Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Agnes napisał(a):
domowy tez warto dodawac z kierunkowym i dzieki temu mozna sie polapac z jakiego miasta pies jest

Ooo o tym nie pomyślałam :cool3: kolejny plus podawania też domowego numeru.

Posted

Szukam mocnego i wytrzymałego indentyfikatora, z mosiądzu, w kształcie kosteczki, złotego i srebnego. Widzieliście gdzieś takie? Nigdzie nie moge znaleźć:shake: Słabe blaszki i plastiki odpadają, nasze kundle w sekunde je niszczą, zakręcane gubią...

Posted

Agnes napisał(a):
domowy tez warto dodawac z kierunkowym i dzieki temu mozna sie polapac z jakiego miasta pies jest - jesli cos sie stanie na wyjezdzie z psem.
a komorka to podstawa! jak pies zginie to raczej nie bedziemy zawsze siedziec w domu i czekac na tel

my na wszystkich identyfikatorach mamy podany właśnie domowy z kierunkowym, ale o tej komórce nie pomyślałam, a to w sumie ważna sprawa.
teraz dam 2 telefony na nowej adresówce.

Posted

Kiłi napisał(a):
Szukam mocnego i wytrzymałego indentyfikatora, z mosiądzu, w kształcie kosteczki, złotego i srebnego. Widzieliście gdzieś takie? Nigdzie nie moge znaleźć:shake: Słabe blaszki i plastiki odpadają, nasze kundle w sekunde je niszczą, zakręcane gubią...

a moze quick tagi ?
ja mam dwa i sa bardzo wytrzymale, jeden ma rok, drugi 1,5 roku, wygladaja jak nowe, nawet rysek nie mają
mój poprzedni pies nosił quick taga przez jakieś 4 lata i też był jak nowy

Posted

Ewa&Duffel, a ile za nie płaciłaś? Weszłam na stronke w dziale "punkty sprzedaży" i tam jest podany jeden z "moich" zoologów, moja suka ma z tamtą ale małe kółko i drogo kosztowało, kocie kosztowały 30zł... duża kość to pewnie by jeszcze więcej wyszło. Trafiłyśmy kiedyś z siostrą na allegro kosteczki wytrzymałe i tanie, ale już kurcze nie ma:roll:

Edit: O kurde, ale jestem głupia, tam cena jest heheh Ale jednak blaszka chyba za lekka dla naszych psów.

Edit2: Dodam, że nasze psy bawią się tak:
http://img195.imageshack.us/img195/8453/img9239a.jpg
Także wszystko co słabe dużo nie przeżyje ;)

Posted

Ja na swoich drukowałam, że psy mają chip (nie podawałam imienia), 2 numery na komórkę (niestety jeden zrobił się nieaktualny, bo szanowne Orange nie przypomniało, że trzeba konto doładować:diabloti:), i samą nazwę miejscowości z numerem domu ;)

Posted

Kiłi napisał(a):
Ewa&Duffel, a ile za nie płaciłaś? Weszłam na stronke w dziale "punkty sprzedaży" i tam jest podany jeden z "moich" zoologów, moja suka ma z tamtą ale małe kółko i drogo kosztowało, kocie kosztowały 30zł... duża kość to pewnie by jeszcze więcej wyszło. Trafiłyśmy kiedyś z siostrą na allegro kosteczki wytrzymałe i tanie, ale już kurcze nie ma:roll:

Edit: O kurde, ale jestem głupia, tam cena jest heheh Ale jednak blaszka chyba za lekka dla naszych psów.

Edit2: Dodam, że nasze psy bawią się tak:
http://img195.imageshack.us/img195/8453/img9239a.jpg
Także wszystko co słabe dużo nie przeżyje ;)

Ja mam kostkę dużą, która kosztowała jakieś 25 zł i duże kółko, też około 25 zł (kupowałam w zoologicznym).
Duffel różne rzeczy na spacerach wyprawia, z psami tez szaleje i adresowki na razie w zaden sposob nie ucierpialy, takze polecam ;)

Posted

Kiłi napisał(a):

nie wiem czego szukasz ale mam te http://allegro.pl/item761450465_metalowy_identyfikator_dwustronny_grawer.html

ladne i mocne - b. dobre koleczka ktore dodaja, nic sie nie dzieje

Posted

PrinceZZ napisał(a):
Ja mam identyfikator z tej strony:
http://graweruj.pl/index.php?products=product&prod_id=37
( ten z psią łapką) i jestem bardzo zadowolona. Ładnie wykonany i wykończony i nie niszczy się. Dosyć ciężki.

Też mam taki i też jestem bardzo zadowolona,ale potem nie mogłam już znaleźć ich oferty na allegro...kiedyś zamówiłam 2 a dostałam 3,napisałam maila dlaczego aż 3 to mi odpisali, że na jednym cyferka od telefonu numer 5 się lekko rozmazała i dali jeden gratis :evil_lol: ale w sumie jak dla mine różnicy nie było widać :diabloti: dla mnie bomba już wiem gdzie znowu zamawiać :loveu:
Bo ja dalej walczę z tymi kostkami co Marta zamówiła i czekam już równy miesiąc...:angryy:

Posted

Chantell napisał(a):
a jakie kostki zamawiałyśccie, ze aż tyle czekacie?

http://allegro.pl/item748712742_metalowy_identyfikator_dla_psa_z_grawerem_kosc.htmlto...ja nadal czekam,już zgłosiłam skargę do allegro,o dziwo po zgłoszeniu skargi nagle Pani mi odpisała w ekspresowym tempie na maila!Paczkę podobno wysłali,nie dotarła ona do mnie...dzisiaj miała iść zgłaszać reklamajcę na pocztę...Jestem wściekła!

Posted

M@d napisał(a):
Rogzy teraz w komplecie z identyfikatorem sprzedają ...
http://www.pelna-miska.pl/sklep//index.php?products=product&prod_id=2566

ten zestaw jest już od dawna dostępny ;)
mu kupowaliśmy w sierpniu
niestety, adresówka mnie nie zachwyciła, za taką cenę spodziewam się czegoś lepszego, a ona miała niewygodne zapięcie, przemiękała-aż w końcu się zgubiła (chyba się o coś zahaczyła i odpadła, bo zapięcie zostało )

Posted

Vini. napisał(a):
Guciek, czyli będzie dobra na drobnego yorka? :D Bo mi sie one straasznie podobają, ale boję się, żeby to nie wisiało jak jakiś medal

Carmen bynajmniej nie narzeka, no ale są dobrze widoczne jednak ;)

Posted

Szuakm dla suczy, i nie tylko zreszta, jakiegos idenntyfikatora, kolor praktycznie obojetny, wazne zeby był naprawde wytrzymaly- Suka "zniszczyla" już dwa- najpierw sie wycierały a potem łamały...Macie coś godnego polecenia?
I mam jeszcze pytanie.. jak rozwiazujecie sprawe z wieloma obrozkami? Macie pare identyfikatorow czy jak.. Bo ja zamontowałam w swoim taki mini karabinczyk i przepinalam poprostu, ale przez to ident. byl "dłuższy" i sie właśnie szybciej zniszczyl...:shake: