Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 633
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wszystko boskie, ale ten jego jęzor w dwóch ostatnich fotkach w pierwszym poście najlepszy :eviltong: :loveu:
No i jak Jii sobie radzie we frisbee? Coraz lepiej? Kiedy startujecie w DCDC? :diabloti:

Posted

Czasowa, dzisiaj będzie więcej :razz: Idziemy na spacer z Keksem i tym razem wezmę Bonkę. Ona sama nie jest zaczepna, myślę, że chociaż zacznie ją tolerować.

border_collie&westie napisał(a):
Wszystko boskie, ale ten jego jęzor w dwóch ostatnich fotkach w pierwszym poście najlepszy :eviltong: :loveu:
No i jak Jii sobie radzie we frisbee? Coraz lepiej? Kiedy startujecie w DCDC? :diabloti:

Dzięki! :loveu: A Frisbee coraz lepiej ;) Czym robi się starszy tym bardziej nakręcony. Teraz widać ogromną różnicę między okresem, w którym miał 3-5 miesięcy, a tym, kiedy miał już 6 i do teraz. Szkoda, że jeszcze nie mogę sobie pozwolić na wysokie rzuty, bo trudno mi go jednocześnie uczyć gonienia lecącego dekla :razz: A już go uczę na niskich rzutach, przy których nie musi skakać, ale te rzuty są bardzo krótkie, wręcz łapane zaraz po wypuszczeniu dysku. Dalszych jeszcze nie dogania. Haha, no co Ty, ten wypłosz na DCDC :evil_lol:

Feigned, Bartiśkowa_ dziękujemy! :loveu:

Posted

To świetnie! :cool3: :loveu:

Boness. napisał(a):

Haha, no co Ty, ten wypłosz na DCDC :evil_lol:

A żebyś się nie zdziwiła, że nawet moją Mi, która nic z frisbee nie rozumie da się nauczyć :razz:
Ty babo, nie wierzysz w swojego własnego psa :diabloti: :eviltong:

Posted

Raczej chodzi mi o to, że przy tylu psach, ludziach to on miałby gdzieś mnie stojącą z paroma deklami :evil_lol:

Muszę się pochwalić... mój pies pływa ! W dodatku aportuje z wody ! :multi:

Dzisiaj wzięłam dyski i się bawiłam z dwoma psami (Keksem i Jimmym, Bonkę to nie interesuje). Keksikowi się podobało, chociaż mój zazdrosny wariat oczywiście wyrywał mi z rąk ( :cool1: ) jak się bawiłam z jamnikowatym. I jakoś tak rzuciłam mu to daleko, żebym miałam chwilkę dla drugiego psa i jak po chwili zauważyłam poleciało kawałek do wody. To sobie myślę, że za godzinę najwyżej przypłynie do brzegu, a tu mój Jim wbiega do wody, skacze i nagle - mega niezdarnie - płynie po dysk! :-o Normalnie zdziwiło mnie to, bo tylko dwa razy pływał "z własnej woli" - raz popłynął bliziutko po piłeczkę (o następnym rzucie ją olał..) i raz za Goldenką (wyglądało jakby żabką :evil_lol: ). Spróbowałam rzucić mu jeszcze raz, blisko, jakby mu się odechciało, a on znowu popłynął. I takim sposobem mój pies zaczął aportować z wody :razz: Najpierw jak to on: zadkiem w dół i tylko przednimi łapami machał (mimo to za wszelką cenę nie pozostawił Frisbee w wodzie), po kilku rzutach się nawet "wyrobił" i pływał normalnie. Nawet nie wiecie, jaka byłam z niego dumna! :loveu::loveu: Ciekawe, czy to było chwilowe, czy dalej będzie chciał... Jak nie to się chyba załamie :placz:

Fotki, w większości są te, na których Jim pływa - niedawno nazywałam moje psy antywodnymi :lol: No i są beznadziejne :eviltong:

PS. ta wiadomość jest z wczoraj, ale nie chciało mi się jej wcześniej wstawiać :eviltong:

Posted

Jiiiiiiiiiiiiiiiiii pływa

Cudnie. A jaki On uroczy :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

deer, u mnie na szczęście Jim bardzo lubi zabawki :multi::multi: A jeśli o jamniorka chodzi to nie wiem jak z nim, ale podczas spacerku poszurałam po ziemi, puszczałam rollerki i się spodobało :razz:

Dzisiaj odbył się spacerek z Berneską, Bartiśkową i wilczandą ;) No i oczywiście paroma napotkanymi psiakam. Pogoda była beznadziejna... hm, dlatego mam tylko cztery, fatalne fotki :evil_lol: Chociaż jeśli są na nich takie fajne psiaki to tego się aż tak nie zauważa :lol: :oops:

Jii, Lunka, rozmazana Boń i napotkany seterek ;)

Bartisek :loveu:

Jii i Łowca :loveu:

Lunka :loveu: Te białe plamy to efekt kropli wody na obiektywie :oops::oops: