Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sunia w ciąży- sterylka aborycjna , było 7 szczeniąt. Druga sunia i jej maluszki- przylepy, ufne. Zostały odrobaczone. Agnieszka robi zdjęcia.
Sprawy z wczoraj nie zostawimy, bez echa , echa to mało powiedziane . Mocno , bardzo mocno nas to zgniewało. Jesteśmy w kontakcie z dwoma mecenasami . Ten kto tak jak my, nie musi decydowac nie wie ile to kosztuje . Widzisz takie bidy , wywalone bo kłopot ciężarna i druga szczeniaki , ale nie możemy bez końca przyjmowac to raz, a dwa dlaczego mamy znowu wyręczać gmine? A co z tymi co już u nas są ? Mówiłyśmy stwórzymy program sterylizacji/kastracji dla ludności to na nas patrzyli jak na debili . Kiedy , kiedy wreszcie zacznie obowiązywać zasada "lepiej zabopiegać jak leczyć " ? Ewa

Posted

Przez rózne perturbacje, kolejne nowe psy, uzbierało sie nam kilka suniek do sterylizacji a dotąd byliśmy na bieżąco. Jak nic znowu musimy "uderzyć " do Pani dr Ceiciery, nie dość ,że ma 3 pary narzędzi to jeszcze przenośny sterylizator i jak co poniektórzy może pamiętaja potrafiła przez cały dzien wysterylizować 10 suczek . I to jak fachowo :) nie zapominając o klilkunastu kawalerach stojących też w kolejce, nie wiem czy oni się z tego powodu cieszą ,ale niestety takie są reguły gry w OS i biedaki z utratą jajec pogodzić się muszą :evil_lol: a my ciupasem przygotowujemy szpitalik , ma ktoś na zbyciu glazurę czy terrakotę ? Ewa

Posted (edited)

ostatniaszansa napisał(a):
UWAGA! Szukamy osoby do przeprowadzenia wizyty pa dla naszego wspaniałego Amstaffa MAXA ok. Zduńskiej Woli!!! Prosimy o pomoc, MAXIU już tyle czeka..../Agnieszka

Och, byłoby cudnie - to wspaniały pies!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sprawdziłam, że ze Zduńskiej Woli w tym roku logowała się jedynie benkowa (nowa na dogomanii).

I jeszcze tu:
http://mapapomocy.dogomania.pl/cat.php?id=15
są osoby z łódzkiego. A ze Zduńskiej Woli madziai.

Edited by jola_li
Posted

18 szczeniaków w Boguszycach na dzień 21 stycznia 2012 roku :( Bezimienne sunia z 7 maluchów ok 5 tygodniowych, Biełka z 5 maluchów ok. 11 tygodniowych, Iga z 1 maluchem ok. 10 tygodniowym, Wiera z maluchem ok 14 tygodniowym, Sonia z maluchem ok. 12 tygodniowym, Boluś maluch ok. 14 tygodniowy i Lelek maluch ok 10 miesięczny . Niech diabli porwa tych co im taki los zafundowali. :2gunfire: I teraz modły, żeby maluchy zdrowe były. Oprócz maluchów bezimiennej suni, pozostałe zaszczepione , odrobaczone.
Szczyt wszystkiego, jak jestem traktowana przez co poniektóre boguszki , po prostu skandal :angryy: / :evil_lol: a jak, to zależy kiedy mgie wstawi zdjęcie obrazujące tenże "oburzający " fakt . I nie rozumiem czemu wywołalo to ubaw wśród czlonków fundacji i wolontariuszy, nie mówiąc o pracownikach :obrazic: Ewa

Posted

Goofi był radosnym psiakiem ,ze spora nadwaga.Wesoły , skory do zabawy. Potem po przeprowadzcce, dolączeniu do innej grupy psiaków zaczął się wycofywać, stał sie bojaźliwy, unikał kontaktu. Ale Goofi spodobał sie w Szwajcarii. Na miejscu okazało sie , ze jest wręcz spanikowany. Wylądowal u trenera. I... bardzo, bardzo sie polubili :). Goofi robi postępy i wygląda na to ,że dt u trenera stanie sie jego domem stałym :) Ewa

Posted

....... schronisko w Basel w Szwajcarii niedaleko Zurichu dostalo od animowego darczyńcy 50 tys CHF, podrzucone w wielkiej kopercie pod biurem . Chyba zemdleję . Ewa

o kurka wodna!!!!!

A zdjęcia Gufiego to z trenerem? niezły trening, huehue ;-).

co do szczeniaków i gminy - to cóż, może potraktować tę sprawę jako argument za ziemią na schron ;-)?

do cholery, co oni nie mają psów, nikt? nie wiedzą, że się karmi, szczepi, leczy?

co do zapobiegania sterylkami - przeciez jasne jest, ze jak pieniądze nie ich, tylko podatników, to nie przejmują się - swoje wydawaliby rozsądniej. no, ale hycel musi zarobić....

Posted

Zofia.Sasza napisał(a):
Wielkie podziękowania dla Ewy I Agnieszki za danie szansy dwóm psiakom z pseudodchroniska w Korabiewicach! Staruszek Korek i Zina już nie marzną.

możecie mi podesłać zdjęcia tych psów na mail?

Posted

Wojt nie chce nigdzie w okolicy budowac schroniska, bo "ludzie sie nie zgodza" i to jest jego argument i koniec. Wygodny bardzo... /Agnieszka

nasz powiedział, ze będą podrzucać z innych gmin i za szybko się "zaludni" - wiec po co...

Posted

[quote name='ostatniaszansa']A na jaki mail? /Agnieszka

ngan@poczta.onet.pl będę bardzo wdzięczna szczególnie że staruszki to moje oczko w głowie, większość z Korabiewic kojarze, jedna suczka już mi chodziła po głowie i chciałam ją zabrać jak mi się zwolni miejsce, a podobno nie ma jej już, więc licze na to że to ją zabrałyście