Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Agnes']murakami, 8 marca wyslali, jutro pewnie beda u Ciebie ;)[/QUOTE]

taaa... w sobotę... ;) Niecierpliwię się, bo od zamówienia to już dwa tygodnie się schodzi. Ja mam pecha, jak z kimś do spółki zamawiam. Jak zamawiałam fizjologi maszera z koleżanką, to niby wysłane, potem wyszło, ze nie wysłane, czy też zaginęły, jeszcze raz wysłane - kołomyja. Teraz z tymi ID podobnie wygląda. A Zuźka w adresówce Bono musi śmigać:mad:Teraz zamówiłam trzy różne łapki, tylko z nr telefonu, bez imienia, żeby się wymieniać mogli.

Posted

A to jutro sobota:evil_lol::evil_lol: faktycznie:eviltong: Oni pisza w mailu po zamowieniu, ze trwa to do 14 dni, w zaleznosci od zamowien pewie, u mnie dosc szybko tak na prawde to szybko poszlo.

Posted

[quote name='Agnes']A to jutro sobota:evil_lol::evil_lol: faktycznie:eviltong: Oni pisza w mailu po zamowieniu, ze trwa to do 14 dni, w zaleznosci od zamowien pewie, u mnie dosc szybko tak na prawde to szybko poszlo.[/QUOTE]

ufff! doszły wreszcie. Moje łapki owszem fajne, ale te duże kości metalowe koleżanek - boskie! Jeszcze będę zamawiać te niklowane, naprawdę są super.

Posted

[quote name='Agnes']Ktos pisal, ze niklowane sie szybciej rysuja. Nie wiem czy to prawda, ale wolalam nie ryzykowac[/QUOTE]

Po dwóch miesiącach użytkowania niklowanego i aluminiowego id (z art magic) zgadzam się w 100%. Niebieski wygląda jak nówka sztuka a na srebrnym widać małe ryski. Nie przeszkadza to w odczytaniu napisu, który wykonany jest bardzo solidnie niemniej jednak wygląda mniej estetycznie.

• 2 weeks later...
Posted

Na allegro widzialam przepiekne rozne, choc drogo wyjdzie sprowadzac to mysle mysle :razz: ale jakie sa najlepsze/wytrzymale? bo mamy takie kolorowe gwarowane i juz farba odpada i sie sciera...

tak mysle ze do szelek tez powinny miec id, czyli 3 rozne + jakby te dwie z obrozek wymienila :razz:

• 2 weeks later...
Posted

Poszukuję sprawdzonych adresówek: lekkich, wytrzymałych, nie brzęczących, nie za dużych gdyż mają to być adresówki dla kotów.
Czy ktoś z Was mógłby mi jakieś polecić?

Posted

[quote name='Molli']Poszukuję sprawdzonych adresówek: lekkich, wytrzymałych, nie brzęczących, nie za dużych gdyż mają to być adresówki dla kotów.

no z tym brzęczeniem to będzie trudno trochę, ja mam metalowe kosteczki i fakt one brzęczą, ale tylko wtedy gdy Nuka ma przyczepioną smycz bo się o karabińczyk trochę obija, a tak jak Nuka biega to nie zauważyłam, żeby brzęczało jakoś tak strasznie, ja mam swoje stąd:
http://allegro.pl/stalowy-nierdzewny-identyfikator-adresowka-i1496199531.html

bardzo ładnie i solidnie wykonane, wszystko czytelne, nic się nie ściera i co najważniejsze nie rysuje, a pies ma już za sobą szalone zabawy z psami itd. id mam od kilku miesięcy i na rpawdę żadnych rysek nie mam ;-)

Posted

A propo dzwieku, mialam rozne metalowe, ale ArtMagic BARDZO dzwonia, ja to akurat lubie bo wiem gdzie jest pies, jak wlezie w krzaki, ale nie kazdemu pasuje;)

Posted

[quote name='Molli']Poszukuję sprawdzonych adresówek: lekkich, wytrzymałych, nie brzęczących, nie za dużych gdyż mają to być adresówki dla kotów.
Czy ktoś z Was mógłby mi jakieś polecić?[/QUOTE]
Moim zdaniem najlepsze będą pleksi, są lekkie i nie dzwonią. Szczerze z wytrzymałością to średnio, zdarzały się przypadki, że popękały przy średnich i dużych psach, (aczkolwiek mam kilka sztuk pleksi z pół roku i żadna mi nie pękła)więc sądzę, że przy kotach nie byłoby problemu:) Nie zauważyłam zarysowań, a napisy są czytelne

Posted

Weszka, bardzo ładna w czterolistną koniczynkę:) Ale jeszcze nie widziałam przyczepionej id na szelkach w takim miejscu...
Na szelkach z paskiem z dwoma kółkami zaczepiam na górnym kółku

Posted

Jednak nic nie jest trwale ;) Schodzi mi kolor z lapki z ArtMagic przy koleczku i po bokach, a uzywam od niedawna. Tak czy siak lubie te ID i pewnie kolejne tez u nich kupie

Posted

Agnes napisał(a):
Jednak nic nie jest trwale ;) Schodzi mi kolor z lapki z ArtMagic przy koleczku i po bokach, a uzywam od niedawna. Tak czy siak lubie te ID i pewnie kolejne tez u nich kupie

Też mi schodzi z łapki na krawędziach. A ta duża niklowana kostka już się koleżance obłupała:shake:. Ona ją nosiła przy Rogzie z łańcuszkiem, twierdzi, że się o ten łańcuszek obijała, dlatego.

Posted

Odgrzewam temat ;)

Mimo tego, że u nas od roku beczułki trzymają się świetnie (tfu tfu tfu!) to dzisiaj widziałam psiaka, który miał przy obroży tylko tę górną część i nie powiem, podziałało mi to na wyobraźnię :roll:

Postanowiłam zatem kupić adresówkę "prawdziwą" ;) tylko nie wiem co wybrać... Wszelki plastik odpada, więc pewnie wezmę aluminiową, albo niklowaną albo... No właśnie, co wybrać?

I jeszcze jedno - czasem spotykałam się z ostrzeżeniami, żeby na adresówce nie umieszczać imienia psa, a jedynie informację np. "zgubiłam się - zadzwoń ..." czy coś takiego, żeby niby ochronić naszego pupila przed złymi bandytami, którzy ewentualnie mogliby go zawołać po imieniu i ukraść, ale nie wiem, czy to już nie podchodzi pod lekką paranoję :cool3: Moja suka się nie da dotknąć obcej osobie, do obcych (wołających ją, innych ignoruje) czasem podchodzi (jak ma akurat humor) na wyciągnięcie ręki. No chyba, że mają żarcie :roll: ale wtedy też próbuje coś ewentualnie wysępić, dotknąć się raczej nie daje. I sama nie wiem co na adresówce powinnam umieścić - może sam numer telefonu, żeby był dobrze widoczny? A, suka ma chipa, jesteśmy w trakcie rejestracji.