Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Foksia, no niestety, ja mogę pojechać najwcześniej po 15. Ale polecam się na przyszłość.

Bardzo, bardzo mocno trzymam kciuki. Wspaniale by było, gdyby Miki już w niedzielę opuścił schron. :Dog_run:

• Replies 443
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Foksia i Dżekuś napisał(a):
Dzwonila pani z metra ,bardzo mila i mam przeczucie ze jezeli sie zdecyduje bedzie dbala o mikiego tak jak o swoja 11 letnia suczke .Pani mieszka niedaleko mnie .Wyslalm pani Aleksandrze link do watku Mikiego .Jak by co to panu zaproponuje moego zsia lub Nikusia lub inna bide ze schroniska .;)

a co z parką rodzeństwa na DT? Chociaż parka dla jednego pana to może być za dużo

Posted

Czy tylko u mnie dogo chodzi jak krew z nosa? :roll:

Jest pytanie do wszystkich darczyńców Mikiego od Foksi.
Dzisiaj do schroniska jedzie pani, która dzwoniła w sprawie Mikiego z ogłoszenia w metrze.
Nie wiem czy znacie sprawę Zenka, który po wyjściu ze schroniska zgodnie z zaleceniami schroniskowego weterynarza miał odstawione leki na nerki, a w czwartek odszedł za TM - z powodu nerek właśnie - po krótkim pobycie w stałym domu. Nie chcielibyśmy już nigdy takiej sytuacji, dlatego konieczne jest kompleksowe przebadanie Mikiego poza schroniskiem, żeby było wiadomo, czy NA PEWNO nic mu nie jest.
A prośba jest taka, żeby darczyńcy wypowiedzieli się na temat pieniążków, które zostały na Mikiego zebrane do tej pory. Chcielibyśmy wspomóc przyszłego właściciela (niezależnie od tego czy będzie to ten pan, czy może pani) i opłacić chociaż część badań. Nie wiem ile kosztują takie badania, może około 100zł.
Druga rzecz, to pozostałe pieniążki. W naszej kolejce następny do wyciągnięcia ze schroniska jest Zbieg (jak mi dogo pozwoli, to wkleję link do jego wątku, na którym cisza:( ). Czy zgodzilibyście się, żeby pozostałą kwotę przeznaczyć na niego? Nie ma tu żadnego przymusu, na pewno każdy ma jakieś bidy na oku i może mieć inne plany. Myślę, że najważniejsze w tym momencie są badania Mikiego.

Pozytywne jest to, że może już dziś Miki będzie w domku :loveu::loveu:

Edit:

Wątek Zenka:
http://www.dogomania.pl/forum/f78/za-tmkrakowschroniskowy-weteran-zenek-od-2000-w-schronie-127221/

Wątek Zbiega:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/krakow-zbieg-juz-5-rok-czeka-w-schronisku-na-domek-133104/

Posted

dirQ, dziękuję. I pozdrowienia dla Mamy. Mam nadzieję, że będzie zadowolona z wyboru i że się z Mikim pokochają.

WSPANIALE!!!!!!!!!!!!!!!1 Miki, trzymaj się staruszku :). Rany, jak się cieszę!!!!!!!!!! Miki ma dom!

:multi:

Posted

Tak. Witam wszystkich - jestem synem owej pani z 11-letnią suczką. Miki jest już u nas, powoli zadomawia się. Relacje z Fredką - jego nową współlokatorką - są na razie 50/50, ale miejmy nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

Posted

Mam nr konta pani ale nie wiem kto zbieral pieniazki na Mikiego wiec nie wiem komu przeslac na priwa. Mikus musi miec powtorzone badania krwi za jakies dwa tygodnie jak sie zadomowi ,musi tez przyjmowac heparegen na watrobe . Oprocz badania krwi mikiego musi obejrzec wet najlepiej wetka do ktorej chodzi pani ze swoja suczka .
Powiem tylko ,ze miki byl bardzo zestresowany ,a dotego jest bardzo chudy.:shake:
ale teraz juz bedzie tylko lepiej.

Posted

[quote name='Foksia i Dżekuś']ale teraz juz bedzie tylko lepiej.
I za to mocno trzymam kciuki. Dorzucę na badania to, co miałam wpłacić na wyróżnione Allegro Dziadeczka (proszę o numer konta na priv).

