Ewa i flatki Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 A na tą panią :razz:z Wydziału Ochrony Środowiska chyba trzebaby się poskarżyć wyżej ? Quote
ostatniaszansa Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Sunia w ciąży- sterylka aborycjna , było 7 szczeniąt. Druga sunia i jej maluszki- przylepy, ufne. Zostały odrobaczone. Agnieszka robi zdjęcia. Sprawy z wczoraj nie zostawimy, bez echa , echa to mało powiedziane . Mocno , bardzo mocno nas to zgniewało. Jesteśmy w kontakcie z dwoma mecenasami . Ten kto tak jak my, nie musi decydowac nie wie ile to kosztuje . Widzisz takie bidy , wywalone bo kłopot ciężarna i druga szczeniaki , ale nie możemy bez końca przyjmowac to raz, a dwa dlaczego mamy znowu wyręczać gmine? A co z tymi co już u nas są ? Mówiłyśmy stwórzymy program sterylizacji/kastracji dla ludności to na nas patrzyli jak na debili . Kiedy , kiedy wreszcie zacznie obowiązywać zasada "lepiej zabopiegać jak leczyć " ? Ewa Quote
ostatniaszansa Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 Przez rózne perturbacje, kolejne nowe psy, uzbierało sie nam kilka suniek do sterylizacji a dotąd byliśmy na bieżąco. Jak nic znowu musimy "uderzyć " do Pani dr Ceiciery, nie dość ,że ma 3 pary narzędzi to jeszcze przenośny sterylizator i jak co poniektórzy może pamiętaja potrafiła przez cały dzien wysterylizować 10 suczek . I to jak fachowo :) nie zapominając o klilkunastu kawalerach stojących też w kolejce, nie wiem czy oni się z tego powodu cieszą ,ale niestety takie są reguły gry w OS i biedaki z utratą jajec pogodzić się muszą :evil_lol: a my ciupasem przygotowujemy szpitalik , ma ktoś na zbyciu glazurę czy terrakotę ? Ewa Quote
ostatniaszansa Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 UWAGA! Szukamy osoby do przeprowadzenia wizyty pa dla naszego wspaniałego Amstaffa MAXA ok. Zduńskiej Woli!!! Prosimy o pomoc, MAXIU już tyle czeka..../Agnieszka Quote
jola_li Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 (edited) ostatniaszansa napisał(a):UWAGA! Szukamy osoby do przeprowadzenia wizyty pa dla naszego wspaniałego Amstaffa MAXA ok. Zduńskiej Woli!!! Prosimy o pomoc, MAXIU już tyle czeka..../Agnieszka Och, byłoby cudnie - to wspaniały pies!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sprawdziłam, że ze Zduńskiej Woli w tym roku logowała się jedynie benkowa (nowa na dogomanii). I jeszcze tu: http://mapapomocy.dogomania.pl/cat.php?id=15 są osoby z łódzkiego. A ze Zduńskiej Woli madziai. Edited January 20, 2012 by jola_li Quote
ostatniaszansa Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 18 szczeniaków w Boguszycach na dzień 21 stycznia 2012 roku :( Bezimienne sunia z 7 maluchów ok 5 tygodniowych, Biełka z 5 maluchów ok. 11 tygodniowych, Iga z 1 maluchem ok. 10 tygodniowym, Wiera z maluchem ok 14 tygodniowym, Sonia z maluchem ok. 12 tygodniowym, Boluś maluch ok. 14 tygodniowy i Lelek maluch ok 10 miesięczny . Niech diabli porwa tych co im taki los zafundowali. :2gunfire: I teraz modły, żeby maluchy zdrowe były. Oprócz maluchów bezimiennej suni, pozostałe zaszczepione , odrobaczone. Szczyt wszystkiego, jak jestem traktowana przez co poniektóre boguszki , po prostu skandal :angryy: / :evil_lol: a jak, to zależy kiedy mgie wstawi zdjęcie obrazujące tenże "oburzający " fakt . I nie rozumiem czemu wywołalo to ubaw wśród czlonków fundacji i wolontariuszy, nie mówiąc o pracownikach :obrazic: Ewa Quote
ostatniaszansa Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 Czy w Polsce jest obecnie epidemia parwowirozy typu D ? Fotki wysłałam do mgie bo ja i Aga ich wstawiać nie umiemy. Ewa Quote
mgie Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 :megagrin::megagrin::megagrin: Słodki ciężar Quote
