany min 2 razy dziennie.

Rokowania są rzeczywiście złe, ponieważ jak powiedziała Pani Doktor nawet psiaki super zadbane, rozpieszczone, super leczone również czasami przegrywają z tą chorobą...

Czaruś jest psem niezwykłym - nie widać po nim, że cierpi. Ma niespożytą energię, na smyczy ciągnie jak lokomotywa. Przegonił mnie przed kliniką kilkanaście razy. Wskakuje do bagażnika na komendę, grzecznie jedzie. Jest tolerancyjny w stosunku do innych psów (żadnego pacjenta kliniki nie pożarł). Niespecjalnie zareagował na kota. Robi siad, i leżeć, nie zawsze ale pewnie zapomniał. Uwielbia się przytulać, pieścić, całować, chętnie wystawia brzuszek do głaskania. Jest bardzo spostrzegawczy. Z daleka rozpoznał "swoje" auto, jak dojeżdżaliśmy do schroniska zorientował się że wraca. Jest potężny, dobrze zbudowany, silny, wygląda dobrze jak na swoje lata. Co tu dużo pisać - wspaniały pies.

Bardzo, bardzo chciałbym żeby można mu było pomóc.

p.s. mieliśmy mało czasu i musieliśmy "uciekać" ze schroniska - Czaruś strasznie płakał...

Schronisko nie będzie go leczyć - brak funduszy i możliwości. Czaruś ma tylko kilka dni - jeśli pomoc nie nadejdzie zostanie uśpiony...

Odwiedźcie go na wątku, bardzo proszę...

Posted

dostalam dzis informacje ze w łodzi w okolicy pizzeri przyblakala sie mloda suczka kaukazka
szara wychudzona łgodna
nie moge znalezc dzialu kaukazy
moze ktos bedzie szukał
663 654 825
najgorsze ze to sunia oby nie dostała cieczki
pan nie chce jej odwiezc na marmurowa

Posted

W Cieszynie mamy zatrzęsienie Onków bardziej i mniej onkowatych :shake:
Wstawię tu kilka, może ktoś zauważy, może komuś zapadnie w serce... "

SONIA Sonia to młoda, około 2 letnia suczka.
http://schronisko.ustronet.com/images/stories/easygallery/220/1202763638_tn_DSCF4281.JPG
http://schronisko.ustronet.com/images/stories/easygallery/220/1202763732_tn_DSCF4270.JPG

Kiro to starszy, około 10 letni pies... :-(
http://schronisko.ustronet.com/images/stories/easygallery/118/1186144670_tn_DSCF9646.JPG
http://schronisko.ustronet.com/images/stories/easygallery/118/1186144726_tn_DSCF9649.JPG

Bell to typowy owczarek niemiecki, ma około 5 lat.

Posted

Suczka ok 4-5 letnia... Zniszczona tak, że wygląda na 10...

Chuda tak, że każde żebro widać z daleka, sam szkielet. Do tego guz wielkości mandarynki na sutkach...

Zrezygnowana, smutna i przybita. Na spacerach ożywia się, poszczeka sobie nawet, na smyczy chodzi ładnie. Z psami zgodna, do ludzi łagodna i spokojna.

Ona tu nie ma szans... ani na dom, ani na leczenie...

A mogłaby jeszcze sporo pożyć...

Posted

Z forum hovkowego.

Witam,
poszukuje domu dla 6 miesięcznej owczarki niemieckiej !!!!!!!!!!
Wczoraj (tj.19 lutego) zabrałam ją od "fajnych" ludzi co chcieli ja wyrzucić do lasu (o powody nie pytajcie, bo prawdy to nawet ja nie znam ).
Straż miejska mogła zabrać ją na Paluch, ale serce mnie ruszyło bo słowo Paluch jakoś mi się kojarzy z więzieniem

Co do dziewczynki, to ma około 6 miesięcy, jest owczarką niemiecką bez tatuażu, ale na 100% przypomina owczarka a nie wilka z lasu.

http://picasaweb.google.pl/hodowla.suagra/6MiesiCznaONKaSzukaDomu (tu ja mozna zobaczyc)

Uszy stoją, zęby śliczne, w kondycji bardzo dobrej.
Dziewczynka jest wesoła, pogodna, bardzo ciągnie do ludzi i psów, apetyt ma nie od parady
Dzisiaj odwiedzimy weterynarza

Nie może zostać u mnie na stałe, bo moja owczarka emerytka nie jest "zbytnio gościnna" :/

Przekażcie komu możecie, Dziewczynka na bank odwdzięczy się miłością!!!!!!

Osoby zainteresowane proszę o kontakt:
Marta Guberow
0-501-712-141
peletonskorpiona@wp.pl

Posted

[quote name='saJo']Z forum hovkowego.

Witam,
poszukuje domu dla 6 miesięcznej owczarki niemieckiej !!!!!!!!!!
Wczoraj (tj.19 lutego) zabrałam ją od "fajnych" ludzi co chcieli ja wyrzucić do lasu (o powody nie pytajcie, bo prawdy to nawet ja nie znam ).
Straż miejska mogła zabrać ją na Paluch, ale serce mnie ruszyło bo słowo Paluch jakoś mi się kojarzy z więzieniem

Co do dziewczynki, to ma około 6 miesięcy, jest owczarką niemiecką bez tatuażu, ale na 100% przypomina owczarka a nie wilka z lasu.

http://picasaweb.google.pl/hodowla.suagra/6MiesiCznaONKaSzukaDomu (tu ja mozna zobaczyc)

Uszy stoją, zęby śliczne, w kondycji bardzo dobrej.
Dziewczynka jest wesoła, pogodna, bardzo ciągnie do ludzi i psów, apetyt ma nie od parady
Dzisiaj odwiedzimy weterynarza

Nie może zostać u mnie na stałe, bo moja owczarka emerytka nie jest "zbytnio gościnna" :/

Przekażcie komu możecie, Dziewczynka na bank odwdzięczy się miłością!!!!!!

Osoby zainteresowane proszę o kontakt:
Marta Guberow
0-501-712-141
peletonskorpiona@wp.pl
Suczka już jest w nowym domu:lol: