Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nadeszła pora na intensywne ogłaszanie Momencika.

Psiak opuścił już szpitalik i jest na A1 ze staruszkami. Nóżki już ma poobdzierane, bo kiedy tylko przy kracie pojawia się człowiek, on od razu do niego biegnie, ciągnąc za sobą tylne łapki po betonie. Jego główka jest tak malutka, że często przeciska ją przez kraty i nie może wciągnąć z powrotem do środka.
Piesek jest malutki, niewiele większy od szczeniaczka.
Niestety tylne nóżki ma nie do końca sprawne. Potrzebne mu spacerki i rehabilitacja, żeby zaczął na nich stawać. Paraliżu nie ma, kiedy się Momenta postawi na nóżkach to na nich stoi, nawet nimi przebiera kiedy biegnie (bo Moment raczej nie chodzi, on zwykle biega i to bardzo szybko).
Momencik jest bardzo towarzyski. Garnie się do wszystkich i aż się trzęsie z radości, kiedy poświęca mu się uwagę. Jest przy tym bardzo zazdrosny o inne psiaki, bo to on ma być głaskany i przytulany, a nie inni.
Ma też charakterek, obszczekuje duże psy bezpardonowo.
Jest trochę smutniejszy odkąd opuścił szpitalik. Gorzej chodzi, pewnie przez to otarcia. Szybko potrzebny mu domek, chociaż tymczasowy.

Nie wiem co o nim jeszcze napisać. Już kiedyś miał mieć dom, ale pan zrezygnował, widać przerósł go fakt, że z Momencikiem trzeba pracować nad chodzeniem. A to taki pocieszny piesek, naprawdę niewiele mu trzeba żeby biegał jak wszystkie inne.
Ludzie nie chcą kalekich zwierząt. Nie chcą nawet psów chorych. Czy Momencik dostanie od kogoś szansę?
kontakt 504-470-635

Oto momencik dzisiaj:

• Replies 115
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To jeszcze pare informacji:
"Moment" to malutki(3-4kg) i młodziutki piesek ,Jeszcze
nie ma roku .31 pażdziernika zostal podżucony do Tozu na Florianska.
Piesek nie chodził na tylne nózki i nie wiadomy czy dlatego ze mial jakis wypadek czy dlatego ,ze ma śrut w kręgosłupie.Piesek byl rechabilitowany,juz ladnie chodzil ale dzisiaj zaczal powluczyc nogami nie wiem czy nie przez to ze dali go na zimny beton.Pewien lekarz ludzi do ktorego jeżdzil;a na rechabilitacje postanowil go adoptowac ,a po 4 dniach go oddal że dzieci mu nie pomagaja.lepiej by zrobil
jak by go nie wzial a tak zrobil mu niepotrzebnie nadzieję.

Momencik ,zywiolowy iwesoly dzisiaj byl bardzo smutny ,pewnie zaczyna tracic nadzieje na domek:-(

Posted

Kochani,

Bardzo proszę, zajrzyjcie na wątek Itiego: "Modlitwa o śmierć Itiego". Tam odbywa się walka o zdrowie sparaliżowanego pieska. Myślę, że możemy połączyć siły!!! Mam nadzieję, że uda się przynajmniej podpowiedzieć wam, co zrobić! A może ta wrocławska klinika pomoże, doradzi...

Pzdr,

Ukryty Smok

Posted

Jak mogli dać takie maleństwo i to jeszcze nie w pełni sprawne na boksy ogólne?
Ciekawe gdzie wylądowała miniaturka Boss'a :shake: On też miał problemy w łapkami. Jemu się cały czas te łapki rozjeżdżały. :placz:

Posted

oo Marysia.. widze, że odpowiednia osoba na odpowiednim miejscu :)
KOCHANIEŃKA ZRÓB TEKŚCIK ŁADNY KRÓTKI to ja zrobię allegro ;)\ czy wiadomo, czy on tak powłóczy nogami przez ten śrut, i czy jest szansa na wyleczenie/ wyćwiczenie tego ????

Posted

[quote name='Asior']oo Marysia.. widze, że odpowiednia osoba na odpowiednim miejscu :)
KOCHANIEŃKA ZRÓB TEKŚCIK ŁADNY KRÓTKI to ja zrobię allegro ;)\ czy wiadomo, czy on tak powłóczy nogami przez ten śrut, i czy jest szansa na wyleczenie/ wyćwiczenie tego ????

"KOCHANIEŃKA ZRÓB TEKŚCIK ŁADNY KRÓTKI" żeby niby coooo , że niby piszę za długie :eviltong::eviltong: to dobrze że nie widziałaś moich wypracowań z polskiego :diabloti::diabloti::diabloti: nauczycielka nie miała siły nigdy doczytac do końca i dostawałam "piąteczki" ( szóstek wtedy nie było) :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='marysia55']"KOCHANIEŃKA ZRÓB TEKŚCIK ŁADNY KRÓTKI" żeby niby coooo , że niby piszę za długie :eviltong::eviltong:

absolutnie nic nie sugeruje :loveu::eviltong:

Posted

[quote name='Patia']Dziewczyny a jak z zachowaniem czystości ? Czy on trzyma mocz ?[/quote]
Jak wychodzi na spacerek od razu sika ,ale kto moze wiedzec jak sie zachowa w domu jak w schronisku jest zamkniety od 31 października ,aj z nim wychodze tylko raz w tygodniu.
Kupke tez robi na spacerku tylko wtedy trzeba mu troszeke nozki podtrzymac bo nie moze sie utrzymac na tych nozkach.
Jezeli nie znajdzie dt , w ktorym beda pracowac nad jego nogami to czarno widze poprawe jego stanu w schronisku tym bardziej ze teraz chodzi gorzej niz dwa tygodnie wczesniej:-(

Posted

kurcze czy tylko u mnie dzis dogo chodzi jak krew z nosa?
od rana probuje cos napisac i watki mi sie nie laduja:(

Momencik ma czucie w nozkach. Mysle, ze problemem jest po prostu slabosc miesni i gdyby cwiczyl chodzenie na tych nozkach, szybko wrocilby do siebie.

Posted

to w zasadzie mało mu potrzeba, rehabilitacja tylko. pisze tylko, bo mam porównanie z itim.. ale to mało może byc i tak za duzo... czy sa szanse na zebranie kasy na płatne dt (z rehabilitacja inne bedzie cudem tylko do zdobycia)

Posted

nie wiem czy w ogole znamy jakies platne DT, ktore by moglo sie zajac rehabilitacja.
a z kasa u nas baaaaaardzo krucho, juz jestesmy na duzym minusie:-(

Posted

[quote name='Asior']a allegro?? mogło by pomóc... tylko trzeba jakiś łzawy tekst koniecznie..
MARYSIUUUUUUUUU gdzieżeśty ????[/QUOTE]

w praaaaacyyyyyy :eviltong::eviltong: zaraz siadam do pisania tylko 'se' chwilkę dychnę :lol: