Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

poszukiwana suczka owczarka do półtora roku!
(woj. śląskie, kolo gliwic) nr do pani Danuty która poszukuje: 517-149-170.
W wieku 17 lat odeszła jej ukochana suczka, i poszukuje na jej miejsce nowej. W typie doga lub owczarka niemieckiego.

Posted

Bill- około roczny pies w typie ONka. Do przytuliska trafił wycieńczony i wygłodzony. To bystry, pełen energii pies-potrzebuje domu, który sprosta jego wymaganiom. Jest inteligentny, szybko się uczy, z pewnością trzeba to wykorzystać! Ideałem byłby dom, który wykorzystałby potencjał tego psa w psich sportach. Z pewnością może wiele osiągnąć :) Obecnie przebywa w przytulisku Znajdki koło Radzymina.

link do fb i zdjęć:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.312761265428324.68407.100000833581639&type=1

Szkoda, żeby taki energiczny młodziak z potencjałem marnował się w przytulisku... :roll:

Posted

[quote name='karolynahh']taak, to doczytałam, chodzi mi o województwo ? to samo z azirką ;)[/QUOTE]

azirka jest juz zaklepana,znaczy ma dom tylko czeka na transport,najprawdopodobniej to bedzie koniec tyg
a hotel jest w lisowie,tj pod kielcami woj swietokrzyskie,ale pani z hotelu dowozi psiaki praktycznie na terenie calej polski

Posted

Poszukujemy pomocy dla owczarka niemieckiego, ok. 5 lat, kiedyś był tresowany na psa przewodnika dla niepełnosprawnej dziewczynki!, teraz umiera z głodu i wycieńczenia, bo właścicielka za 360zł utrzymuje siebie, dzieci i 2 psy oraz kota. Całe towarzystwo mieszka w barakach bez prądu, więc zwierzaki swobodnie opuszczają "posesję".

Pies włóczy się po Mińsku w poszukiwaniu jedzenia, ale sąsiedzi i mieszkańcy nie są zadowoleni i psu grozi odłapanie lub uśpienie. Dzięki dwóm dogomaniaczkom pies może trafić do lecznicy (ma chore tylne stawy, zanik mięśni i łysy grzbiet), ale potrzebuje wsparcia na opłacenie leczenia. Fundacja, która wspiera psa szacuje koszty na ok. 1000 zł...

Prosimy o wsparcie:
Owczarek niemiecki w koszmarnym stanie- pilnie pomoc/ mińsk mazowiecki

http://www.dogomania.pl/threads/222807-Owczarek-niemiecki-w-koszmarnym-stanie-pilnie-pomoc-mi%C5%84sk-mazowiecki

Posted

Azirka jest już w swoim nowym domku, ale mam jeszcze u siebie takiego młodzieniaszka Maxa. To psiak , który przyjechał do mnie z parwo, był w strasznym stanie ....prawie pływał w krwi. Po intensywnym leczeniu wyszedł z tego , ale jeszcze może rozsiewać zarazki. Jest oddzielony od psiaków i my też ograniczamy z nim kontakt, to psiak sam się nudzi i wynajduje sobie różne zabawy ....szkoda mi go. to może znajdzie się dla niego odpowiedni domek z ogródkiem bez psiaków lub ze szczepionymi psami.Ma ok 8 miesięcy, jest zaszczepiony a na dniach będzie miał drugie szczepienie na wirusy i wściekliznę. Niestety choroba i leczenie u weta zostawiło na nim piętno i troszkę jest wystraszony i nieufny, otwiera się ale bardzo pomału.
[quote name='wilczka']MAX

Uploaded with ImageShack.us

Posted (edited)

[quote name='bbgm']Czy ktoś może przeprowadzić wizytę przed adopcyjną w Ustroniu dla suczki ON-ki?[/QUOTE]
Może Ciotki z Cieszyna ? Tam bliżej do Ustronia. Może być też : Bielsko- Biała, Wisła, Strumień, Ochaby, Skoczów.

Edited by szafra
Posted

dziękóweczka kochana <3
znalazłam cudowną ONkę odebraną od pseudo, jest w schronie, chcę jej pomóc. tylko te 350 km. boże przetransportować takiego wielkoluda to kupe zachodu i pieniążków :

Posted

Tymczasowy opiekun Kanisa miał zawał kilka dni temu, pilnie potrzeba dt lub ds!

Kanis to ok. 4-5 letni owczarek niemiecki; został przywieziony do schroniska w Józefowie z Nowego Dw. Mazowieckiego w czerwcu 2011 roku; siedział w ciasnej, wilgotnej celi pół roku; odczuwał ciągły ból w tylnych łapkach, a mimo to był radosny i przyjaźnie nastawiony do człowieka; właściwie to ożywiał się wyłącznie na jego widok; pozostałe godziny leżał apatycznie i cichutko, wyglądając przez kraty, podczas gdy inni towarzysze niedoli wściekle ujadali; jego stawy chorowały od ciągłego leżenia na zimnym betonie; kanis kulał; po zdiagnozowaniu okazało się, że cierpi na dysplazję; w tej chwili pies jest po operacji odnerwienia brzusznego stawów biodrowych po której jego stan się poprawił, ale należy się liczyć z ciągłym podawaniem środków przeciwzapalnych i wspomagających pracę stawów; przebywa w domu tymczasowym w Rudzie Śląskiej szukamy dla tego wspaniałego psa domu bez innych zwierząt; kanis nie powinien chodzić po schodach, dlatego wskazany byłby dla niego dom z ogrodem, ale z mieszkaniem w domu, nie w budzie (w grę wchodzi również mieszkanie w bloku na niskich kondygnacjach lub z windą); spacery (i pływanie) są bardzo wskazane dla poprawienia kondycji mięśni; szukamy domu w którym będzie traktowany jak przyjaciel; odwzajemni się miłością i oddaniem; ; kanis jest zachipowany, zaszczepiony i wykastrowany; pomożemy w transporcie do nowego domu Kontakt w sprawie adopcji: 664 850 190 dr_martens007@wp.pl

http://www.dogomania.pl/threads/217371-piekny-5-letni-ON-z-dysplazja-potrzebne-300-mies.-deklaracji-i-DS