mgie Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 ostatniaszansa napisał(a):Goofi był radosnym psiakiem ,ze spora nadwaga.Wesoły , skory do zabawy. Potem po przeprowadzcce, dolączeniu do innej grupy psiaków zaczął się wycofywać, stał sie bojaźliwy, unikał kontaktu. Ale Goofi spodobał sie w Szwajcarii. Na miejscu okazało sie , ze jest wręcz spanikowany. Wylądowal u trenera. I... bardzo, bardzo sie polubili :). Goofi robi postępy i wygląda na to ,że dt u trenera stanie sie jego domem stałym :) Ewa Quote
Ewa i flatki Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 Ewaaaa - co on Ci robi, ten pies :roll: A Goofi wygrał w Lotto główną wygraną :multi: Quote
ostatniaszansa Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 Ten pies sobie jezdzi... ile mozna tak lazic?/Agnieszka Quote
ostatniaszansa Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 włażą mi na głowę,na kolana, ciągną za rękawy i poły kurtki ( baw się ze mną baw) no i włażą mi na plecy :mad: Pada mój autorytet:-( ;) Ewa Quote
mgie Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 Kilka zdjęć z soboty Zabawa Lesio, Orion, Dark Lesio i Jazz Wowa z mamą Wierą Bolek Nisha i pan Sisi Quote
mgie Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 Bogna i Boguś po sterylizacji/kastracji nowa sunia MikiMiki [img\ Quote
sleepingbyday Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 ostatniaszansa napisał(a):....... schronisko w Basel w Szwajcarii niedaleko Zurichu dostalo od animowego darczyńcy 50 tys CHF, podrzucone w wielkiej kopercie pod biurem . Chyba zemdleję . Ewa o kurka wodna!!!!! A zdjęcia Gufiego to z trenerem? niezły trening, huehue ;-). co do szczeniaków i gminy - to cóż, może potraktować tę sprawę jako argument za ziemią na schron ;-)? do cholery, co oni nie mają psów, nikt? nie wiedzą, że się karmi, szczepi, leczy? co do zapobiegania sterylkami - przeciez jasne jest, ze jak pieniądze nie ich, tylko podatników, to nie przejmują się - swoje wydawaliby rozsądniej. no, ale hycel musi zarobić.... Quote
ostatniaszansa Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Wojt nie chce nigdzie w okolicy budowac schroniska, bo "ludzie sie nie zgodza" i to jest jego argument i koniec. Wygodny bardzo... /Agnieszka Quote
Zofia.Sasza Posted January 23, 2012 Author Posted January 23, 2012 Wielkie podziękowania dla Ewy I Agnieszki za danie szansy dwóm psiakom z pseudodchroniska w Korabiewicach! Staruszek Korek i Zina już nie marzną. Quote
Astaroth Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Zofia.Sasza napisał(a):Wielkie podziękowania dla Ewy I Agnieszki za danie szansy dwóm psiakom z pseudodchroniska w Korabiewicach! Staruszek Korek i Zina już nie marzną. możecie mi podesłać zdjęcia tych psów na mail? Quote
malagos Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 ostatniaszansa napisał(a):Wojt nie chce nigdzie w okolicy budowac schroniska, bo "ludzie sie nie zgodza" i to jest jego argument i koniec. Wygodny bardzo... /Agnieszka nasz powiedział, ze będą podrzucać z innych gmin i za szybko się "zaludni" - wiec po co... Quote
Astaroth Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 [quote name='ostatniaszansa']A na jaki mail? /Agnieszka ngan@poczta.onet.pl będę bardzo wdzięczna szczególnie że staruszki to moje oczko w głowie, większość z Korabiewic kojarze, jedna suczka już mi chodziła po głowie i chciałam ją zabrać jak mi się zwolni miejsce, a podobno nie ma jej już, więc licze na to że to ją zabrałyście Quote
ostatniaszansa Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Niestety nie, sunia jest mloda, drugi to korabiewicki niewidomy staruszek, juz przesylam... /Agnieszka Quote
sleepingbyday Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 no to niech was finansują ustawą gminną, plus za każdego psa jakis ryczałt. dobre mam pomysy, co nie? Quote
Recommended Posts