ostatniaszansa Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Zosiu , ale były głosy ,że on trochę goldenowaty mini :) Jest wyższy od typowego spaniela i uwaga ma białą plamę na oczku . Mówił wet co to jest ale ja zapomniałam :oops: Ewuniu Ariel jest u nas od chyba max od 6 -ciu miesięcy. Goldenek 2 też go ma ogłaszać . Ja mam 157 cm wzrostu, tylko się nie śmiać, że krasnal, a mnie sięga przed samo kolano . Mogą go zmierzyć. Mamy nowe psy ; Salma z Rawy Mazowieckiej ok. 2-3 letnia wyrzucona z samochodu przy jednym z osiedli koczowała na klatce schodowej, sprawę nadała Piechcia z wyglądu w typie rodezjana, na zdjęciach wychodzi na większą niz jest w rzeczywistości . Piękna, łagodna tuli się do człowieka, bez problemu jazda samochodem , podaje łapke , niestety lubi jeść tylko gotowane. B. ładnie chodzi na smyczy. Kolejna porzucona sunia młodziutka puchata w sensie okrywa włosowa piękny popielaty j,szary kolor, miziak , średnia . Trzy szczeniaki Biełki mają już zaklepane domki , sama Biełka też . Ewa Quote
Zofia.Sasza Posted January 16, 2012 Author Posted January 16, 2012 [quote name='ostatniaszansa']Zosiu , ale były głosy ,że on trochę goldenowaty mini :) Jest wyższy od typowego spaniela i uwaga ma białą plamę na oczku . Mówił wet co to jest ale ja zapomniałam :oops: Ewuniu Ariel jest u nas od chyba max od 6 -ciu miesięcy. Goldenek 2 też go ma ogłaszać . Ja mam 157 cm wzrostu, tylko się nie śmiać, że krasnal, a mnie sięga przed samo kolano . Mogą go zmierzyć. Mamy nowe psy ; Salma z Rawy Mazowieckiej ok. 2-3 letnia wyrzucona z samochodu przy jednym z osiedli koczowała na klatce schodowej, sprawę nadała Piechcia z wyglądu w typie rodezjana, na zdjęciach wychodzi na większą niz jest w rzeczywistości . Piękna, łagodna tuli się do człowieka, bez problemu jazda samochodem , podaje łapke , niestety lubi jeść tylko gotowane. B. ładnie chodzi na smyczy. Kolejna porzucona sunia młodziutka puchata w sensie okrywa włosowa piękny popielaty j,szary kolor, miziak , średnia . Trzy szczeniaki Biełki mają już zaklepane domki , sama Biełka też . Ewa[/QUOTE] Ja nie wiem skąd te głosy, ale koło goldena, to on nawet nie stał ;) Quote
Ewa i flatki Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Dla mnie on nie stał koło spaniela - długość uszu, kształt czaszki no i budowa, wysokość - golden on ci jest :) Quote
Zofia.Sasza Posted January 16, 2012 Author Posted January 16, 2012 [quote name='Ewa i flatki']Dla mnie on nie stał koło spaniela - długość uszu, kształt czaszki no i budowa, wysokość - golden on ci jest :)[/QUOTE] Wysokość poniżej kolana. Ewa, nie widziałaś tego psa na żywo. To NAPRAWDĘ nie jest golden ;) Quote
ostatniaszansa Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 [quote name='Zofia.Sasza']Wysokość poniżej kolana. Ewa, nie widziałaś tego psa na żywo. To NAPRAWDĘ nie jest golden ;)[/QUOTE] Kontnuujac watek - skoro SMIOSZKA moze byc gonczym polskim, to ARIEL moze byc goldenem, co? ;)/Agnieszka Quote
zerduszko Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Ten pies, niby spaniel? :D http://img812.imageshack.us/img812/6538/arields.jpg Mix golden zdecydowanie :p Quote
ostatniaszansa Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 cicho, to dalmatynczyk, nie znacie sie ;) /Agnieszka Quote
sleepingbyday Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 o co te dyskusje, przecież to jasne! trzeba go ogłaszać jako mix goldena i spaniela!! ;-) Quote
ostatniaszansa Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 :megagrin::megagrin::megagrin: jak dobrze ,że ja nie jestem znawczynią ras. Ewa Quote
malagos Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 U na sna wsi ludzie znają 3 rasy: "z tych dużych ras", "ze średnich psów" i "te małe". Quote
Ewa i flatki Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 :razz:Zofia.Sasza napisał(a):Wysokość poniżej kolana. Ewa, nie widziałaś tego psa na żywo. To NAPRAWDĘ nie jest golden ;) A spaniele są do pół łydki przeciez. Retrievery mają maks wysokość 60 cm, u mnie to jest w okolicach kolana. Goldeny z pseudo mogą być niższe, a spanielem on nie jest na 200% Quote
mgie Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 [quote name='ostatniaszansa'] Mamy nowe psy ; Salma z Rawy Mazowieckiej ok. 2-3 letnia wyrzucona z samochodu przy jednym z osiedli koczowała na klatce schodowej, sprawę nadała Piechcia z wyglądu w typie rodezjana, na zdjęciach wychodzi na większą niz jest w rzeczywistości . Piękna, łagodna tuli się do człowieka, bez problemu jazda samochodem , podaje łapke , niestety lubi jeść tylko gotowane. B. ładnie chodzi na smyczy. Zdjęcia Salmy [quote name='mgie'] Quote
zerduszko Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 malagos napisał(a):U na sna wsi ludzie znają 3 rasy: "z tych dużych ras", "ze średnich psów" i "te małe". A nie z tych mądrych i głupich? :lol: Quote
Soema Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 zerduszko napisał(a):A nie z tych mądrych i głupich? :lol: Te "wścieknięte som" i te.... co "nie szczekajo"... Quote
malagos Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 Dziś miałam "wystąpienie" na komisji w gminie - nie przypuszczam jednak, by w uchwale pojawiło się choć 1 zdanie nt. sterylizacji i usypianiu ślepych miotów. Bo "za tym wszystkim idą koszta"..........Choć radni słuchali i potakiwali, gdy mówiłam o bezdomności, sukach z cieczka itp., każdy przecież ma to na własnym podwórku. Wójt obiecał, ze poprosi mnie o pomoc przy projekcie tej uchwały. Quote
ostatniaszansa Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 Małgosiu to cisnąć ,aż się dusić będzie , upierdliwie byleby do skutku. Panie pieniędza mniej wydata i chwalic was bedom jakie to swiatłe ludzie :evil_lol: Ewa Quote
ostatniaszansa Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 Poziom wku........nia , płaczu , bezsilności osiągnął dzisiaj apogeum :angryy::placz: Do naszego przytuliska przyjeżdza dwóch Panów w roboczych ubraniach i butach ; robiliśmy wycinke w lesie i patrzymy a między dzrewami dwie suki , jedna ma 7 szczeniaków a ta druga to jakaś b. gruba jest pewnie szczenna. Umowy z gmina już nie mamy, mówimy telefonujcie do gminy a tam Pańcia radośnie ; prosze te psy odwieźć z powrotem tam skąd zostały przywiezione. Panowie się wkurzyli zapakowali psy, oddzielnie w jakieś pudło szczeniaki i do gminy do gabinetu Pańci z Działu Ochrony Środowiska , Pani se je zabiera, no to Pańcia za telefon ; przyjmijcie te psy, ale my musimy sprawdzić czy one nie mają właściciela... Taak, trzecia sosna na prawo w lewym rzędzie i pewnie adresówki zakopały. :mad: No i Pańcia jako żywo specjalista od psów ; bezdomna suka ze szczeniakami nie dałaby się złapać. Tia. Jedna w zaawansowanej ciąży - jutro sterylka aborcyjna, druga 7 szczeniaków ok 3- 4 tygodniowych, ot tak sobie wyszły na spacer do lasu...:shake: no i dowiedziałyśmy się ,ze to nas zobowiązek psy do przytuliska przyjmować :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Tak oto realizowana przez gminy jest nowa Ustawa . Ewa Quote
Soema Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 Z jakiej racji Wasz obowiązek?!? Co za paniusia...... i nie ma na nich mocnych? Kasy nie dadzą.... ehh. Quote
ostatniaszansa Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 Soema napisał(a):Z jakiej racji Wasz obowiązek?!? Co za paniusia...... i nie ma na nich mocnych? Kasy nie dadzą.... ehh. Kase dadza... ale co sie nazarlismy to nasze. Nooo, podobno nasz obowiazek, bo w statucie mamy - jakos chyba przeoczylam "wyreczanie gmine w ich zadaniach zgodnie z ustawa" oraz "mnozenie pieniedzy na bezdomne zwierzeta"... w kazdym razie po tekscie ze "woleliby pieniadze na dzieci przeznaczac" i mojej zyczliwej odpowiedzi raczej na szeroka wspolprace nie liczymy.... bylo tam jeszcze kilka kwiatkow, ale szkoda gadac. Jutro Kamil ciachnie ta w ciazy, obfoce szczeniaki i rzucamy sie do ogloszen, co? To w ogole jakis gowniany dzien byl :( /Agnieszka Quote
malagos Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 Oby rzeczywiście jutrzejszy był lepszy, bez niespodzianek....... Quote
ostatniaszansa Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 Musialby sie bardzo postarac, aby byc gorszym...TFU, TFU /Agnieszka Quote
ostatniaszansa Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 uwaga,uwaga dla tych co znają Lewego mocno starszy pies co sie przed ludziem niczym dywan rozkłada i do zabawy zaczepia , ma szansę na dom. Nasza znajoma Sylwia będzie sprawdzała dom a ostre ma wymagania. Nic więcej nie napisze. Żeby nie zapeszyć :) Tak Karino, tak Małgosiu, pańcia sekretarka 9 wójta ) i pańcia ze środwiska stwierdziły ,ze to nasz statutowy obowiązek przyjmować bezdomne psy , dodam, ze statusu schroniska nie mamy. Małgosiu, znajoma od jutra będzie przygotowywała projekt - rysunek , ja jej podam liczby. I teraz Wam coś powiem , schronisko w Basel w Szwajcarii niedaleko Zurichu dostalo od animowego darczyńcy 50 tys CHF, podrzucone w wielkiej kopercie pod biurem . Chyba zemdleję . Ewa Quote
Ewa i flatki Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Że tak powiem: co dla jednych gówniane, dla drugich piękne :P Mówię o tych nieszczęsnych sukach i szczeniakach. A panowie od wyrębu bardzo szlachetni, że się przejęli sytuacją - szacun dla nich ! Quote
jola_li Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 ostatniaszansa napisał(a):Poziom wku........nia , płaczu , bezsilności osiągnął dzisiaj apogeum :angryy::placz: Do naszego przytuliska przyjeżdza dwóch Panów w roboczych ubraniach i butach ; robiliśmy wycinke w lesie i patrzymy a między dzrewami dwie suki , jedna ma 7 szczeniaków a ta druga to jakaś b. gruba jest pewnie szczenna. Umowy z gmina już nie mamy, mówimy telefonujcie do gminy a tam Pańcia radośnie ; prosze te psy odwieźć z powrotem tam skąd zostały przywiezione. Panowie się wkurzyli zapakowali psy, oddzielnie w jakieś pudło szczeniaki i do gminy do gabinetu Pańci z Działu Ochrony Środowiska , Pani se je zabiera, no to Pańcia za telefon ; przyjmijcie te psy, ale my musimy sprawdzić czy one nie mają właściciela... Taak, trzecia sosna na prawo w lewym rzędzie i pewnie adresówki zakopały. :mad: No i Pańcia jako żywo specjalista od psów ; bezdomna suka ze szczeniakami nie dałaby się złapać. Tia. Jedna w zaawansowanej ciąży - jutro sterylka aborcyjna, druga 7 szczeniaków ok 3- 4 tygodniowych, ot tak sobie wyszły na spacer do lasu...:shake: no i dowiedziałyśmy się ,ze to nas zobowiązek psy do przytuliska przyjmować :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Tak oto realizowana przez gminy jest nowa Ustawa . Ewa Na jakim my świecie żyjemy :-(.... Dobra jest też sporo, ale zło o wiele łatwiejsze. I zwykle trzeba wysiłku wielu osób, by naprawić krzywdę wyrządzoną przez jedną :-(. A najgorzej, że wiele jest krzywd nieodwracalnych... Quote
Recommended Posts