Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kopiuje z astowegio forum, tu link Łódz- Hera objana przez wieśniaków kijami • Szukam nowego domu/I'm looking for a new home • http://amstaff-pitbull.eu • Forum miłośników wszystkich bullowatych.

Hera

Smutna historia.
Będąc w schronisku otrzyymałam telefon, zę w okolicach Kolonki bląka się poobijana ledwo chodząca suczka asta.
( wielkie ukłony dla Natalii z łódzkiego schroniska oraz jej znajomego)
To co zastałam koszmar kupka nieszczęścia baba obijająca kijem psa zeby wyszedl z jej posesji, bo głupia synowa kilka dni temu dala suchego chleba i tera sie to przyplątało i chce spać na ganku, musza furtkę sznurkami wiązać. O głupiej synowej to cytat pani, ktora obijala psiąteczko.
Jak podjechałam właśnie czyniła swoją"powinność"i suczka uciekła. Była taka wystraszona, że wcisnęła się w kątek miedzy posesją a bramą i nawet jej nie zauważyłam.
Miałam karme dla psiaków ze schroniska i jakoś sunie przekonałam aby podeszła.
Zabrałam do schroniska tam została poddana oględzinom orzeczona obita zagłodzona zapalenie uszu - czekać zobaczymy jak będzie dalej.Ponieważ ledwo chodziła na tylne łapki( poobijane) dostała zastrzyk przeciwbólowy.
Bardzo sympatyczna z niej psina nie miałam sumienia jej zostawić w schronisku.
Po 14 do schroniska podjechała para młodych ludzi chcących oddać na rzecz schroniska klatkę . Dogadaliśmy się ( wspaniali ludzie) i dostałam klateczkę wraz z sunią. Zgłosili również chęć zabrania psiaka do siebie . Po leczeniu mam nadzieję, że tak sie stanie, bo lekko jej nie będzie z moimi 3 laskami.
Co do stanu zdrowia - pojechałam z sunią do lecznicy całodobowej i zapalenie skóry głowy, zmiany skórne na całym ciele no i niestety poważnie poobijana. Otrzymała specyfiki du uszu antybiotyk witaminy, więc wszystko na dobrej drodze. Suczka nakarmiona wyspacerowana - odpoczywa w klateczce.Niestety nie chce wychodzić na spacery jest pewnie wystraszona, że znów ktoś ja porzuci....
Zachowanie do zwierząt i ludzi wspaniałe zero agresji !!!!

Będziemy szukać dla suni domu tylko ze złotymi klamkami inaczej zostaje u nas

Oczywiście pojechałam i zastałam

Posted

A teraz wpaść na tą posesje znienacka i babę też kijami pookładać raz na jeden półdupek raz na drugi i patrzeć czy równo puchnie a na koniec jeszcze zdzielić przez łeb!!! sorrki ale nie wytrzymałam...
niuńka taka śliczna... ech...

Nie mam pytań ...kolejne błękitne cudo...

Posted

Popelnilam gafe, cytowalam Age. Sunia jest u Agnieszki z fundacjii w domu, mowi ze cudowna. Ona na dogo nie bardzo, wiec zalozylam za nia watek. Bede tu wklejac info o suni. Aga tez obiecala ze cos napisze

Posted

[quote name='Cockermaniaczka']:-(
Jedno mi sie nasuwa na mysl-wies polska:shake::angryy:
"Bo to tylko pies" prawda:mad:
nie mam nerwow do takich ludzi,dobrze ze trafila do Was:loveu:[/quote]

szkoda, że nie trafili na innego psa...zeby im zęby zostawił na ręce:angryy:

a niunia śliczna :loveu::loveu::loveu:

Posted

Sliczna i ponoc straszna przylepa. Obskoczyla adze wszystkie meble, wiec widac ze wie po co sie ich uzywa :evil_lol:

Aga napisala po nocy:

Hera noc spedzila w klateczce do ktorej sama weszla. Jest straszliwym pieszczoszkiem i przytulakiem. W konfrontacjach z moją bandą grzecznie schodzi z dorgi , widać życie nauczyło ją pokory. W domu nie nabrudziła.Po nocach spędzonych na zimnej ziemi trochę jej gorąco w mieszkaniu. Śpioch z niej niesamowity na spacerek o 7 rano się nie wybierała.
Cięzko ale musiała iść, dostała jedzonko leki i śpi dalej. Cudny psiak i to spojrzenie.....

Co do domu, aga mowi ze musi byc naprawde cudny, bo jej bedzie sie ciezko rozstac z Hera bo to ideal, tak wiec moze sie trafi przez dogo jakis cudny domeczek...

• 2 weeks later...
Posted

doddy napisał(a):
Niestety chętni do dania jej domu stałego zrezygnowali bo sunia ma problemy z łapami.

:crazyeye: kurcze, to czemu nikt nie pisze żeby ogłaszać???
a co to za problemy?stawy?coś poważnego?
czy ona jest w dt czy w schronisku?
napiszcie proszę coś o niej, żeby było wiadomo jak ogłaszać...i może kilka ładnych fotek by się przydało.

jakie to smutne, ja myślałam że ona już w swoim domciu a tu taki klops!:shake:

Posted

Cytuję Agę z forum amstaffów:

"aga1234" napisał(a):
Byłam z Hercią wczoraj u weta .
Hercia ma pchły hehe.
Pomijając ten drobny szczegół to ma nie wykształcone w pełni przednie łapy na skutek braku wapna w okresie wzrostu ( 1 cieczka szczeniaki itp)
Tylne łapy możliwe, że nigdy normalnie nie będzie biegać albo przetrącone albo złamana miednica nie wiadomo. Jest to uraz mechaniczny, który powinien ustąpić po kilku dniach w domu ( jeśli byłby na skutek okładania kijami przez wieśniaków).
Obawiam się niestety, że jest to sprawa zaszła- suka jak to określił wet "drobi" nie bardzo może wskoczyć swobodnie na łóżko ( ale jakoś sobie radzi, nie jest to co asty robią zazwyczaj ale wejść wejdzie).Jutro USG tylnych łapek i zobaczymy.
Generalnie słodycz z niej niesamowita.
Uchole nadal leczone ale to jeszcze potrwa, obrzęk na główce ustąpił, boczki są zaokraglone na naszej domowej gotowanej kuchni. Infekcji górnych dróg oddechowych nie załapła.