Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

8 lutego 2009 zostałam właścicielką biało-czarnego kundelka. Przygarnęłam go, ponieważ właściciel nie mógł trzymać trzech psów w domu, a znalazłam na borderkowym forum. Kiedy go zobaczyłam od razu się zakochałam, ale nie wierzyłam, że w ogóle istnieje szansa na drugiego psa. Jak widać istniała :loveu: Kiedy przygarnęliśmy Jii miał on przypuszczalnie ok. 3 miesiące, więc jego narodziny datujemy na listopad/grudzień. Przyczyny braku ogonka też nie są znane :shake:

Kiedy do mnie dotarł bał się psów, ale udało się przełamać ten strach dzięki spotkaniom (nawet przypadkowych) przyjaznych psów :multi: Jest pojętnym i chętnie współpracującym psiakiem. Całym sobą pokazuje, że cieszy się życiem :loveu:

Do jego ulubionych zabaw należy "zagryzanie" kolegów, gonitwy, prowokowanie ich różnymi możliwymi sposobami do zabawy (przykładowo Bonkę zachęca powarkując i obiegając ją jak wariat) i po prostu wygłupianie się :lol: Do tego ostatniego wliczam nurkowanie całą głową w wodzie/misce bez potrzeby i puszczanie nosem bąbelków, szczekanie/warczenie psom do ucha i wspomnianą wyżej bieganinę. Potrafi zataczać kręgi całkowicie bez potrzeby, ot tak, żeby się wyszaleć i powarczeć :cool3:

Tak obecnie wygląda moje Słoneczko :loveu:

Fotki z pierwszego dnia u mnie :p

Pozdrawiamy :bluepaw:

• Replies 633
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jak ja go zobaczyłam przy Bonie to od razu; 'Aga ma BORDERA?' , a potem 'nieee za biały' :eviltong::eviltong: i natrafiłam na jego galerię. faktycznie bardzo przypomina borderka , gratuluję ci takiej pociechy :cool3: