KaRa_ Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 psiulka napisał(a):Mogłabyś pokazać? ;) Do jutra postaram się zdjęcie zrobić, ale bynajmniej nie polecam Quote
psiulka Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 KaRa_ napisał(a):Moje trzy psy mają, cóż mogę powiedzieć po 2miechach dość mocno napisy starte. Mogłabyś pokazać? ;) Quote
KaRa_ Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Po niecałych dwóch miesiącach użytkowania:roll: Jak dla mnie kiepskie :roll: Quote
Coffee&Nera Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 KaRa_ napisał(a):Po niecałych dwóch miesiącach użytkowania:roll: Jak dla mnie kiepskie :roll: Ledwo co widać :roll: Quote
Coffee&Nera Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 [quote name='Rinuś']No nie wyglądają zaciekawie...a to dlatego, że one nie są grawerowane...tylko jakoś inaczej to robią i dlatego się zamazują napisy... A tak ładnie na zdjęciu na allegro wyglądają :evil_lol: Dokładnie :cool3::cool3::cool3: Aż zachęca do zakupu ale widać że po dluzszym uzywaniu zostaje... prawie nic a nie napis Quote
Rinuś Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 No nie wyglądają zaciekawie...a to dlatego, że one nie są grawerowane...tylko jakoś inaczej to robią i dlatego się zamazują napisy... A tak ładnie na zdjęciu na allegro wyglądają :evil_lol: Quote
KaRa_ Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 [quote name='Rinuś']No nie wyglądają zaciekawie...a to dlatego, że one nie są grawerowane...tylko jakoś inaczej to robią i dlatego się zamazują napisy... A tak ładnie na zdjęciu na allegro wyglądają :evil_lol: No nie wyglądają, ale za taką cenę:evil_lol: To jest grawerowane lecz nie tak głęboko i nie jedną,że tak to nazwę igłą.I kolejny ich mankament to to,iż są duże:roll: Quote
psiulka Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 KaRa_ napisał(a):No nie wyglądają, ale za taką cenę:evil_lol: To jest grawerowane lecz nie tak głęboko i nie jedną,że tak to nazwę igłą.I kolejny ich mankament to to,iż są duże:roll: Ja za taką samą cenę kupiłam moją łapkę, a mam ją już ok. pół roku i tylko drobne zarysowania są, no i trochę przy kółeczku, ale tak to jest bardzo w porządku. Jednak się nie zdecyduję na te gwiazdki. ;) Quote
Xxxxxxxxxxxx Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 A co myślicie o tych z QuickTaga? Myśle nad czarną kostką, albo srebrną. Tylko czy te matowe to kolor się nie zdziera? A srebrna nie zachodzi i czy mocno się rysują? Quote
psiulka Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 go|denk@! napisał(a):A co myślicie o tych z QuickTaga? Myśle nad czarną kostką, albo srebrną. Tylko czy te matowe to kolor się nie zdziera? A srebrna nie zachodzi i czy mocno się rysują? Z tego co pamiętam, to RCookie i puzzle taki ma, może one doradzą. ;) Quote
KaRa_ Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 QT są dość trwałe, wiem bo sprzedaje je w sklepie którym pracuje;)i psina przez rok nosiła póki nie zgubiła. Tylko radze zwykłe chromowane, nie jakieś kolorowe;) Quote
Illusion Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Jak jak pisała psiulka Toś ma kółko duże, złote z QT. Ma już kilka miesięcy i trochę się porysowało, ale poza tym wszystko jest ok. Na święta chcę kupić nowy egzemplarz, bo ten się właśnie troszkę porysował, a poza tym jest doszłam do wniosku, że dla małej jest za duży, więc teraz wybiorę chromowane, małe serduszko ;). Koleżanka kupowała swojej sucz, mniej, więcej w tym samym czasie co ja, chromowane serduszko, ale duże i nie ma tam takich rys, jak na naszym złotym kółku, tylko trochę się przetarło w jednym miejscu, bo sucz miała sztywną obrożę, ID był przy takim jednym kółku, które cały czas o niego ocierało, a tak to by pewnie było ok. Ze swojej strony polecam QT, sądzę, że są warte swojej ceny. Quote
izolek Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 [quote name='Rinuś']mam taki...myślałam, że on będzie metalowy a to plastik...troszkę się rozczarowałam... No to mnie pocieszyłaś, bo już myślałam, że przepłaciłam za swój. Dałam za metalową, grawerowaną, czarną kostkę 29zł w sklepie zoologicznym. Nie była prawie używana a już ma kilka rys :roll: Ale mam nadzieję, że dalej będzie dobrze się sprawować i nie zostanie zagubiona :eviltong: Quote
WŁADCZYNI Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 QT moim zdaniem strasznie drogie - ok. 25 zł za taki jak bym chciała. Z allegro mam srebrną kostkę za 9,99 chyba, albo coś takiego. Zadowolona jestem cały czas czytelna. z drugiej strony mam numery tel - domowy i komórkę. Quote