Foksia, BTW, piszesz, że Miki był zestresowany. A czy próbował gryźć?? Jak się zachowywał wobec "swoich", nowych ludzi?

Posted

Wszyscy jesteście wspaniali!!!!!! Jestem nowa i nie pierwszej młodości ale to co widzę, czytam i czuję ...tego się nie da opisać. Wielki podziw i podziękowanie dla Was wszystkich, którzy doprowadzili do tak wspaniałego zakończenia!!!!!!!!

Posted

[quote name='silke']I za to mocno trzymam kciuki. Dorzucę na badania to, co miałam wpłacić na wyróżnione Allegro Dziadeczka (proszę o numer konta na priv).

Foksia, BTW, piszesz, że Miki był zestresowany. A czy próbował gryźć?? Jak się zachowywał wobec "swoich", nowych ludzi?
Probowal grysc pielegniarza jak chcial mu zaslozyc smyczke i nie cierpi weta , chce uciekac i nie da nic kolo siebie zrobic ale moja fosksia jest gorsza jezeli chodzi io wetow. Po wyjsciu ze schroniska nikogo nie probowal grysc ,polozyl sie w aucie i oparl glowe na nodze Kuby , bez problemu dawal sie glaskac.
A reszte napisze Kuba:loveu:

Posted

[quote name='Dogo07']

Ihabe - tutaj liczy się tylko to co człowiek ma w sercu !!!

Gdyby inni ludzie mieli przynajmniej 15% tego co Wy macie w sercach to świat wyglądałby zupełnie inaczej. Niestety tak nie jest, jest żle, bardzo źle. Napisałam maila do swoich "kolegów i koleżanek" z pracy, w sumie około 20 osób, ludzi, których uważałam za bliskich kolegów, z apelem o pomoc w dwóch przypadkach dla psiaków, i wiecie co? Nikt mi nie odpowiedział na maila, nawet ci, którzy siedzą obok mnie, lub obok w pokoju;-(( NIe za bardzo chce mi się iść w poniedziałek do pracy;-)

Posted

super wiadomość!! wierzę, że Miki będzie grzeczny w takim domku!
a czy jest szansa w takim razie, żeby Pan, który miał być sprawdzony w weekend wziął jakiegoś innego psiaka, czy ta opcja odpadła?

Posted

:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:

jej... Dziadziuś am dom !!! płakałam jak przeczytałam pierwszy post na tym watku.... a teraz najnormalniej w świecie siedzę i ryczę ale tym razem ze szczęścia... łzy same cisną się do oczu...

Miki bądź już zawsze szczęsliwy !!!!

Nowy domku Mikiego... jesteście wspaniali... przywracacie mi wiarę w ludzi!! Dziekuje :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

j3nny... ja ze swojego bazarku mam 46 zł które miały byc na operację Mikiego. Jezeli Mikiemu dalej pieniązki potrzebne... podaj numer konta na pw. Jesli mają byc one przeznaczone na jakąs inna bidę... służe:)

Posted

[quote name='Anetka83']:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:

jej... Dziadziuś am dom !!! płakałam jak przeczytałam pierwszy post na tym watku.... a teraz najnormalniej w świecie siedzę i ryczę ale tym razem ze szczęścia... łzy same cisną się do oczu...

Miki bądź już zawsze szczęsliwy !!!!

Nowy domku Mikiego... jesteście wspaniali... przywracacie mi wiarę w ludzi!! Dziekuje :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

j3nny... ja ze swojego bazarku mam 46 zł które miały byc na operację Mikiego. Jezeli Mikiemu dalej pieniązki potrzebne... podaj numer konta na pw. Jesli mają byc one przeznaczone na jakąs inna bidę... służe:)

chyba Foksia będzie teraz zorientowana ile potrzeba na badania Mikiego i zobaczymy ile zostanie dzieki :loveu::loveu::loveu:

Posted

gibon301 napisał(a):
super wiadomość!! wierzę, że Miki będzie grzeczny w takim domku!
a czy jest szansa w takim razie, żeby Pan, który miał być sprawdzony w weekend wziął jakiegoś innego psiaka, czy ta opcja odpadła?

mam nadzieje, że pan weźmie inną bidulę
Nikifor chyba za duży, a może nie?