Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sunia jest już po sterylce, u arwenki na tymczasie, ale nie może zostać - czy wróci pod Warkę?

Szarlotka
została podrzucona (przerzucona przez płot...) osobie, która sama pod opieką ma 40 psów

sunia jest na pewno szczenna :(

jest ponoć łagodna i kompletnie wystraszona...

ma podobno bardzo wyczuwalne guzy na sutkach...

udało się załatwić sterylizację (GRATIS!) - dzięki Komecie
- termin ustala mtf zalesie zdaje się
trzeba ją wykonać jak najszybciej, bo sunia niebawem może urodzić :roll:

DT - jest. w Warszawie. nawet tuz po sterylce przyjmie ją do siebie arwenka, która prosi o wspomożenie karmą

arwenka zajmie się sunia już od dnia sterylizacji, wiec odpadają koszty hoteliku -
arwenka zajmie się też ogłaszaniem suczki

pomóżmy szukać domu suni, bo arwena ma już swoja jedna małą dominantke i dużego psa na głowie...

• Replies 210
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

melduję się. trochę sprostuje ścieżki twe, mru :p. kontaktowałam sie z kometą, ale załatwianie chamsko przerzuciłam na barki mtf zalesie, bo ona próbuje pokombinowac z transportem, więc pośrednik w terminach tylko by przeszkadzał. sunia jest pod warką, trzeba ją zawieźć do wawy (lub pod wawę), potem przewieźć na dt... nie wiem, jak to zgramy... mtf w końcu pracuje...
aha, jak ze sterylką przez kometę będzie w końcu, to nie iwadomo, bo zaczęły sie schody. mam nadzieję, ze mtf jest w kontakcie z kometą, odezwie sie tutaj i aktualności przekaże. musimy jej pomóc jakos, bo wiekszość spraw spadło na jej głowę....

Posted

ja tez sie melduje
sunia wystraszona, brzuszek widac zaokraglony...

czyli czekamy na transport i zgranie transportu z terminem?

arwenka:loveu: dziekujemy!
jak sadze w gotowosci i prosila by o ile byloby to mozliwe w tym tygodniu bo w przyszlym juz bardziej zajeta a wolalby po sterylce jednak przy suni pobyc

mru czy wyslalas arwence link?
pomysl na imie? ... RUDZINKA?
albo z polskich pol i ogrodow... MALWA ?

ano tak sobie dywaguje na temat...inne propozycje?

Posted

[quote name='sleepingbyday']mała odskocznia od rzeczywistości, wymyslanie imienia. chwila oddechu i cos miłego...

Milka?

Traszka?

Lucynka :evil_lol:?

Szarlotka :crazyeye:? no co, tak jabłczana jest :oops:

przyznaje :oops: bez bicia, ze baaardzo lubie :oops: szarlotke :sabber:

Posted

termin zabiegu zaklepany na czwartek 17,30 mam plan wyrwac sie z pracy o 12 i powinnam sie wyrobic .chetnego do towrzystwa brak ,suka swoje wazy i modle sie o to zeby byla rzeczywiscie lagodna i nadal tylko przestraszona w samochodzie bo nie mam klatki ,kratki itp.nie kontaktwalam sie jeszcze z dt,suczka ma mozliwosc powrotu po paru dniach do pani ali ewentualnie.mam tylko prosbe jesli ktos mieszka blisko tej kliniki to moze moglby pomoc mi wtaszczyc suke do samochodu bo tego sie obawiam nie bylam tam nigdy nie wiem czy mozna o to prosic personel.w razie moj tel.0886 217 279 jutro zajrze na dogo po 20-tej potem nie mam czasu.

Posted

ale która klinika w końcu jest zaklepana? tzn gdzie? i czy darmowa?
to ważne, żeby poszukać pomocy na dogo. przepraszam, ze nie pojadę z tobą. zaklepałam na czwartek zastepstwo przy pilnowaniu zosi, żeby móc pójść do pracy, bo ziemia nam się pali pod nogami z terminami...

Posted

1.klinika zaklepana ta zoliborska nieodplatna
2.dzieki sile perswazji jo 37 zaczelam szukac intensywniej i mam rowniez chetna marzenke 18 z piaseczna/warto pisac tel.z dogo swoich wspolmieszkancow z gminy/do nadzoru psa w czasie podrozy
3.nie bede pisac wiecej w razie pilnych spraw prosze o tel.bo musze sie zajac chalupa i swoimi psami oraz praca
4.z dt nie rozmawialam jeszcze bo byl zajety i zadzwonie pozniej

Posted

Ja w czwartki nie pracuję, więc jestem do dyspozycji ;)
Acha, zmieniłam nick z Marzenka18.
Gdyby był potrzebny kaganiec mogę wziąć moje. Mam dwa jak na ONka, metalowy i skórzany.
Pozdrawiam.

Posted

marzenus, czyli pojedziesz z mtf pod warkę? byłoby super, bo jako zywo to nie jest rozsądne jechac bez klatki z nieznanym dużym psem bez asekuracji....
rozumiem, ze jesteście w kontakcie, umówione, macie namiary na siebie....

Posted

jak bys mogla to kaganiec warto,ja wezme szelki i mycz,moze aparat jesli byloby troche czasu to przy okazji porobimy troche zdjec jesli pani ala sie zgodzi bo podobno to dobre przytulisko i warto wyrobic mu dobra marke na dogo.

Posted

sleepingbyday napisał(a):
mtf, miałam nadzieje, ze jak czas pozwoli, to cykniecie parę fotek, ale bałam się pisac i cię jeszcze tym obciążać... zresztą fakt, że wszystko zależy od czasu.
a przytulisko fakt, jest dobre...

bardzo dobry pomysl z tymi fotkami i nieco o charakterach moze przy okazji
marzenka wezmie zeszyt:eviltong:...sbd ty masz doswiadczenie z opisami z krezla moze by marzenka nieco tej wiedzy od Ciebie uszczknela:roll:

mozna by watek zalozyc przytulisku pani ali i psiaki poopisywac
i bidy domki by znalazly cieplutkie?

Posted

z
tu nie ma siły, po kolei w zeszycie notujesz wygląd psa, zeby zidentyfikowac na zdjęciu, dodajesz wiek, płeć, charakter i fotka bach. i kolejny opis i bach fotka. a potem sie męczysz z identyfikacją :diabloti:. ale to zofia sie męczyła, nie ja. jak sa znaki szczególne, urwane ucho, krawatka, okulary, cokolwiek, to notujcie, bo i tak sie pomiesza. można zaznaczac, ze np są do budy, do mieszkania - jak Ala powie...
mozna dla pewności pisac, ile kolejnych fotek pies ma zrobione, ale to czasu trzeba.
ja bym to widziała tak, że kilka zbiorowych zdjęć psów, dla ogólnego obrazu sytacji, apotem te, które ala w pierwszej kolejności chciałaby wyadoptować obfocicie z opisami i cześć. i tak czasu nie będzie.... może byc, ze tylko kilka psów dacie radę. a to wcale nie tylko, poprawiam się, to już będzie dobrze...