mch Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 a ja niezmiennie polecam zwykle nieśmiertelniki . koszt mysle do przyjecia , a moje psy smigają z nimi od 3 lat , jeden sie zgubil ,przelezal kwartal na boisku,znalazl sie ,oczyszczony nadal czytelny , jeden sie zagiął w ferworze sama nie wiem czego -pewnie psich zabaw- a tez czytelny . mam dwa kpl , napisy nadal w pełni czytelne, adres i dwa numer tel. , bez imienia psa . raz ta inf. uratowala mnie od zawalu suczke od niepewnego losu (uciekla wystraszona przez atakującego psa ,dobrzy ludzie zadzwoni i zlapali mnie w tracie szukania psa zupelnie gdzie indziej ) .na te chwile nie ruszamy sie nigdy i nigdzie bez obrozy z przytroczoną pełną inf. nasze identyfikatory zamawialam u stampgrav.com Quote
gops Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 a na czym wieszacie indetyfikatory? na tym kolku co jest przy nim? przydaloby sie co innego wymysllec bo jak sie psu zmiena obroze to jest klopot zeby przekladac id ... my niemamy indetyfikatora ale niedlugo sylweter...psy sie boja..czas najwyzszy kupiic ;) Quote
Coffee&Nera Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 gops napisał(a):a na czym wieszacie indetyfikatory? na tym kolku co jest przy nim? przydaloby sie co innego wymysllec bo jak sie psu zmiena obroze to jest klopot zeby przekladac id ... my niemamy indetyfikatora ale niedlugo sylweter...psy sie boja..czas najwyzszy kupiic ;) Ja uważam ze na takiej klamerce jak przy smyczy na komorke- zawsze można przepiąć - jednak nie na takim cienkim a na łancuszku- najlepiej zrobic takie cos samemu ;) Quote
Illusion Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Ja wieszam na kółku od kluczy (niektóre da się przełożyć przez zatrzask, niektóre nie, więc przy każdej obroży mam takie kółeczko). Próbowałam na karabińczyku, ale ID jest za duży i jak pies biegł to uderzał o jego łapy :shake:. Na tym zdjęciu widać, jak mamy przymocowany ID: Quote
gops Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 RCookie napisał(a):Ja wieszam na kółku od kluczy (niektóre da się przełożyć przez zatrzask, niektóre nie, więc przy każdej obroży mam takie kółeczko). Próbowałam na karabińczyku, ale ID jest za duży i jak pies biegł to uderzał o jego łapy :shake:. no to dobry pomysl ,ale jak ma sie zaciskowa obroze to odpada :diabloti: tez myslalam zeby na karabinczyku przyczepiac ale jak mowisz ze uderza o lapy to bede myslec dalej ;) Quote
Illusion Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 [quote name='gops']no to dobry pomysl ,ale jak ma sie zaciskowa obroze to odpada :diabloti: tez myslalam zeby na karabinczyku przyczepiac ale jak mowisz ze uderza o lapy to bede myslec dalej ;) Ale to zależy od psa, mój jest dosyć niskopodłogowy, wyższe psy nie powinny mieć z tym problemu ;). No i wielkość karabińczyka też jest znacząca im krótszy tym lepszy, tak samo mały ID nie uderzy tak, jak ten większy. Teraz będę kupowała dokładnie taki: Quote
Rinuś Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 [quote name='gops']a na czym wieszacie indetyfikatory? na tym kolku co jest przy nim? przydaloby sie co innego wymysllec bo jak sie psu zmiena obroze to jest klopot zeby przekladac id ... my niemamy indetyfikatora ale niedlugo sylweter...psy sie boja..czas najwyzszy kupiic ;) Ja wieszam na zwykłym kółku od kluczy tylko takim większym żeby za szybko nie odpadło :p Quote
Agnes Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 gops napisał(a):a na czym wieszacie indetyfikatory? na tym kolku co jest przy nim? przydaloby sie co innego wymysllec bo jak sie psu zmiena obroze to jest klopot zeby przekladac id ... my niemamy indetyfikatora ale niedlugo sylweter...psy sie boja..czas najwyzszy kupiic ;) na kolko malym ktory albo dostalam razem z ID albo od kluczy wzielam (ale male) i potem do kolka na obrozy gdzie podpinam smycz. Ja wlasnie dlatego, ze raz zakladam obroze raz szelki mam kilka ID kazda obroza/szelki jest "oznakowana";) Quote
psiulka Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Ja bym się bała wieszać na karabińczyku, bo bałabym się, że może się odpiąć. Ja do adresówki dostałam takie kółeczko jak do kluczy i na tym ją zawieszam. Obroży często nie zmieniam suczy, więc to żaden problem przełożyć. A nawet jakbym miała codziennie zmieniać, to nie stawiam na swoją wygodę tylko na bezpieczeństwo psa. ;) Quote
NightQueen Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 z beczułkami jest o tyle głupio że nie każdy pospolity człek wie że to się otwiera i że tam w środku dane są na karteczce Graweki najlepsze są :loveu: Quote
WŁADCZYNI Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Ja mam powieszone na małym kółku jak do kluczy, ale nie to które dostałam z ID bo tamto zepsułam - należę do istotek szalenie delikatnych i mi się rozgieło przy przekładaniu do drugich szelek. Musze wybić jeszcze jeden identyfikator - wtedy będę miała jedno przy szelkach których używa mama i drugie przy tych których używam ja. Nie zmieniam często więc powinno grać. Karabinek mały też fajna sprawa ale pies mi będzie bardziej dzwonił więc nie chcę. Quote
Recommended Posts