Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

metaxa napisał(a):
I mam jeszcze pytanie.. jak rozwiazujecie sprawe z wieloma obrozkami? Macie pare identyfikatorow czy jak.. Bo ja zamontowałam w swoim taki mini karabinczyk i przepinalam poprostu, ale przez to ident. byl "dłuższy" i sie właśnie szybciej zniszczyl...:shake:

Ja w taki sposób zgubiłam dwa identyfikatory :roll: Teraz mam 4 grawerowane, przyczepione normalnie kółeczkiem do najczęściej używanych obróżek i szelek i jedną adresówkę na rzep, którą przyczepiam do innych obroży ;)

Posted

hekate811 napisał(a):
a jak oceniacie te identyfikatory na rzep co dodają do zestawów dla szczeniaczka z royala?

Ja mam podobną adresówkę, tylko że z bazarku od taks :) jak dla mnie sprawdza się całkiem ok. Problem może się pojawić jak pies wejdzie do wody, pochodzi po deszczu itp. jednym słowem jak adresówka zmoknie ;) Ale ja mam na to sposób, wystarczy tą karteczkę z danymi dokładnie okleić taśmą przezroczystą, wtedy nie będzie mokła :cool3:

Posted

W google znalazlam taką "adresówkę" (przypinkę do kluczy)

Nadaje się? Bo tanie i łatwo wymienić karteczkę ;p Dodam, że psina nie niszczy niczego, jedynie raz zgubiła połówkę od adresówki z trixie (beczułki) ;)

Posted

Jami napisał(a):
W google znalazlam taką "adresówkę" (przypinkę do kluczy)

Nadaje się? Bo tanie i łatwo wymienić karteczkę ;p Dodam, że psina nie niszczy niczego, jedynie raz zgubiła połówkę od adresówki z trixie (beczułki) ;)

Łatwo karteczka przemaka niekiedy nawet się gubi - sama miałam kilkanaście razy takie przy kluczach - jeden raz mokra kieszeń w kurtce i po "identyfikatorze" :roll:

Posted

Jami napisał(a):
Zawsze można dokładnie oblepić taśmą :cool3:
Spróbujemy, w każdym razie wiele nie stracimy ;p

a jak pies sie zgubi bedzie sie tulac a pogoda za oknem jak dzisiaj - to z takiej karteczki nawet oblepionej tasmy nie zostanie NIC. To po co ryzykowac?

Posted

Marta_Ares napisał(a):
u mnie to wystarczylo ze ich negatywem postraszylam odrazu odpisali, ale pewnie u ciebie to juz nic nie da:roll:

Ja już nawet do allegro pisałam...generalnie sprawa jest w toku...paczka prawdopodobnie zaginęła...:angryy:

Posted

Rinuś napisał(a):
Ja już nawet do allegro pisałam...generalnie sprawa jest w toku...paczka prawdopodobnie zaginęła...:angryy:

Jeżeli zaginęła z winy poczty, to to nie jest ich wina. Poczekaj aż załatwią wszystko z pocztą. Mi też nie odpisywali, ale paczkę dostałam w przeciągu 1,5tyg od zamówienia.

Posted

[quote name='agaciaaa']Ja mam podobną adresówkę, tylko że z bazarku od taks :) jak dla mnie sprawdza się całkiem ok. Problem może się pojawić jak pies wejdzie do wody, pochodzi po deszczu itp. jednym słowem jak adresówka zmoknie ;) Ale ja mam na to sposób, wystarczy tą karteczkę z danymi dokładnie okleić taśmą przezroczystą, wtedy nie będzie mokła :cool3:[/QUOTE]
Dzięki właśnie się zastanawiałam, a karteczkę zawsze można zalaminować, wtedy napewnno nie przemoknie :razz:

Posted

[quote name='hekate811']a jak oceniacie te identyfikatory na rzep co dodają do zestawów dla szczeniaczka z royala?[/QUOTE]

Dla mnie takie średnie:roll: Ta wierzcznia część mi się starła. No i wszystko napisane przeze mnie jest nie wyraźne, nie pamiętam czy młoda się kąpała w stawie czy samo się zamazało;)

Posted

[quote name='hekate811']Dzięki właśnie się zastanawiałam, a karteczkę zawsze można zalaminować, wtedy napewnno nie przemoknie :razz:[/QUOTE]

O tym też myślałam, ale jakoś zawsze mi nie po drodze :lol:

Posted

[quote name='metaxa']I mam jeszcze pytanie.. jak rozwiazujecie sprawe z wieloma obrozkami? Macie pare identyfikatorow czy jak.. Bo ja zamontowałam w swoim taki mini karabinczyk i przepinalam poprostu, ale przez to ident. byl "dłuższy" i sie właśnie szybciej zniszczyl...:shake: Też to praktykowałam, ale się odpią w czasie ganiania po chaszczach. Teraz adresówka jest na oddzielnym cienkim łańcuszku.

Powtórzę się z wątku obróżkowego. Ma ktoś doświadczenie z tymi adresówkami?
http://www.allegro.pl/item785088860_identyfikator_grawerowany_dla_psa_kota_adresowka.html
http://www.allegro.pl/item789781370_identyfikator_identyfikatory_adresowka_zawieszka.html

Posted

[quote name='puchu']Też to praktykowałam, ale się odpią w czasie ganiania po chaszczach. Teraz adresówka jest na oddzielnym cienkim łańcuszku.

http://www.allegro.pl/item785088860_identyfikator_grawerowany_dla_psa_kota_adresowka.html
http://www.allegro.pl/item789781370_identyfikator_identyfikatory_adresowka_zawieszka.html
Kilka stron wcześniej ktoś się wypowiadał o tych id.

Posted

[quote name='puchu']Też to praktykowałam, ale się odpią w czasie ganiania po chaszczach. Teraz adresówka jest na oddzielnym cienkim łańcuszku.

Moja sunia ma ten pierwszy, ja jestem zadowolona :D

Posted

[quote name='Guciek']Jeżeli zaginęła z winy poczty, to to nie jest ich wina. Poczekaj aż załatwią wszystko z pocztą. Mi też nie odpisywali, ale paczkę dostałam w przeciągu 1,5tyg od zamówienia.

wiem, że jak to z winy poczty to muszę czekać...ale drażni mnie , że czekam już ponad miesiąc...poczta na wyjaśnienie sprawy ma jakieś 2 tyg...czyli 2 tyg pewnie poczeka,jak wyjaśnią sprawe tzn paczka się nie znajdzie to będę musiała czekać aż zrobią nowe czyli pewnie kolejne 1,5 tyg...:angryy:

Posted

nasze adresowki

porownanie starej z nowa od tego samego pana z allegro (srebrna stara)

i reszta

i sie powtorze, jestem bardzo zadowolona z tych adresowek , pierwsza mam od grudnia i zyje! 3 poprzednie nie wytrzymaly nawet 2 tyg .
na swieta zamowie jeszcz ekilka sztuk , od tego samego pana
polecam ;)

Posted

[quote name='gops']nasze adresowki

porownanie starej z nowa od tego samego pana z allegro (srebrna stara)

i reszta

i sie powtorze, jestem bardzo zadowolona z tych adresowek , pierwsza mam od grudnia i zyje! 3 poprzednie nie wytrzymaly nawet 2 tyg .
na swieta zamowie jeszcz ekilka sztuk , od tego samego pana
polecam ;)

Podasz link do tych adresówek z allegro :diabloti:?

Posted

Kontaktował się ktoś z Was na dłuższą metę z użytkownikiem allegro, który sprzedaje te kolorowe identyfikatory z plexi?
Zapytałam, czy mimo, że nie posiadam konta na allegro, mogłabym u nich złożyć zamówienie. Odpisano mi, żebym wysłała wszystkie potrzebne informacje na maila, więc tak zrobiłam. Później chciałam dowiedzieć się co wpisać w tytule przelewu, odpowiedziano mi, że nazwę użytkownika allegro, odpisałam, że wspominałam, że nie mam konta i co w takim wypadku wpisać, ale nie dostałam odpowiedzi (jakoś dwa dni temu do nich pisałam). Czy to znaczy, że jednak bez konta nie mogę kupić u nich tych IDów? :roll:
Dzisiaj dowiedziałam się, że ktoś mi może te IDy kupić "przez allegro", ale mogliby odpisać... Wtedy przy okazji dowiedziałabym się, czy paczka mogłaby zostać wysłana na mój adres.