Gośka Posted June 23, 2005 Posted June 23, 2005 To pewnie dlatego że zbyt wielu sędziów już nas czyta :wink: :lol: Quote
grygy Posted June 23, 2005 Posted June 23, 2005 U nas to sędzina sedziowała pierwszy raz Yorki i chyba zaden pies nie zszedł z ringu bez wpisu w ocenie, ze pies ma za duze uszy :lol: :lol: i nam się też oberwało :lol: Oczywiscie skandlalem to nie jest :lol: no ale czasami znajomosć wzorca danej rasy u sędziego jest conajmniej dziwna :lol: Quote
adda Posted June 23, 2005 Posted June 23, 2005 grygy napisał(a):U nas to sędzina sedziowała pierwszy raz Yorki i chyba zaden pies nie zszedł z ringu bez wpisu w ocenie, ze pies ma za duze uszy :lol: :lol: i nam się też oberwało :lol: Też mieliście za duże uszy? :lol: Quote
Natalia_W Posted June 23, 2005 Posted June 23, 2005 ja dorzuce tylko do "czarnej listy sedziow" Finke ktora sedziowala miniaturowe ssznaucerki w Lubieszynie... nasze sznaucery ktore szaleja na wystawach polecialy z ocenami dobrymi i bardzo dobrymi... moj Kenzo i jego brat dostali w opisie taka opinie.."piekny pies ale nie sznaucer..." tylko ze sedzina nie potrafila powiedziec jaka to jest w takim razie rasa :wink: :evilbat: :evil: 0X :D Quote
Asiaczek Posted June 23, 2005 Posted June 23, 2005 A moze to tłumacz dał... ciała i stąd takie interesujące opisy? Pzdr. Quote
Natalia_W Posted June 23, 2005 Posted June 23, 2005 no wlasnie problem w tym ze nie... bo byly trzy osobe znajace j.angielski i wszystkie trzy zrozumialy to samo bo sie jeszcze upewnialismy :wink: Quote
Santy Posted June 23, 2005 Posted June 23, 2005 Natalia_W napisał(a):ja dorzuce tylko do "czarnej listy sedziow" Finke ktora sedziowala miniaturowe ssznaucerki w Lubieszynie... nasze sznaucery ktore szaleja na wystawach polecialy z ocenami dobrymi i bardzo dobrymi... moj Kenzo i jego brat dostali w opisie taka opinie.."piekny pies ale nie sznaucer..." tylko ze sedzina nie potrafila powiedziec jaka to jest w takim razie rasa :wink: :evilbat: :evil: 0X :D A jak nazywała się ta Finka ??? Quote
Asiaczek Posted June 23, 2005 Posted June 23, 2005 Natalia_W napisał(a):no wlasnie problem w tym ze nie... bo byly trzy osobe znajace j.angielski i wszystkie trzy zrozumialy to samo bo sie jeszcze upewnialismy :wink: No to kaszana. Pzdr. Quote
golden_owner Posted June 23, 2005 Posted June 23, 2005 byly trzy osobe znajace j.angielski i wszystkie trzy zrozumialy to samo Nie znam sytuacji, nie znam pani sedzi, na sznaucerach nie znam sie totalnie, ale fakt, ze ktos zna angielski nie oznacza jeszcze, ze jest dobrym tlumaczem, a juz na pewno nie oznacza, ze jest w stanie zrozumiec i przetlumaczyc mieszkanca ktoregos z krajow skandynawskich - oni zwykle dobrze znaja angielski, ale dosc specyficznie sie nim posluguja. Quote
Natalia_W Posted June 23, 2005 Posted June 23, 2005 najlepsze bylo to ze my sie spytalismy jaka to jest w takim razie rasa a ona na to ze nie wie ale nie jest to sznaucer.. :wink: a nastepnego dnia na miedzynarodowoce juz mialam ze jest bardzo rasowy :wink: Quote
Natalia_W Posted June 23, 2005 Posted June 23, 2005 a sedzina to Elina Tan-Hietalathi... dodam jeszcze, ze w cz-sr na 25 psiakow tylko 2 dostaly ocene dosk... Quote
grygy Posted June 23, 2005 Posted June 23, 2005 No bo przyjedzie taki nieuk i potem numery strzela, u nas na Yorkach to psy które miały oceny doskonałe i wygrywały rasy, poschodziły z ocenami bardzo dobrymi o oczywiście z wpisem ''za duze uszka'' :lol: Quote
grygy Posted June 23, 2005 Posted June 23, 2005 adda napisał(a):grygy napisał(a):U nas to sędzina sedziowała pierwszy raz Yorki i chyba zaden pies nie zszedł z ringu bez wpisu w ocenie, ze pies ma za duze uszy :lol: :lol: i nam się też oberwało :lol: Też mieliście za duże uszy? :lol: Tzn psu się oberwało :lol: Ty a moze jej o moje uszy chodziło :lol: Wyglądała na taką niepociumana, a skoro tak znała wzorzec to moze jej się osobniki pomyliły :lol: Quote
flashka-g Posted June 23, 2005 Posted June 23, 2005 tak samo jak ta Finka co sedziowała w szczecinie na mopsach;] jedne z najlepszych psów zeszły z bdb i db. I kiedy pewnien pan chcial odebrac swoja karte oceny co dostał db wchodzac na ring Finka wskazała na niego jako na CACIB:] życ nie umierać;] Tak slyszalam..ja na szczescie produkwoalam sie przy pasterskich wtedy;] Quote
Natalia_W Posted June 23, 2005 Posted June 23, 2005 Flashka tez slyszalam o tych mopsach..to jest hit roku :wink: Quote
suzuki Posted June 23, 2005 Posted June 23, 2005 Witam wszystkich, to co dzialo sie na ringu afganow w Kaliningradzie bylo hitem wszechczasow. Zmiana klas, przekreslanie kart ocen , nadawanie i zabieranie wnioskow. Dwa psy w klasie otwartej wyjechaly z CWC, dwie suczki w klasie otwartej rowniez. Cacib przyznany przed ocena klasy chempionow suki. Oczy przecieralismy ze zdumienia. Quote
christoph Posted June 23, 2005 Posted June 23, 2005 Chyba jeszcze dużo pracy przed hodowcami/właścicielami/sędziami/asystentami/protokolantami/sekretarzami... kolejność ustali użytkownik forum...;-) Quote
JustynaJK Posted June 24, 2005 Posted June 24, 2005 jak bym bardzo długo nie jeżdziła na wystawy to trudno byłoby mi uwierzyć,jaja nie z tej ziemi :D Quote
suzuki Posted June 24, 2005 Posted June 24, 2005 My rowniez pocztkowo nie zapalismy o co chodzi, na pierwszy rzut oka wszystko prawidlowo. Do czasu gdy nie weszla dziewczyna z suczka w chempionach. Rozmawialem z nia pozniej, sedzia nie chcial jej ocenic twierdzac charty afganskie juz skonczyl :)))))))))) Nie poddala sie, weszla wedlug numerow i klas, musial ocenic, lecz Caciba pani sekretarz ringu z karty oceny wykreslila. Nie wiem co dalej z ta sprawa, prawdopodobnie poszlo droga oficjalna. Masz racje Justyna jaja, ktore sami wystawcy sobie robia :((((( Suzuki Quote
ofca Posted June 26, 2005 Posted June 26, 2005 Niezłe jaja,ale ciekawa jestem czy beda jakieś konsekwencje.Pewnie nie jak zwykle.Pewnie sędzia bedzie dalej zapraszany i bedzie sobie spokojnie sedziował.Wiecie co,mnie sie juz nie chce wystawiac psów.Ja jezdze walcze,raz przegrywam raz wygrywam,jak to w życiu.A niektórzy pojadą sobie do znajomego na pewniaka,na luzie a to po cacib a to po bob.A ja sie mecze,po co to? Odp na protest zlozony w marcu nie dostalam...a sedzia jest juz zaproszony na gr v na kolejne dwie miedzynarodowki. Tak sie zastanawiam po co jest ZK?Po co ja mam placic skladki na taką instytucje? Chyba niedlugo trzeba mnie bedzie znowu prezkonywac o sensownosci kupowania psow z rodowodem!!! pozdrawiam iwona Quote
JustynaJK Posted June 26, 2005 Posted June 26, 2005 nie wszystkie psy z rodowodem są wystawiane,chodzi też o to żeby mieć psa o odpowiednim wyglądzie i charakterze jaki oczekujemy od rasy Quote
asher Posted June 26, 2005 Posted June 26, 2005 [quote name='JustynaJK']nie wszystkie psy z rodowodem są wystawiane,chodzi też o to żeby mieć psa o odpowiednim wyglądzie i charakterze jaki oczekujemy od rasy No tak, ale myślę, że ofcy chodziło o to, że przy takich przekrętach, to nawet kupując psa z rodowodem nie ma się gwarncji na to, że kupujemy "psa o odpowiednim wyglądzie i charakterze jakiego oczekujemy od rasy" :-? Quote
ofca Posted June 26, 2005 Posted June 26, 2005 JustynaJK napisał(a):nie wszystkie psy z rodowodem są wystawiane,chodzi też o to żeby mieć psa o odpowiednim wyglądzie i charakterze jaki oczekujemy od rasy tak wystawiane sa te,ktorych wlasciciele albo hodowcy maja uklady.a wielu wlascicieli na prawde pieknych psow zostaje przez to zniecheconych i nie wystawia swoich pupili bo po co? pozdrawiam iwona Quote
JustynaJK Posted June 26, 2005 Posted June 26, 2005 jest też spore grpnp takich hodowców,którzy osiągają tylko niezbedne min na wystawach i potem kryją suki,nie wystawuiaja juz pózniej ,bo nie chcą,nie mogą,nie lubią,róznie to bywa Quote
Asiaczek Posted June 26, 2005 Posted June 26, 2005 JustynaJK napisał(a):jest też spore grpnp takich hodowców,którzy osiągają tylko niezbedne min na wystawach i potem kryją suki,nie wystawuiaja juz pózniej ,bo nie chcą,nie mogą,nie lubią,róznie to bywa Tak bywa najczęściej. Niestety. pzdr. Quote
Recommended Posts