mortikia Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Mam do oddania psa.Pies ten ma około 3 lat.Swietnie nadaje sie jako pies obronny bez problemu dopilnuje działki swojego pana.Pies ten nie jest duzy.Jest troche mniejszy niz rasowy wilk. W razie jakichkolwiek pytan prosze dzwonic na numer 798 129 350 *** niestety z przyczyn losowych jesteśmy zmuszeni oddać naszego psa. Pies 20 marca skończył 3 lata, jest psem rasowym,długowłosym, był wzięty z hodowli, jest po rodzicach z rodowodem. Wychował się w domu (wewnątrz) natomiast od zeszłego roku przebywa na dworzu, najczęściej w kojcu. Jest bardzo przytulański,łagodny dla dzieci (sami mamy małe dziecko). zdjęcia zamieszczam poniżej. więcej informacji możemy przekazać telefonicznie. kontakt: 506 060 713 oraz 722 375 995 *** Witam. Mam do zaoferowania 2 owczarki niemieckie krótkowłos*****. Owczarki mają 3 miesiące, są po pierwszych szczepieniach, dobrze wykarmione. ODDAM JE W DOBRE RĘCE. KONTAKT: 602-600-085 664-927-347 *** Hiena ma cztery lata, czeka na kogoś, kto szuka suni miłej i grzecznej, kochającej ludzi. Czeka na kogoś, kto szuka wybitnego pieszczocha, którego nie sposób zagłaskać, bo głaskania ciągle mu mało. Czeka na kogoś, kto szuka prawdziwego przyjaciela, a takim Hiena być obiecuje. czeka na dobry odpowiedzialny dom , właściciela , który go pokocha i już nigdy go nie odda. Jeżeli nie jesteś w stanie dać jej miłości i poczucia bezpieczeństwa nie kontaktuj się z nami, jesteśmy zmuszeni ją oddać choć robimy to z wielkim żalem, czekamy tylko na powazne oferty. Hiena mieszka w bloku z windą, jest bardzo towarzyska, uwielbia zabawy piłeczką i wyprawy samochodem. Kontakt telefoniczny 607 451 877 Quote
mortikia Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 5 tyg matka golden-owczarek ojciec nieznany. Pieski odrobaczone z książeczką zdrowia gotowe do przygarniecia i kochania. Do odbioru osobistego Rąbień AB tel kontaktowy 668 158 510 *** Ilian - [SIZE=1]około 4-5 letni pies, prawie owczarek niemiecki. Jest dość wysoki, mocno zbudowany, gładkowłosy. e-mail: mielec@bezdome.com, tel. +17 583 15 32 - Pan Kierownik Andrzej Skowron. *** oddam lub zamienię psa owczarek niemiecki łagodny czarny podpalany wiek 2 lata zamienię na sukę wiek 3miesiące do 1 rok ostra tel 0604069646 Quote
Cockermaniaczka Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 BLAGAMY O POMOC!!!! http://www.dogomania.pl/forum/f28/nefretette-lysy-szkielet-134613/#post12050538 Sprawa jest dzisiejsza, tj. niedziela, 29.03.2009, dosłownie sprzed kilku godzin. Suczka jest u WŁAŚCICIELKI!!! Wygląda tak jak na zdjeciach, komentarza nie trzeba... Dodam tylko, że jest przyjazna, kontaktowa i straszliwie śmierdzi. Włascicielka oddać jej nie chce - uważa że wszystko z nią ok... Ostatni raz na szczepieniu była w 2006 roku, a u weterynarza w sprawie leczenia - w 2004. :crazyeye: Od tej pory sunia jest zostawiona sama sobie. Pani "oczywiście" strasznie ją kocha i jak widać opiekuje się nią... Nawet imię ma takie śliczne... http://foranimals.czest.pl/www/wp-content/uploads/sucz1.jpg http://foranimals.czest.pl/www/wp-content/uploads/sucz2.jpg http://foranimals.czest.pl/www/wp-content/uploads/sucz5.jpg Poruszymy niebo i ziemię, żeby ją odebrać tej "pani" , ale musimy ją GDZIEŚ zabrać ... Jesli tylko byłoby jakieś PEWNE miejsce... Tytan doszedł do siebie ale na razie "utknął" u Kasi, nie mamy żadnego innego tymczasu, który by się nadawał dla niej. Znajomy wet po obejrzeniu zdjec nie daje jej dużych szans, ale myślę, że jej trzeba pomóc... Ona w takim stanie przezyła zimę, napewno ma w sobie ogromną wolę życia, jest słabiutka i to jej ciałko takie wychudzone i kruchutkie, ale wciąż jest taka przyjazna... Pieniążkiuzbierane na leczenie Tytanka mogłybysmy przeznaczyć dla niej... chyba sie podzieli z koleżanką... GDYBY TYLKO ZNALAZŁ SIĘ DLA NIEJ TYMCZAS!!!! __________________ Quote
mortikia Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 [quote name='Cockermaniaczka']http://foranimals.czest.pl/www/wp-content/uploads/sucz1.jpg http://foranimals.czest.pl/www/wp-content/uploads/sucz2.jpg http://foranimals.czest.pl/www/wp-content/uploads/sucz5.jpg Poruszymy niebo i ziemię, żeby ją odebrać tej "pani" , ale musimy ją GDZIEŚ zabrać ... Zgłoście sprawę do TOZu. Duża instytuacja zdziała więcej niż prywatne osoby... Quote
mortikia Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 W miejscowości Kołbiel (17 km od Mińska przy trasie lubelskiej) widziałam wczoraj suczkę onka, ładną, czarną podpalaną z przewagą czarnego, jedno uszko miała lekko klapnięte (może od pogryzienia, nie wiem), towarzyska, biegała koło sklepu spożywczego. Bezdomna. Pewnie wyrzucona z samochodu, jak większość błąkających się w okolicy owczarków... Quote
agenciara Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 [quote name='mortikia']niestety z przyczyn losowych jesteśmy zmuszeni oddać naszego psa. Pies 20 marca skończył 3 lata, jest psem rasowym,długowłosym, był wzięty z hodowli, jest po rodzicach z rodowodem. o raju, baardzo podobny prawie jak mój wiecznie niewybiegany towarzysz Basco, tyle że on to poleciał do Irlandii do swojego właściciela :placz: czemu takimi kochanymi kłakami nikt się nie chce zajmować :placz: Quote
graynew Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 [quote name='Cockermaniaczka']BLAGAMY O POMOC!!!! http://www.dogomania.pl/forum/f28/nefretette-lysy-szkielet-134613/#post12050538 Sprawa jest dzisiejsza, tj. niedziela, 29.03.2009, dosłownie sprzed kilku godzin. Suczka jest u WŁAŚCICIELKI!!! Wygląda tak jak na zdjeciach, komentarza nie trzeba... Dodam tylko, że jest przyjazna, kontaktowa i straszliwie śmierdzi. Włascicielka oddać jej nie chce - uważa że wszystko z nią ok... Ostatni raz na szczepieniu była w 2006 roku, a u weterynarza w sprawie leczenia - w 2004. :crazyeye: Od tej pory sunia jest zostawiona sama sobie. Pani "oczywiście" strasznie ją kocha i jak widać opiekuje się nią... Nawet imię ma takie śliczne... http://foranimals.czest.pl/www/wp-content/uploads/sucz1.jpg http://foranimals.czest.pl/www/wp-content/uploads/sucz2.jpg http://foranimals.czest.pl/www/wp-content/uploads/sucz5.jpg Poruszymy niebo i ziemię, żeby ją odebrać tej "pani" , ale musimy ją GDZIEŚ zabrać ... Jesli tylko byłoby jakieś PEWNE miejsce... Tytan doszedł do siebie ale na razie "utknął" u Kasi, nie mamy żadnego innego tymczasu, który by się nadawał dla niej. Znajomy wet po obejrzeniu zdjec nie daje jej dużych szans, ale myślę, że jej trzeba pomóc... Ona w takim stanie przezyła zimę, napewno ma w sobie ogromną wolę życia, jest słabiutka i to jej ciałko takie wychudzone i kruchutkie, ale wciąż jest taka przyjazna... Pieniążkiuzbierane na leczenie Tytanka mogłybysmy przeznaczyć dla niej... chyba sie podzieli z koleżanką... GDYBY TYLKO ZNALAZŁ SIĘ DLA NIEJ TYMCZAS!!!! __________________ Jak widze takie zdjecia to zawsze mam nie do konca zdecydowane uczucoa wewnetrzne. Czy dla takiego psa lepsze jest leczenie i byc moze ogromne cierpienie czy tzw eutanazja. No ale niezaleznie od tego Pani sie nalezy sprawa w sadzie nawet jakby sie miala zakonczyc mala suma czy upomnieniem to zeby jej troche krwi napsulo i zeby miala to w papierach. Drugi raz to juz recydywa i sad nie bedzie aki lagodny. Czy sunia jest na owczarku.pl i na Owczarku w Potrzebie. Kontakt z TOZem czy SdZ czy jakakolwiek fundacja bardzo wskazany. Najlepeij z nimi wszystkimi wiadomo ze w kazdym miescie roznie dzialaja. Quote
mortikia Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 6.03. późnym wieczorem, na ul. Jagiellońskiej znaleziono ok. 3 miesięczną suczkę w typie owczarka niemieckiego. Dobrzy ludzie, którzy ją znaleźli niestety nie mogą zaopiekować się nią na stałe. Ponieważ mimo ogłoszeń nie znalazł się jej wcześniejszy właściciel, szukamy dla niej nowego domu. Jest radosna, sympatyczna i wdzięczna. Z naszych obserwacji wynika, że da się łatwo wychować na wiernego przyjaciela. Celem aukcji jest znalezienie jak najlepszego domu dla suni, dlatego zanim zalicytujesz, zadzwoń koniecznie 602 767 718, 602 767 719 Quote
mortikia Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 Oddam owczarka niemieckiego (601011962) - Aukcje internetowe Allegro *** Suczka owczarka niemieckiego szuka domu. Kalisz (601509805) - Aukcje internetowe Allegro Quote
Guest monia3a Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 [quote name='mortikia'] Suczka owczarka niemieckiego szuka domu. Kalisz (601509805) - Aukcje internetowe Allegro http://photos04.allegroimg.pl/photos/oryginal/601/50/98/601509805 Cudowna :loveu: szkoda, że nie mogę się już dopsić :oops: // Regulamin zabrania cytowania zdjęć w takiej formie! // Anashar Quote
LadyS Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 Nie wiem, czy w dobrym dziale piszę - tutaj jest suka w typie ONki, z zamojskiego schroniska, 4 miesiące była w DT, teraz DT ma problemy osobiste i pies musi poszukać innego lokum - na razie jedynym wyjściem jest powrót do Zamościa... a chcemy tego uniknąć... Ten wątek: http://www.dogomania.pl/forum/f28/pilne-szukamy-dt-dla-ady-w-lodzi-kto-pomoze-125860/index53.html I ta sunia: Sunia jest superłagodna, przebywała z kotami, jest po sterylce, zadbana... Nie pozwólmy jej znów tam wrócić :shake: Quote
graynew Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 Lady w dobrym dziale piszesz, ale tutaj to glownie ogloszenia sie zrobily i to dzieki ciotce mortice w ogromnych ilosciach. A suni naprawde przydaloby sie lepsze zdjecie bo wyglada troche jak jamnik z takim kadrem od gory. A z dobrych wiesci Borys ktorego tu oglaszalam ma DOM :multi: Jak znajde moj stary post to go z edytuje narazie mi sie go nie udalo doszukac. Quote
mortikia Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 ODDAM W DOBRE RĘCE OWCZARKA NIEMIECKIEGO - PIES JEST Z LISTOPADA 2007R. WYCHOWYWANY Z MAŁYM DZIECKIEM - BARDZO ŁAGODNIE USPOSOBIONY DO DOMOWNIKÓW- POSIADA SZCZEPIENIA Z 2008R. , TRZYMANY W KOJCU - NIE NA ŁAŃCUCHU - I TAKICH WARUNKÓW BYTOWYCH DLA NIEGO WYMAGAM!!!! NIESTETY W ZWIĄZKU Z ROZBUDOWĄ ZABUDOWAŃ BYŁEM ZMUSZONY DO LIKWIDACJI KOJCA , A PSA CHCIAŁE TRZYMAĆ NA ŁAŃCUCHU - NIESTETY PIES NIE POTRAFI SIĘ Z TYM POGODZIĆ..... AKTUALNIE JEST "LUZEM" NA OBEJŚCIU ALE OBAWAIM SIĘ O EW. KONSEKWENCJE GDYBY UCIEKŁ...(MAM WIELU SĄSIADÓW KTÓRZY TAKŻE MAJĄ DUŻE PSY) ZASTRZEGAM SOBIE MOŻLIWOŚĆ NIE WYDANIA PSA JEŚLI UZNAM ŻE NABYWCA NIE SPEŁNIA MOICH OCZEKIWAŃ LUB BĘDĘ PODEJRZEWAŁ ŻE WARUNKI OFEROWANE NIE BĘDĄ WYSTARCZAJĄCE. SZCZEGÓŁY POD. NR. TEL. 502 781 025 - PIES NIE POSIADA RODOWODU GDZYŻ BYŁ 6-7 W MIOCIE I OTRZYMAŁEM GO W PREZENCIE - WG. WETERYNARZA KTÓRY GO "PROWADZIŁ" MOŻNA TAKOWY UZYSKAĆ ALE WIĄŻE SIE TO Z KOSZTAMI. ODBIÓR TYLKO OSOBISTY!!!!!!!!!!! Quote
werbena520 Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 :wallbash::wallbash::wallbash::wallbash::wallbash: Co za bzdety...co za DEBIL... Quote
Anashar Posted April 5, 2009 Author Posted April 5, 2009 [quote name='mortikia'] PIES NIE POSIADA RODOWODU GDZYŻ BYŁ 6-7 W MIOCIE I OTRZYMAŁEM GO W PREZENCIE - WG. WETERYNARZA KTÓRY GO "PROWADZIŁ" MOŻNA TAKOWY UZYSKAĆ ALE WIĄŻE SIE TO Z KOSZTAMI. No i dlaczego dalej panują takie mity?:shake: Skoro nie miał metryki nie może go uzyskać, a pewnie nie miał skoro "hodowca" wciskał ponownie ściemę o 6 psie w miocie. Szkoda slów na takie ogloszenia. Tym bardziej ogłoszenia w stylu "wymienię" psa na innego :angryy: Quote
