Jump to content
Dogomania

FUKSIK następny starachowicki rudzielec czy BEZ SZANS???!!!

Recommended Posts

• Replies 91
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moim zdaniem: DS jak najbardziej potrzebny, a jeśli DT to naprawde wyjątowo wyrozumiały i dobry. De facto pies jest u jedynej osoby, ktora w miejscu publicznym się zainteresowała jego losem, pochyliła nad nim i krzywdy na pewno mu nie zrobi (a czasami nie warto zamieniać siekierki na kijek).
Co do płatnego DT - w sumie ......... jak wyżej :-(
Ani ja, ani mrs.ka nie możemy więcej dla niego zrobić, poza szukaniem domu!
Psów bezdomnych mamy pod opieką dużo za dużo jak na dwie osoby, które jeszcze załatwiają interwencje różnego rodzaju i do tego chcą powalczyć z lokalnymi chorymi zwyczajami i ludźmi
W samym mieście Starachowice psy z założenia się wyłapuje i oficjalnie - usypia (co do usypiania - hmmmm....... nie jest to do końca jasne, czy napewno aż! usypia) najdalej po 15 dniach obserwacji. Z takich okoliczności jak łapanka hycla m.in. była wyrwana Diana z połamaną łapą, cztery szczeniaki wyrzucone w centrum miasta (linki w moim i mrs.ka podpisach) i w sumie chyba pośrednio Fuksik też. :-(

Mieszkam w świętokrzyskim więc pozwolę sobie dołączyć tutaj cytat Andzi69 z dnia dzisiejszego

co może spotkać psa w naszym wojew.?

a no np. to:-(

Makabra! Powiesili psy koło cmentarza

BOL
W gminie Łączna ktoś powiesił dwa psy w lasku przy cmentarzu parafialnym. Jak informuje jeden z naszych czytelników, zwierzęta wisiały na drzewie przez trzy dni.

Tu zdjęcia nawątku kolejnego naszego starachowickiego podopiecznego

http://www.dogomania.pl/forum/f28/leo-okolo-roczny-szkielet-zabrany-ze-skraju-lasu-124252/index13.html

Posted

Majaa napisał(a):
Już wszystko wiadomo, ale poczekajmy na mrs.ka, bo mogę poplątać kolejność

czekamy, czekamy ale chyba dziś się już nie doczekamy, a niepokój nas dręczy:nerwy::nerwy::nerwy:
coś złego się stało?
dajcie znać jak najszybciej:nerwy:

Posted

no stało się,może nie najgorsze,ale jest się o co martwić.Fuksik zginął!!!ktoś nie zamknął furtki i wyszedł poza teren podwórka ...i ślad po nim zaginął:-(
był poszukiwany od kilku dni na osiedlu ,którym zginął bez rezultatu,ja się dowiedziałam dopiero wczoraj i rozszerzamy poszukiwania,ma się ukazać jego zdjęcie w lokalnej gazecie i plakaty w całym mieście.Trzeba mieć nadzieję ,że się odnajdzie.

Posted

mrs.ka napisał(a):
no stało się,może nie najgorsze,ale jest się o co martwić.Fuksik zginął!!!ktoś nie zamknął furtki i wyszedł poza teren podwórka ...i ślad po nim zaginął:-(

To bardzo smutne, przeciez to staruszek, nie wiadomo co z nim teraz bedzie:shake::shake:

Posted

mrs.ka napisał(a):

Nawet nie wiem co napisać... Przecież jeśli ten psiak ma takie problemy zdrowotne, to jak on sobie poradzi ??? A gdy był na ulicy... nikt się nim nie przejmował, poza jedną osobą... Co będzie teraz... ??? Aż boję się myśleć, co mogło lub może się z nim stać... :-(

Posted

MyrkurDagur napisał(a):
Nawet nie wiem co napisać... Przecież jeśli ten psiak ma takie problemy zdrowotne, to jak on sobie poradzi ??? A gdy był na ulicy... nikt się nim nie przejmował, poza jedną osobą... Co będzie teraz... ??? Aż boję się myśleć, co mogło lub może się z nim stać... :-(

Szukamy intensywnie ................
O reszcie nie chcę myśleć :shake:

Posted

Cytat:
Napisał mrs.ka

[quote name='MyrkurDagur']Nawet nie wiem co napisać... Przecież jeśli ten psiak ma takie problemy zdrowotne, to jak on sobie poradzi ??? A gdy był na ulicy... nikt się nim nie przejmował, poza jedną osobą... Co będzie teraz... ??? Aż boję się myśleć, co mogło lub może się z nim stać... :-(

Dokładnie to samo mi chodzi po głowie, co MyrkuDagur:-(

przepadł jak kamień w wodę, a to taki staruszek i chory w dodatku:-(
ale dół:-(:-(