Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

beka napisał(a):

Moim zdaniem prawdopodobnie ma lub miał nużycę (sprawdzę). Jest młodziutki -- jeśli potwierdzi się, że nużycę ma w tej chwili konieczne będzie pilnie leczenie i dobra domowa opieka, ciepło (tej opieki i ciepła właśnie nie mam możliwości maluchowi zapewnić...).

Hmm biedny maluch. Jak na moje oko to to co widzę chyba bardzie przypomina "pięknie" rozwinieta grzybicę.
Próbowałam przeforsować opór do drugiego psa...nie udało się.

Posted

Biedny pieseczek :placz:Z tego co wiem nużycę długo się leczy,ale przecież jest do wyleczenia.Proszę Was wszystkich popytajcie wśród znajomych może ktoś zechce przygarnąć tego malca:-(Ja też będę robić co w mojej mocy.Pozdrawiam.

Posted

a oto Kora :( mieszaniec ONka
dzis rano znalezlismy ją przywiązaną do słupa przed schroniskiem :( jest to młoda sunia gdzieś z 1-1,5 roku. NA początku byla wystraszona ale już pokochała wszystkich :) na smyczy chodzi ładnie, łagodna w stosunku do innych psow. Kochana sunia!! :) wymarzona na długie spacery, dla dzieci i do przytulania :)
prosimy o ogloszenia na allegro itp.

Posted

BArdzo pilnie poszukiwany jest ktoś kto zająłby się owczarkiem Galopem!
Galop wczoraj opuścił schronisko, dzisiaj wrócił jednak z nieduanej próby adopcji. Galop jest psem o silnym i dominującym charakterze i potrzebuje właściciela, który się z nim dogada. Galop nie toleruje małych psów ani kotów. Był szkolony, zna komendy, lubi aportować. Nienawidzi zamknięcia w kojcu, wtedy wyje i chodzi w kółko - a niestety jutro znów go to czeka bo musi wrócić do schroniska.

Prosze pomóżmy temu psu! On nadaje się jako pies strózujący, do budy, ale zna także dom i dobrze się w nim czuje. Nie jest psem dla każdego, ale przecież są tu sami miłośnicy owczarków...

Powrót do schroniska i metka "agresywny" niestety nie wróża nim dobrego :-(

Oto Galop w schronisku:

a to na wolności:

błagam pomózcie!!!

kontakt 0603 046 770 aga.s198@gmail.com

wątek na dogomanii http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=98466

wątek na owczarku http://www.owczarek.pl/forum/forum_posts.asp?TID=12261

Posted

W Bełchatowie od 24.10 jest takie cudo

Jestem na etapie poszukiwania psa stróżująco-obronnego dla siebie, ale mam pewne obawy co do psów dorosłych i schroniskowych. Mam dzieci, koty i dwie sunie w wieku różnym, więc musiałby być to pies który zaakceptuje całe moje stadko.
Czy znalazłby się ktoś kto mógłby sukę sprawdzić, "przetestować". Na stronie schroniska opis jest krótki, lakoniczny nie budzący zaufania.

Czy mogę liczyć na jakiś odzew, pomoc ?????

Posted

Tym razem chciałam Wam pokazać:

owczarek niemiecki 5-6 letni
bardzo mądry i ułożony
jest bardzo kontaktowy
chetny do pracy z człowiekiem.
Raczej jako drugi pies do suki
lub sam.

Ma bardzo silnie rozwiniety instynkt strózowania, pomimo swego
wieku uwielbia zabawe ruch i bieganie

uwielbia jeżdzić samochodem

suczka Owczarek Niemiecki