Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

sylwia&boksery napisał(a):
Słowo "okazja" we współczesnym świecie nastawionym na konsumpcję brzmi rzeczywiście mało ciekawie...hm....
Ja osobiście wolałabym użyć słowa-szalenie ciekawe,obiecujące,unikalne skojarzenie-w przypadku szczeniąt.
"Okazja" niestety kojarzy się z promocjąr-chociaż słowa rzeczywiście mają słownikowo inne znaczenia :(

Co do wystaw-tam,dokąd jeździłam,było trochę przewałów-ale to moja wina,bo świadomie wybierałam takie a nie inne okolice.
Czasami było mało sympatico,innym razem super-znajomi zawsze dopisywali-sędziowie to już różnie.
Ale na wystawy i tak lubię jeździć-niezbyt często ale czasami lubię :wink:

Sylwia, dzięki, że zadałaś sobie trud i zajrzałaś do słownika. Przez to dałaś nam wszystkim do zrozumienia, że poważnie traktujesz swoje wypowiedzi na forum.
I dzięki również za podpowiedzi.
Pzdr.

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='arima'][quote name='Izis']

A co do osob to kazdy kto tylko spojrzal na tablice ogloszen krzywil sie z niesmakiem.

I taka forma reklamy, i OKAZJA to Twoja specjalnosc. Więc nie wmawiaj tego innym.
Izis a wytłumacz prosze,dlaczego piszesz,że każdy krzywił sie z niesmakiem?Ja niewidze nic niesmacznego.Czyżbyś nie rozumiała słowa reklama?I jeśli nawet przypuszczasz i zarzucasz Asiaczek,że chodziło o cene to dlaczego ciebie to obchodzi?Czy to przestępstwo jakieś jeśli psiaki absolutnie legalne,papierowe byłyby po okazyjnej cenie?
Arima, dzięki. A Izis się nie przejmuj; jej nie można traktowac na serio.
Pzdr.

Posted

[quote name='arima'][quote name='Izis']
Chyba nie bardzo rozumiesz pojecie zawiść ;-)
zawiść-wada moralna: uczucie przykrości i oburzenia z powodu zasłużonego powodzenia innych; ludzie zawistni, poprzez oszczerstwo i nienawiść, dążą do pomniejszenia czyichś dóbr i zasług.
Niestety Twoje posty świadczą ,że tak jest.Bo jak inaczej wytłumaczyć Twoje zachowanie?Przecież każdy ma prawo wyboru reklamy jaka wydaje mu sie najbardziej słuszna.A skoro komuś coś takiego nie odpowiada a jest nieszkodliwe to czytać nie musi :wink: a już napewno pisać o tym
Arima, brawo!
Bardzo proszę przeczytaj wcześniejsze posty dot. tego problemu. Słowo "zawiść" idealnie tu pasuje. Ale ja uzywam słowa "kłamstwa", a nie "oszczerstwa". Choć i jedno i drugie tu pasuje.
Pzdr.

Posted

Izis napisał(a):
arima napisał(a):
A skoro komuś coś takiego nie odpowiada a jest nieszkodliwe to czytać nie musi :wink: a już napewno pisać o tym

Właśnie o to chodzi, że to jest szkodliwe. Ale widzę, że nie pojmujesz, więc szkoda mego czasu na wyjaśnianie Tobie czegoś co powinno być oczywiste... ale jak widzę nie jest.

Może i znasz definicję ale nie masz pojęcia do czego może się odnosić. To przykre ;-) Weź sobie usiadz na spokojnie i przemyśl. Czegoż tu zazdrościć? Reklamy w takiej żenującej formie? Nie sądzę.

Zazdrość, zawiść, żenada. Oraz bezmyślność, brak umiejętności prowadzenia dyskusji i brak kultury. I nie odnosi się to do Arimy.
Pzdr.

Posted

Asiaczek, już kilka razy pisałaś, że kończysz temat, że już nie będziesz dyskutowała itd. i co tutaj wchodzę to coś dorzucasz. Jak koniec to koniec, tym bardziej, że Basenji założył Wam osobny topik.

Posted

Gosiak napisał(a):
A ja myślę, że o takiej formie reklamy szczeniaków wypowiedziałaś się Izis na tyle obszernie, że ten temat powinien być zakończony nie tylko na dziś, ale w ogóle !

Uff, po tych wszystkich dzisiejszych postach mogę powiedzieć:
Szanowna Gosiak, posłusznie melduję, że JA wykonam Twoje "polecenie".
Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):

Izis napisał(a):
I taka forma reklamy, i OKAZJA to Twoja specjalnosc. Więc nie wmawiaj tego innym.

Izis, Twoje życie będzie prostsze, jak zaczniesz mówić prawdę.

No właśnie mówię prawdę i wyrażam swoje zdanie na temat niewłaściwego sformułowania ogłoszenia. Ale przecież nie wolno. Trzeba siedzieć cicho. Podstawowa zasada "kółka wzajemnej adoracji".
I naprawde nie zamierzam kontynuowac tego tematu, bo jak grochem o sciane. Jesli o mnie idzie to kazdy z Was moze sobie wypisywac od dzis OKAZJA na swoich ogloszeniach. To już Wasz problem, ze nie widzicie w tym nic niestosownego. Powodzenia. :-)

Posted

Droga Adda, mam w zanadrzu kilka historyjek i na pewno o nich napiszę. Ale teraz, niestety, muszę kończyć. Jutro też jest dzień a ja do pracy na 7.30.
Wszystkim tym, którzy jeszcze czuwają - miłego czatowania.
Pzdr.

Posted

I już po Głogowie.
Jak się podobało sędziowanie gr. V?
Mnie osobiście wydaje się, że było sprawiedliwe. Sędzia nie bardzo szafował niebieskimi wstążkami (przynajmniej w naszej rasie). Ale... Dla widzów (w tym i dla mnie) sędziowanie nie bardzo było czytelne. Niektóre psy znikały z ringu i nie bardzo było wiadomo, czy to dyskwalifikacja, czy co innego. W sumie tylko w 2 klasach widzowie mogli zobaczyć, jak sedzia ocenił stawkę, bo sędzia ustawił na koniec psy przy odpowiednich tablicach. Poza tym moim zdaniem medale powinny chyba być rozdane jeszcze na ringu, a nie żeby asystent lub pomocnik musiał szukać ludzi poza ringiem i oddawać im karty ocen i inne trofea.
Żeby nie było, że jestem stronniczy (jeśli chodzi o sprawiedliwość ocen), to my wracamy ze srebrem, nie ze złotem.

Posted

Mnie tez podobało się sędziowanie sędziego z Rosji p. Eugeni Stasevic Kuplauskas. Wypowiedziałam się już na ten temat w topiku "Wystawa w Głogowie". Jeżeli chodzi o baski, to prezycja i obiektywizm. Krótka informacja dla wystawcy, co do oceny psa - to mi się podobało. Być może ktoś powie, że wydłużało to sędziowanie, ale to miłe, że sędzia chciał poświęcić tych kilka sekund właśnie dla Ciebie i Twojego psiaka.

Co do niejasności "kto z kim, kiedy i za ile", to raczej wina obsługi ringowej, niż sędziego. Zwróć uwagę, że prawie w każdym kraju sędziowanie różni się od naszego, polskiego. A nawet na wystawach w PL też występują różnice. Gospodarz ringu powinien skupić się również na tym, aby to było jasne i ustawiać psy przy numerkach (po to te numerki zostały wystawione, prawda?), a nie tylko wyczytywać numery startowe i rozdawać teczki z kartą oceny i dyplomem. No, ale te niedociągnięcia są do szybkiej poprawy, pod warunkiem, że nasze uwagi dotrą do O/Głogów. Jezeli jest ktoś z Głogowa, to może podejmie się przekazania?
Jednym słowem - sędziowanie było OK.
I też nie zdobyłam najwyższego tytułu (BOB-a).
Pzdr.

Posted

Zapomniałam dodać, że to miał być "skandal inaczej". Mimo moich chęci poinformowania Was o jakiejś choćby małej sensacji - nie udało mi się. :wink: Oby cały sezon był właśnie taki (pod względem jakości sędziowania).
Pzdr.