mortikia Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 Anashar napisał(a):No i dlaczego dalej panują takie mity?:shake: Skoro nie miał metryki nie może go uzyskać, a pewnie nie miał skoro "hodowca" wciskał ponownie ściemę o 6 psie w miocie. Szkoda slów na takie ogloszenia. Tym bardziej ogłoszenia w stylu "wymienię" psa na innego :angryy: Z tego, co zauważyłam wielu weterynarzy "starszej daty" opowiada takie bajeczki ludziom: Kwarantanna trwa 2dni/Kolejny pies z miotu może nie mieć metryki itd... Quote
Anashar Posted April 6, 2009 Author Posted April 6, 2009 Przecież jest jeden wątek :) Wkrótce też ruszy nowa strona OwP, którą można będzie zarządzać z poziomu przeglądarki ;) Tylko właśnie nie mam przekonania do tych ogloszeń z allegro bo będzie ciężko nad nimi zapanować :shake: Quote
mortikia Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 Hej. Co myślicie o załozeniu jednego wspólnego wątku dla owczarków w potrzebie??? Aż serce boli, kiedy widzi się takie psy i nie może się pomóc... ODDAM OWCZARKA ZA DARMO (604711762) - Aukcje internetowe Allegro i OWCZAREK NIEMIECKI-suka (604503742) - Aukcje internetowe Allegro Quote
mimoza Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Ale fajna ta suka ciemna. Ale ten, co dal ogloszenie, to niespecjalnie sie wysilil. Od razu mam wtedy wrazenie, ze tak samo sie nie wysilal w stosunku do swojego psa:shake: Quote
mortikia Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 OWCZAREK ALZACKI - 2 LETNI (593884288) - Aukcje internetowe Allegro *** Pako i Astor, 2 - m-czne !!!!! SZCZENIAKI !!!!!!!! (600194219) - Aukcje internetowe Allegro *** Owczarek niemiecki (601192837) - Aukcje internetowe Allegro *** Oddam w bardzo, bardzo dobre ręce (595393344) - Aukcje internetowe Allegro *** 3 letni owczarek niemiecki Misio wciąż czeka (595705364) - Aukcje internetowe Allegro Quote
mortikia Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Szukamy domu dla szczeniąt OKAZJA (602415751) - Aukcje internetowe Allegro *** Poziomka vel Sprężynka - skoczna sunia 9 msc. (599716652) - Aukcje internetowe Allegro *** Suczka Owczarka Niemieckiego -znaleziona /opolskie (602909816) - Aukcje internetowe Allegro *** Młode małe czarne do wzięcia od zaraz ... (602890982) - Aukcje internetowe Allegro *** A to moja aukcja... Smutna - owczarek niemiecki, owczarki do oddania (601669413) - Aukcje internetowe Allegro Quote
mortikia Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 *** 2letnia sunia Owczarka Niem. w schronisku WAWA!!!! (603697689) - Aukcje internetowe Allegro *** Owczarek niemiecki (604008722) - Aukcje internetowe Allegro *** Śliczny owczarek niemiecki wyrzucony precz (598073272) - Aukcje internetowe Allegro *** Owczarek piękna sunia szuka domu (598068381) - Aukcje internetowe Allegro Quote
mortikia Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 *** Pies. Diunka, porzucona sunia szuka dom. (605268789) - Aukcje internetowe Allegro *** Piękny owczarek niemiecki czeka na dom (605000531) - Aukcje internetowe Allegro *** Milka mix owczarek niemiecki juz tyle przeszła (602431958) - Aukcje internetowe Allegro *** Starszy piękny Owczarek Niemiecki... Marzy o domu (602084468) - Aukcje internetowe Allegro Quote
mortikia Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Zobaczcie to ogłoszenie :mad: Owczarki Niemieckie, WIOSENNA WYPRZEDAŻ (606217697) - Aukcje internetowe Allegro *** Suczka Sara szuka domu! Kalisz (605861499) - Aukcje internetowe Allegro *** Owczarek Niemiecki , do oddania. (603646070) - Aukcje internetowe Allegro Quote
mortikia Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 owczarek niemiecki z rodowodem (607852597) - Aukcje internetowe Allegro Quote
Recommended Posts