Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

malagos napisał(a):
nasz powiedział, ze będą podrzucać z innych gmin i za szybko się "zaludni" - wiec po co...

No my od trzech lat slyszymy, ze te bezdomne to nie z terenu gminy, tylko ludzie podli podrzucaja z innych .... /Agnieszka

Posted

[quote name='ostatniaszansa']Niestety nie, sunia jest mloda, drugi to korabiewicki niewidomy staruszek, juz przesylam... /Agnieszka

dziękuję za zdjęcia, szkoda że to nie ta suczka, może tylko ja gdzieś przenieśli, to jej zdjęcie :

dzięki i przepraszam za off

Posted

[quote name='Astaroth']dziękuję za zdjęcia, szkoda że to nie ta suczka, może tylko ja gdzieś przenieśli, to jej zdjęcie :

dzięki i przepraszam za off
Ta sunia na 99% jest w schronie. W betonach. Zaraz poszukam jej fotki i wstawię.

Posted

uzupełnie , wieś Kaliszki granicząca z Boguszycami , sąsiad za nami ok 800 m , wieczór, podjeżdza autko osobowe, srebrne chyba bmw i z niego wypadają szczeniaki, już sporawe . Kierowca z piskiem opon odjeżdza. Właściciel posesji nie zdążył zapisac nr rejestracyjnego. Maluchy schowały się między cegłami , sporo ich tam stoi. Nasz kierownik ma je zabrać. A nam ręce opadły. Czy to taka niby zima nie zima spowodowała większa rozrodczość wśród psów ? nie bylo tego ani w 2009 ani w 2010, zaczęło się od czerwca 2011 . Teraz idzie wręcz lawinowo. Czy te debile bo juznie można ich inaczej znawac nie wiedza , że potem m.in z ich podatków opłacany jest pobyt porzucanych psów w schroniskach . Tak pogadać sobie można . Przecież i tak Wy wszyscy o tym wiecie. Ewa

Posted

Piekny i smukly Prosiaczek na spacerku - pojechal prawie 9 miesiecy
temu - schudl, pokochal swoj nowy domek i wspaniale sie czuje :):):)
Brakuje mi tego rozowego noska w schronisku.... ale ogromnie sie
ciesze, za kazdym razem kiedy dostaje jego fotki :)/ Agnieszka

Posted

na dzien dzisiejszy... moment juz licze - 3 nowe, 7 nowych, 5 na gorze, 1 na gorze, 1 u Halinki, 1 u Halinki, ISIA... DZIEWIĘTNAŚCIE :(:(:(. Z tego 6 jest zaklepanych i nie wiem co z siodemka, bardzo mozliwe, ze tez szybko znajda domy.... masakra, nie :( /Agnieszka

Posted

Boguś już PO :cool3:
Wygląda, że wszystko dobrze, tylko musiałam zablokować kaloryfer, bo usiłował się na niego władować a to grozi krwotokiem.
Teraz kima pod kocykiem, pózniej dostanie trochę papu :razz:

Posted

są wstepnie zainteresowani jazzem i mają pytania:
jak duży urośnie, jak to jest oceniane (oni szukają klasycznego średniaka)? jaki ma charakter (planuja agility)? Czy on jest onkowaty - ta sunia w klatce to jego mama?

w jakim teraz jest wieku? jeśli macie wiecej fotek, do dajcie znać, szukałąm na wątku ale znalazłam tylko tę jedną. i trzymajmy kciukasy ciupasem ;-)

Posted

Boguś wracaj do formy tylko daj żyć rezydentom :)

Jazz ( największy biało- czarny kudłaty , Orion mała eskariota najmniejszy czarny gładkowlosy, Dark średni, czarno- brązowy nieco dłuższy włos i Nisha oraz Banja czarno -białe średniaczki, dzieci Biełki ( biała, średnia,delikatna sunieczka) w drodze do nowych domków :) :) Lewis rudawy kudłaty trochę w typie onka nadal w Boguszycach, jego mama Sonia jest płowo-ruda , tuż przed kolano trochę onkowata, ale ma krótszą i gładką okrywę wlosowa . Bardzo lgnie do ludzia , b. nie lubi innych szczeniaków ...oprócz swojego synka. To nie wszystk,o są jeszcze maluchy na razie bez imion, Wanty sunia między onkiem a owczarkiem collie . Maluchów jest 6 ,albowiem dzisiaj odszedła za TM jedna sunieczka, najmniejsza najsłabsza :placz::-( Bardzo, bardzo boimy się najgorszego... Wszystkie szczeniaki w OS były zaszczepione. Ewa

Posted

czekaj czekja, ewa, to ja nie wiem, chyba pomieszałam w podpisach? jako jazza wkleiłam im chyba lewisa? taki z długim włosem, właśnie z ruda mamą. zatem chyba o niego pytam?
o, ten. jeśli ten to lewis i jeszcze szuka domu, to plis, odpowiedz mi na te pytania z postu powyżej, bo ludziom sie spodobał:

dużo szczeniorów jedzie do ds, super :-). czy to z ogłoszeń?

Posted

Srajda mała jest, bardzo się zmienił , przestał być strachulcem , zaczął bawić się zabawkami bo wcześniej biedak nie wiedział do czego służą, czasem leci do mamy ,ale juz jej nie ssie . To duży chłopak ma ok 14-15 tygodni . Na razie siusia gdzie popadnie bo nie ma jak wyprowadzac go na spacery . Jest na pietrze z mama Sonia , Sunią Lenka, Panem Sissi , Misiaczkiem -bojem sie bojem nie patrz na mnie ( spadek po MK) oraz trójką szczeniąt ( ostatni rzut ) ok 12-13 tygodniowych. Idzie na zawołanie do ludzia , ciuteniek w pierwszej chwili boi się obcego ( my) ale po chwili jest skory do zabawy. Nie zaczepia, nie ciągnie za nogawki, sznurowadła jak Jazz, Orion, Bania. Nisha i Dark. Na razie. :) Ewa