Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mlody po ostatniej akcji juz zupelnie zdrowy, jutro ide po kolejne antybiotyki dla Berci - troche jej przeszlo, ale katar jeszcze ma :( Zastrzyki robie sama, zeby psow nie stersowac ciaglymi wizytami u weta.

Tez mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze :)

• Replies 670
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jakies dwie godzinki temu wykapalismy Bigosa - przez to nietrzymanie moczu mial lapki i brzuch osikane, a co za tym idzie - po prostu smierdzial :( Byl bardzo zadowolony, ze dostal cala wanne wody - ale sie wkurzyl, ze to nie do picia ;) Troche go suszarka przestraszyla - ale koniec koncow polowal na uciekajaca wode z wanny, a pozniej chcial do niej znowu wskoczyc - wiec chyba mu sie podobalo. Ufff - pierwsza kapiel z glowy, nastepna mam nadzieje juz latem w jakims jeziorku :D

Posted

Znowu blog pisze :lol:

Na sekcji w sumie nic nie uslyszalam - tyle, ze Bigos jest w porzadku, ma mala glowe i jajka, poza tym w porzadku, ale glowa sie musi wypelnic :-? No ale kurka jak mozna sobie wyobrazac, ze niespelna 5-miesieczny pies bedzie mial leb jak sklep? :-? I jajek nie bedzie mial jak rozplodowy buhaj po pol kilo kazde :-? W ruchu ok, niby wad zadnych nie ma, zgryz ok - ale liczylam na jakas rozmowe, a nie zdawkowe trzy zdania i koniec :-? Czulam dziwnie napieta atmosfere - pewnie dopiero po naszym wyjsciu rozpoczela sie dyskusja wlasciwa :-? Generalnie czulam sie jak klientka w prl-owskim sklepie :-? Jedyna fajna rzecz, jaka uslyszalam, to to, ze Piotrek [hodowca] odwala kawal dobrej roboty. Ale o tym tez wiem :lol:

Posted

Tufi nie wiem czy pamiętasz czemu Lapidło przegrał w Sopocie -

za mało zbudowany (9 m-cy), ale ta sama sędzina dała mu w Bydgoszczy II m-ce w grupie.

Zobaczysz, że przyjdzie czas, iż będze miał takie jaja, że ci którzy marudzili będą mu ich zazdrościć

Posted

[quote name='tufi']Czulam dziwnie napieta atmosfere - pewnie dopiero po naszym wyjsciu rozpoczela sie dyskusja wlasciwa :-? Generalnie czulam sie jak klientka w prl-owskim sklepie :-?

To może oznaczać w zasadzie tylko jedno...
Twój pies ma rewelacyjny eksterier... :wink:

Posted

tufi napisał(a):
ma mala glowe i jajka, poza tym w porzadku, ale glowa sie musi wypelnic :-? No ale kurka jak mozna sobie wyobrazac, ze niespelna 5-miesieczny pies bedzie mial leb jak sklep? :-?

Kochana...są psy które miały w tym wieku głowy wyjeb*** w kosmos !! Wiesz o czym pisze :evilbat: Olej ich 0X

tufi napisał(a):
I jajek nie bedzie mial jak rozplodowy buhaj po pol kilo kazde :-?

lapis napisał(a):
Zobaczysz, że przyjdzie czas, iż będze miał takie jaja, że ci którzy marudzili będą mu ich zazdrościć

Właśnie :lol: :lol: :lol: chociaż swoją drogą nie wiem czemu, ale sporo osób zwraca na nie dużą uwagę 8)
Podrośnie chłopak to i wujka Lukra w tym temacie podgoni ...hehehe :lol: :lol: :lol:

Posted

To wielkość jajek u psa ma jakieś znaczenie ? :o
We wzorcu pisze - dwa normalnie wykształcone jądra.
Normalnie wykształcone to chyba nie znaczy, że mają być jak wielkie jak berety ?
I co to znaczy duże ? :lol:

Posted

[quote name='_dingo_']To wielkość jajek u psa ma jakieś znaczenie ? :o
Wielkość ma znaczenie 8) Niby się mówi, że małe jest piękne, ale duże MOŻE WIĘCEJ :lol: :wink:

Teraz dingo będziesz miał bojowe zadanie na wystawie w Katowicach...pooglądasz sobie jajka u staffików :evil_lol:

Posted

[quote name='Złośnica&LUGER'][quote name='_dingo_']To wielkość jajek u psa ma jakieś znaczenie ? :o
Wielkość ma znaczenie 8) Niby się mówi, że małe jest piękne, ale duże MOŻE WIĘCEJ :lol: :wink:

Teraz dingo będziesz miał bojowe zadanie na wystawie w Katowicach...pooglądasz sobie jajka u staffików :evil_lol:

:lol: :lol: :lol:

dingo traktuj to wszystko jako przenośnie

Posted

Ale dingo - konieczne jest badanie organoleptyczne 8)

A my z Bigosem i tak wygramy swiatowke w Poznaniu, wiec najwyzek mu wszczepie dodatkowe silikonowe jajka - w Hameryce juz takie maja :lol: A glowe trocinami wypcham - a co! 8)

Posted

Tufi w "PSIE"pisano,ze na ktorejs tam wystawie zdyskwalifikowano psa z implantami.Tak wiec po kie licho jechac do Ameryki,skoro w Polsce tez juz sa ? :wink: Nie wiem tylko,czy akurat silikonowe 8)

Posted

A jak sedzia wyczail, ze to implanty? :o :o :o

A ja kupilam mlodemu ringowke dwa dni temu i uczymy sie na niej chodzic :) Na razie jest w porzadku :)
Bercia dostala jeszcze wczoraj antybiotyk - mam nadzieje, ze po raz ostatni i juz bedzie wszystko ok :)

Posted

To zamiast sztucznych wszczepie mu np. od buhaja wlasnie 8) beda i widoczne, i prawdziwe :D Najwyzej bedzie ja na wozeczku wozil :D

Na anemie podaje mu natke pietruszki - maaatko, jak on ja wcina! :o Nie musze jej przemycac w jedzeniu - daje taka lodyzke, a on to traktuje jako przysmak :o Heh - na wystawach jak ktos zobaczy babe, co psa zielskiem karmi, to bedziemy my :lol:

Posted

tufi napisał(a):

Na anemie podaje mu natke pietruszki - maaatko, jak on ja wcina! :o Nie musze jej przemycac w jedzeniu - daje taka lodyzke, a on to traktuje jako przysmak :o

No wiesz tufi tala jesteś doświadczona i nie wiesz, że teriery typu bull nie są normalne, więc i odzywiają się nie normalnie - pietruszki, rzodkiewki, cebulki, czosnek itp. - to przysmaki

tufi napisał(a):
na wystawach jak ktos zobaczy babe, co psa zielskiem karmi, to bedziemy my :lol:

a kiedy i gdzie pierwsza?

Posted

Najpierw musze metryke oddac do ZK i wstapic w szeregi tej wspanialej organizacji :wink: A przez ostatnie wybryki zdrowotne, to troszke cienko z kasa, a wszystko na raz to calkiem spory wydatek :(
Chcialam jechac do Warszawki 10 IV, ale chyba zaczniemy od klubowki terierow w Nowym Dworze, pozniej pewnie Łódź, Leszno, bulliada... A "powazna" kariere juz w mlodziezy chyba od Sopotu zaczniemy - oczywiscie jak Bozia od Psow pozwoli.

Zobaczcie ta fotke:

To wbrew pozorom nie jest Bigos, ale jego tatusiek w wieku szczeniecym :) Dla mnie podobienstwo uderzajace :)

Posted

No przeca nawet dawalam tu fotki :evilbat:

Moze jutro uda mi sie kilka nowych pstryknac - takich ustawianych - bo ostatnio wiekszosc to fotki "z zycia wziete" :D

Posted

no widziałam widziałam, ale chodzi mi o identyczną jak tatusia - wiesz total tak samo 8) :wink:

no i oczywiście ja nie mówię normalnie "umi" :roflt: tak mi się napisało goopio w poprzednim poście :oops: :lol: